Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Joure - 30 september

Joure – maandag 30 september 2019 - Start 13.30 uur

Race 1: Schaap de With Rijplatenverhuur / Transport-prijs

Jannie van Tim (4) toonde al veel snelheid in haar test en in haar eerste koers en zij komt uit een stal die een reputatie heeft op grasbanen. Zij heeft goede kansen vanuit het eerste startvak. Zij moet echter oppassen voor Ipson Boko (10), die in Emmeloord na een grote startfout alsnog de koers won en die hier opnieuw erg ver kan komen. Gaya Vip (8) doet het uitstekend op de kortebaan en heeft ook op het Jouster gras kansen voor een podiumplaats. Jor di Grou (6) doet het prima op gras maar hij moet een passend koersverloop hebben en dan is er kans op een plaatsgeld. Helena Oldeson (2) is nog niet vast maar Eelke Kruis heeft een reputatie op deze baan, onderschat dit paard niet. Jazeker Well (1) kan als debutant vanuit het eerste band verrassen.

Plaats 1: Jannie van Tim (4)
Plaats 2: Ipson Boko (10)
Plaats 3: Gaya Vip (8)
Plaats 4: Jor di Grou (6)
Plaats 5: Helena Oldeson (2)

 

Race 2: Regts, Tijd om te bouwen / Rienk Kantoor en Inrichting-prijs (1e serie)

Hot Shot Rob (4) werd hier in juli knap 2e achter een goed paard en zij verpulverde in haar laatste start in Wolvega haar record. In deze topvorm kan zij vandaag een klok binnenhalen voor haar eigenaresse. Loverboy Vrijthout (2) bleef haar in Wolvega net voor, hij doet het uitstekend op gras en zal er weer bij zijn. Vanuit het tweede band dreigt er gevaar van Iyan Stardust (10), die weer helemaal terug is en in Emmeloord sterk won. Geert V (5) lijkt minder in vorm dan begin dit jaar maar blijft gevaarlijk voor een plaatsgeld. Gigi l’Amoroso (3) verdient trouw haar brood en kan hier een rol spelen voor de plaatsen, net als Daimond SL (1), die af en toe zijn uitschieters kent.

Plaats 1: Hot Shot Rob (4)
Plaats 2: Loverboy Vrijthout (2)
Plaats 3: Iyan Stardust (10)
Plaats 4: Geert V (5)
Plaats 5: Gigi l’Amoroso (3)

 

Race 3: Bijlsma Hijs- en Heftechniek BV / Martien Visser Mechanisatie Joure-prijs (2e serie)

Met deze ideale startpositie in het eerste band is Hampshire F Boko (5) hier de favoriet. Zijn vorm is onverminderd goed. We zijn benieuwd hoe Bizar Zandbergen het vindt op de kleine baan in Joure, hij is zeer succesvol op de grote graspiste van Duindigt. Eliot Charisma (1) maakt een uitstapje vanaf de kortebaan en indien hij niet galoppeert zijn er kansen. Voor de plaatsen zien we Godiva Flevo (9), die veel beter kan dan wat zij de laatste keren liet zien, Broer van Bremen (4), die met deze rijder kan verrassen en Gideon of Egypt (8), die al menig succes op gras behaalde en die begin september nog won in Duitsland.

Plaats 1: Hampshire F Boko (5)
Plaats 2: Bizar Zandbergen (10)
Plaats 3: Eliot Charisma (1)
Plaats 4: Godiva Flevo (9)
Plaats 5: Broer van Bremen (4)

 

Race 4: Caspers Dakwerken BV / Houtconstructie Joure-prijs

Helios Kingly (1) kan zonder ijzers met deze startpositie de vlucht nemen en dan moeten de favorieten uit het tweede band nog maar zien of ze bij hem in de buurt kunnen komen. Van hen is Happy Charisma (7) de gevaarlijkste, zij bevestigde haar twee sterke overwinningen in Emmeloord met prima klasseringen op Duindigt en Wolvega. Handsome Guy (8) is er altijd bij en doet nu ook weer mee voor het podium. Let op Esta Fete Benach (3), die op Duindigt over het gras tegen veel sterkere paarden lang goed mee ging en knap 4e werd. Zij kan voor een grote verrassing zorgen! Fleuron du Thure (2) viel de laatste keer niet mee maar kan zich herstellen. Dawson City Jewel (5) toonde in Emmeloord op de goede weg te zijn.

Plaats 1: Helios Kingly (1)
Plaats 2: Happy Charisma (7)
Plaats 3: Handsome Guy (8)
Plaats 4: Esta Fete Benach (3)
Plaats 5; Fleuron du Thure (2)

 

Race 5: Rabobank Sneek-ZW Friesland / A7 Makelaars Joure-prijs

Sprinten over 1609 meter, waarbij de nummers 1 tot en met 5 een startvoordeel hebben. Lannoo EV (2) is onze favoriet, zij won hier in juli en kan van kop af het lang uitzingen. Gevaar dreigt er van Flair Lady DF (4), die hier in juli eveneens won maar de laatste keren minder opviel. Hooray Boko (3) is erg trouw en doet mee voor de plaatsgelden, samen met Gina EMC (10), die er qua winsom mooi in staat maar voor wie startnummer 10 geen voordeel is. Ook de snelle Gently Boko (8) moet haar startpositie in het tweede gelid overwinnen om een rol te kunnen spelen. Zadok Font (6) viel twee keer tegen op gras maar kan hier wellicht een ander gezicht laten zien.

