Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Joure - 5 juli

Joure – vrijdag 5 juli 2019 - Start 16.00 uur

Race 1: Snijtech BV Joure / Woonvoordeel de Wrede Joure-prijs

Na haar fraaie zege in Emmeloord verwachten wij dat Ivy Fortuna (8) ook op Joure een gooi naar de overwinning kan doen. Zij komt hier opnieuw Ids Mass (6) tegen, die in dezelfde koers met een fraaie 3e plaats uitstekend debuteerde voor zijn nieuwe trainer en hier nog verder verbeterd kan zijn. Hugo GT (7) is snel en trouw genoeg om een rol te spelen, hetzelfde geldt voor Handsome Guy (9). Joep Swagerman (4) plaatste zich bij zijn debuut in Emmeloord en maakt weer kans op een prijs. Van de debutanten in het eerste band kunnen Velten Red Red Red (1) en Jaffy Joha (2), die beiden in een zeer acceptabele tijd kwalificeerden, wellicht voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Ivy Fortuna (8)
Plaats 2: Ids Mass (6)
Plaats 3: Hugo GT (7)
Plaats 4: Handsome Guy (9)
Plaats 5: Joep Swagerman (4)

 

Race 2: Wierda en Partners Vermogensbeheer Assen-prijs

Slechts 7 deelnemers in deze koers maar we kunnen er niet eentje uitsluiten voor een hoge klassering. Met de nodige voorzichtigheid kiezen we daarom Fantastic Well (4) als onze favoriet. Hij presteerde vorig jaar prima op de grasbanen en heeft na rust een koers in Hilversum in de benen waar hij het goed deed. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Galaxy Frejo (3), die in dezelfde koers 2e werd, en Gloria Petnic (6), die die koers won maar nu 25 meter moet voorgeven. Go With The Flow (2) doet het prima op het gras en lijkt geknipt voor weer een plaatsgeld. Ipson Boko (1) mag hier niet onderschat worden, hij doet het op de harde banen goed in sterke velden. Hetzelfde geldt voor Ids Baldwin (7), die weliswaar moet voorgeven maar die ruimschoots de klasse heeft om door Willem Steur naar de overwinning gestuurd te worden.

Plaats 1: Fantastic Well (4)
Plaats 2: Galaxy Frejo (3)
Plaats 3: Gloria Petnic (6)
Plaats 4: Go With The Flow (2)
Plaats 5: Ipson Boko (1)

 

Race 3: VLC en Partners / Draviet Stables-prijs

Lannoo EV (5) is na haar verrassende winst in Emmeloord hier een logische favoriete. Zij zal vandaag af moeten rekenen met Green Investment (2), die met de steun van Jos Oorthuijsen kansrijk is voor een podiumplaats, en Iceland (3), die het prima doet op gras en vandaag Tom Kooyman achter zich vindt. Achter deze paarden kan Gufo Greenwood (9) weer een plaatsgeld behalen als hij op gras uit de voeten kan. Ghostrider JC (6), die in Hilversum opviel, en Habanos Bianco (8), als hij de fouten achterwege laat, kunnen verrassen. Tenslotte aandacht voor Europees kampioen leerlingpikeurs Micha Brouwer, die met de snelle Willow Burgerheide (1) voor een verrassing zou kunnen zorgen.

Plaats 1: Lannoo EV (5)
Plaats 2: Green Investment (2)
Plaats 3: Iceland (3)
Plaats 4: Gufo Greenwood (9)
Plaats 5: Ghostrider JC (6)

 

Race 4: Jouster Café’s-Prijs

Hind Beuckenswyk (1) mag als enige in het eerste band starten en kan wellicht uit de greep blijven van de achtervolgers, waarvan we Iyan Stardust (6) op papier de sterkste vinden. Hij sprong in Emmeloord maar liep twee dagen later op Wolvega weer een uitstekende koers. Ook Geert V (3) is na zijn fraaie winst in Emmeloord een serieuze kandidaat voor de zege. Achter deze paarden kan Dravelliszt (4) gevaarlijk zijn als hij op de benen blijft. Hooray Boko (2) en Dream Women (5), die het netjes deed in Emmeloord, zien we meer voor de plaatsen.

