Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 27 oktober

Kenilworth - zaterdag 27 oktober - 14:30u

Deze week heeft Kenilworth de hoofdmeeting in Zuid Afrika waar de Groep 2 WCP Fillies Championship het hoofdnummer van de dag is. Hiernaast staat er ook nog een Groep 3 op het programma.

Race 4

We beginnen de dag met een Handicap over 1200 meter waar 11 paarden op af zijn gekomen. Er zit maar liefst 7 kilogram tussen top en bodemgewicht. We hebben hier te maken met een van de hoogste Handicap rating in Zuid Afrika. Undercover Agent (1) heeft een Handicap van 120 en hoort daardoor tot de top van het land. Hij komt hier uit in een Handicap na 13 weken rust en zal de koers waarschijnlijk nog nodig hebben. De afstand is ook niet zijn ideale afstand en daarom laten we de huizenhoge favoriet voor deze gelegenheid nog met rust. Ons oog valt op Dutch Philip (3) die ook 13 weken heeft gerust maar dat komt doordat hij nu als ruin door het leven gaat. Dutch Philip is helemaal thuis over 1200 meter en heeft vanuit startbox vijf een goede kans om zich hier in de eindstrijd te gaan mengen. We gaan ervan uit de medische ingreep zijn positieve werking heeft op de concentratie van het paard. Over de rechte lijn van Kenilworth lijkt La Favourari (5) een goede kans te hebben in zijn derde start na rust. Jockey Bernard Fayd’Herbe maakte kennis met het paard tijdens zijn vorige start en blijft nu trouw aan het paard. Dat zijn wij altijd graag en aan een cote rond de €10 is hij een interessante winnend plaats bet. Als laatste noemen we Olympian (8) die een toonbeeld van trouw is met twee tweede plaatsen en een derde plaats uit zijn laatste drie starts. Al die klasseringen zijn in gelijke soort koersen tot stand gekomen en dit paard staat dus steeds zijn mannetje in deze klasse. Tijdens zijn laatste koers verloor hij een hoefijzer maar werd toch nog derde. Zonder pech zal hij dus veel verder voorin te vinden zijn. 

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5         INZETTEN
5 8       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

Deze koers is het sportieve hoogtepunt van de dag in de vorm van de Groep 2 Western Cape Fillies Championship voor driejarige merries. Alle paarden dragen hetzelfde gewicht en deze koers loopt over van kwaliteit aangezien zeven van de veertien paarden hun laatste koers hebben gewonnen. Een winnaar aanstippen wordt dus een uitdaging maar daar deinzen we niet voor terug. Met de start net voor de bocht  zijn de paarden met een laag startbox nummer in het voordeel.  Canukeepitsecret (2) heeft met startbox twee bijzonder goed geloot en heeft daarnaast met een Handicap rating van 101 de een na hoogste van het veld. Bovendien was zij op 18 September een makkelijke winnaar in een Handicap. Er wordt dus een stap omhoog gemaakt in klasse maar die kan de merrie makkelijk aan. In startbox drie staat nog een bovengemiddelde getalenteerde merrie in de vorm van Clouds Unfold (3) die na twee klinkende zeges hier van een 20 weken lange vakantie terug komt. Zij zwaaide voor deze koers af met een makkelijke overwinning in Groep 3 koers over 1200 meter waarvan de tweede aankomende die prestatie in haar volgende koers herhaalde. We denken dat de pauze haar veel sterker gemaakt heeft en dat zij klaar zal zijn voor deze koers en vervolgens een mooi seizoen.  Nous Voila (8) kwam voor de zomer steevast uit in Listed gezelschap en was toen steeds geplaatst. Na haar enigzins teleurstellende prestatie in haar laatste koers is zij even opzij gezet om de batterij weer op te laden. Met de interessante jockey boeking in de vorm van Bernard Fayd’Herbe wordt aangegeven dat er niet met de olympische gedachte wordt meegedaan. Vanuit startbox vijf heeft zij ook nog is een gunstige uitgangspositie. Zij kan er dus zomaar staan aan een hoge cote. Vanuit startbox negen staat Coral Bay (4) voor een lastige opdracht. Na een rustperiode van 15 weken zal zij hier fris aan de start staan. Voor die rustperiode won zij haar twee laatste koersen op een indrukwekkende manier. Er zat niet veel verschil tussen de tweede aankomende maar toch had zij de zaken stevig onder controle. Santa Clara (6) was het paard dat in die twee koersen steeds geklopt werd door Coral Bay en komt ook aan de start na 15 weken vakantie. Vanuit startbox 12 staat zij voor een loodzware opgave maar doet qua klasse niet veel onder voor Coral Bay.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
2 3,4,6,8 3,4,6,8     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

