Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Köln - 19 mei

Köln - 19 mei 2019 - start: 14:00u


Komende zondag opnieuw mooie rensport vanuit Duitsland en dit keer is Köln het toneel. De Duitse 2000 Guineas staat op het programma en ook in de omlijsting is er genoeg te verdienen voor de deelnemers.

RACE 1 KallistoRennen

De eerste van de dag is een ren voor driejarigen zonder zege en de strijd lijkt op voorhand al bijna gestreden. Say Good Buy (2) werd eind april op deze baan knap tweede en kwam toen dichtbij. Heeft hier dus een eerste kans. Panama Papers (1) en Royal Lion (5) zijn aan elkaar gewaagd. Royal Lion heeft mijn voorkeur. Die werd onlangs vierde achter onder andere Jewel of the Sea en dat is geen verkeerde. Zal wel de tanden op elkaar moeten zetten om mijn favoriet te kloppen. Panama Papers liep drie maal een EBF-ren en plaatste zich wel. Werd in zijn eerste start door Akribie geklopt en dat is een goeie. Viel daarna iets tegen en is op rust gegaan. Zal vandaag verbetert zijn. Als laatste kies ik voor Army of Angels (3). Niet omdat ze al goed gelopen heeft, want dit is haar eerste start. Ze is heel goed gefokt.


Plaats 1: Say Good Buy (2)
Plaats 2: Royal Lion (5)
Plaats 3: Panama Papers (1)
Plaats 4: Army of Angels (3)

 

RACE 2 Protectionist-Rennen

Opnieuw een ren voor driejarige paarden zonder zege en dit keer zijn het alleen maar merries. En ze maken het niet gemakkelijk met veel voor het eerst startenden. Ik kies hier echter vrij resoluut voor Adrie de Vries. Hij rijdt hier voor Markus Klug Diamanta (1). Zij heeft pas één start in de benen en werd toen gelijk derde in een soortgelijke opdracht als vandaag. Het enige puntje van zorg is het starten vanuit box 10. Sexy Lot (2) werd in haar laatste start derde op korte afstand van de winnaar. Zal moeten verbeteren om hier de winst naar zich toe te trekken. Wildbeere (11) werd vierde achter Sexy Lot en kwam 2 lengtes te kort. Moet hier haar ware ik gaan laten zien. Naida (7) heeft een mooie startbox en werd in haar enige levensstart vierde. Haar jockey heeft vorm en zal haar mogelijk tot grote hoogtes brengen.


Plaats 1: Diamanta (1)
Plaats 2: Naida (7)
Plaats 3: Sexy Lot (2)
Plaats 4: Wildbeere (11)


RACE 3 Preis der PSA Retail Niederlassung Köln/Bonn

Een lastige derde en dat is de laatste tijd vaker in een F. Ik twijfel tussen twee deelnemers. New Abbey Angel (7) won de laatste keer eenzelfde opdracht en droeg toen hetzelfde gewicht. Niks lijkt haar dus opnieuw van een zege te weerhouden. En toch vind ik Tjerk (8) eentje die kan verrassen hier. Was tweede in zijn laatste start en dat als outsider in een veld van 14. De condities zijn hetzelfde en dus zit er opnieuw wat in. Molly Filou (6) was de laatste keer winnaar en klopte toen onder andere Tjerk. Die laatste droeg toen echter5,5kg meer dan Molly Filou en vandaag dragen ze gelijk gewicht. Medaillon (2) draagt vandaag -4kg en dat zou Gijs Snijders nog wel eens voordeel kunnen brengen. Plaatst zich met regelmaat en ik denk dat plek 3 of 4 het hoogst haalbare is vandaag.


