Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Kenilworth - 5 januari

Voorbeschouwing Kenilworth – zaterdag 5 januari 2019 – Start 12.00 uur

Race 4

We warmen op met een Groep 3 over 1800 meter met dertien paarden die gereserveerd is voor driejarigen. Twist Of Fate (1) steekt er op papier met kop en schouders bovenuit. Hij is met een Handicap Rating van 115 maar liefst 22 punten los van de concurrentie maar draagt daarvoor ook met afstand het hoogste gewicht van 61 kilogram. Hij komt steevast op het hoogste niveau uit en geldt als een van de beste driejarigen van het land. Hij komt na twee koersen op Groep 1 en 2 niveau weer uit op Groep 3 niveau en dat is het niveau waarop hij zijn laatste koers won. Moet dit veld zijn wil op kunnen leggen, zelfs vanuit de ongunstige startbox twaalf. Bunker Hunt (2) is een van de drie starters van Kampioens trainer Justin Snaith en is de keuze van eerste staljockey Richard Fourie. Hij is de rijzende ster met een tweede plaats en drie overwinningen uit vier starts en krijgt bovendien vier kilogram van Twist Of Fate. Hij heeft bovendien gunstig geloot met startbox drie en lijkt per koers te verbeteren. Hij zal verbeterd moeten zijn wil hij het de favoriet lastig maken maar de klasse lijkt in huis. Stalgenoot Belgarion (9) wordt hier na twee overwinningen uit evenzoveel starts een beetje in het diepe gegooid maar dat zal niet zonder reden zijn. Hij heeft bovendien een zeer gunstig gewicht met 54 kilogram en waar de grens van zijn mogelijkheid ligt is nog onduidelijk. De trainer weet wat er nodig is om een koers zoals deze te winnen. Potawatomi (6) zal aan een grote cote starten en dat doet zijn laatste prestatie geen eer aan. Hij klopte daar op indrukwekkende wijze een aantal paarden die hier aan de start komen en die prestatie kan hier herhaald worden. Zo bleef hij vorige keer Hudoo Magic (3) voor die hier als een van de kanshebbers wordt gezien. Hij vertegenwoordigt daarom de winnend plaats waarde vanaf een zeer gunstig gewicht en de ideale tweede startbox.

Positie 1; Twist Of Fate
Positie 2; Bunker Hunt
Positie 3; Potawatomi
Positie 4; Belgarion

 

Race 5

We vervolgen de voorbeschouwing met een Groep 2 koers over 1800 meter open voor alle paarden. Het gewichts verschil tussen top en bodemgewicht is tien kilogram en er komen ook tien paarden aan de start. De stal van Justin Snaith is weer goed vertegenwoordigt onder aanvoering van Doublemint (5) die met Richard Fourie aan de start komt. Dit paard is de makkelijke winnaar van de Groep 3 Winter Derby over 2400 meter voordat hij op rust ging. Inmiddels heeft hij weer een rentree koers in de benen en hij lijkt speciaal geprepareerd voor deze opdracht. De loting met startbox drie is zeer gunstig en ook het gewicht zal een zege niet in de weg staan. Eyes Wide Open (1) moet hier met topgewicht aan de start komen en moet maar liefst 6,5 kilogram aan Doublemint geven. Hij heeft wel de hoogste Handicap rating van het veld en is een tweevoudig Groep 1 winnaar. Hij heeft nu twee rentree koersen in de benen en is voor het eerst dit seizoen uitgerust met de Blinkers en dat betekent dat er in deze koers vol gas gegeven gaat worden. Platinum Prince (4) is een stalgenoot van Doublemint en heeft ook de broodnodige rentree koers in de benen na rust. Voor die rust periode plaatste hij zich steeds in sterk gezelschap maar heeft al 18 maanden niet meer gewonnen. Daarvoor won hij vier koersen op rij dus wij verwachten een herboren Platinum Prince aan de start die zich gaat mengen in de eindstrijd. We sluiten af met weer een pupil van Justin Snaith in de vorm van Magnificent Seven (7) die ook met startnummer zeven hier aan de start komt. De cirkel was bijna rond maar heeft hier toch startbox acht geloot. In 2018 werden er van negen koersen maar liefst zes gewonnen en na een pauze van tien weken acht zijn trainer de tijd rijp om in deze Groep 2 de draad weer op te pakken. Trainers doen dat niet voor niks en daarom vertrouwen op een Magnificent Seven die hier in topvorm aan de start zal komen.

