Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Kenilworth - 1 februari

Kenilworth - zaterdag 01 februari 2020 - Start: 10:50

Kenilworth is wederom het décor van een van de mooiste meetings van het jaar in Zuid Afrika. De Groep 1 Sun Met over 2000 meter is de revanche van de Queen’s Plate over 1600 meter. Het omlijstende programma is te mooi om waar te zijn. Hier volgen mijn tips voor de belangrijkste races van het programma.

Race 4

Wij pakken de draad op in de vierde die met twintig starters erg open is. Dit is een van best gedoteerde races van Zuid Afrika en de voorkeur gaat hier uit naar Alramz (1) voor de stal van Mike de Kock die hier zijn derde start na rust heeft en bovendien de Blinkers op krijgt voor extra concentratie. Dat is vaak een vruchtbare combinatie in races over 1200 meter. De merries krijgen 2,5 kilogram ontheffing van de heren en daar zal Sarah (14) flink van profiteren aangezien zij de hoogste Handicap Rating van het veld heeft. Zij heeft al een drukken en succesvolle carriere achter de rug maar keerde ijzersterk terug van rust met een Listed zege over 1160 meter. Wisteria Walk (15) keert terug naar 1200 meter en over die afstand is zij ongeslagen en hoort dus op alle tickets thuis. Ryan Moore is dit weekend in Zuid Afrika en hij stuurt Spring Break (17) voor trainer Sean Tarry die speciaal voor deze race is voorbereidt. Moore kan wellicht het onderste uit de kan halen en hier verrassen. Hetzelfde geldt voor Vaseem (7) die een stalgenoot is van Alramz en speciaal voor deze race bewaard is.

 1. Alramz
 2. Sarah
 3. Wisteria Walk
 4. Spring Break
 5. Vaseem

 

Race 5

Er is veel prijzengeld beschikbaar vandaag want in deze afdeling komen de mijlers in actie voor dezelfde som als de vorige race. Veel prominente kanshebbers hebben het niet getroffen met de loting vandaag en daarom kies ik hier voor Got The Greenlight (1) voor trainer Joe Soma die maar een paard in actie heeft vandaag. De rentree race was bemoedigend en vanuit startbox zeven heeft hij veruit het beste geloot. Richard Fourie had de keuze uit vier paarden van werkgever Justin Snaith en hij kiest voor Sachdev (4) die met startbox drie uitermate goed geloot heeft. Zijn laatste was over dezelfde afstand maar toen met een wijde startbox. Die verrichting vergeef ik hem en hij kan zich vandaag revancheren. Fourie is een betrouwbare factor op deze baan met een winpercentage van 21% en een plaatspercentage van 50%. Invisible (14) krijgt als merrie hier ook 2,5 kilogram voordeel van de heren en heeft naast startbox een ook nog is de steun van Ryan Moore. Het paard heeft inmiddels een rentree in de benen en zal hier veel scherper zijn. Count Jack (8) is over deze afstand nog ongeslagen in twee pogingen maar heeft hier startbox zestien geloot en verlaat voor het eerst Handicap gezelschap.

 1. Got The Greenlight
 2. Sachdev
 3. Invisible
 4. Count Jack

 

Race 6

Deze Groep 3 voor driejarigen over 1800 meter heeft elf starters aangetrokken. Sir Micheal (2) is de betrouwbare banker in dit veld aangezien hij nog nooit ongeplaatst was over dit parcours. Zijn recente vorm is goed en bovendien is startbox drie heel gunstig. De oppositie moet allemaal een wijde startbox zien te overkomen en dat valt over deze afstand niet helemaal mee. Trainer Brett Crawford is sterk vertegenwoordigt met vier starters. Bag Of Tricks (4) keert terug naar de afstand waarover hij laatst wist te winnen en zal dat op prijs stellen. Zijn laatste races was erg goed en hij zal in topconditie zijn. Super Silvano (6) is ook al een tijdje in goede vorm en hangt tegen een overwinning aan. Hij probeert vandaag voor het eerst deze afstand en dat kan wel is de sleutel tot succes zijn. Silver Host (9) won zijn laatste race ondanks veel oponthoud tijdens de start. Hij heeft geen ideale startbox geloot maar kan hier vrij van pech het Crawford feestje verstoren.

