Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Laval - 8 november

Laval – vrijdag 8 november 2019 - Start 16.23 uur

Race 1: Prix Jules Leroyer

Na in haar beide starts een goede eindsprint te hebben getoond vindt Happy Story (8) hier een mooie gelegenheid om haar palmares te openen. Om daarin te slagen dient de pupil van Jean-Philippe Dubois hier voor te blijven op Hillinois (14), die op 23 oktober op Enghien goed liep over 2875 meter, en op Harpie du Gîte (7), die vooruitgang liet zien in Chartres. Beoordeeld op zijn debuutkoers van 31 juli in Enghien zou Hazard du Gîte (13) niet verbazen met een podiumplaats. Na een kwalificatie in 1'17"7 op Grosbos op 17 mei verdient Hand du Saptel (1) onze aandacht bij zijn eerste officiële optreden. Hadrik des Ulmes (12), die riskant is maar over snelheid beschikt, en de debutant Honneur du Cébé (2), die uit een goede stal komt, kunnen aangenaam verrassen.

Plaats 1: Happy Story (8)
Plaats 2: Hillinois (14)
Plaats 3: Harpie du Gite (7)
Plaats 4: Hazard du Gite (13)
Plaats 5: Hand du Saptel (1)

 

Race 2: Prix Rene Sauleau

De komende Eclat de Quick (8) behaalde een goede 3e plaats in de referentiekoers van 1 november op deze baan. De in deze categorie goed presterende pupil van Maik Esper is daarmee een serieuze kandidaat voor de zege in dit veld. De tegenstand wordt aangevoerd door Emba du Vivier (16), die er als gevolg van haar overwinning van 1 november in Lisieux perfect in staat, en Eldorado Pénème (13), die deze herfst al een tijdje aan een zege toe is. Epiphane (3), die bij haar heroptreden in Saumur goed afkwam, en Edito Seven (11), die niet makkelijk is maar zich op dit niveau al bewezen heeft, hebben eveneens kansen op een podiumplaats. De nu een struk trouwer geworden Enième Chance (14) zal zich opnieuw tot het uiterste verdedigen bij deze mooie inschrijving tegen de limiet. De kansen van Elite Sly (6), die in vier starts op deze baan nooit lager eindigde dan 5e, en Eliott de Simm (1), die het laatst niet slecht deed in Graignes, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Eclat de Quick (8)
Plaats 2: Emba du Vivier (16)
Plaats 3: Eldorado Peneme (13)
Plaats 4: Epiphane (3)
Plaats 5: Edito Seven (11)

 

Race 3: Prix Marcel Dejean

Als winnares van drie van haar laatste vier starts op deze baan en goed presterend zonder ijzers (twee zeges in vier starts) zou Fleur du Lupin (9) teleurstellen als zij niet actief meedeed in de strijd om de overwinning. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Fraîcheur du Mont (12), die erg trouw is en zegevierend van rust kwam eind oktober op het gras in Saumur, en Fée Chocolat (13), die op 4 oktober 2e werd achter voornoemd paard op deze baan alvorens haar vorm te bevestigen in Enghien. De regelmatige Flamme Viking (11) zal opnieuw haar uiterste best doen, net als Fille d'Amour (5), die onlangs 2e werd tegen de hengsten in Maure-de-Bretagne. De verrassing zou kunnen komen van Fougue du Dollar (3), die na haar winst op deze baan op 13 september nu aanzienlijk sterkere tegenstand ontmoet, of van Frozen de la Moire (4), die trouw is maar die het beter doet op rechtsom banen.

Plaats 1: Fleur du Lupin (9)
Plaats 2: Fraicheur du Mont (12)
Plaats 3: Fee Chocolat (13)
Plaats 4: Flamme Viking (11)
Plaats 5: Fille d'Amour (5)

 

Race 4: Prix Raoul Boudeau

Furyo des Rioults (16) heeft bij zijn eerste start zonder ijzers op 15 september over 2850 meter in Mauquenchy gelijk toegeslagen door overtuigend te winnen. Hij zal vandaag kunnen bevestigen. Zijn voornaamste rivalen zijn Fripon d'Authise (13), die na een reeks ereplaatsen in de provincie weer eens een overwinning verdient, en Flash au Crosnier (8), die sinds het eind van de zomer in rap tempo zijn achterstand in winsom inhaalt. Foxtrot des Bordes (10), die twee ereplaatsen op zak heeft waarvan een op deze baan, en Feder Fouteau (2), die na zijn twee zeges eind oktober in categorie stijgt, verdienen eveneens aandacht van de wedders. Zelfs met ijzers, in tegenstelling tot zijn recente 2e plaats in Maure-de-Bretagne, heeft Fast And Good (14) kans op een mooi plaatsgeld. Wij completeren onze keuze met Fro (3), die tussen de fouten door veel snelheid laat zien, en Flynn Star (7), die net als bij zijn beste prestaties zonder ijzers loopt.