De driejarige hengsten en ruins komen in actie in deze Groep 3 Cape Classic over 1400 meter. In dit tweede hoofdnummer komen dertien paarden aan de start. Het paard wat direct in het oog springt is Pleasedtomeetyou (6) die uit twee starts nog steeds ongeslagen is. Na een makkelijke Maiden winst werd direct de stap naar Listed niveau gemaakt welke succesvol was. Nu wordt er weer een stap omhoog in competitie gemaakt en vanuit startbox 12 is de loting niet gunstig. Er zal dus veel werk in de beginfase van de koers verzet moeten worden om een goede positie voor de bocht te krijgen. We zullen dan zien uit welk hout Pleasedtomeetyou gesneden is. Hij is op het moment van schrijven favoriet maar is in onze ogen niet stabiel genoeg dus we gaan op zoek naar andere uitdagers. Trainers Justin Snaith brengt drie paarden aan de start en heeft met Seventh Sea (9) en Clouded Hill (4) twee kanshebbers aan de start. Seventh Sea lijkt de omstandigheden in zijn voordeel te hebben met de ideale loting vanuit startbox een. Bovendien kiest 1e staljockey Richard Fourie voor dit paard terwijl hij Clouded Hill al naar een overwinning heeft gestuurd.  Tijdens de laatste koers van beide paarden bleef Clouded Hill voor Seventh Sea en daarom is het opmerkelijk dat Fourie voor dit paard kiest. Het is voor ons reden genoeg om te vertrouwen in de keuze van de connecties. Twist Of Fate (1) komt als enige met 60 kilogram aan de start maar was in zijn laatste start derde in een Groep 1 koers. Na  die uitstekende koers heeft hij 13 weken de tijd gehad om even op te frissen en zal hier fris aan de start verschijnen. De loting is echter in zijn nadeel met de buitenste startbox. Hij heeft de kwaliteit om deze koers te winnen maar dan moet alles meezitten. Als laatste noemen we Elusive Trader (7) die goede recente vorm met zich mee brengt maar het wederom niet heeft getroffen met de loting vanuit startbox tien. In zijn laatste koers over 1200 meter werd hij op de streep geklopt en gaat hier voor het eerst over 1400 meter in actie komen. Op zijn afstamming af moet hij de afstand aankunnen maar het is een primeur. In deze koers lijken de beste paarden de buitenste startnummers geloot te hebben wat het op papier extra spannend maakt. De paarden aan de binnenkant zullen aan hogere cotes van zich laten spreken, een leuk schouwspel!

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
        1,4,6,7,9 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8

We sluiten de dag af met een Handicap voor merries over 1800 meter met acht paarden met een onderling gewichts verschil van 9,5 kilogram. Drie paarden steken er op papier met kop en schouders bovenuit. Water Spirit (4) heeft in twee starts nog niks fout gedaan met een tweede plaats en een overwinning. Met name in haar laatste start bleek zij enorm verbeterd te zijn door in een groot veld sterk voorop te blijven. Deze driejarige merrie lijkt over veel talent te beschikken en wordt per koers beter. Als die stijgende lijn wordt vast gehouden dan is zij hier vanaf 55,5 kilogram lastig te kloppen. De meeste tegenstand moet gaan komen van het paard met topgewicht, Expedite (1) met 61,5 kilogram. Zij moet dus zes kilogram cadeau geven aan Water Spirit en dat lijkt heel erg veel. Toch is Expedite in zeer goede vorm en ook zij heeft uit haar laatste twee starts een overwinning en een tweede plaats neer gezet. De vorm van beide paarden is dus uitstekend en Expedite zal het moeten hebben van de ervarenheid in de koers. Woodstock Fairy (2) heeft na een korte pauze weer een rentree koers in de benen. Zij maakte in die koers een goede indruk en zal hier dus veel scherper zijn. Voor die korte pauze kwam zij in actie in Listed koersen of net een niveau daaronder. Deze koers is dus een stuk gemakkelijker en zij kan hier zomaar verrassen. De andere paarden in de koers lijken op papier te kort te komen dus daarom gaan we voor het trio spel in deze koers om de dag met een positief saldo af te sluiten.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
        1,2,4 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.