Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Killarney - 17 juli

Killarney - woensdag 17 juli 2019 - starttijd 18.55

Race 1 Irish Stallion Farms EBF M'dn - starttijd 18.55

A P O’Brien is in deze race goed vertegenwoordigd, om te beginnen bij Arthur’s Kingdom (1). De hengst kwam tot op één lengte achter winnaar Toronto in zijn enige start waarbij hij gereden werd door M C Hussey. Op moment van schrijven is zijn jockey voor vandaag nog niet bekend. War Cabinet (6) komt ook van trainer A P O’Brien en ook over zijn jockey is nog niets bekend. De hengst is een nakomeling van Galileo aan zijn vaders kant en heeft door de lijnen van zijn moeders kant Danehill bloed in zich. Emperor Of The Sun (4) is uit dit rijtje de laatste die ook uit de stal van A P O’Brien komt. Net zoals War Cabinet zal hij vandaag zijn debuut maken. Ook hij is een afstammig van tophengst Galileo. Wie zal jockey zal zijn is nog niet bekend. Wel is dat het geval bij de hengst Hint Of Stars (5), die gereden zal worden door T Madden. Deze reed hem ook tijdens zijn debuut waar hij vijfde werd op 3¼ afstand van de winnaar over 7 Furlong. Vandaag gaat hij omhoog in afstand maar gekeken naar zijn laatste race is dit voor hem  misschien nog iets te vroeg.

Plaats 1: Arthur’s Kingdom (1)
Plaats 2: War Cabinet (6)
Plaats 3: Emperor Of The Sun (4)
Plaats 4: Hint Of Stars (5)

 

Race 2 Irish Stallion Farms EBF M'dn - starttijd 19.30

De ruin Prisoner’s Dilemma (9) staat in training bij J F Levins en liep tijdens zijn debuut zijn een derde plaats (weliswaar op 7 lengtes van de winnaar). In zijn laatste race werd hij tweede, op  lengtes achter winnaar Kattani maar wist de overige paarden 2¾ lengtes voor te blijven. Vandaag wordt hij gereden door D O’Connor, die hem in beide races ook reed. Time Tunnel (15) heeft een groot voordeel nu hij onder top jockey F Dettori gereden zal worden. De dor D K Weld getrainde merrie werd zevende tijdens haar debuut in mei maar wist een nette tweede plaats te scoren in juni. Vandaag zal ze qua afstand omhoog gaan maar daar worden geen problemen bij verwacht. Wordt voor het eerst met ‘’visor’’ gereden (gedeeltelijke oogkleppen). Romantic Proposal (14) plaatste zich in alle 3 haar races, waarbij ze in haar laatste twee als runner-up de lijn over kwam. In mei op 1¾ lengtes in een veld van 15 op Gowran Park en begin juni op 2½ lengtes uit een veld van 17 op Navan. Krijgt als jockey D McDonogh mee, die haar in al haar gelopen races reed. Tauran Shaman (11) is een hengst uit de hengst Shamardal. In het zadel zullen we jockey T Madden vinden. Vorige week wisselde hij van trainer D K Weld naar J Harrington en zal daar vandaag zijn eerste race voor starten.

Plaats 1: Prisoner’s Dilemma (9)
Plaats 2: Time Tunnel (15)
Plaats 3: Romantic Proposal (14)
Plaats 4: Tauran Shaman (11)

 

Race 3 Sauternes Cup Rated Race - starttijd 20.00

De 6 jarige Tony The Gent (1) komt van trainer G M Lyons en is een nakomeling van de hengt Kodiac. Hij heef 36 races gelopen en plaatse zich in 14 (waarvan 4 winst). De laatste keer dat hij won was over 1M in mei. Beide races erna werd hij vijfde waarvan hij in zijn laatste race maar 1¾ lengtes achter winnaar Basic Law zat. Deze winnaar won tot nu toe 4 van zijn 6 starts. Tony The Gent zal gereden worden door C T Keane die hem zowel in zijn voorlaatste race, als in zijn laatst winnende race reed. Turnberry Isle (5) komt uit voor A P O’Brien en finishte een neuslengte achter Tony The Gent en op 1¾ lengtes achter de winnaar. Uit 9 races won hij 1 keer en plaatste zich twee keer. Highland Dress (3) won zijn debuut op Cork in mei met 2¼ lengtes verschil. Zijn race erna op Fairyhouse werd hij derde op 6 lengtes acherwinnaar Black Magic Woman. Beide races waren over 7F en hier zal hij een stuk verder moeten. Zijn jockey vandaag is C O’Donghue die in zijn beide races al een combinatie vormde. Mujid (2) is een course&distance winnaar sinds hij in mei met 4 lengtes de overwinning pakte voor trainer D K Weld. In zijn meest recente race wilde het niet vlotten toen hij op een achtste plaats binnen kwam. Turnberry Isle kwam die race als derde over de streep. Vandaag zal hij F Dettori mee krijgen en dat kan nog voor verassingen zorgen.

