Selecteer livestream

  • Zweden
  • Nederland
  • Zuid Afrika
  • Engeland
  • Ireland
  • Singapore
  • Zimbabwe
  • Dubai
  • Frankrijk
  • FRA12
  • FRA13
  • FRA14
  • Belgium
  • Zweden
  • Duitsland
  • Nederland
  • Zuid Afrika
  • Engeland
  • Ireland
  • Singapore
  • Zimbabwe
  • Dubai
  • USA
  • Frankrijk
  • FRA12
  • FRA13
  • FRA14
  • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kalmar - 23 november

Kalmar - vrijdag 23 november 2018 - Start: 18:20

We richten ons op de vrijdagmeeting in Kalmar waar twee finales worden verreden van respectievelijk de Treåringsserie 2018 als de Fyraåringsserie 2018. Christoffer Eriksson rijdt voor trainer Tomas Malmqvist Holy Water en Flying Fortuna. Beide zijn favoriet in hun koers. De koersdag wordt afgesloten met een koers over de mijl met onder andere Västerboonthenews.

Race 1 -  Celsa-loppet//Tvååringslopp, 2140 meter autostart

Vijf tweejarigen in het openingsnummer waarin Conrads Massiv (4) misschien zijn eerste overwinning gaat boeken. De hengst met het nodige bravoure was in twee starts even zo vaak tweede voor trainer Joakim Lövgren. De baankampioen van Kalmar Fredrik Persson zal dit proberen te voorkomen met Fiery Heart (1) die debuteerde met een overwinning op Kalmar in 1.17,7a – 1640 meter. Vandaag zal hij verder verbeterd moeten zijn. Scorpion’s Madness (5) heeft al twee overwinningen te pakken. De laatste keer moest hij Trix On Line voor laten gaan. Dat was geen schande want Trix On Line won een serie van de Svensk Uppfödningslöpning in 1.13,9. Paarden van de kaliber treft hij deze keer niet. Daarvoor werd hij vierde in een koers waarin hij lang de kop had; hij toonde toen 1.14,8. Hij wordt verkozen boven Paintitblack A.O. (3).

Plaats 1:    Conrads Massiv (4)
Plaats 2:    Fiery Heart (1)
Plaats 3:    Scorpion’s Madness (5)
Plaats 4:    Paintitblack A.O. (3)

 

Race 2 -  Swerock-loppet, 2140 meter autostart

Nanetta Hill (3) maakt haar debuut voor Joakim Lövgren. De Duitse merrie loopt voor het eerst in Zweden. Tot dusver liep zij drie kwalificatieproeven, waarvan de laatste in juni van dit jaar was. Er is dus enig voorbehoud. Totti Face (2) is als halfbroer van de Italiaanse Derbywinnaar Glen Kronos interessant gefokt. Bij zijn debuut werd hij keurig tweede in een uitstekende tijd. Hij krijgt de favorietenrol toebedeeld. Sobel Amanda (6) moest in diezelfde koers Totti Face voor laten gaan en bleef er twee seconden achter. Attackbollen G.G. (10) heeft genoeg snelheid in huis om zich bij de eerste vier te lopen, hoewel winnen lastig lijkt.

Plaats 1:   Totti Face (2)
Plaats 2:   Nanetta Hill (3)
Plaats 3:   Sobel Amanda (6)
Plaats 4:   Attackbollen G.G. (10)

 

Race 3 -  Paroc-loppet, 2640 meter bandenstart

Alfas Kennedy (9) maakte een zegevierend koersdebuut. De volle broer van de geweldige, maar helaas overleden, Alfas da Vinci staat hier voor zijn tweede zege. De langere afstand zal geen probleem zijn voor de vos van Joakim Lövgren. Mocht de favoriet falen dan lijkt Dooley’s U.N.G. (2) het meest aangewezen paard voor de zege. Hij is er aan toe. Freddy C.K. (1) kan beter, dan wat hij de laatste keren liet zien. Adorable Love (7) was de laatste keer aanzienlijk beter en liep gelijk een nieuw record. Om te winnen zal hij zijn record opnieuw moeten bijstellen.

