Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Laval - 27 september

Laval – vrijdag 27 september 2019 - Start 16.23 uur

Race 1: Prix la Vigne et Le Terroir

De uit een stal die goede tweejarigen heeft afkomstige High Edition (5) kwalificeerde zich in de zomer gemakkelijk in Le Mans, en zal het gelijk goed kunnen doen. De goed gefokte Hugo Speed (8) haalde in het voorjaar al zijn startbewijs, waarbij hij vroegrijpheid toonde, en ook hij start met de nodige verwachtingen. Harley de Laumac (1) komt uit een goede moederlijn en wordt hoog ingeschat door zijn trainer. De in een snelle 1'18"1 gekwalificeerde Hatha Josselyn (2) zou niet direct tegen de hengsten starten als er in de training geen verwachtingen van waren. De halfbroer van de klassieke Uniclove, Hear Destin (11) was foutief aan de start in zijn debuutkoers en verdient hier weer ons vertrouwen. Aandacht ook voor Hurricania Galaa (9), die nauw verwant is aan de goede Likable River, die in zijn tijd ook erg vroegrijp was. Henzo de Moutiers (3) zal proberen goed te debuteren.

Plaats 1: High Edition (5)
Plaats 2: Hugo Speed (8)
Plaats 3: Harley de Laumac (1)
Plaats 4: Hatha Josselyn (2)
Plaats 5: Hear Destin (11)

 

Race 2: Prix Emeraude Depollution

De na haar recente overtuigende winst in Villedieu door Ecurie Quick Star aangekochte Golden Galaxy (11), die goed gefokt is, toont veel talent en zij kan hier gaan voor een tweede zege op rij. Gisela (3) beschikt ook over snelheid, maar ook een lastig karakter, zij liep goed na haar snelle galoppade op deze baan. Zonder fouten kan zij een veld als dit aan. Gaie de Janeiro (9) was het paard om te onthouden de vorige week in Pornichet in een koers tegen de hengsten, en zij zal opnieuw een rol kunnen spelen. De grote Guecha Girl (4) lijkt per start te verbeteren, en loopt hier op een baan die haar zal liggen. De regelmatige Good Year (15) en Geôle de la Touque (14) liepen beide goed op deze baan en doen weer mee voor de plaatsen. De laatbloeier Graceful (1) wordt goed opgepast door haar omgeving, zij kan het goed doen in dit veld dat niet al te sterk is. Gravity du Klau (6) kan toeslaan als de kanshebbers falen.

Plaats 1: Golden Galaxy (11)
Plaats 2: Gisela (3)
Plaats 3: Gaie de Janeiro (9)
Plaats 4: Guecha Girl (4)
Plaats 5: Geole de la Touque (14)

 

Race 3: Prix Les Carrieres de Chaffenay

De deze hele zomer al in topvorm zijnde Dorbinos (7) treft hier een ideale inschrijving tegen de winsomgrens, en hij kan ver komen als hij snel de koppositie weet te bemachtigen. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Dixie Bond (12), die haar grote vorm toonde met een overwinning op een grasbaan en die even rust heeft gehad met het oog op deze koers. De aan het begin van zijn carrière veelbelovende Derby d'Urzy (4) heeft na gezondheidsproblemen nog winsom in te halen, en nu hij hier voor het eerst zonder ijzers loopt kan hij verrassen. De in tegenstelling tot zijn laatste start nu zonder ijzers lopende Daddy Cut (13) kan een veld als dit zeker aan bij een gunstig koersverloop. Deal de Cahot (2) presteert regelmatig en eindigde dicht bij onze favoriet in Mauquenchy. Diane Chouan (5) is er altijd bij en zal zich vanuit het eerste band weer goed verdedigen. Dionysos Gédé (6) boekte vooruitgang op de baan in Graignes, waar hij 3e werd in een snelle tijd, en ook hij zal de nodige aanhang hebben.

Plaats 1: Dorbinos (7)
Plaats 2: Dixie Bond (12)
Plaats 3: Derby d’Urzy (4)
Plaats 4: Daddy Cut (13)
Plaats 5: Deal de Cahot (2)

 

Race 4: Prix Interaction Interim-CDD-CDI

De in volle ontwikkeling zijnde Fierté de Changé (16) werd de laatste keer verslagen door een erg goed paard op deze baan, en zij hoeft die prestatie slechts te herhalen om kans te maken op de overwinning. De na haar voorlaatste start van eigenaar verwisselde Falbala de Dinan (14) wist bij haar debuut voor haar nieuwe trainer direct te winnen op 8 september op een grasbaan in een stijl waarin zij ook hier kansen moet hebben. Florentine (11) heeft de vorm teruggevonden na een matig eerste halfjaar en eindigde dichtbij voornoemd paard. Fleur de Lys (5) leek op weg naar een goede klassering op het moment van haar fout in Cabourg, en verdient het om weer in vertrouwen te worden genomen. Fleur du Poléa (3) en Flamme du Stade (13) blijven riskant, maar op een goede dag kunnen beiden een rol spelen in dit veld. De door Yoann Lebourgeois na een benodigd heroptreden gereden Fairly Verderie (9) zal de nodige fans hebben. De voor de eerste keer zonder ijzers lopende Faustine Ludoise (14) kan verrassen.

