Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 17 november

Kenilworth - zaterdag 17 november - Start: 13:45

We keren deze week terug op Kenilworth waar on seen gevarieerd programma staat te wachten. We pakken de interessante Handicaps eruit op jacht naar een positief saldo.

Race 2

We beginnen de dag met een Handicap voor paarden die nog geen vier koersen hebben gewonnen. De vierjarigen dragen sowieso het meeste gewicht met 60 kilogram, de overige vier driejarige dragen 59 kilogram en 56 kilogram. Helaas dus maar zes paarden in deze koers maar toch is het kwalitatief de moeite waard. Op papier gaat het tussen twee paarden. Sand And Sea (2) heeft afgelopen seizoen continue op Listed en Groep 3 niveau gelopen en plaatste zich steeds. Toch is zijn laatste start al 32 weken geleden en in die pauze is hij ook nog is ruin geworden. Hij heeft genoeg tijd om aan te sterken na de ingreep en als de operatie het gewenst effect heeft dan doet hij hier mee voor de winst. Toch is de lange pauze een vraagteken en daarom kunnen we niet om Pleasedtomeetyou (3) heen die in zijn laatste start op 27 Oktober derde was in een Groep 3. Daarvoor won hij een eenvoudige Maiden en sprong daarna gelijk over naar Listed niveau om ook die koers te winnen. Die laatste koers was over 1400 meter en daarin kon hij net niet thuis komen. De kortere afstand zal dus op prijs gesteld worden over de rechte lijn van Kenilworth. Hierachter is het vrij open met Speedpoint (1) die zijn seizoens debuut maakt en een sprinter pur sang is. Lanza (4) is al twee keer achter Pleasedtomeetyou geeindigd maar krijgt nu een kilogram cadeau en is bovendien uit twee starts ongeslagen over baan en afstand.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
3         INZETTEN
        2,3 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

We gaan verder met een Handicap over 1600 meter met negen paarden die onderling slechts vier kilogram hoeven goed te maken. De stal van Justin Snaith brengt twee interessante paarden aan de start die beide hun laatste koers hebben gewonnen. Eerste staljockey Richard Fourie kiest voor winnende debutant Belgarion (9) die veel indruk maakte tijdens dat debuut. Hij leek nog erg veel te moeten leren maar loopt over van talent en de 400 meter extra van vandaag zullen in zijn voordeel zijn. Dit wordt hopelijk een paard waar we deze winter een hoop vruchten van gaan plukken. Hij gaat hier voor het eerst in actie komen in Handicap verband maar zal kunnen profiteren van bodemgewicht. Stalgenoot Quest (7) heeft pas twee starts in de benen maar zoals gezegd ook al een overwinning. Ook hij maakte veel indruk tijdens zijn overwinning maar treft nu zwaardere tegenstand. Ook dit wordt hopelijk een paard waar wij veel vruchten van gaan plukken. Hij loopt over van kwaliteit en lijkt per koers te verbeteren. Caliente (5) gaat sinds augustus als ruin door het leven en heeft na die verplichte pauze gelijk indruk gemaakt met een overwinning. We kunnen dus zeggen dat de ingreep niet voor niks was en dat is een goed teken. Met die koers in de benen is er hopelijk ruimte voor verbetering en het is bovendien een goed teken dat jockey Anton Marcus trouw blijft aan het paard. Brandenburg (8) had tien koersen nodig om uit te vogelen dat je als eerste je neus over de finish moet drukken. Daarna kwam hij in een zwaardere koers terecht en stond daar met een vierde plaats goed zijn mannetje. Hij gaat hier naar beneden qua tegenstand en zal dus vanaf dit lage gewicht een goede kans hebben om zich te mengen in de eindstrijd.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5 7,8,9 7,8,9     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