Plaats 1:   Alfas Kennedy (9)
Plaats 2:   Dooley’s U.N.G. (2)
Plaats 3:   Adorable Love (7)
Plaats 4:   Freddy C.K. (1)

 

Race 4 -  Abetongs lopp, 2140 meter autostart

In deze eerste koers van de V64 heeft Wilhelm Paal met New Star Power (3) de favoriet in handen. De Amerikaanse import won recentelijk in een hele snelle 1.13,5a - 2140 meter op Halmstad. Die koers werd heel ruim gewonnen. Waffle (5) had in zijn laatste koers langs de leiding. Hij werd op fijne speed geklopt maar liet een goede indruk achter. Sharp Dream (1) is goed genoeg om zich in het geld te lopen. Dat geldt ook voor Jack Bowler (7)  die zeker voor een overwinning staat. Zijn vorm is groeiende. 

Plaats 1:   New Star Power (3)
Plaats 2:   Waffle (5))
Plaats 3:   Jack Bowler (7) 
Plaats 4:   Sharp Dream (1)

 

Race 5 -  Derome-loppet//Stolopp, 2640 meter autostart

Zeven merries in actie over 2640 meter. Ofelia O.E. (4) pakt na twee maanden rust de draad weer op. Bij haar laatste start in Berlijn maakte ze kort na de start een misstap, kon de draf niet houden en werd uitgeschakeld. Daarvoor was ze lekker op dreef met drie zeges en vier tweede plaatsen. Venere Di Azzurra (6) kan de favoriet partij gaan gegeven. Daarvoor heeft zij genoeg klasse in huis, maar ze is niet altijd even constant met haar prestaties. Kiss My Lips H.C. (3) won in oktober op Jägersro. Daarna werd zij zesde met een leerlingpikeur op ruime afstand van de winnaar. Maharania Jons (7) is trouw en heeft uitzicht op plaats drie of vier.

Plaats 1:   Ofelia O.E. (4)
Plaats 2:   Venere Di Azzurra (6)
Plaats 3:   Kiss My Lips H.C. (3)
Plaats 4:   Maharania Jons (7)

 

Race 6 -  Fuchs Lubricants lopp, 2140 meter autostart

Om Mamba (4) kun je niet heen in deze koers. De vierjarige van Joakim Lövgren presteert dit seizoen uitstekend met hoofdzakelijk klasseringen bij de eerste drie. Draft One (11) heeft misschien het nadeel van het tweede gelid, maar we zien hem wel in staan om de favoriet serieus partij te kunnen geven. Quite E.Wood (7) kon dit seizoen nog niet winnen. Misschien lukt het op Kalmar. De paarden van Conrad Lugauer hebben vorm die dit seizoen beter draait dan in 2017. Jaguar Zon (6) is trouw in zijn prestaties.   

Plaats 1:   Mamba (4)
Plaats 2:   Draft One (11)
Plaats 3:   Quite E.Wood (7)
Plaats 4:   Jaguar Zon (6)

 

Race 7 -  Mantum-loppet, 2140 meter autostart

In deze koers over de middenafstand lijkt Farmer Jack (3) het aangewezen paard voor de zege. Hij heeft een mooi startnummer en kan deze koers met Peter Invis van huis uit dicteren. Zijn stalgenoot Kosmopolit Du Gull (11) wordt gereden zijn trainer Frederik Persson en daarmee zijn de twee favorieten benoemd. De zoon van Ready Cash zette zijn laatste start, ook op Kalmar, om in een verrassende zege. Als hij deze vorm heeft vastgehouden doet hij opnieuw voorin in. Seethestar (8) wisselt goede prestaties af met mindere. Samen met Je t’Aime Lucky (2)  zien wij deze twee bij de eerste vijf finishen.