Positie 1; Doublemint
Positie 2; Eyes Wide Open
Positie 3; Platinum Prince
Positie 4; Magnificent Seven

 

Race 6

Dit is de eerste Groep 1 van de dag en ook deze koers is 1800 meter lang en is gereserveerd voor merries die naar gelang hun leeftijd met meer of minder gewicht in actie komen. Het lijkt eentonig te worden maar de favoriet komt weer uit de stal van Justin Snaith en wordt weer gereden door Richard Fourie. Oh Susanna (5) is een vierjarige merrie en heeft met afstand de hoogste Handicap Rating (121) van het veld en komt, net als alle andere vierjarigen, met 59,5 kilogram in actie. Deze tweevoudig Groep 1 winnaar heeft uit tien starts vier keer gewonnen en was drie maal tweede. Tijdens haar rentree koers werd zij nipt van de winst gehouden door Lady In Black (6) die er nu weer bij is. In zowel de vorige als deze koers dragen de merries gelijk gewicht. Lady In Black was in de rentree koers duidelijk de scherpste maar de verwachting is dat Oh Susanna de meeste verbetering al maken sinds die koers. Bovendien is de afstand nu 200 meter langer en dat is in het voordeel van Oh Susanna. Fresnaye (8) kwam ijzersterk terug van rust met winst in een Groep 3 koers over baan en afstand van vandaag. Als er nog meer verbetering inzit dan kan ook zij een gooi naar de winst gaan doen. Helaas heeft ze het niet getroffen met de buitenste startbox. In die rentreekoers klopte Fresnaye Miyabi Gold (7) en die is er vandaag weer bij. Fresnaye droeg tijdens die gelegenheid wel 2 kilogram minder en de beide merries gaan in deze koers op pad met gelijk gewicht. Ook van Miyabi Gold kunnen we dus nog verbetering verwachten met die rentree koers in de benen. Voor trainer Mike De Kock komt Cascapedia (1) aan de start en die heeft al drie koersen sinds rust in de benen. In haar laatste koers was zij dichtbij derde in een Groep 1 opdracht over 2000 meter en dus zal zij in topvorm aan de start komen. Zij probeert in deze koers wel voor het eerst een baan linksom.

Positie 1; Oh Susanna
Positie 2; Lady In Black
Positie 3; Miyabi Gold
Positie 4; Cascapedia

 

Race 7 - Queen's Plate

We blijven ook in deze koers op Groep 1 niveau maar gaan nu over 1600 meter met tien paarden. Deze koers geldt als een van de belangrijkste koersen op de Zuid Afrikaanse agenda en de kwaliteit van het veld is weerspiegeld in de 14 gezamenlijke Groep 1 successen van het veld. Alle ogen zijn in deze koers gericht op voormalig Paard van het Jaar Legal Eagle (1). De zevenjarige ruin heeft deze koers al driemaal op rij gewonnen en gaat dit jaar dus voor de vierde zege op rij! Beide koersen na rust werden gewonnen dus we kunnen zeggen dat de voorbereiding perfect is verlopen. Startbox zeven is misschien niet ideaal maar hij heeft de klasse om dit veld zijn wil op te leggen. De meeste weerstand wordt verwacht van Rainbow Bridge (5) die zijn ongeslagen reeks van vijf overwinningen uit evenzoveel starts met 15 centimeter zag stranden in een Groep 2 koers. De kwaliteit van het paard staat nog steeds buiten kijf en vanuit startbox vier kan hij hier zomaar weer winnen. Do It Again (2) komt aan de start voor de al veel genoemde combinatie Snaith – Fourie en deze vierjarige ruin was in zijn laatste start slechts een neusje verwijderd van Legal Eagle. Undercover Agent (3) was in diezelfde koers tweede maar de drie genoemde paarden gaven elkaar neushaar toe en de fotofinish moest er aan te pas komen om de verschillen aan te wijzen. Deze vier paarden alleen zijn dus al erg aan elkaar gewaagd. De merrie Snowdance (9) krijgt hier van het bovengenoemd kwartet 2,5 kilogram cadeau en dat is behoorlijk aangezien zij voor rust al dichtbij tweede was achter Undercover Agent over baan en afstand. Zij kan dus zomaar verrassen in deze koers! Een prachtig schouwspel!

Positie 1; Undercover Agent
Positie 2; Legal Eagle
Positie 3; Do It Again
Positie 4; Rainbow Bridge & Snowdance

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.