We gaan verder met dezelfde koers als koers twee alleen nu besloten voor merries alleen. Ook hier maar slechts zes paarden die over 1200 meter over de rechte lijn van Kenilworth gaan uitmaken wie de beste is. Ook hier krijgen de driejarigen weer gewicht cadeau en niemand heeft nog vier koersen gewonnen. Ons oog valt op Temple Grafin (4) die hier ideal condities treft. Zij heeft een Handicap Rating van 103 en heeft daarmee de hoogste rating van het veld. Normaal gesproken komt zij dan met het hoogste gewicht aan de start maar in dit geval krijgt zij zelfs vier kilogram van het paard met topgewicht en dat is vier kilogram. Dit kan wel eens het verschil maken en dit is bovendien haar tweede koers na rust. Tijdens haar rentree was zij direct tweede in een Groep 2 over 1400 meter. De kortere afstand van vandaag zal zij op prijs stellen en wij vertrouwen op een goede afloop. Trainer Justin Snaith brengt de uitdagers aan de start en we beginnen met Miss Katalin (1). Deze merrie heeft al drie koersen gewonnen en alle overwinningen kwamen tot stand op deze baan. Zij heeft even rust gehad maar heeft ondertussen alweer een rentree koers in de benen. Die koers was met een nipte tweede plaats in een Groep 3 meer dan naar wens. Zij zal dus scherp aan de start komen om haar topgewicht te trotseren. Trainings genoot Dynamic Diana (2) heeft ook drie koersen gewonnen en mag hier dus net in. Ook voor haar is het de tweede koers na rust maar de rentree was niet helemaal naar wens met een tweede plaats. Uit het feit dat hier wel een top jockey geboekt is in de vorm van Bernard Fayd’Herbe geeft aan dat de connecties wel degelijk plannen hebben in deze opdracht. Voor rust weerde zij zichzelf goed in vergelijkbare koersen en we zien geen reden waarom zij die draad niet op zal gaan pakken.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4         INZETTEN
4 1 2     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

We blijven nog even trouw aan de merries in deze Handicap over 2000 meter uitsluitend gereserveerd voor dames. In deze opdracht eindelijk meer paarden dan zes waar er negen paarden een onderling gewichts verschil moeten goed maken van acht kilogram. Er zijn veel kanspaarden in deze koers welke het een open aangelegenheid maakt. We beginnen met Raya Baya (2) die na rust weer een koers in de benen heeft. De derde plaats die zij neerzette was goed aangezien de afstand (1400 m) voor haar veel te kort was. Zij kwam pas op gang toen de finish er al was en zij zal de extra afstand van deze koers zeer op prijs stellen. De blinkers worden toegepast voor extra concentratie dus zal er gestreden worden voor een goede klassering. Heeft bovendien alleen nog op deze baan gewonnen. Hetzelfde geldt voor Love Supreme (3) die ook een goede koers na rust in de benen heeft. Ook zij gaat het hier over langere afstand proberen en zal dat op prijs stellen aangezien ook zij pas richting finish op gang kwam in een mijls koers. De afstand is nieuw maar de merries is in goede vorm en zal superscherp zijn. Ook zij heeft alleen nog op deze baan gewonnen. Thalitha Borealis (4) heeft een pauze van tien weken achter de rug maar heeft een geweldige staat van dienst met drie gewonnen koersen uit haar laatste vijf starts. In de overige twee koersen was zij tweede en derde dus er is genoeg kwaliteit in huis bij de vierjarige merrie.  De manier waarop zij haar laatste koers won was adembenemend. Onderaan de gewichten vinden we twee interessante deelnemers die het de bovenste drie lastig kunnen gaan maken. Met bodemgewicht komt Rubyana (9) aan de start die na twee teleurstellende starts op de baan van Durban weer terug op het oude nest is. Op 11 augustus was zij onder meer Thalitha Borealis de baas over baan en afstand en van dat paard krijgt zij nu maar liefst 5,5 kilogram. Dat gewichtsverschil is aanzienlijk en kan zomaar de doorslag richting finish geven. Baroness Mary (8) heeft nu twee rentree koersen in de benen en draagt slechts een halve kilogram meer dan Rubyana. Zij is nu weer terug tegen haar eigen geslacht wat uiteraard een groot pluspunt is voor haar. Dit in combinatie met haar lage gewicht maakt haar een geduchte tegenstander. Heeft bovendien al over baan en afstand gewonnen.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
9         INZETTEN
4 2,3,8,9 2,3,8,9 2,3,8,9   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.