Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Le Mans - 11 april

Le Mans – donderdag 11 april 2019 - Start 11:55 uurRace 1: Prix France Bleu Maine

Gitano (6) won bij zijn debuut en stuitte de laatste keer in Caen op een onklopbare tegenstander. Hij kan hier weer een gooi doen naar de volle winst. Genie des Lucas (11) won op de rechtsom baan van Reims overtuigend en is een gevaarlijke tegenstander voor onze favoriet. Granit Galaa (13) was pechvol in Enghien en kan beter dan wat zijn verrichtingen laten zien. Giuletta Jet (12) kan verbeterd zijn na haar heroptreden, terwijl Go Fast Roc (5) van rust komt maar al mooie dingen heeft laten zien. Indien Gala de Crennes (4) en Gregorio (16) op de benen blijven kunnen zij verrassen met een plaats in de aankomst.


Plaats 1: Gitano (6)
Plaats 2: Genie des Lucas (11)
Plaats 3: Granit Galaa (13)
Plaats 4: Giuletta Jet (12)
Plaats 5: Go Fast Roc (5)

INZETTEN

 

Race 2: Prix de l’Huisne

Cyr de Courtison (5) liep een prima rentreekoers en kan hier vanuit het eerste band ver komen. Concerto Gede (13) deed het ook goed in zijn laatste start en treft hier een veld binnen zijn bereik, maar dan moet hij eerst de 25 meter handicap overbruggen. Voor Carina du Porhoet (14) geldt een beetje hetzelfde, zij won fraai in Lyon en kan hier op herhaling. Cite Magik (3) is regelmatig en heeft vanuit het eerste startvak zicht op een plaatsgeld, net als Cekito de Jupilles (6), die zijn nette 2e plaats van Cholet hier een vervolg kan geven. Coquin Star (2) loopt vandaag zonder ijzers en daarmee stijgen zijn kansen op een plaatsgeld.

Plaats 1: Cyr de Courtison (5)
Plaats 2: Concerto Gede (13)
Plaats 3: Carina du Porhoet (14)
Plaats 4: Cite Magik (3)
Plaats 5: Cekito de Jupilles (6)

 

Race 3: Prix Chambon P

Eroico Bello (8) heeft een rentreekoers in de benen en loopt vandaag zonder ijzers, hetgeen reden is om hem hier ons vertrouwen te geven, zij het met de nodige reserve. Exil de Loiron (13) won na een mindere periode onlangs overtuigend in Caen en kan die zege hier bevestigen. Eldorado Dream (7) is in uitstekende vorm en kan in handen van Yoann Lebourgeois hier ver komen. Extreme Ludois (16) heeft een heroptreden voor de sulky in de benen als voorbereiding op deze koers, hij doet mee voor een plaatsgeld, net als Eva Nonontaise (11), die mooi 2e werd op de baan van Vire. Elixir Aldo (4) is komende en kan met de steun van Eric Raffin meedoen voor een plaats.

Plaats 1: Eroico Bello (8)
Plaats 2: Exil de Loiron (13)
Plaats 3: Eldorado Dream (7)
Plaats 4: Extreme Ludois (16)
Plaats 5: Eva Nonontaise (11)

 

Race 4: Prix Gaston Peltier

Fashionable Quick (6) won bij zijn rentree op overtuigende wijze en kan deze zege hier bevestigen tegenover Fructidor (1), die de laatste keer niet erg gelukkig was maar hier een mooie gelegenheid treft om zich weer voorin te laten zien. Fleur du Gaultier (2) is erg regelmatig en bovendien in stijgende vorm, zij kan de hengsten in dit veld partij bieden. First de Montfort (7) won zijn laatste start en zelfs nu hij alleen de achterijzers thuislaat zien we hem toch in de aankomst opduiken, net als Frivolo Bello (7), die dit jaar al 2x won en zicht heeft op een plaatsgeld. Feder Perrine (10), die won op de grasbaan van Rambouillet, en First Jibay (11), die weer zonder ijzers loopt na een zege, kunnen voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Fashionable Quick (6)
Plaats 2: Fructidor (1)
Plaats 3: Fleur du Gaultier (2)
Plaats 4: First de Montfort (7)
Plaats 5: Frivolo Bello (9)

