Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Köln - 22 april

Köln- 22 april 2019- start: 14:00u


Op paasmaandag gaan we wederom naar Köln voor een mooie meeting. Het acht rennen tellende programma heeft een Groep III als hoofdren en is met € 55.000,- gedoteerd. Vorige week was Rich Roofer de klapper van de dag. Hopelijk zit er weer zo’n mooi gedoteerde winnaar tussen.


RACE 1 20 Jahre Sauren Dachfonds-Rennen

Zes driejarigen in de eerste van de dag en ik ga voor Black and Blue (6). Draagt het minste gewicht en was als tweejarige in zijn enige start tweede te Deauville, iets waar je je niet voor hoeft te schamen. Nu met Adrie de Vries in het zadel. Say Good Buy (2) startte echter een klasse hoger en plaatste zich daarin. Zal een klasse lager de favoriet moeten zijn. De laatste start was echter matig. Ismene (5) deed ook weinig verkeerd in twee EBF-rennen en zal hier ook van betekenis kunnen zijn. Contessa (4) was tweede in een EBF en zocht daarna een Groep III op. Dat was geen succes, maar hier gaat zij ook een rol spelen.


Plaats 1: Black and Blue (6)
Plaats 2: Contessa (4)
Plaats 3: Say Good Buy (2)
Plaats 4: Ismene (5)

 

RACE 2 Frühlingspreis der RheinEnergie

Opnieuw een ren voor paarden van drie jaar oud zonder zege en dit veld is duidelijk minder als die in de ren hiervoor. Kölsche Jung (2) kwam eind maart aan de start en deed redelijk mee. Versloeg wel de ook hier startende Walerian (7). Die laatste is nogal wisselvallig en ik hoop voor Adrie de Vries dat de start in maart hem goed gedaan heeft. Anders krijgt ie het moeilijk, ook vandaag. Een iets zekere is Andoro (1). Die was in twee starts beide keren derde in eenzelfde opdracht als vandaag. Moet dus normaal de twee paarden hierboven kunnen verslaan. Secret Potion (3) was derde in een EBF-ren en met die ervaring zal hij vandaag hier ver moeten kunnen komen.


Plaats 1: Andoro (1)
Plaats 2: Kölsche Junge (2)
Plaats 3: Secret Potion (3)
Plaats 4: Walerian (7)


RACE 3 Preis von Dinger’s Gartencenter Köln

Een zeer interessant veld in de derde van de dag. Hellomoto (8) won de laatste keer en klopte toen El Torito en Fire Linn, die beide hier ook starten. Vandaag liggen er ook kansen, maar het gewicht is wel in het nadeel van Hellomoto. Power Bullet (11) werd tweede achter Hellomoto de laatste keer en treft nu gewichtsvoordeel. Zal dus beter presteren. Porcupine Creek (5) viel tegen in zijn laatste start, maar dat vergeef ik hem. Daarvoor waren in eenzelfde opdracht goed te noemen en is mijn winnaar hier. Hij gaat echter partij krijgen van een aparte; Salimera (14). Staat normaal zwaarder en staat een stuk lager qua gewicht. Won in Mons een D met hetzelfde gewicht en moet hier dus mee kunnen doen. Als laatste noem ik Rockwell Lloyd (3). Die won de laatste twee starts, maar staat hier een stuk zwaarder. Moet echter wel op de tickets.


Plaats 1: Porcupine Creek (5)
Plaats 2: Salimera (14)
Plaats 3: Power Bullet (11)
Plaats 4: Rockwell Lloyd (3)


RACE 4 Preis der 1. FC Köln

De voetballers van FC Köln sponsoren deze handicap met als favoriet Par Coeur (2). Misschien niet de meest voor de hand liggend, maar zijn laatste start met deze jockey werd winnend afgesloten. Komt alleen maar in deze klasse aan de start en doet het niet onverdienstelijk. Boscaccio (1) is misschien een meer voor de hand liggende favoriet, maar met topgewicht gaat hij het moeilijk krijgen. De kwaadste tegenstander van mijn favoriet gaat A Kind of Magic (6) zijn. Die staat gunstiger in gewicht in vergelijking met de laatste ontmoeting met Par Coeur. Komt terug van rust, dus dat is altijd tricky. Quintarelli (5) won zijn laatste start overtuigend. Dat was wél in een D en dit is een klasse hoger. Toch moet hij ver kunnen komen in dit veld.