Plaats 1: New Abbey Angel (7)
Plaats 2: Tjerk (8)
Plaats 3: Molly Filou (6)
Plaats 4: Medaillon (2)


RACE 4 Preis des Medienhauses DuMont Rheinland

Een mooie Listed als vierde ren en de 7 deelnemers maken het ons lastig. Normaal zou ik Devastar (4) gekozen hebben. Die is drie keer tweede geworden en staat voor een zege. Echter heeft Markus Klug een betere opgezadeld en wel met landgenoot Adrie de Vries. Colomano (3) was de laatste keer vijfde in een Groep II en dat was een goede prestatie. Dat soort tegenstanders staan hier niet in en dus geloof ik in deze combinatie. De andere tegenstanders zijn al veelvuldig geklopt door Devastar en komen dus normaal tekort, zeker omdat het gewicht in het voordeel van Devastar is. Een mooi paard om mee te nemen in je trio is natuurlijk All for Arthur (1). Die is in zijn laatste vijf starts altijd tweede, derde of vierde geweest en moet datzelfde resultaat hier ook kunnen behalen. Een vreselijk mooi rijtje heeft Esti Feny (6) staan. Laat je niet van de wijs brengen, want dit is in thuisland Hongarije behaald. De vierde plek in de laatste start was achter Devastar op ruime afstand.


Plaats 1: Colomano (3)
Plaats 2: Devastar (4)
Plaats 3: All for Arthur (1)
Plaats 4: Esti Feny (6)


RACE 5 Preis vom Autohaus Kierdorf

Een klasse C halverwege het programma en oh oh wat een heerlijke deelnemers komen hier aan de start. In ieder andere ren zou ik vast voor Damavand (9) zijn gegaan. Die is in zijn vier levensstarts al drie klassen omhoog gegaan en won zijn laatste in een D ook overtuigend. Krijgt het hier echter wel voor de kiezen. Mocht hij dit kunnen, dan is nog meer mogelijk later dit jaar. Par Coeur (2) wordt door Adrie de Vries gereden en dat is zo’n paard dat gewend is in deze klasse en het gewoon goed doet. De startbox zit niet helemaal mee, maar met Adrie op je rug heb je altijd kans. Let op voor Aru (6). Die heeft een betere startpositie en kwam de laatste keer een hoofd te kort om Par Coeur te verslaan. Dat was de seizoensstart voor Aru en hij zal nu dus nog scherper zijn. A Kind of Magic (8) is in dit veld ook gevaarlijk. Hij heeft Par Coeur al eens verslagen en de huidige omstandigheden zijn in zijn voordeel. Kan er dus zomaar met de zege vandoor gaan. Lastige ren!


Plaats 1: Damavand (9) Jokertip!
Plaats 2: A Kind of Magic (8)
Plaats 3: Par Coeur (2)
Plaats 4: Aru (6)


RACE 6 34. Mehl-Mülhens-Rennen-German 2000 Guineas

Het absolute hoofdnummer van de dag is deze 2000 Guineas met een eerste prijs van een ton en de Engelsen zijn in grote getale aanwezig. Toch acht ik de Duitse deelnemers niet geheel kansloos. Arctic Sound (1) won vorig jaar september een Groep III en heeft dit jaar 1 ren in de benen. Fox Champion (2) heeft pas vier starts in de benen, maar werd wel drie keer eerste en een keer tweede. Dat alles wel in een B, C of D en dus moet hij aan de bak. Global Spectrum (3) heeft box 9 als vertrekplaats en dat is niet gunstig. Heeft ook pas vier starts in de benen en won een Listed in Doha. De laatste start was een Groep III en dat was niet zijn ding. Hopelijk vandaag revanche. Great Scot (4) is één van de paarden van de ren. Was eind oktober vijfde in een Groep I en begin april dit jaar tweede in een Groep III. Komt dus met vorm naar Köln toe. Noble Moon (6) benoemde ik al in zijn laatste start te Krefeld, maar dat liep niet zoals gehoopt. Hoort zeer zeker bij de kanshebbers voor de overwinning. Sibelius (9) moet beter kunnen dan zijn laatste start. Kwam toen op bijna 4 lengtes achter de winnaar binnen, maar versloeg wel Noble Moon met een hals. Adrie op de rug en een mooie startbox. Als laatste benoem ik Lady Te (11). Is een beetje een vreemde eend in dit veld en draagt ook gewicht minder dan de rest, maar was al derde in een Groep III en kan dus wel wat. Darkhorse!


