Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 8 december

Kenilworth - zaterdag 8 december - Start: 12:25

We keren weer terug op Kenilworth in Zuid Afrika waar het seizoen op volle toeren draait. Er staat ons een prachtige meeting te wachten met drie Groep koersen en een Handicap.

Race 6

We beginnen gelijk met een grote koers in de vorm van een Groep 2 voor merries over de minimale afstand van 1000 meter. Tien paarden stellen zich op in de startboxen over de rechte lijn van Kenilworth. Magical Wonderland (1) zal als favoriet van start gaan en dat lijkt rechtvaardig. De vierjarige merrie was in haar voorlaatste start tweede in een Groep 1 sprint en is daarna op rust gegaan. Zij heeft inmiddels een rentree koers in de benen die zij hard nodig had. Zij is met zorg op deze koers voorbereidt en het lijkt dat alle lichten op groen staan voor de overwinning. Jockey Aldo Domeyer is al trouw aan dit paard sinds mei 2017. Stalgenoot Freedom Charter (3) kan hier zelfs zorgen voor een een-tweetje met Magical Wonderland. Freedom heeft twee rentree koersen in de benen en komt hier in top conditie aan de start. Vooral haar laatste start was veelbelovend. Zij gaat hier voor het eerst de minimale afstand proberen maar lijkt er snel genoeg voor. Anime (6) moet gaan zorgen voor tegenstand en heeft met startbox een de loting gewonnen aangezien deze startpositie procentueel (13%) de meeste winnaars voort brengt. Zij won haar laatste koers op 11 november en  klopte daar Freedom Charter met een hoofd. Casual Diamond (7) was ook van de partij in die laatst genoemde koers en finishte als derde. Dat was haar tweede koers na rust en ook zij komt nu dus in topconditie aan de start. De jockey blijft tevens trouw aan deze pupil van de Kampioenstal.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1 3,6,7 3,6,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

We blijven op Groep 2 niveau in deze koers over de mijl waar de beste paarden in deze categorie de strijd aanbinden. Er zijn er maar zes overgebleven maar dat doet niks af aan de kwaliteit van deze koers die als goede indicatie voor de Queen’s Plate moet worden gezien. De statistieken rondom Legal Eagle (1) liegen er niet om. De zevenjarige ruin kwam terug met een zege na rust. Uit negen koersen over deze afstand is hij zelfs ongeslagen. Vijf daarvan kwamen tot stand over deze baan en we kunnen dus met recht zeggen dat hij de afstands koning is. Hij zal als favoriet van start gaan en we zullen hem gebruiken als basis voor de duo’s en trio’s. Undercover Agent (2) heeft de volgers van deze column al veel plezier bezorgd. Ook hij kwam ijzersterk terug van rust met een overwinning over 1200 meter. Toch heeft hij de meeste koersen over de mijl gewonnen en met vier overwinningen en twee tweede plaatsen is hij het toonbeeld van trouw. Rainbow Bridge (5) is nog zo’n bekende van Nelson Longshot. Dit paard is bezig aan een geweldige reeks en legt hier zijn ongeslagen status bloot. Uit vijf koersen is hij namelijk nog nooit verslagen, maar staat hier wel voor de zwaarste test uit zijn carriere. Hij zal niet ten onder gaan zonder strijd en dus kijken we uit naar een zeer competitieve koers met een spannende finish. Voor de verrassing spelen we het duo rond wat gegarandeerd staat voor een aantrekkelijke aankomst als het zo aankomt.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
        1,2,5 INZETTEN
1 2 5     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8

De stayers komen aan bod in deze Groep 3 koers over 2500 meter waarin negen paarden zich presenteren voor de eindzege. Ollivander (4) had een koers nodig na rust om zich weer van zijn beste kant te laten zien. Twee koersen daarna leverde twee tweede plaatsen op en staat hier qua gewicht zeer gunstig in de koers en komt hier bovendien aan de start over een voor hem ideale afstand. Het grootste nadeel in zijn carriere is zijn winst percentage. Slechts een koers werd gewonnen in dertig pogingen wat natuurlijk geen goede basis voor de toekomst legt. Strathdon (2) heeft met zes overwinningen uit dertig starts een beter winst percentage en komt hier voor de tweede keer na rust in actie. Hij zal dus aanzienlijk scherper zijn na zijn laatste koers. Jockey Richard Fourie had de keuze tussen Ollivander en Strathdon en kiest dus voor laatstgenoemde wat ons een goed gevoel geeft. Stalgenoot Master’s Eye (3) heeft november even overgeslagen na een teleurstellende prestatie eind Oktober. De jockey blijft echter trouw aan het paard dus we schatten de kans hoog in dat het euvel boven water is. Voor zijn laatste overwinning moeten we echter terug naar 2015 dus het wordt hoog tijd voor een plek op het hoogste podium. Let it Rain (1) is na zijn start in Juli van trainer veranderd en dat leek in zijn rentree koers een positieve uitwerking te hebben. Hij had die koers zeker nog nodig en als hij zijn oude vorm benaderd dan doet hij hier mee voor de winst aangezien hij geprepareerd lijkt te zijn voor deze opdracht.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1         INZETTEN
2 1,3,4 1,3,4     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9

We sluiten de dag af met een Handicap over 1600 meter met elf paarden die een gewichts verschil kennen van acht kilogram tussen top en bodemgewicht. Kampioen trainer Justin Snaith is goed vertegenwoordigt met drie starters. Eerste jockey Richard Fourie heeft gekozen voor Silver League (4) die hij tijdens zijn laatste koers ook heeft gereden. In die koers was het paard sterk verbeterd ten opzichte van de koers ervoor en als die stijgende lijn wordt vast gehouden dan doet hij hier mee voor de winst. In zijn laatste koers werd hij nipt geklopt door Hudoo Magic (2) en die is vandaag weer van de partij. Dat was echter met een gewichts verschil van een halve kilogram en dat verschil is in deze koers een kilogram. De gewichten zijn dus in het voordeel van Silver league en dat kan dus wel is het verschil gaan maken. Hudoo Magic is echter wel de ‘rising star’ in dit veld met twee overwinningen en twee tweede plaatsen uit vijf starts. Hij wordt gezien als een kanshebber voor de Derby en doet voor nu ervaring op in normale koersen. Justin Snaith presenteert ook Red Mars (1) en die heeft een geweldige staat van dienst over deze afstand. Alle vier zijn overwinningen kwamen tot stand over deze afstand en na een derde plek over 1400 meter is hij dus nu weer terug over zijn favoriete afstand. De jockey blijft trouw aan het paard en wij zien hem zich mengen in de strijd voor de winst. De stal presenteert een derde kanshebber in de vorm van Green Archer (5) die zijn rentree koers duidelijk nog nodig had na een teleurstellend einde van vorig seizoen. De rust heeft hem duidelijk goed gedaan en met een koers in de benen zal hij niet zonder strijd ten onder gaan. Een leuke afsluiter van een kwalitatief goede dag.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1,2 1,2,4 4,5     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.