Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Köln - 10 juni

Köln - maadag 10 juni - Start: 14:00

Voor de verandering ga ik voor deze week naar de maandag. In het west Duitse Köln zien we een Groep II en een Listed en een mooi omlijstend programma. Ook de Nederlanders zijn weer volop actief.

RACE 1 meinkoelbonn.de-Preis

In de eerste ren van de dag zien we maar vier starters aan de start verschijnen. Deze ren is voor paarden van 2 jaar oud en een EBF-ren. Allen zijn nog niet eerder gestart en dus is het lastig kiezen. Als ik naar de pedigrees kijk kies ik voor Zavaro (2) en dan niet eens zozeer om vader Areion, maar om moeder Zavaala. Zij is een product van Rock of Gibraltar en dus is de moederlijn geweldig. Hamaron (1) en Ancona (3) hebben beide Amaron als vader. Hamaron wordt gereden door Adrie de Vries en dus krijgt hij de voorkeur van mij. Vallee des Fleurs (4) is de laatste en zij wordt gereden door Andrasch Starke en hij is de man in vorm de laatste paar weken. Een open ren, die lastig te voorspellen is.

Plaats 1: Zavaro (2)
Plaats 2: Hamaron (1)
Plaats 3: Ancona (3)
Plaats 4: Vallee des Fleurs (4)

 

RACE 2 Lauf der S Corpus Immobilienmakler

De tweede van de middag is een mooie D met 9 deelnemers, maar wel die aan elkaar gewaagd zijn. Ondanks enkele zekere bankpaarden zijn er twee die voor de zege gaan strijden. Salome (6) krijgt de lichte voorkeur. Deze dochter van Rip van Winkle is pas 3 jaar oud en twee keer gestart. De laatste keer in eenzelfde opdracht als vandaag en de zege was overtuigend. Is dit een geheime troef van Andreas Wöhler voor de Derby volgende maand? Wasilios (3) is de ander die ik zie. Kent deze klasse goed en beloopt altijd een plek bij de eerste 4. Vandaag met mogelijkheden in dit veld. Nareia (7) werd de voorlaatste keer derde achter Suarez en staat vandaag iets lichter qua gewicht. Moet hier mee kunnen. Landkönig (2) is de laatste die ik noem. Toonbeeld van trouw en is bekend met dit soort opdrachten. Of een zege er in zit is de vraag, maar een plek bij de eerste drie is zeker mogelijk. Leuke ren.

Plaats 1: Salome (6)
Plaats 2: Wasilios (3)
Plaats 3: Landkönig (2)
Plaats 4: Nareia (7)

 

RACE 3 Sparkassen-Cup der vermögensverwaltung

Een onmogelijke ren als derde. De lichtste klasse is goed gevuld met dertien deelnemers. Normaal zou ik hier voor Astone Man (2) gaan. Die won de laatste keer eenzelfde opdracht en klopte toen Tjerk en de hier ook startende Hope Solo. Dat was de eerste start op Duitse bodem en dus zou dit wederom een gemakkelijke klus moeten zijn. Hij is echter 3kg omhoog gegaan in gewicht en draagt topgewicht vandaag. Dat maakt het interessant een andere winnaar te zoeken. Ik noemde net al even Hope Solo (8). Die was vierde achter Astone Man op 4 lengtes en is op gelijk gewicht gebleven. Zou dus enig voordeel moeten hebben en met een zuinig parcours van Adrie moeten kunnen toeslaan. Een mooi startboxnummer voor Conquistadorkitten (7) dit keer. Won dit jaar al twee keer, maar viel de laatste 3 keer tegen. Het is hollen of stilstaan en ik hoop dat hij in dit veld in het trio kan lopen. En faalt Astone Man dan kan hij ook zomaar de winst pakken. Een mooi paard voor de plaatsen is Barteaux (6). Werd de laatste twee keer derde en kwam toen ook paarden van dit formaat tegen.

Plaats 1: Astone Man (2)
Plaats 2: Hope Solo (8)
Plaats 3: Conquistadorkitten (7)
Plaats 4: Barteaux (6)

 

RACE 4 Sparkasse. Gut für Köln und Bonn-Derby

In de vierde starten 7 paarden in een Listed en het veld zit mooi in elkaar, ondanks het geringe aantal deelnemers. Een winnaar is lastig aan te wijzen. Ik hoop stiekem op Ernesto (2). Die won de een-na-laatste keer overtuigend een Listed, maar viel zwaar tegen in de laatste ren. In die ren kwam hij stalgenoot Adler en Moonshiner (3) tegen. Die Moonshiner lijkt het Ernesto goed lastig te kunnen gaan maken. Werd de laatste keer derde in een Groep II en dat was super. Hier komt hij de pupillen van Markus Klug wederom tegen, maar weer liggen er kansen. Ik noemde Adler (1) al even. Is lastig in te schatten, omdat hij niet verder komt dan plek 3 of 4 telkens. En toch doet hij steeds zijn stinkende best. Verdient dus wel eens de zege. Vreemde eend hier is de Franse merrie Line des Ongrais (6). Liep in Frankrijk alleen maar op Chantilly of Longchamp en altijd in Groep-rennen of Listed-rennen. Start hier nu voor het eerst kan hier mee vallen, maar ook tegen vallen.

