Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Köln - 31 maart

Köln - zondag 31 maart - Start: 14:00

Aankomende zondag een mooie meeting in Köln, waarbij er een Listed op het programma staat. Ook de omlijsting ziet er goed uit, dus we kunnen een mooie meeting tegemoet zien.

Race 1 Sea the Moon-rennen

De eerste van de dag is een klasse D met 11 paarden. Deze driejarige paarden hebben nog niet gewonnen en dus lijkt het lastig kiezen. Toch steken er twee boven de rest uit. Accon (1) heeft het als tweejarige goed gedaan en verdiende al ruim €50.000,-. Komt terug van rust, maar moet met zijn klasse voor de winst gaan. Say Good Buy (5) kan dat winnen ook doen. Kwam Accon vorig jaar ook al tegen en klopte hem al eens. Ze lijken dus aan elkaar gewaagd. Surely Motivated (2) werd in zijn enige start keurig tweede. Mocht de vorm gelijk goed zijn, dan liggen hier ook kansen op een mooie klassering. Voor de rest is alles mogelijk.

Plaats 1: Accon (1)
Plaats 2: Say Good Buy (5)
Plaats 3: Surely Motivated (2)
Plaats 4: Lorestan (7)

 

Race 2 Preis der Art Cologne

In de tweede opnieuw zegeloze paarden, maar ditmaal van 4 jaar en ouder. Eclectic Bird (6) lijkt het paard van de race te zijn. In drie starts werd hij tweemaal derde en een keer vierde, allen een klasse hoger. Heeft echter al 10 maanden niet gelopen. Asaaleeb (3) deed de laatste drie starts niets verkeerd en heeft vandaag ook nog eens gewicht minder. Lijkt hier dus een rol te gaan spelen. Ook Love Fifteen (2) komt van rust, maar toonde al het nodige talent. Petit Paris (8) plaatste zich alleen maar en deed dat ook in Frankrijk. Lijkt dus aan een zege toe. Glady Mary (11) noem ik als laatste. Is pas één keer gestart en werd tweede in een klasse D. Die start was echter in augustus vorig jaar, dus ik hou een slag om de arm.

Plaats 1: Asaaleeb (3)
Plaats 2: Petit Paris (8)
Plaats 3: Eclectic Bird (6)
Plaats 4: Glady Mary (11) 

 

Race 3 Dollmann-Antik-rennen

Een lastige derde race, waarin ik Power Bullet (9) als eerste noem. Doet het vaak goed in dit soort races en toonde ook vorm. Is in mijn optiek het te kloppen paard. Ik zit alleen in mijn maag met Marientaler (13). Die start normaal in een klasse F en werd daarin keurig tweede de laatste keer. Heeft nu verreweg het laagste gewicht in een klasse hoger en kan dus zomaar verrassen. Meenemen! Dutch Master (1) is van Luciën van der Meulen en is het eigenlijk aan zijn stand verplicht om het hier goed te doen. Viel de laatste keer echter wat tegen en moest flinke lengtes toegeven op mijn favoriet van vandaag. Livingston (6) werd in zijn laatste start geklopt door Marientaler, maar staat nu iets lichter qua gewicht. Moet in dit veld zeker mee kunnen. Erg open race!

Plaats 1: Power Bullet (9)
Plaats 2: Marientaler (13)
Plaats 3: Livingston (6)
Plaats 4: Dutch Master (1)

 

Race 4 Preis von LED-Point

Opnieuw een lastige waarin een paard loopt die zich fantastisch ontwikkeld heeft; Prairie Moonshine (8). Ik tipte hem de laatste keer ook al en hij won toen met maar liefst 13 lengtes. Draagt vandaag wel meer gewicht, dus de opdracht is iets zwaarder. Panoramica (6) werd tweede achter Prairie Moonshine, maar het verschil in gewicht is van 7 naar 2kg gegaan. Ondanks de 5kg verschil moet ze nog wel aan de bak om te zegevieren. Ook Yeah Cool (10) van John Smith liep Prairie Moonshine tegen het lijf de laatste keer. Hij draagt vandaag minder gewicht dan de favoriet en dus moet ook hij een rol kunnen spelen. Schöne Aussicht (3) noem ik als laatste. Won in januari in Cagnes sur Mer in een soortgelijke race. Viel echter de laatste keren wat tegen en treft hier gelijk goede tegenstanders.