Plaats 1: Arctic Sound (1)
Plaats 2: Noble Moon (6)
Plaats 3: Great Scot (4)
Plaats 4: Lady Te (11)


RACE 7 Radio-Köln Rennen

Een lastige E in de zevende van vandaag. Er staat wel een mooi trio paard in en dat is Dylan (7). Vertrekt vanuit een mooie box en gaat zeker het trio belopen, met mogelijk kans op de zege. Bin Maduro (6) heeft de juiste vorm te pakken in de laatste twee starts en kan hier ook zomaar zegevieren. Jetty van der Hulst heeft hier haar Crouton (2) aan de start en die verraste in de laatste start met een keurige tweede plek in een sterk veld. Als die vorm er hier ook is, dan is een trio plaats bijna gegarandeerd. Lady Maxi (8) kan echter nog roet in het eten gooien. Werd de laatste keer tweede vlak voor Dylan en de condities zijn gelijk aan toen.


Plaats 1: Bin Maduro (6)
Plaats 2: Crouton (2)
Plaats 3: Dylan (7)
Plaats 4: Lady Maxi (8)


RACE 8 Millowitsch-Rennen

Een ren voor leerlingjockeys in de achtste en Luciën van der Meulen brengt twee kanspaarden aan de start. Nagdy (1) heeft de talentvolle Gijs Snijders aan boord, maar oh Nagdy je bent de weg wel wat kwijt. De twee zevende plaatsen weerspiegelen niet zijn klasse en normaal zou hij hier de klus zo moeten kunnen klaren. Haylah (2) is de tweede pupil van Van der Meulen en diens laatste start vergeten we ook maar. Daarvoor deed ze weinig verkeerd en ze zal Nagdy partij moeten kunnen geven hier. Landkönig (4) deed het goed in februari en maart, maar ook diens laatste start viel tegen. Dat was eenzelfde opdracht als vandaag en hij zal de benen moeten strekken om te zegevieren hier. Als laatste noem ik de trouwe Log In (5). Start vanuit de binnenkant en is altijd geplaatst. Kent dit soort opdrachten en als bovengenoemde paarden falen, dan wint Log In zonder moeite.


Plaats 1: Landkönig (4)
Plaats 2: Nagdy (1)
Plaats 3: Haylah (2)
Plaats 4: Log In (5)


RACE 9 Preis von Hyundai LÖKO in Köln und Bonn

De laatste van de dag is wederom een klasse D en dit maal maar vijf deelnemers. Ik verwacht dat het hier gaat tussen Nubius (2) en Wolwedans (4). Nubius heeft in drie levensstarts weinig verkeerd gedaan en won sterk de laatste keer. Draagt nu wel iets meer gewicht dan hij gewend is en dus denk ik dat Wolwedans ook een kans maakt. Doet het goed voor Luciën van der Meulen en kent deze klasse en bijbehorend gewicht. Moet op zijn ervaring het Nubius dus zeker lastig kunnen maken. Achter deze twee is Esslinger (1) natuurlijk een stabiele factor, al vallen de laatste twee starts wat tegen en het gewicht is ook licht in het nadeel. Pas op voor Usbekia (3). Die heeft gewicht er af en ook al zegt het rijtje verrichtingen weinig, dat beetje gewicht minder kan een goede invloed hebben.


Plaats 1: Wolwedans (4)
Plaats 2: Nubius (2)
Plaats 3: Esslinger (1)
Plaats 4: Usbekia (3)


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.