Plaats 1: Ernesto (2)
Plaats 2: Moonshiner (3)
Plaats 3: Adler (1)
Plaats 4: Line Des Ongrais (6)

 

RACE 5 mein-firmenkonto.de-Preis

In de vijfde van de dag gaan over 2200 meter in een D met zes deelnemers. Het is een totaal open ren, maar ik kies hier voor Esslinger (2). Was de voorlaatste keer tweede achter Wolwedans in een D met gelijkwaardig gewicht, Liep eind april nog naar een zesde plek in een C op drie lengtes van winnaar Quintarelli. In die vorm moet deze klus te klaren zijn. Jason (5) komt met goede verrichtingen naar Köln en was normaal mijn winnaar geweest, ware het niet dat het gewicht hem hier parten gaat spelen. Doet hier mee voor plek twee of drie. Degene die dat ook doet is Lady Mac Ben (3). De voorlaatste keer zullen we maar gauw vergeten, maar verder altijd geplaatst. Dat maakt haar hier een gevaarlijke tegenstander. Als laatste noem ik Eric (1). Die startte ook alleen maar in een C. Hier een klasse lager en direct kansen op een klassering.

Plaats 1: Esslinger (2)
Plaats 2: Jason (5)
Plaats 3: Eric (1)
Plaats 4: Lady Mac Ben (3)

 

RACE 6 Sparkasse KölnBonn-Union-Rennen

Een mooie Groep II-ren in de zesde. De 10 deelnemers zijn allen drie jaar oud en er staat flink wat kwaliteit in. Favoriet gaat worden Django Freeman (2) en dat is niet meer dan logisch. Won drie van zijn vier starts en werd tweede in de ander. Klopte alle jaargangstoppers al eens en geldt als een favoriet voor de Derby. Winterfuchs (10) start naast Django Freeman en kan het hem nog wel eens lastig gaan maken. Is heel goed de winter uit gekomen en won gelijk een Groep III. Dit kan een mooie strijd worden, echter verwacht ik nog een deelnemer aan de kop; Laccario (4). Die was twee keer eerste en een keer tweede, waarbij vooral de laatste start bijgebleven is. Dat was een Listed en werd spelenderwijs gewonnen. Dat verraadde nog veel meer talent dan verwacht. Als laatste noem ik Dschingis First (3). Wordt gereden door Adrie, maar kwam de laatste keer tegen Djangoo Freeman flink tekort. Zal het hier dus lastig gaan krijgen voor de zege, maar plaatsgeld moet er in zitten.

Plaats 1: Django Freeman (2)
Plaats 2: Laccario (4)
Plaats 3: Winterfuchs (10)
Plaats 4: Dschingis First (3)

 

RACE 7 Sparkassen-GründerCenter-Trophy

Wederom een Klasse F en dit keer met amateurjockeys. Er zijn nogal wat gewichtsverschillen en dat maakt het lastig. Ik ga hier voor Koonari (3). Die was in 5 van zijn 9 starts dit jaar bij de eerste drie, waarbij een klasse hoger ook geen probleem was. Draagt hier wel 65kg, maar wist met datzelfde gewicht al eens te winnen. Hongkong Adventure (6) werd de voorlaatste keer tweede achter La Kabbale, alleen viel de laatste keer tegen. Draagt hier minder gewicht en dus moeten er mogelijkheden zijn vandaag. La Kabbale (2) is nogal wisselvallig. Won de voorlaatste keer eenzelfde opdracht, maar vandaag lijkt in het nadeel te zijn. Sir Parzival (8) lijkt een rare om te noemen. Hij werd in maart op 14 lengtes gezet door Koonari. Toen droeg Koonari alleen 3kg minder dan Sir Parzival. Vandaag draagt Sir Parzival maar liefst 14kg minder dan die dag en zo wordt hij wel gevaarlijk. Meenemen!

Plaats 1: Koonari (3)
Plaats 2: Sir Parzival (8)
Plaats 3: Hongkong Adventure (6)
Plaats 4: La Kabbale (2)

 

RACE 8 ErstRaum.de Cup

De laatste van de Pinkstermaandag meeting is een D voor driejarigen. Twee paarden steken er bovenuit, waarvan Lacento (2) de eerste is die ik noem. Die probeerde het de laatste keer in een GrII die gewonnen werd door Winterfuchs en dat was geen succes. Won daarvoor een D erg gemakkelijk over 2200 meter, waardoor ik hem als favoriet zie. Dato (1) echter won de laatste keer ook zeer overtuigend en ik verwacht hier veel van hem. Of hij Lacento kan kloppen weet ik niet, maar partij geven gaat hij zeker doen. Er gaat ook zeker eentje vergeten worden en dat is Wish You Well (5). Die werd eind april vierde op 7 lengtes van Axana en 4 lengtes van Anna Pivola, beide paarden van stand. Geen verkeerde verrichting dus en daarom móet zij meegenomen worden in het duo en trio. En stiekem is zij mijn jokertip van deze week. Roi d’Etoile (4) werd vijfde in haar enige start en zal hier vierde worden, omdat Hemmingway (3) in haar enige start los van het veld over de finish kwam.

Plaats 1: Wish you Well (5)
Plaats 2: Lacento (2)
Plaats 3: Dato (1)
Plaats 4: Roi d’Etoile (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.