Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 11 november

Kenilworth - zondag 11 november - Start: 14:35

Na een weekje pauze pakken we de draad weer op in Zuid Afrika waar hun ‘zomer’ langzaam maar zeker op gang komt. Kenilworth heeft een mooie meeting op zondag die we uit gaan pluizen. We bijten ons vast in twee goed gevulde Listed koersen en twee Handicaps.

Race 5

We beginnen de dag met een Handicap voor de betere paarden in deze uithoek van Zuid Afrika. De Cape Mile trekt elf goede paarden wat het een open en aantrekkelijke koers maakt. Alle ogen zijn gericht op Rainbow Bridge (5) die uit vier starts nog steeds de ongeslagen status heeft. De vierjarige ruin zette zijn seizoendebuut op 6 oktober om in een zege en zal nu dus weer een tikje scherper zijn. Hij geldt als een van de meest veelbelovende paarden in Zuid Afrika op basis van zijn laatste twee zeges op Groep 3 niveau. Hij won die koersen met veel achter de hand dus de toekomst wordt hopelijk enerverend voor dit paard. Hij kan vanuit startbox zelf bepalen of hij offensief of defensief wordt ingezet. Hij is de banker van de dag en het lijkt erop dat we op zoek moeten naar nummer twee en drie. Copper Force (4) werd op 6 oktober slechts achtste achter Rainbow Bridge maar dat was zijn seizoens rentree. De vijfjarige ruin zal nu dus veel scherper zijn en krijgt bovendien de Blinker op zodat hij maximaal kan concentreren. De blinkers gaan niet op voor een trainings rit en dus verwachtten wij Copper Force in de eindstrijd achter Rainbow Bridge. De loting is ideaal vanuit startbox een en zijn laatste overwinning was over deze baan en afstand wat aangeeft dat de condities op zijn lijf geschreven zijn. Eyes Wide Open (1) moet met topgewicht in actie komen maar dat is slechts twee kilogram meer dan de twee eerder genoemde paarden. Ter vergelijking, Eyes Wide Open is met 114 als officiele Handicap rating verreweg het beste paard van de koers volgens de Handicapper. Wij houden een kleine slag om de arm aangezien het zijn seizoens rentree is na 15 weken rust. Toch maakt hij direct een kans op een klassering als hij even de benen strekt. Daarom hoort hij thuis op de trio tickets. Als vierde en laatste noemen we Fifty Cents (3) die nu twee koersen in de benen heeft na rust en dus in topconditie aan de start zal verschijnen.  Zijn eerste rentree koers werd zelfs gewonnen en was daarna vijfde in een Groep 3 achter Rainbow Bridge op slechts twee lengten. De loting is gunstig voor hem vanuit startbox twee.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5 1,3,4 1,3,4     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

Deze Listed koers voor merries over 1100 meter heeft vijftien paarden aangetrokken en er zit een behoorlijk gewichtsverschil tussen top en bodemgewicht, namelijk 12,5 kilogram. De koers gaat over de rechte lijn van Kenilworth waar startbox een bijzonder populair is met 30% winnaars en 57% geplaatste paarden voortbrengt. Als we vasthouden aan deze cijfers komen we uit bij Anime (9) die vanuit startbox een mag vertrekken. De vijfjarige merrie loopt hier na twee voorbereidings koersen en in haar laatste koers was zij goede tweede. Over 1200 meter leek zij op de overwinning af te stevenen voordat zij diep in de finalefase alsnog werd terug gepakt. Deze koers is 100 meter korter dus op papier is deze afstand ideaal voor haar. Bovendien is zij met 54 kilogram slechts 2 kilogram boven bodemgewicht dus dat zal haar helpen. Zij was vorig jaar tweede in deze koers achter Casual Diamond (7) en die is er nu ook weer bij. Ook zij lijkt speciaal voor deze koers geprepareerd te zijn en heeft nu na rust twee koersen in de benen. In haar laatste start strekte zij serieus de benen in een koers over 1000 meter door de kop te nemen en een straf tempo te dicteren. In de finale fase verloor zij nipt de winst aan twee andere paarden maar dat was slechts een neus en een hoofd. Jockey Richard Fourie staat op dit moment vijfde in de jockey stand in Zuid Afrika en opereert met een winst percentage van 25%. Hij weet dus op welk paard hij moet zitten in de koers en het feit dat hij trouw blijft aan Casual Diamond geeft ons veel vertrouwen. Zijn samenwerking met trainer Justin Snaith is ijzersterk dit seizoen aangezien hij van zijn 45 gewonnen koersen er 39 voor de stal van Snaith heeft gewonnen. Trainer Snaith heeft naast Casual Diamond nog drie paarden aan de start en daarvan valt Township Melody (12) op met bodemgewicht en de boeking van goede jockey Lyle Hewitson. Ook zij heeft na negen weken rust een voorbereidings koers in de benen en die was met een derde plaats naar wens. Startbox 12 is verre van ideaal maar op deze gunstige gewichts condities moet er rekening met haar gehouden worden. Magical Wonderland (1) draagt in deze koers topgewicht en dat is behoorlijk met alleen al 3 kilogram meer dan nummer twee in de koers. Toch is de merrie de klasbak van het veld. Zo was zij tweede in haar laatste koers en dat was een Groep 1. Voor haar geldt dat als zij even de benen strekt zij zo meedoet voor een podium plaats. Freedom Charter (5) heeft ook twee voorbereidings koersen in de benen en zal messcherp zijn voor deze opdracht. Zij is bovendien gek op deze baan en afstand.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
9         INZETTEN
        1,5,7,9,12 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