Plaats 1:   Farmer Jack (3)
Plaats 2:   Kosmopolit Du Gull (11)
Plaats 3:   Seethestar (8)
Plaats 4:   Je t’Aime Lucky (2) 

 

Race 8-  Final Lantmännen Maskins Treåringsserie 2018, 2140 meter autostart

Een mooie finale waarin de trouwe Holy Water (7) de favorietenrol krijgt toebedeeld. Hij doet het altijd goed tegen de top, maar komt doorgaans net te kort voor de zege. Deze keer moet het lukken met de driejarige hengst van Tomas Malmqvist die zijn pupil heeft gekoppeld aan Christoffer Eriksson. Die reed de hengst ook in het Europees Kampioenschap der Driejarigen waarin hij uitstekend tweede werd achter Face Time Bourbon. Roofie (2) is een zoon van de geweldige Passionate Kemp die zelf zestig procent van jaar koersen won. Zover is Roofie nog niet, maar het ziet er wel veelbelovend uit. Admirer (3) en Adde S.H. (1) startten naast hem. Beide paarden verkeren in dusdanige vorm dat een klassering er in moet zitten.

Plaats 1:   Holy Water (7)
Plaats 2:   Roofie (2)
Plaats 3:   Admirer (3)
Plaats 4:   Adde S.H. (1)

 

Race 9 -  Final Elbolagsgruppens Fyraåringsserie 2018, 2140 meter autostart

Ook in deze finale, de vierjarigen, hebben trainer Tomas Malmqvist en rijder Christoffer Eriksson de favoriet in handen. Flying Fortuna (1) kwam in de Grosser Preis Von Deutschland niet uit de verf. Hij herstelde zich goed met een overwinning en een tweede plaats. Op basis daarvan geniet hij ons vertrouwen. Martin De Bos (6) is goed in orde. Hij moet in staat worden geacht om dicht in de buurt te blijven van Flying Fortuna. Devs Daffodil (3) won het de laatste keer. Hij krijgt de voorkeur boven Prosperous (11). De door Hans Crebas getrainde Osborn Klipp (9) loopt niet in deze koers. De bloedwaardes van de ruin waren niet in orde

Plaats 1:   Flying Fortuna (1)
Plaats 2:   Martin De Bos (6)
Plaats 3:   Devs Daffodil (3)
Plaats 4:   Prosperous (11)

 

Race 10 -  LR-Systemloppet, 1640 meter autostart

It’s Time (2) won op 13 oktober een vergelijkbare opdracht. Ook toen startte hij vanaf startnummer twee en bleef hij van start tot finish voorop. Hij won met anderhalve lengte. Als hij opnieuw de leiding weet te bemachtigen dan kan hij opnieuw de koers domineren. Tresexton (10) kwam nog niet in actie over de mijl. Hij kan zeker een voetje hardraven en won in een snelle tijd over de middenafstand. Ditmaal moet hij beginnen in het tweede gelid. Afrodite Miguan (3) won eind september in Visby een koers over de mijl. Zij won de koers van kop af. Borups Racing (5) zie we voor een klassering.

Plaats 1:   It’s Time (2)
Plaats 2:   Tresexton (10)
Plaats 3:   Afrodite Miguan (3)
Plaats 4:   Borups Racing (5)

 

Race 11 -  Comfort Slat Mat-loppet, 1640 meter autostart

Vijf sprinters van de hoogste klasse sluiten de koersdag in Kalmar af. Grootverdiener Västerboonthenews (3) is de favoriet. Zijn klasse is bekend en met deze vier tegenstanders hoeft hij niet al te veel problemen hebben. Wilhelm Paal rijdt de inmiddels tienjarige ruin. Marcus Lindgren heeft twee starters. Alkalizer Am (4) schatten wij hoger in dan Pokemon Ås (2). Eerstgenoemde beviel in zijn laatste start met een klassering in een sterke tijd. Pokemon Ås heeft enkele koersen in Nederland en België gelopen met Stefan Schoonhoven. Hij is weer terug in eigen omgeving. R.G.’S Thunderbolt (1) en Art On Line (5) mogen niet worden vergeten. In miniveldjes als deze is van alles mogelijk.

Plaats 1:   Västerboonthenews (3)
Plaats 2:   Alkalizer Am (4)
Plaats 3:   Pokemon Ås (2).
Plaats 4:   R.G.’S Thunderbolt (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.