Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 15 december

Kenilworth - zaterdag 15 december - Start: 12:00

We keren terug op Kenilworth waar ons een kwalitatief hoogstaand programma te wachten staat. De Cape Guineas voor merries en hengsten zijn het middelpunt van de belangstelling en beide dragen de Groep 1 status.

Race 6

We vallen gelijk met de deur in huis met een van de hoofdnummers van de dag. De Groep 1 Guineas over 1600 meter voor driejarige merries waarvan er veertien aan de start komen. Dit is tevens het eerste onderdeel van de Triple Tiara. Alle ogen zijn in deze koers gericht op Clouds Unfold (1) onder jockey Aldo Domeyer voor trainer Candice Bass-Robinson. Deze merrie heeft vier keer gewonnen uit vijf starts en kwam eind oktober geweldig terug van rust met een sterke overwinning in een Groep 2. Dit is een van de meest getalenteerde merries van de jaargang en zij zal als favoriet van start gaan. De loting is zeer gunstig met startbox drie dus alle lichten staan op groen. Het enige minpunt is dat de afstand vandaag voor het eerst gelopen wordt. De meeste tegenstand wordt verwacht van Front And Centre (4) vanuit startbox zeven. Ook deze merrie gaat voor het eerste de mijl trotseren maar legt wel haar ongeslagen status op de lijn. Zij is namelijk in drie starts nog niet geklopt maar waar haar grens ligt is nog onduidelijk. Zij is nog niet uitgekomen in Groeps koersen dus of de stap in klasse te groot is moet nog blijken. Haar laatste overwinning was indrukwekkend. Ook Temple Grafin (2) gaat hier voor het eerst de mijl proberen maar doet dat in goede vorm. Bovendien lijkt zij de extra afstand te gaan waarderen aangezien zij in haar vorige koersen steeds op gang kwam als de finish al dichtbij was. Er is een goede jockey geboekt in de vorm van  Bernard Fayd’Herbe dus er zijn wel degelijk verwachtingen van de connecties.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

De evenknie van de vorige koers maar nu voor hengsten. In deze opdracht slechts negen paarden en we hebben hier te maken met een duidelijke favoriet. One World (1) trekt alle aandacht naar zich toe met zijn ongeslagen status. Uit vijf starts werd nimmer verloren en het is nog niet duidelijk waar zijn grens ligt. Hij verbetert per koers en draagt daarom de favorieten status. De startbox loting is niet heel gunstig vanuit acht maar de hengst heeft genoeg startsnelheid in huis om zijn gewenste positie te bemachtigen. Ook de afstand is al getest dus we zien geen reden waarom de zegereeks niet uitgebreid kan worden naar zes. Chimichuri Run (2) is de andere klasbak in het veld. Dit paard is in acht starts nog niet buiten het trio geeindigd en was in zijn laatste koers slechts een halve lengte verwijderd van One World. De klasse is dus huis om de rollen in deze koers om te draaien en we kunnen dus een leuk schouwspel verwachten. Soqrat (3) komt weer in actie over zijn ideale afstand. In zijn laatste koers was hij derde maar dat was in een Groep 2 tegen oudere paarden dus het feit dat hij weer tegen zijn leeftijd loopt is ook een voordeel. Het paard heeft tien weken rust gehad voor deze koers maar wij vertrouwen erop dat de stal van Mike de Kock weet wat ze doen. Twist Of Fate (4) was in zijn laatste derde achter One World en Chimichurri Run en kan hier dus een podiumplek bemachtigen.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1         INZETTEN
        1,2 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8

We gaan verder met deze Groep 3 over 1800 meter voor merries. Er zullen elf paarden in de startboxen verschijnen en Brave Move (2) is de blikvanger in deze opgave. De vijfjarige merrie zag haar winreeks van zes koersen onderbroken worden in haar rentreekoers. Met die koers in de benen zal zij uiteraard veel scherper zijn en daarom hebben we goede hoop dat zij hier de draad der overwinning weer oppakt. Hashtagyolo (3) heeft pas vier starts in de benen maar won er daar al drie van waaronder een Groep 3 koers. Dat was allemaal voor rust maar heeft inmiddels een rentreekoers in de benen om de conditie op peil te brengen. Die koers had zij duidelijk nog nodig en er is meer dan genoeg talent in huis om deze winnend af te sluiten als de scherpte aanwezig is. Miyabi Gold (1) is twintig weken op rust geweest maar zwaaide daarvoor wel af met winst in een Groep 2. Zij is dus qua scherpte lastig in te schatten maar er is wel genoeg klasse in huis om direct voorin mee te doen. Eerste jockey Richard Fourie kiest voor dit paard dus er is wel vertrouwen in een goede afloop. Fresnaye (6) heeft de trouwe volgers van deze column al veel plezier bezorgd. De merrie is na 16 weken pauze weer van de partij en vanuit de interessante jockey boeking kunnen we opmaken dat er niet met Olympische gedachte ingeschreven is. De jockey heeft al met dit paard gewonnen en reed haar bovendien tijdens haar laatste start voor rust. Een open aangelegenheid.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
2 1,3,6 1,3,6     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 9

We sluiten de dag af met een Groep 2 over 1800 meter waarin de stal van Justin Snaith buitengewoon sterk vertegenwoordigd is met drie van de acht starters. Made To Conquer (7) is de keuze van eerste jockey Richard Fourie en heeft de broodnodige rentree koers inmiddels in de benen. Vorig jaar rond deze tijd werd er een zegereeks ingezet van vier koersen op rij. Dat was weliswaar op een lager niveau maar het is overduidelijk dat de vijfjarige ruin genoeg capaciteiten in huis heeft om ook dit seizoen zich weer van zijn beste kant te laten zien. Platinum Prince (8) heeft ook een rentree koers in de benen en is een trainingsgenoot van Made To Conquer alleen gooien de gewichten voor deze koers roet in het eten. Platinum Prince draagt hetzelfde gewicht als Made To Conquer maar die heeft een hogere Handicap Rating. Eyes Wide Open (1) is een tweevoudig Groep 1 winnaar. Deze Derby winnaar heeft inmiddels ook een rentree koers in de benen en zal hier dus scherper aan de start komen. Die rentree koers was aan de korte kant voor hem en hij zal hier de extra afstand op prijs stellen. Milton (4) was in zijn laatste koers van kop af een aantal van de hier aanwezige starters te snel af. Hij gaat vandaag wel omhoog qua niveau maar verschijnt hier in de vorm van zijn leven. Het lijkt erop dat hij aan een interessante cote van start gaat dus hij vertegenwoordigd de winnend plaats waarde.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4         INZETTEN
        1,4,7,8 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.