We gaan verder met een Listed Handicap over 2400 meter met tien deelnemers die ook hier 12,5 kilogram onderling verschil kennen. Trainer Candice Bass Robinson brengt drie paarden aan de start en twee daarvan hebben serieuze kansen voor een goede klassering. We beginnen met Ballad Of The Sea (5) die hier na een voorbereidingskoers scherp aan de start zal komen. In die laatste koers moest hij een goed paard voor laten gaan wat helemaal geen schande is. Ook dat was over 2400 meter dus de afstand is geen probleem en bovendien heeft  hij verschillende paarden in dit veld al eerder zijn hielen laten zien. Komt als een van de zes paarden met bodemgewicht aan de start en heeft dus een behoorlijk gewichts voordeel ten opzichte van de andere combinaties. Trainings genoot Ollivander (3) heeft twee voorbereidings koersen in de benen en liet een behoorlijke verbetering zien in zijn laatste opdracht. De scherpte zal dus maximaal aanwezig zijn maar de afstand is geen bewezen feit. In zijn enige koers over 2400 meter was hij negende en in een koers over 2800 meter was hij derde. Op basis van zijn laatste koers doet hij hier mee voor een klassering dichtbij de winst. Justin Snaith brengt Jailhouse Rock (6) aan de start en die heeft na drie maanden rust weer een koers in de benen. Het is opmerkelijk dat de trainer hem over deze afstand inzet aangezien hij nog nooit verder dan 1800 meter heeft gelopen in koers verband. Toch stapt Lyle Hewitson op voor de rit en die heeft goede percentages als hij voor de stal van Snaith in actie komt. Met bodemgewicht zijn er dus mogelijkheden. Let It Rain (1) kan van alles zijn in deze koers en komt voor het eerst in actie voor de stal van Dan Katz. Met topgewicht staat hij niet voor een makkelijke opgave en deze koers zal gebruikt worden om het paard te leren kennen. Als hij weer in de vorm verkeert waarin hij menig Groep koers heeft gewonnen en hij wordt gevraagd in de finale fase dan kan hij zomaar het trio binnen lopen.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
        3,5,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8

We sluiten de dag af met een Handicap over 1600 meter met dertien deelnemers. Een aantal driejarigen vallen hier op door het gewichtsvoordeel dat zij door hun leeftijd krijgen. Ondanks dat de koers is uitgeschreven voor paarden met Handicap rating tot 80 zijn er een aantal paarden die ontheffing hebben om toch in deze koers te lopen. Hudoo Magic (7) heeft pas vier starts in de benen maar is een veel belovend paard. Hij heeft een Handicap rating van 88 maar komt hier toch 4,5 kilogram onder topgewicht aan de start. Dat zijn condities die wij niet kunnen verwaarlozen en daarom hoort Hudoo Magic hier ondanks zijn onervarenheid op de tickets thuis. Hij heeft bovendien zijn enige overwinning geturft over deze baan en afstand. Justin Snaith heeft twee paarden aan de start en jockey Richard Fourie kiest voor Silver League (6) die desalniettemin ongunstig heeft geloot met startbox 12. Toch loopt hij zijn beste koersen over deze baan en afstand waar hij altijd eerste of tweede is. Hij heeft even vrij gehad maar we gaan ervan uit dat de jockey niet voor niks dit paard kiest. Green Archer (4) is de trainings genoot van Silver League en ook hij heeft een voorliefde voor deze baan en afstand. In zijn vorige koers was er iets mis toen hij na 700 meter de strijd verliet. Hij heeft 11 weken de tijd gehad om van zijn blessure te herstellen en of hij ritme mist is de grote vraag.  Cape Extreme (2) zal geen scherpte missen want hij heeft na rust een goede koers in de benen. In een koers over 1600 meter liet hij zien dat hij weer klaar is voor een goed seizoen met een veelbelovende derde plek. De jockey heeft in Juli nog met het paard gewonnen dus hij kan goed met hem overweg. Chatuchak (1) komt hier met topgewicht aan de start maar zendt veel positieve signalen uit richting deze koers. De trainer heeft in Bernard Fayd’Herbe een top jockey geboekt en hij heeft na rust een goede koers gelopen. Hij gaat tegenwoordig als ruin door het leven en dat heeft een positieve uitwerking gehad. Hij krijgt nu bovendien de blinkers toegepast dus de intenties zijn duidelijk. Zijn enige overwinningen zijn bovendien over deze baan en afstand tot stand gekomen. Het enige nadeel is startbox dertien van dertien. Een leuke afsluiter.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
2         INZETTEN
2         INZETTEN
1 2,6,7 2,6,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.