Plaats 1: Tony The Gent (1)
Plaats 2: Turnberry Isle (5)
Plaats 3: Highland Dress (3)
Plaats 4 Mujid (2)

 

Race 4 Ir.Stallion Farms EBF Cairn Rouge Stakes - starttijd 20.30

Met een winsom van €55.000 is dit de race waar het hoogste bedrag aan prijzengeld gewonnen kan worden. Waarvan €32,450 aan de winnaar zal worden toegekend. Kanshebber Viadera (12) won eind mei haar voorlaatste race over deze afstand met een halve lengte van nummer twee Lady Wannabe. Haar race erna werd ze derde op 2 lengtes afstand van de winnaar. Ze van trainer G M Lyons, die de afgelopen weken 5 winnaars uit 21 races had die uit zijn stal kwamen. Lady Wannabe (6) heeft 5 races op de teller staan waarvan ze er één won. Dit gebeurde in april dit jaar toen zee na 162 weer startte en naar een gemakkelijke winst liep. In haar meest recente start eindigde ze als vierde op 2½ lengtes achter de winnaar over een iets langere afstand. Ze s getraind door J A Stack. Hand On Heart (2) won 2 van haar 8 races en kwam ook 2 maal als runner-up over de finish. Over 1 Mile werd ze begin juni nog tweede, op 3½ lengte achter winnaar Flight Risk. Ze kwam op een vijftiende plaats in haar laatste race maar dit was tijdens het Royal Ascot waarbij haar concurrentie vele malen sterker was dan vandaag. Is een stalgenoot van bovengenoemde Lady Wannabe. Snapraeceps (11) heeft in haar 3 starts nog niet buiten de plaatsen gelopen. Daarvan won ze op Gownran park in mei dit jaar uit een veld van 15 deelnemers. Haar race erna werd ze 3 van de 4 met één lengte op de bovengenoemde Morpho Blue. Ze is getraind door J P O’Brien en de verwachtingen zijn positief. Haar laatste 2 races liep ze over deze afstand. Morpho Blue (8) heeft een winstpercentage van 33% uit 6 races en plaatste zich 2 maal. Over dezelfde afstand als vandaag won ze in juni op Limerick in een race waar ook Snapraeceps liep, die ze een lengte voor wist te blijven. Haar laatste race kwam ze op een derde plaats binnen met maar een halve lengte tot winnaar Port Lions. Ze is getraind door J Harrington, die over de afgelopen twee weken een 26% winstpercentage heeft.

Plaats 1: Viadera (12)
Plaats 2: Lady Wannabe (6)
Plaats 3: Hand On Heart (2)
Plaats 4: Snapraeceps (11)
Reserve: Morpho Blue (8)

 

Race 5 Racing TV H'cap - starttijd 21.00

Voyageofdiscovery (5) won 5 van de 61 races. De ruin plaatste zich daarnaast in nog 18 en heeft een goed seizoen. In zijn afgelopen 2 races werd hij tweede. Begin juni met maar een hoofdlengte verschil tot de winnaar. Halverwege juni kwam hij 2¾ lengtes te kort in een veld van 18. Wordt gereden door jockey W Lordan die hem al veel vaker heeft gereden. Zijn laatste keer winst was in november 2018 maar met deze jockey in oktober 2017. W Lordan reed in de afgelopen paar weken 5 van de 23 paarden naar de overwinning. Lady Scathach (9) maakt hier ook een goede kans. De merrie komt uit de stal van T G McCourt en wordt voor het eerst gereden door jockey N Crosse. Uit haar 12 starts won ze er 3. Allen waren in dit seizoen en duidelijk is dat ze in haar beste vorm aan start verschijnt. Ze komt hier na haar winst op Bellestown toen ze met een hoofdje verschil wist te winnen. Nam (2) komt uit de stal van T Mullins en wordt gereden door jockey L Roche. De 5 jarige gaat sinds mei als ruin door het leven. Zijn eerste start na zijn ingreep werd hij 10 van de 18. In zijn laatste race werd hij vierde met minder dan een lengte verschil tot winnaar Frosty Beach (). Sharp Focus (4) heeft 5 races in de benen waarvan hij er 4 liep zonder indruk te maken. Dit veranderde toen hij als tweede over de streep kwam in zijn laatste race uit een veld van 17 op Tipperary. Hij is getraind door J J Murphy en zal gereden worden door C  Keane, waarmee hij ook een combinatie vormde op Tipperary.

