Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 24 november

Kenilworth - zaterdag 24 november - Start: 14:10

We blijven trouw aan Kenilworth waar dit weekend een geweldig programma op de rol staat. Een goed gevulde Groep 2 sprint heeft tijd om uit te pluizen maar we hopen dat het Nederlandse tintje de doorslag gaat geven in de eindstrijd!

Race 4

We komen op gang met een koers over 1600 meter voor driejarige merries die nog geen vier koersen gewonnen hebben. Acht dames stellen zich op voor deze opdracht waarin nummers een en twee met 60 kilogram op pad moeten, de rest mag met drie kilo minder van start. Twee paarden steken er op papier met kop en schouders bovenuit en hebben beide een rentree koers in de benen na een periode van rust. We noemen Santa Clara (3) als eerste omdat die het gewichts verschil in haar voordeel heeft van maar liefst drie kilogram. Haar rentree koers was nota bene een Groep 2 koers over 1400 meter en daarin werd zij keurig derde. Als zij die vormlijn door kan trekken dan is zij hier het te kloppen paard. De meeste tegenstand gaan komen van Coral Bay (1) die, zoals al genoemd, ook een rentree koers in de benen heeft. Dat was in dezelfde rentree koers tegen Santa Clara waarin een keurige vijfde plaats werd neergezet. Coral Bay kwam pas in de laatste meters op gang wat aangeeft dat de langere afstand van vandaag haar op het lijf geschreven is. Qua kwaliteit zit er niet veel tussen de twee merries maar omdat Santa Clara het grote gewichts verschil in haar voordeel heeft en veruit het best geloot heeft kiezen we voor haar. Go The Distance (4) werd zesde in die zelfde Groep 2 koers waarin Santa Clara en Coral Bay aan de start zijn gekomen. Zij is een trainings genoot van Santa Clara en lijkt tweede keuze maar haar laatste koers was zeker niet slecht en kan niet uitgesloten voor een podium plaats.

Spelsoort1234C 
3         INZETTEN
3 1       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

Het grote geweld barst los in deze Groep 2 sprint over de rechte lijn van Kenilworth. Over 1200 meter komen er maar liefst negentien paarden aan de start die een gooi gaan doen naar de smakelijke eerste prijs. De op papier betere paarden worden opgezadeld met een hoger gewicht en in deze koers hebben we te maken met een onderling verschil van 10 kilogram tussen top en bodemgewicht. We beginnen de selectie met de toepasselijk genaamde Dutch Philip (5) die sinds begin September als ruin door het leven gaat. Die ingreep heeft de nodige vruchten afgeworpen in het gedrag van het paard en dat effect was direct te merken tijdens zijn rentree koers waarin hij direct tweede werd. Hij werd daar geklopt door een paard met een Handicap rating van 120 op gelijk gewicht dus die prestatie is zeker geen schande. Ter verduidelijking, Dutch Philip heeft een Handicap rating van 110. In deze koers gaan de Blinkers op voor extra concentratie wat aangeeft dat de connectie alleen de winst voor ogen hebben. Trainer Justin Snaith heeft vier paarden in deze koers en eerste jockey Richard Fourie kiest opmerkelijk genoeg voor Kasimir (9). Opmerkelijk omdat hij Sir Frenchie (15) in zijn laatste koers naar de winst stuurde. Kasimir was onder een andere jockey tweede in zijn voorbereidings koers. De connecties weten dus iets wat wij op zo’n afstand niet kunnen zien en vertrouwen op hun oordeel. Ook Kasimir gaat sinds kort als ruin door het leven en ook hij kende direct een opleving door een tweede plaats neer te zetten. Als hij de stijgende lijn doorzet dan gaat hij zich zeker in de eindstrijd mengen. Van Halen (17) treft hier ongekend ideale omstandigheden aangezien hij met zijn Handicap Rating van 108 toch met bodemgewicht van 52 kilogram mag vertrekken. Zijn connecties moeten ver reizen voor deze koers en dat is uiteraard niet voor niks. Zijn vorm is ook nog is perfect met twee zeges en een tweede plaats uit zijn laatste drie starts. Dit wordt zijn tweede koers na rust en het lijkt erop dat de pauze daarvoor hem ontzettend goed heeft gedaan. Tijdens zijn rentree koers won hij indrukwekkend met drie lengten. Search Party (4) heeft in 2018 pas twee starts in de benen en is een gevoelige blessure nu de baas. Als hij die opgaande vormlijn door kan zetten dan is hij een gevreesde tegenstander. Bold Respect (1) is de klasbak van het veld door zijn overtuigende Groep 1 overwinning over 1200 meter. Hij is daarna op rust gegaan en komt hier voor het eerst uit. Hij is dus het Dark Horse van het veld. Our Mate Art (16) heeft nu twee rentree koersen in de benen en kan van een laag gewicht zomaar verrassen. Een prachtige koers die razendsnel zal gaan.