Plaats 1: Hind Beuckenswyk (1)
Plaats 2: Iyan Stardust (6)
Plaats 3: Geert V (3)
Plaats 4: Dravelliszt (4)
Plaats 5: Hooray Boko (2)

 

Race 5: Vrienden van de Wiets-prijs

Dravers onder het zadel in deze koers, waarbij alle aandacht gaat naar Cashflow (4), die nu viermaal op rij won en hier voor een vol rijtje eentjes kan gaan. Er lijkt momenteel geen maat te staan op de merrie van Dick Hol, Rosalie Janssen en Luit de Vries. Gevaar kan er komen van Dame Quick (2), die in vorm is gekomen en op Emmeloord een prima koers liep. Zij liep in haar leven eenmaal een montékoers en dat was in 2016 op Enghien, waar zij 4e werd. We schatten haar mede daarom hoog in. Elma Alki (3) en Bizzy Tolli T (6) zijn aan elkaar gewaagd en zullen weer meedoen voor de plaatsen. Pierro Kavenga (1) lijkt een aanwinst voor dit genre en mag met Anne Lehmann niet onderschat worden. For Ever (5) is een interessante outsider, net als de 14-jarige Yos JE (7), die al koerst sinds 2008 maar voor zover wij kunnen nagaan nog nooit met een zadel op zijn rug. Een geldprijs is de veteraan zeker gegund.

Plaats 1: Cashflow (4)
Plaats 2: Dame Quick (2)
Plaats 3: Elma Alki (3)
Plaats 4: Bizzy Tolli T (6)
Plaats 5: Pierro Kavenga (1)

 

Race 6: Gemeente de Fryske Marren Gouden Swipe

Een prachtige editie van de Gouden Swipe, waarin er meerdere kanshebbers op de zege zijn. Wij kiezen met enige voorzichtigheid voor Eva Hallinck (6) als favoriete, de merrie is in topvorm en kan, als zij na een verscholen koers vlak voor de laatste bocht gelanceerd kan worden, hier de volle winst en de Swipe grijpen. Daarbij zal zij wel af moeten rekenen met Eyegloss (1), die graag van kop gaat en in Hilversum alleen maar geklopt werd door de uitstekende Iyan Stardust, Gideon of Egypt (8), die in Emmeloord een huzarenstukje uithaalde door te winnen met 50 meter handicap maar daarna teleurstelde op Duindigt, en Monaco Royal Event (10), die zijn laatste start op het Duindigt gras won en de steun heeft van de speciaal voor deze koers uit Frankrijk overgekomen meervoudig Swipe-winnares Hiltje Tjalsma. Gigi l’Amoroso (2) is in vorm en doet mee voor de plaatsen. Eliot Charisma (7) was op Emmeloord geschrapt maar zou kunnen verrassen.

Plaats 1: Eva Hallinck (6)
Plaats 2: Eyegloss (1)
Plaats 3: Gideon of Egypt (8)
Plaats 4: Monaco Royal Event (10)
Plaats 5: Gigi l’Amoroso (2)

 

Race 7: Piet Siderius Onroerend Goed / Van der Veen en Kromhout-prijs

Sprinten over 1609 meter, waarbij de startnummers vanzelfsprekend een belangrijke rol gaan spelen. Cover Girl (4) is erg snel en kan op gras uit de voeten, als zij met nummer 4 goed wegkomt zien we haar voorin eindigen. Over Kissmequick (1) doen al een tijdje goede verhalen de ronde en de afstand is in haar voordeel. Going To The Run (5) heeft het minder getroffen met haar startnummer maar kan dit soort koersen zeker aan. Ghislaine (8) treft het met nummer 8 niet gunstig maar zij heeft de klasse om deze koers te winnen. Handsome Cunera (2), die in Emmeloord netjes liep, Gently Boko (9) en Gina EMC (10) zijn kansrijk voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Cover Girl (4)
Plaats 2: Kissmequick (1)
Plaats 3: Going To The Run (5)
Plaats 4: Ghislaine (8)
Plaats 5: Handsome Cunera (2)