Plaats 1: Lannoo EV (2)
Plaats 2: Flair Lady DF (4)
Plaats 3: Hooray Boko (3)
Plaats 4: Gina EMC (10)
Plaats 5: Gently Boko (8)

 

Race 6: Café ’t Syl Joure, Willem en Elske-prijs

Zonder ijzers is Galaxy Frejo (1) hier een gevaarlijke deelnemer, met deze rijder was zij in Hilversum dicht bij de winst. Gloria Petnic (2) won toen die koers en als zij geen fouten maakt kan zij er weer een leuk duel van maken. Invincible Volo (5) is trouw en kan ook op gras uit de voeten, hij kan er bij zijn. Vanuit het tweede band zal Ivy Fortuna (6), die het hele jaar al goed presteert, zich weer melden voor een plaatsgeld. Ids Baldwin (8) kan op een goede dag erg ver komen in dit veld als het onderweg een beetje meezit. Hugo GT (9) mag ook zeker niet onderschat worden.

Plaats 1: Galaxy Frejo (1)
Plaats 2: Gloria Petnic (2)
Plaats 3: Invincible Volo (5)
Plaats 4: Ivy Fortuna (6)
Plaats 5: Ids Baldwin (8)

 

Race 7: Joustertoer Wisseltrofee

Gonda Beuckenswijk (5) heeft hier met dit startnummer en met de steun van Hiltje Tjalsma de beste papieren. Tegenstand zal er komen van Howings Win Win (3), die de Europees Amatricekampioene van dit jaar op de kar treft en bewezen is op dit soort banen, en Ghislaine (8), die het altijd goed doet met deze amateurrijder maar wel uit het tweede band moet komen. El Salsa (7) is altijd in staat tot een verrassing terwijl Victoria TIM (1) een nieuweling is die vanuit Hongarije met prima verrichtingen naar Joure komt. Voor de plaatsen zien we verder nog Donder Frejo (2), die trouw genoeg is.

Plaats 1: Gonda Beuckenswijk (5)
Plaats 2: Howings Win Win (3)
Plaats 3: Ghislaine (8)
Plaats 4: El Salsa (7)
Plaats 5: Victoria TIM (1)

 

Race 8: Vrienden van de Wiets Joure, De Jongens van de Wiets, Meeter en Zwaga-prijs (Finale)

Voor deze race zijn nog geen deelnemers bekend.

 

Race 9: HB Landmeetkundige Dienstverlening Joure-prijs

Teatro (10) maakt in juli hier zoveel indruk over 4200 meter dat wij hem hier opnieuw als favoriet bestempelen. Bij een koers op wachten kan hij in de laatste ronde de strijd in zijn voordeel beslissen. Uit het eerste band is Fakir Oldeson (5) de gevaarlijkste tegenstander, hij is er altijd bij in dit soort koersen, alleen op de rechtsom baan in Eenrum ging het twee keer mis. Flavius Boko (1) had in juli lang de kop in het stayersnummer en boekte in Eenrum een verdiende overwinning. Hij kan zich weer plaatsen. Domino Star (4) doet het goed op het Duindigt gras en kan een rol spelen in de aankomst, net als Dayton (9), die achteraan moet beginnen maar die zonder ijzers loopt. Almeric du Clos (8) kan hier voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Teatro (10)
Plaats 2: Fakir Oldeson (5)
Plaats 3: Flavius Boko (1)
Plaats 4: Domino Star (4)
Plaats 5: Dayton (9)

 

Race 10: Jachtwerf B. de Groot – Pikmeerkruisers Grou-prijs

De draverij onder het zadel mag natuurlijk niet ontbreken op deze mooie meeting. In juli moest monté fenomeen Cashflow (4) met een neusje de eer laten aan Elma Alki (3) en deze twee toppers mogen weer voorin verwacht worden. Nu Cashflow zonder ijzers loopt zien we haar winnen. Hierachter kan de strijd om de plaatsen gaan tussen Bizzy Tolli T (5), die in juli 3e werd achter onze favorieten, Flits Harley (1), die er altijd bij is, en Bronco Boko (7), die in Eenrum fraai won vanuit het tweede band en die gevaarlijk is in dit veld. Vanuit Duitsland maakt Fiobano (8) de verre reis naar Joure, hij is in topvorm en presteerde eerder al goed onder het zadel.

Plaats 1: Cashflow (4)
Plaats 2: Elma Alki (3)
Plaats 3: Bizzy Tolli T (5)
Plaats 4: Flits Harley (1)
Plaats 5: Bronco Boko (7)

 

Race 11: Bistro Fred-prijs

Velten Red Red Red (8) is volgens haar rijder de beste kans op winst die hij vandaag heeft, hij won zijn eerste twee starts op grasbanen en de koers op Wolvega mogen we hem niet aanrekenen. Hij zal moeten oppassen voor Jessy Camelot (7), die in Eenrum haar verdiende eerste zege boekte en er hier weer dicht bij kan zijn, en Dream of Speed (6), die op gras nog ongeslagen is maar hier waarschijnlijk niet de koppositie kan pakken zoals in Eenrum. Juist Well (2) kwalificeerde netjes in Wolvega en heeft zicht op een plaatsgeld in haar debuutkoers. Emi van Jip (9) heeft het hele jaar op de kortebaan gelopen en de conditie zal dus uitstekend zijn, de merrie kan verrassen met een klassering evenals Joan Collins (1), die erg snel is maar juist op gras van de benen ging.

Plaats 1: Velten Red Red Red (8)
Plaats 2: Jessy Camelot (7)
Plaats 3: Dream of Speed (6)
Plaats 4: Juist Well (2)
Plaats 5: Emi van Jip (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.