Plaats 1: Prairie Moonshine (8)
Plaats 2: Panoramica (6)
Plaats 3: Yeah Cool (10)
Plaats 4: Schöne Aussicht (3)

 

Race 5 Smarturf-Cup 2019

Oh oh oh wat een leuk veld in de Smarturf Cup. Mister Spock (1) behoort tot de kanshebbers om te winnen, maar jeetje wat is hij wisselvallig de laatste tijd. Verbazingwekkend genoeg kan hij ook het veld van vandaag gewoon op 4 lengtes zetten of hij loopt niet in het trio….. Town Charter (6) is dan meer een stabiele factor. Wist Mister Spock al te kloppen en het gewicht is ook gunstig vandaag. Dark Forrest (8) lijkt een aparte om te noemen, maar komt ook in deze klasse goed mee en met dit gewicht liggen ook hier kansen. Nog een aparte is Super D J (9). Maar zo apart is deze ook weer niet. Moest de laatste keer wel Dark Forrest voor laten gaan, maar droeg toen meer gewicht. Staat dus feitelijk hier gegoten in.

Plaats 1: Town Charter (6)
Plaats 2: Super D J (9)
Plaats 3: Mister Spock (1)
Plaats 4: Dark Forrest (8)

 

Race 6 Racebets.de Grand Prix-Aufgalopp

De hoofdrace van de dag is deze listed met 7 paarden en Hank Grewe is als trainer hoofdleverancier met liefst 3 paarden. Kahn (1) won eind september op deze baan een Groep I en liep daarna zelfs in Canada. Komt van rust maar stikt van de klasse. Devastar (2) kwam Kahn al eens tegen en kwam toen 8 lengtes tekort. Be My Sheriff (3) is de tweede Grewe-telg en wist eind november een Listed te winnen. Komt normaal tekort tegen Kahn. Falcao Negro (4) is de derde Grewe-telg en komt met verrichtingen uit Frankrijk. Wist in Toulouse ook een Listed te winnen. All for Arthur (5) wist in Duitsland nog niet te overtuigen, maar plaatste zich wel in Frankrijk. Northern Rock (6) heeft het vorig jaar goed gedaan, maar staat hier normaal te zwaar. Kan misschien 3 of 4 worden met een zuinig parcours. Als laatste Nacida (7). Heeft vorig jaar 3 keer gelopen in een Listed met als hoogste klassering een derde plaats. Krijgt het zwaar hier.

Plaats 1: Kahn (1)
Plaats 2: Falcao Negro (4)
Plaats 3: Be My Sheriff (3)
Plaats 4: Devastar (2)

 

Race 7 Longines Fegentri World Championship-Rennen

De een-na-laatste van de dag is voor de amatrices lid van de Fegentri weggelegd. Om hier een favoriet te pakken is nog niet zo makkelijk. Ik kies voor Boccaccina (7). Viel de aatste keren wel wat tegen, maar kwam een aantal van de vandaag startende tegenstanders al eens tegen en staat vandaag veel gunstiger qua gewicht. Shoemaker (2) is normaliter sterker dan Boccaccina en won vorig jaar een paar keer overtuigend. Komt van rust en draagt iets meer gewicht, dus ik hou een slag om de arm. Tapering (6) plaatste zich in een hordenrennen, maar kan ook in dit soort races mee. Treft nu mindere tegenstand dan normaal. Culworth Boy (1) staat normaal ook zwaarder, maar treft hier topgewicht en ik zie hem niet verder komen dan plek 4.

Plaats 1: Boccaccina (7)
Plaats 2: Shoemaker (2)
Plaats 3: Tapering (6)
Plaats 4: Culworth Boy (1)

 

Race 8 Preis des schnellsten Club der Stadt

De laatste van de dag telt 14 deelnemers, die ook aan elkaar gewaagd zijn. Porcupine Creek (8) heeft het geweldig gedaan deze winter en staat vandaag gunstig qua gewicht. Aufsteiger (3) heeft ook een mooi rijtje staan en start normaal ook hoger in klasse. Highly Favoured (5) is eigenlijk het paard van de race. Hij start normaal tot wel twee klasses hoger. Als laatste noem ik Chicago Bere (13). Werd de laatste keer netjes tweede in Mons, maar komt normaal tekort in deze race. Staat echter wel gunstig in gewicht.

Plaats 1: Highly Favoured (5)
Plaats 2: Porcupine Creek (8)
Plaats 3: Aufsteiger (3)
Plaats 4: Chicago Bere (13)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.