Plaats 1: Voyageofdiscovery (5)
Plaats 2: Lady Scathach (9)
Plaats 3: Nam (2)
Plaats 4: Sharp Focus (4)

 

Race 6 The Europe Hotel H'cap - starttijd 21.30

Elite Trooper Grey (4) komt aan start voor trainer W McCreery samen met jockey W J Lee. Gekeken naar de resultaten maakt de hengst hier een goede kans. In zijn meest recente race kwam hij een halve lengte te kort op winnaar Trossachs. Deze winnaar met inmiddels een rating van 102, won zijn laatste 3 races (wat 50% is van zijn gelopen races). Elite Trooper Grey wist tot nu toe nog niet te winnen maar plaatste zich in 5 van zijn 7 starts. Vandaag zal hij met gedeeltelijke oogkleppen lopen. De meeste inzet zal gaan naar Finding Nero (2) wat een logische keus is. De ruin kwam na 185 rust begin vorige maand aan start om de overwinning te pakken in een veld met 17 deelnemers op Gowran Park. Zijn start erna op Down Royal won hij ook. Zijn laatste race was op Naas,begin deze maand, waar hij tweede werd op een halve lengte achter winnaar Claim The Lady. Jockey F Dettori neemt vandaag plaats in het zadel, wat op Finding Nero de eerste keer zal zijn. Wordt gereden met kap. Millswyn (1) start voor trainer J P O’Brien  en wordt zoals in zijn laatste race, gereden door D O’Brien. Hij is de zoon van trainer A O’Brien en familie van jockey/trainer J P O’Brien. Millswyn werd in mei geruind en werd in zijn eerste start daarna vijfde. Zijn laatste race deed hij het stukken beter toen hij op Roscommon tweede werd met 1¼ lengte tot winnaar Heliac. Laatstgenoemde won zijn beide starts na 214 dagen rust en heeft momenteel een rating van 86. Millswyn zelf zal voor het eerst gereden worden met ‘’cheekpieces’’ (wangstukken). Defining Battle (3) staat in training bij M Halford en zal gereden worden door C Hoban. De nakomeling van Lope De Vega kwam na zijn debuut voor het eerst aan start in april (na 148 dagen).  Hier behaalde hij een vierde plaats met 2¾ lengtes tot de winnaar. Zijn laatste race won hij met een nek uit een veld van 8. Qua afstand is dit verder maar zal hier geen problemen van moeten ondervinden.

Plaats 1: Elite Trooper Grey (4)
Plaats 2: Finding Nero (2)
Plaats 3: Millswyn (1)
Plaats 4: Defining Battle (3)

 

Race 7 Dorothy Henggeler Memorial H'cap - starttijd 22.00

In de laatste race van vandaag is het veld gevuld met 15 paarden en staan er 3 klaar als reserve. Happy Company (1) krijgt hier het meeste gewicht mee. De 5 jarige ruin loopt constante races maar heeft niet meer gewonnen na juni 2018. Desondanks weet hij zich vaak wel te plaatsen en zit bijna nooit ver van de winnaar af. Dit was ook te zien in zijn laatste race waar hij op 1½ lengte wist te komen en genoegen moest nemen met een derde plaats. Hij wordt gereden door C T Keane die hem in mei voor het laatst reed en een tweede plaats met hem behaalde. Uiteraard ook hier, op korte afstand (½ lengte) achter de winnaar. Dasmyhoss (2) komt terug van een seizoen over hurdles (waar hij nette resultaten behaalde). Gekeken naar zijn vorige seizoen over flat, zou hij zich hier moeten kunnen plaatsen. Of hij de stap terug in afstand goed oppakt is een punt van twijfel.  Komt van trainer A McNamara en wordt gereden door E McNamara. Royal Admiral (3) komt van trainer A McGuinness en zal jockey T Madden mee krijgen. Deze afstand zal voor hem precies passen of net te ver blijken. Hij wist zich prima staande te houden dit seizoen en komt aan start na een derde plaats op Navan. Van zijn 17 starts won hij er 1 maar plaatste zich 9 keer. King Christophe (5) is getraind door P Fahey en heeft W J Lee als jockey. De 7 jarige ruin heeft 44 races gelopen en al eens over deze afstand gewonnen en op deze baan (de combinatie ervan nog niet). Zijn laatste race moest hij staken, al was dat over hurdles. Zijn voorlaatste race over flat werd hij tweede op 2½ lengtes achter winnaar Cold Harbour. Wordt deze race met oogkleppen gereden.

Plaats 1: Happy Company (1)
Plaats 2: Dasmyoss (2)
Plaats 3: Royal Admiral (3)
Plaats 4: King Christophe (5)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.