 1. Sir Micheal
 2. Bag Of Tricks
 3. Super Silvano
 4. Silver Host

 

Race 7 (Trio Jackpot €6.932)

Wij gaan sprinten over 1000 meter in deze Groep 1 en de laatste keer op Kenilworth liet Chimichurri Run (2) ons niet in de steek. Hij is er vandaag weer bij en heeft weer de Blinker op wat een goed teken is. Hij hoort dan ook op alle tickets thuis maar zal vandaag waarschijnlijk zijn Waterloo vinden. Pacific Trader (3) was in zijn laatste race een halslengte tweede achter Chimichurri maar dat was zijn rentree en zal nu dus veel scherper zijn. Daarom geef ik hem in deze race de voorkeur. Kasimir (1) is de winnaar van vorig jaar en alles wijst erop dat deze race nu weer zijn hoofddoel is. Hij was in zijn vorige race vierde achter de twee bovengenoemde paarden en zal nu dus ook veel scherper zijn. Run Fox Run (9) is nog steeds ongeslagen in haar carriere en verbaast vriend en vijand steeds. Anton Marcus blijft trouw aan de merrie die 2,5 kilogram minder draagt dan de heren wat biede pluspunten zijn. Toch is dit de zwaarste race uit haar carriere en daarom hou ik een slag om de arm.

 1. Pacific Trader
 2. Chimichurri Run
 3. Kasimir
 4. Run Fox Run

 

Race 8

Deze Groep 1 over 1600 meter voor merries is een revanche voor veel van de paarden die elkaar drie weken geleden tegen kwamen op dezelfde baan. Queen Supreme (11) won toen erg sterk en is daarom nu de terechte favoriet. Toch zijn er veel paarden die haar het leven zuur kunnen maken. Front And Centre (3) was drie weken geleden de huizenhoge favoriet maar stelde teleur met een vijfde plaats. Anton Marcus blijft trouw aan haar en met een winpercentage van 30% lijkt dat een solide basis. Clouds Unfold (2) won deze race twaalf maanden geleden en met twee rentree races in de benen lijkt dit weer het hoofddoel. Zij hoort op alle tickets thuis en kan hier zomaar winnen. Justin Snaith heeft twee kanshebbers aan de start die drie weken geleden geen slecht figuur sloegen. Silvano’s Pride (5) en Miyabi Gold (6) waren toen derde en vierde achter Queen Supreme en kunnen hier aan aantrekkelijke cote zomaar het podium oplopen.

 1. Clouds Unfold
 2. Queen Supreme
 3. Front And Centre
 4. Silvano’s Pride & Miyabi Gold

 

The Sun Met (Kwartet jackpot €68.468)

Het hoofdnummer is de Sun Met over 2000 meter en is een onofficiele revanche voor de Queen’s Plate van drie weken geleden. Er was toen lang vertraging tijdens de start en Hawwaam (4) werd toen kind van de rekening met een teleurstellende vijfde plaats. Hij is er nu weer bij en als hij het temperament kan controleren dan is hij de terechte favoriet aangezien hij nog ongeslagen is over deze afstand. Rainbow Bridge (2) was derde in de Queen’s Plate en zal nog verder verbeterd zijn aangezien dat zijn tweede start na rust was. Hij zal hier in topconditie aan de start verschijnen en heeft bovendien de steun van Ryan Moore. Do It Again (1) is officieel het beste paard van Zuid Afrika met de hoogste Handicap rating maar heeft nog louter teleurgesteld dit seizoen. De berichten uit de training zijn echter weer goed en daarom start hij hier. Als hij daadwerkelijk in goede doen is dan kan hij zomaar winnen. Vardy (3) is de winnaar van de Queen’s Plate en deed dat in geweldige stijl. Hij gaat hier voor het eerst deze afstand proberen en komt bovendien voor de derde maal na rust in actie. Als hij de afstand aan kan dan is hij een van de kanshebbers. Een prachtige aflevering!

 1. Hawwaam
 2. Rainbow Bridge
 3. Do It Again
 4. Vardy

 

Race 10

De stayers sluiten voor ons de dag af in een Groep 2 race over 2800 meter. Ook hier weer veel paarden die elkaar drie weken geleden tegen kwamen in een Groep 3 over 2500 meter. Doublemint (1) won toen erg sterk en is nu de huizenhoge favoriet. Dat was pas zijn tweede race na rust en hij zal hier dus veel scherper zijn. In dat geval is zijn favorieten status terecht. Toch zal Doublemint het lastig gaan krijgen met Atyaab (2) die drie weken geleden onze eerste keuze was. Hij heeft nu 300 meter extra en dat past hem veel beter. Bovendien krijgt hij nu de Blinkers op voor dat beetje extra concentratie en aangezien zijn cote veel aantrekkelijker zal zijn kan hij zelfs winnend plaats gespeeld worden. Strathdon (5) was vierde achter de twee bovengenoemde paarden en een herhaling van prestatie maakt hem hier een kanshebber. Gimme One Night (6) moet de vorm van zijn voorlaatste race hervinden om hier een rol te kunnen spelen. Als dat lukt hoort hij op de trio tickets thuis.

 1. Doublemint
 2. Atyaab
 3. Strathdon
 4. Gimme One Night

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.