Plaats 1: Par Coeur (2)
Plaats 2: A Kind of Magic (6)
Plaats 3: Quintarelli (5)
Plaats 4: Boscaccio (1)


RACE 5 Remagen Oster-Trophy

Net over de helft van het programma een lastige. Normaal zou ik altijd voor Landkönig (2) gaan, maar hij staat een klasse hoger en bijna aan topgewicht. Wist natuurlijk wel de laatste twee keer te winnen en hoort dus wel op de tickets thuis. Ik ga echter voor Antares (3). Deed helemaal niks verkeerd en kent dit soort races. Vanuit box twee de leiding nemen en niet meer afstaan. Een vreemde eend in de bijt is natuurlijk Seewolf (7). Werd de laatste keer met Gijs Snijders keurig derde en lijkt op papier te sterke tegenstanders tegen te komen. Met 6 en 8kg verschil ten opzichte van de favorieten, durf ik hem wel mee te nemen. Als laatste noem ik Iliada (5). Die werd de laatste keer geklopt door Antares en da’s geen schande. Doet hier mee voor plek drie en vier.


Plaats 1: Antares (3)
Plaats 2: Landkönig (2)
Plaats 3: Seewolf (7)
Plaats 4: Iliada (5)


RACE 6 1. Lauf zum VERO Amateur-Pokal 2019

Een klasse F amateur-ren en wat een schreeuwrace is dit. Stephill (2) en Piccadilly (3) zijn normaal kanspaarden, maar ze staan aan absoluut topgewicht. Dat doet de kansen wel kleiner worden. Dan is Never In Doubt (5) een beter keuze. Was vorige week vierde in eenzelfde soort ren, maar ik acht de tegenstanders vandaag minder dan toen. Zal echter wel aan de bak moeten. Dat moet Goldie Doll (10) ook. Die won de laatste keer en zal hier wederom tot de favorieten behoren. Maakt ook zeker kans, zeker door het gewichtsvoordeel. En wat ik met Stanley Daley (9) aan moet weet ik niet. Het is hollen of stilstaan en ook vandaag kan ik geen pijl trekken op hem.


Plaats 1: Never In Doubt (5)
Plaats 2: Goldie Doll (10)
Plaats 3: Stephill (2)
Plaats 4: Piccadilly (3)


RACE 7 Karin Baronin von Ullmann-Schwarzgold-Rennen

De hoofdren van de dag is voor driejarige merries en we zien nogal wat talent. Markus Klug heeft maar liefst vier ijzers in het vuur, waarbij in mijn optiek Adrie de Vries de beste rijdt. Akribie (1) won twee keer en was één keer tweede vorig jaar en die tweede plek was in eenzelfde opdracht als vandaag. Ondanks dat ze van rust komt, móet ze hier ver kunnen komen. Weerwerk verwacht ik echter van Barbados (4). Die was tweede in een Groep III te Milaan en won een C en een D. Wish you Well (11) kwam in haar tweede start op 1,5 lengte binnen achter Akribie en dat was niet verkeerd. Als zij goed terugkeert van rust, dan liggen hier zeker mogelijkheden. Anna Pivola (2) werd ook door Adrie de Vries gereden en deed ook weinig verkeerd. Is in mijn ogen net iets minder goed als Akribie, maar met een ren op maat moet ze ver kunnen komen.


Plaats 1: Akribie (1)
Plaats 2: Barbados (4)
Plaats 3: Wish you Well (11)
Plaats 4: Anna Pivola (2)


RACE 8 Preis der Stiftung 1. FC Köln

De laatste van de dag is een E over 2200 meter voor paarden zonder zege van vier jaar of ouder. Guardian Witch (6) is eigenlijk wel het paard van de ren. Kwam al drie keer in een D uit en werd daarin steeds tweede of derde. De tegenstand van vandaag is stukken minder dan hij normaal tegenkomt. Cabo Real (5) kwam al een paar keer in deze klasse aan de start en plaatste zich ook goed. Plek twee lijkt vandaag het hoogst haalbare, al moet de favoriet het natuurlijk wel even doen. Rory (2) wordt door Adrie de Vries gereden, alleen hij zal hard aan het werk moeten. Rory kwam in de eerste start voor trainer Van Eck flink tekort en zal dus flink verbetert moeten zijn om mee te doen om de prijzen. Glady Mary (7) lijkt meer een zekere factor. Klopte Cabo Real al eens met 2,5 lengte en de omstandigheden zijn redelijk hetzelfde.


Plaats 1: Guardian Witch (6)
Plaats 2: Glady Mary (7)
Plaats 3: Cabo Real (5)
Plaats 4: Rory (2)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.