Plaats 1: Furyo des Rioults (16)
Plaats 2: Fripon d'Authise (13)
Plaats 3: Flash Au Crosnier (8)
Plaats 4: Foxtrot des Bordes (10)
Plaats 5: Feder Fouteau (2)

 

Race 5: Prix Gaston Tremaudan

Na zijn recente 3e plaats op deze baan lijkt Diamant du Plaix (7) vandaag in staat om te winnen als hij van start tot finish bij de les blijft. Dream du Parc (12), die bij zijn terugkeer in de discipline waar hij al won perfect staat ingeschreven tegen de limiet, en Elysée Barbés (3), die zich thuis voelt op deze baan, kunnen toeslaan mocht onze favoriet falen. Gezien haar beste prestaties onder het zadel zou Djoy de Bellande (9) niet verbazen met een podiumplaats, temeer omdat zij op deze baan al eens won. Dopamine Jiji (8), die debuteert in de monté, en Délit de Fuite (5), die achter voornoemd paard niet slecht liep, kunnen aangenaam verrassen.

Plaats 1: Diamant du Plaix (7)
Plaats 2: Dream du Parc (12)
Plaats 3: Elysee Barbes (3)
Plaats 4: Djoy de Bellande (9)
Plaats 5: Dopamine Jiji (8)

 

Race 6: Prix PMU Le Bretagne

Na weer te hebben gewonnen in Lisieux staat Braquo (16) er vandaag erg mooi in tegen de winsomgrens. De pupil van de familie Dabouis zal geen last hebben van de andere koersrichting en kan derhalve op herhaling. De tegenstand wordt aangevoerd door Au Nid de Gassard (1), die voor een zege staat in deze categorie en die op deze baan 2e werd op 4 oktober, en Bolide du Loisir (9), die onlangs 5e werd in een sterk veld in Caen en die zich thuis voelt op de baan in Laval. Aandacht ook voor Caïd Barbés (2), die een mooie regelmaat laat zien in de provinciale grote prijzen. De hier in een minder sterk veld dan in de Prix Isara op Vincennes aantredende Altéa de Piencourt (13) dient in de gaten gehouden te worden, net als Va Vite Michel (10), die niet voor niets aan David Thomain wordt toevertrouwd. De kansen van Capital Charm (14), die op een goede dag op dit niveau tot veel in staat is, en Vic du Bossis (6), gezien zijn winst in een sterk bezette claimkoers op 24 september op Vincennes, mogen niet onderschat worden.

Plaats 1: Braquo (16)
Plaats 2: Au Nid de Gassard (1)
Plaats 3: Bolide du Loisir (9)
Plaats 4: Caid Barbes (2)
Plaats 5: Altea de Piencourt (13)

 

Race 7: Prix PMU Le Café des Sports

Na een uitstekende zomerperiode in deze categorie heeft Derby Ly (13) even rust gehad na zijn echec in Vire van 6 september. In vier starts boekte hij twee ereplaatsen op deze baan en nu hij er qua winsom mooi in staat verdient hij veel krediet bij de wedders. De strijd is echter nog niet gestreden gezien de aanwezigheid van Dame de Tillard (9), die erg goed presteert zonder ijzers en die meer is dan alleen een montépaard (zij won al zes maal voor de sulky), en van Doudou Glycines (4), die als enig nadeel heeft dat zij met ijzers loopt. Danaé de Corbery (5), die sinds de zomer goed in vorm is, en Dioline de Lexlor (12), die het goed doet en vaak prima presteert op deze baan, kunnen ook een rol spelen, op zijn minst voor de plaatsen. De in beide disciplines redelijk succesvolle Diego Nay (8) zal zich opnieuw tot het uiterste verdedigen. De liefhebbers van outsiders kunnen kijken naar Cazirius de Guez (16), die zonder ijzers loopt bij deze mooie inschrijving en die het al goed deed op deze baan, en naar César la Mésange (15), die komende is en voor wie het lopen met of zonder ijzers niet uitmaakt.

Plaats 1: Derby Ly (13)
Plaats 2: Dame de Tillard (9)
Plaats 3: Doudou Glycines (4)
Plaats 4: Danae de Corbery (5)
Plaats 5: Dioline de Lexlor (12)

 

Race 8: Prix PMU au 80

Na een prima eindschot bij zijn heroptreden in Le Mans kan Goodwood (6) er vandaag dicht bij zijn op deze baan die hem zal liggen. Greco Bello (8), die nog ongeslagen is na twee kleine provinciekoersen en die komt uit een stal die jonge paarden goed begeleid, en Gold Speed (11), die hier 2e werd op 13 september en vervolgens in een sterker veld in Meslay du Maine beter liep dan zijn 6e plaats doet vermoeden, zijn de voornaamste rivalen voor de pupil van Ecurie Victoria Dreams. De over het algemeen trouwe Gordon Quick (7) mag niet beoordeeld worden op zijn recente echec in Amiens. Gelador (9), die komende is en een maand geleden 2e werd op deze baan, en de "Guarato" Galet de Rivière (10), die een zekere overwinning boekte op het gras van Alençon, komen meer in beeld voor de plaatsen.

Plaats 1: Goodwood (6)
Plaats 2: Greco Bello (8)
Plaats 3: Gold Speed (11)
Plaats 4: Gordon Quick (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.