 

Race 8: Priore Acc. En Bel.Adviseurs Fjouwer F/D Jouwer

Van de sprint naar de vier kilometer, het kan allemaal in Joure. It giet oan met 10 grootverdieners die over ruim 4200 meter gaan uitvechten wie de Fjouwer fan de Jouwer op zijn naam mag schrijven. Als favoriet kiezen wij voor de weer helemaal in vorm gekomen Teatro (10), die won in Duitsland na een verrassende en sterke 2e plaats op de (extra) lange afstand in Hilversum. Hij zal daarbij dit keer wel Canon de la Douce (4) moeten kloppen, die hem in Hilversum nipt voorbleef. Fakir Oldeson (6) is er vrijwel altijd bij in dit soort koersen en komt in aanmerking voor een plaats, samen met Come On Scott (7), voor wie hetzelfde geldt. Vormstal Jaap van Rijn levert met Alaska Joe (9) een interessante deelnemer, als hij op gras uit de voeten kan is deze stayer een gevaarlijke outsider. Van de overigen zou Flavius Boko (2) kunnen verrassen met een plaatsgeld.

Plaats 1: Teatro (10)
Plaats 2: Canon de la Douce (4)
Plaats 3: Fakir Oldeson (6)
Plaats 4: Come On Scott (7)
Plaats 5: Alaska Joe (9)

 

Race 9: Keetje Tippel / Abano As-prijs

In deze koers verwachten wij een dubbel voor stal Crebas want Everglide Rapida (1), die van kop af een klasse beter is dan uit het veld, en Godiva Flevo (3), die in Emmeloord haar goede vorm liet zien, lijken deze koers te kunnen domineren. Zij moeten daarbij oppassen voor de in Emmeloord ouderwets vlammende Andrea Swagerman (6), die won in een zeer scherpe tijd. Achter deze kanspaarden kunnen Dynastie d’Ariane (2), die het in Hilversum netjes deed over de stayersafstand, en Fleur Swagerman (8) meedoen voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Everglide Rapida (1)
Plaats 2: Godiva Flevo (3)
Plaats 3: Andrea Swagerman (6)
Plaats 4: Dynastie d’Ariane (2)
Plaats 5: Fleur Swagerman (8)

 

Race 10: Vrienden van de Swipe Dei-prijs

Een mooie slotkoers waarin El Salsa (7) weer eens een overwinning verdient, Willem Steur heeft de merrie in topvorm en zij treft hier minder sterke tegenstanders dan in haar laatste starts. Ook Foppe H Twietel (6) zal, ter ere van zijn naamgenoot, in Friesland willen schitteren en hij kan het onze favoriete lastig maken. De zeer trouwe Edens Boy (1) heeft van kop af goede kansen op een trioklassering. Hampshire F Boko (10) liep uitstekend in Hilversum en Emmeloord en doet zeker mee voor de prijzen in deze koers. Howings Win Win (5) kan verrassen, net als Fakhir Fanatic (4), die nog moet bewijzen dat zijn stunt van 12 mei op Duindigt geen uitschieter was.

Plaats 1: El Salsa (7)
Plaats 2: Foppe H Twietel (6)
Plaats 3: Edens Boy (1)
Plaats 4: Hampshire F Boko (10)
Plaats 5: Howings Win Win (5)Klassementen per 2 juli:

Rijder Starts Gewonnen Win %
Winsom
Start in race
H. Ebbinge 111 34 31% € 119.183  
M. Brouwer 110 21 19% € 49.473 3,7,9,10
R. Bakker 86 19 22% € 54.880  
J. van Rijn 113 19 17% € 70.918 8,10
H.W. Langeweg jr. 52 15 29% € 46.260  
D.P. Tesselaar 92 11 12% € 46.750  
R.L. Pools 143 11 8% € 44.750  
R. Wester 63 10 16% € 23.845 2
C.F. Kamminga 18 8 44% € 27.000  
T.H. Kooyman 88 8 9% € 26.003 1,3,8,10
J. de Leeuw 50 6 12% € 17.915  
D. Minnema 60 6 10% € 15.575 8
R.T. de Vlieger 67 6 9% € 32.798 1,8
D. Brouwer 21 5 24% € 6.155 2
S. Schoonhoven 50 5 10% € 33.440  
M.F. Rothengatter 51 5 10% € 23.580  
F.W. van der Blonk 72 5 7% € 16.960 1,9
R. van Toor 31 4 13% € 5.115 3
F. Verkaik 24 3 13% € 8.318  
J.H. Mieras 31 3 10% € 8.265  
A. Bakker 74 3 4% € 20.550 2,3,7,8,9,10
E. Bot 6 2 33% € 6.640  
K.L.C. Roeges 8 2 25% € 1.750  
W.H.M. van der Mespel 17 2 12% € 2.025  
J.T. de Jong 20 2 10% € 2.535 1,7,9
G. de Jong 25 2 8% € 7.450  
Mw. C.D. Aalbers 61 2 3% € 15.275  
N. Jongejans 63 2 3% € 8.510 1,3,4,7,8,10
J.W.M. Engwerda 3 1 33% € 700  
M.A. Pools 7 1 14% € 950  
J.D. ter Borgh 15 1 7% € 1.850  
H.A.J. Grift 17 1 6% € 6.600  
P. de Haan 24 1 4% € 6.205  
J.T.S. Dekker 65 1 2% € 6.515 1,3,7,8,9

 

Trainer Starts Gewonnen Win %
Winsom
Starter in race
J.W.M. Engwerda 100 33 33% € 106.128 8
B.J. Crebas 169 31 18% € 75.083 4,6,8,9,10
H.W. Langeweg jr. 80 21 26% € 51.083  
D.P. Tesselaar 106 15 14% € 56.470  
R. Wester 73 15 21% € 37.380 2,3
P.J.P. Hagoort 32 10 31% € 35.470  
C.F. Kamminga 40 9 23% € 38.570  
E. Bot 18 9 50% € 33.580  
H.A.J. Grift 63 8 13% € 47.100  
R.T. de Vlieger 80 8 10% € 25.753 5,6,8
M.F. Rothengatter 51 6 12% € 24.380  
T.H. Kooyman 70 6 9% € 20.940 1,2,3,8,10
Mw. R.C.M. Janssen 46 6 13% € 11.305 5
S. Schoonhoven 65 5 8% € 38.040  
J. van Rijn 30 5 17% € 13.598 8
B.G.M. Vader 39 5 13% € 6.070 4,1
Mw. C.D. Aalbers 77 4 5% € 17.815 7,8,9
F.W. van der Blonk 104 4 4% € 13.665 1,4,6,9
C. Hetteling jr. 41 4 10% € 12.685 4,7
R. van Toor 32 4 13% € 5.195 3,4
J.C. Bot 71 3 4% € 21.800 1,7,9
A.W. Bosscha 58 3 5% € 14.835 3
A. Posthumus 15 3 20% € 7.650  
C.P.M. Roodenrijs 13 3 23% € 2.910  
A.J. Mollema 37 2 5% € 19.005 5
G. de Jong 26 2 8% € 7.705  
P. de Haan 30 2 7% € 7.270  
J. Offeringa 18 2 11% € 3.750 1
J.F. van Dooyeweerd 11 2 18% € 2.725  
Mw. S.K. de Glee 4 2 50% € 2.240  
K.L.C. Roeges 10 2 20% € 2.000  
M. Hauber 25 1 4% € 6.060 7
H. Hamming 52 1 2% € 6.000 1,3,6,7,8,10
F.A. Westerveld 19 1 5% € 4.170 10
Mw. N. de Vreede 23 1 4% € 2.555 4,8
C.A. Toonen 3 1 33% € 2.280  
J.D. ter Borgh 14 1 7% € 1.350  
D. den Dubbelden 40     € 5.380 1,5,7,8
R. de Beer 8     € 4.050  
J.P.C. Oorthuijsen 24     € 3.430 9
C. Hetteling 13     € 2.915  
A. Bakker 17     € 2.490  
E. Korrel 19     € 2.340  
J.H. Janssen 24     € 1.905 7,1
A. de Wrede 20     € 1.730 7


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.