Spelsoort1234C 
17         INZETTEN
5 9,17 1,4,9,15,17 1,4,9,15,17   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

Het programma gaat verder met het sportieve hoogtepunt in de vorm van de Ready To Run Stakes gedoteeerd met 2,5 miljoen Rand (€157.674). Qua dotering hoort deze koers bij de hoogsten van het land en is gereserveerd voor driejarigen paarden. De hengsten dragen allemaal 60 kilogram en de merries krijgen 2,5 kilogram cadeau. De start van deze 1400 meter koers ligt net voor de bocht en daarom kunnen de lage startbox nummers wel is de doorslag geven. De paarden die bij ons hoog in de selectie staan hebben het helaas niet getroffen met de loting. We beginnen met Cirillo (1) die het zelfs vanuit de buitenste startbox moet gaan proberen. Toch heeft de driejarige hengst veel dingen die hem in de juiste richting moeten wijzen. Zijn vorm is een van de beste in dit veld met een tweede plaats in een Groep 3 koers over baan en afstand. Dat was slechts zijn rentreekoers dus we mogen aannemen dat er veel meer in het vat zit. Vorig seizoen was hij geplaatst in Groep 3 en Groep 1 koersen dus zijn basis niveau is hoog. Of hij die wijde loting kan overkomen is de vraag, maar de klasse is in huis. Crown Guardian (2) liep afgelopen seizoen ook steevast in Groeps koersen en weerde zich daarin aardig. Ook hij is toen op rust gegaan en heeft inmiddels een rentree koers in de benen. In die koers werd hij vijfde op nog geen twee lengten van de winnaar. De jockey was die dag niet echt fanatiek en bovendien was de afstand van 1200 meter aan de korte kant voor hem. Met die extra scherpte kan hij hier voorin mee doen. Vanuit startbox zeven kan bovendien een mooie uitgangs positie gezocht worden. Captainofthesea (7) lijkt de eerste keuze van trainer Justin Snaith. Jockey Richard Fourie blijft het paard trouw na zijn laatste zege en dat mag wat zeggen aangezien hij de keuze heeft uit drie paarden in deze koers. Die zege was indrukwekkend maar was in een veel minder gezelschap. De sleutel tot de goede prestatie lijkt te zitten in het toepassen van de Blinkers die vorige keer ook een explosieve impuls gaf. De blinkers zijn vandaag ook weer van de partij en daarom verwachten we weer een goede koers. Startbox elf is niet ideaal maar het is ook niet onoverkomelijk. Voor de winnend plaats waarde komen we uit bij Anneka (14) die als merrie het gewichtsvoordeel geniet en bovendien goed op de blinkers moet gaan reageren. Zij wordt steeds op Groep 2 niveau geprobeerd en dat blijkt steeds te hoog gegrepen. Zij heeft inmiddels twee koersen na rust in de benen en is vanuit startbox twee ideaal geloot.

Spelsoort1234C 
2,14         INZETTEN
        1,2,7,14 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

We sluiten de dag af met een Groep 2 over 1600 meter voor driejarigen paarden. Er zijn alleen hengsten en ruins ingeschreven en dus gaat iedereen met 60 kilogram op pad. Alle ogen zijn gericht op de nog ongeslagen One World (2) die als favoriet van start zal gaan. De hengst heeft een perfect staat van dienst uit vier starts met een Listed winst als hoogste niveau. Die Listed koers werd met maar liefst vijf lengten voorsprong gewonnen! In zijn laatste koers bleef hij Kasimir voor die een van de selecties is in koers vijf. Op de prestatie van hem af kunnen we inschatten hoe goed de vorm van One World is. Chimichurri Run (1) heeft de lezers van deze column al veel plezier opgeleverd. De bruine hengst heeft een geweldige staat van dienst met twee overwinningen en een tweede plaats uit zijn laatste drie starts. Dat waren ook nog is allemaal Groep 3 koersen! Op zijn Handicap rating komt hij er qua gewicht het beste vanaf. Hij heeft de hoogste Handicap van het veld met 116, ter vergelijking, One World heeft een rating van 109 en draagt hetzelfde gewicht. Twist Of Fate (3) komt hier met een Groep 3 overwinning op zijn naam aan de start. Die overwinning was indrukwekkend, helemaal aangezien dat dat zijn rentreekoers was. Met die koers in de benen kunnen we dus verbetering verwachten en dan zijn de eerste twee genoemde in gevaar! Een mooie afsluiter met paarden die ons waarschijnlijk nog veel plezier gaan bezorgen.

Spelsoort1234C 
        1,2,3 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.