Plaats 1: Fierte de Change (16)
Plaats 2: Falbala de Dinan (14)
Plaats 3: Florentine (11)
Plaats 4: Fleur de Lys (5)
Plaats 5: Fleur de Polea (3)

 

Race 5: Prix Les Relais d’Alsace

De onlangs op Vincennes aan de start foutieve Django du Bocage (8) stelde daarmee teleur maar daarna liep hij een sterke race. Hij presteert prima zonder ijzers en lijkt nog wat marge te hebben in deze categorie, hij krijgt daarom ons vertrouwen. Hij zal vooral moeten oppassen voor een aantal buitenlanders dat wordt aangevoerd door Inga In Heaven (5), die we vaker zagen in sterke velden in Frankrijk, en die in haar laatste start uitstekend 3e werd in een Groupe III in Vincennes, en Uncertain Age (12), die het goed deed in het najaar van 2018, en die een goede koers liep achter voornoemd paard op Vincennes, zij loopt vandaag zonder ijzers. De in de zomer gespaarde Destin Carisaie (3) was goed bij zijn heroptreden in Rambouillet, waar hij met reserves over de finish kwam, en hij dient van dichtbij gevolgd te worden. Défi de Retz (9) houdt de ijzers onder deze vrijdag maar "JMB" neemt zelf de leidsels ter hand, waar hij ook had kunnen kiezen voor zijn andere pupil Onceforall Face (13), in grootse vorm, en die zonder ijzers loopt net als bij zijn beste prestaties. Cash de l'Alba (11) liep vaak goed op deze baan en kan met een gunstig koersverloop een plaatsgeld binnenhalen.

Plaats 1: Django du Bocage (8)
Plaats 2: Inga In Heaven (5)
Plaats 3: Uncertain Age (12)
Plaats 4: Destin Carisaie (3)
Plaats 5: Defi de Retz (9)

 

Race 6: Prix Promocash

Elvis du Rib (12) is niet de gemakkelijkste maar voor het eerst zonder ijzers is dit paard, dat nog veel winsom in te halen heeft als gevolg van een lange pauze, hier kansrijk als zijn rijder niet te lang achterin het veld bivakkeert over deze korte afstand. Als winnaar van drie koersen in zijn laatste zes starts kende Enjolras (10) een succesvolle zomer, en hij kan het hier opnieuw goed doen. De aan Eric Raffin toevertrouwde Espoir Flymp (9) kan een veld als dit zeker aan, zelfs als hij een voorkeur heeft voor een langere afstand. Everlasting Love (4) beschikt juist over veel snelheid en zonder ijzers kan hij verrassen op deze afstand. Eclair du Gosier (1) maakte een goede indruk bij zijn zege in Cabourg, en wordt hier gereden door een rijder die het beste uit een paard kan halen. Ed Zeppelin (14) is erg regelmatig en heeft zicht op een nieuwe klassering. Elégant de Tess (8) zal verbeterd kunnen zijn na zijn heroptreden.

Plaats 1: Elvis du Rib (12)
Plaats 2: Enjolras (10)
Plaats 3: Espoir Flymp (9)
Plaats 4: Everlasting Love (4)
Plaats 5: Eclair du Gosier (1)

 

Race 7: Prix Ers Fayat

Toevertrouwd aan een "pilote" na twee nette heroptredens lijkt Eve de la Mortrie (9) met zorg te zijn voorbereid op deze koers, en wij verwachten een topprestatie van haar. De door Yoann Lebourgeois gereden en zonder ijzers lopende Epice (10) verdient ook veel krediet, zij heeft nog winsom in te halen. Eclipse du Juillé (6) rijgt de goede prestaties aaneen en boekte haar laatste succes op een soortgelijke baan. Exotic Suédoise (3) viel de laatste maanden vooral op door haar galoppades, maar zij kan op een goede dag een veld als dit zeker aan. Eileanan Scotia (7) presteert regelmatig en heeft zicht op een plaatsgeld. Eldora Heulinoise (8) loopt zonder ijzers in tegenstelling tot haar laatste twee starts. De uiterst trouwe Enjoy d'Anama (12) heeft een ijzeren moraal en kan profiteren van een eventueel falen van de favorieten.

Plaats 1: Eve de la Mortrie (9)
Plaats 2: Epice (10)
Plaats 3: Eclipse du Juille (6)
Plaats 4: Exotic Suedoise (3)
Plaats 5: Eileanan Scotia (7)

 

Race 8: Prix Charpente Evasion Bois

De hoog ingeschatte Good Job Primo (11) is een verleidelijke deelnemer bij zijn debuut in deze specialiteit, hij keert terug van rust maar liet in het voorjaar al veel talent voor de sulky zien. Als hij uit de voeten kan met een rijder op zijn rug kan hij het gelijk goed doen. Na een sterke zege begin juni stelde Galéo Bleu (16) teleur in Caen, waar hij dichtbij de streep werd uitgeschakeld op het moment dat hij verzekerd leek van de 2e plaats, hij krijgt hier weer ons vertrouwen. Good Bye Angot (18) boekte zijn eerste overwinning in stijl op het gras in Alençon en lijkt nog verder te kunnen verbeteren. Gezien zijn winst vorige maand in Les Sables d’Olonne heeft ook Grâce à Moi (15) kansen op een podiumplaats, net als Gazelle Mika (13), een late merrie die een nette 2e plaats behaalde in Laon en die komt uit een stal in vorm. Wij zien verder mogelijkheden voor debutanten als Garlingari Quesnot (3), die uit een goede moederlijn komt en kort geleden prima kwalificeerde, Grizzly Bear (4), een afstammeling van de bekende Bahama, en Gamin Primo (2), die zich in het voorjaar kwalificeerde in een snelle 1'18"1 op deze baan.

Plaats 1: Good Job Primo (11)
Plaats 2: Galeo Bleu (16)
Plaats 3: Good Bye Angot (18)
Plaats 4: Grace A Moi (15)
Plaats 5: Gazelle Mika (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.