 


Race 5: Prix de la Societé des Courses d’Ecommoy

Na haar 4e plaats in Laval op 9 november 2018 was Easy And Nice ER (4) afwezig maar haar terugkeer op de baan in Pontchateau tegen een soortgelijke oppositie als vandaag was veelbelovend. Nu zij hier een mooi nummer achter de startauto heeft geloot lijkt de merrie van Mattia Monaco, die in het bezit is van een Nederlandse eigenaar, hier een betrouwbare keuze. Elianis Céleste (6), die in al haar vier starts dit jaar een goede indruk achterliet, Eshalla (7), die hier in tegenstelling tot haar twee laatste starts zonder ijzers loopt en bovendien is toevertrouwd aan Franck Nivard, en Egérie de Bannes (2), die wisselvallig is maar nog veel winsom in te halen heeft, zijn niet bij voorbaat verslagen, verre van dat. Elitloppet (10), gereden door de ongenaakbare Yoann Lebourgeois, en Ella du Campdos (8), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens na twee plaatsen te hebben behaald op een lager niveau, komen voornamelijk voor een plaatsgeld in beeld. De kansen van Erèlé du Mesnildot (16), die als enige nadeel haar slechte positie achter de auto heeft, en van Elvira Sautonne (14), die over het algemeen erg trouw is, mogen niet worden onderschat.

Plaats 1: Easy And Nice ER (4)
Plaats 2: Elianis Celeste (6)
Plaats 3: Eshalla (7)
Plaats 4: Egerie de Bannes (2)
Plaats 5: Elitloppet (10)

 


Race 6: Prix Guyon Gustave et Fils

Abzac de Fontaine (14) bewees zijn vorm voor de sulky en kan hier in handen van Anthony Barrier weer eens de volle winst binnenhalen. Tegenstand zal komen van Derby d’Anjou (9), die fraai won in Mauquenchy en hier zal proberen een tweede zege te behalen, en Dede Au Chalet (13), die de laatste tijd teleurstelt maar zich hier met een goede leerling op zijn rug kan herstellen. Bettina d’Avril (12) kan beter dan wat zij in haar laatste twee starts liet zien. Castillo de Bess (2) debuteert hier onder het zadel met de steun van Matthieu Mottier en is een interessante deelnemer. Bea de Chantereine (10) was erg lang afwezig maar haar laatste koers toont aan dat zij op de weg terug is, een plaatsgeld moet er weer in zitten.

Plaats 1: Abzac de Fontaine (14)
Plaats 2: Derby d’Anjou (9)
Plaats 3: Dede Au Chalet (13)
Plaats 4: Bettina d’Avril (12)
Plaats 5: Castillo de Bess (2)Race 7: Prix Societé des Courses de Chateau-du-Loir

Na een onopvallend jaar 2018 in vervolg op een wintermeeting 2017-2018 waarin zij een van de goede merries van haar jaargang leek te worden bewees Déesse des Landes (14) in Le Croisé-Laroche dat zij op de goede weg is. Nu zij hier een oppositie binnen haar bereik treft zou de merrie van Laurent-Michel David niet verbazen met een plaats voorin de aankomst. Haar voornaamste rivalen zijn Brazilio Bello (12), die steeds beter wordt sinds zijn rentree, de moeilijke Alinéa (15), die onlangs won op de baan van Challans, en Dutiful (3), die in categorie stijgt maar momenteel beter lijkt dan ooit. Angel d'Or (17), die zich in dit soort koersen niet meer hoeft te bewijzen, en Best of Darling (1), die weer op de goede weg lijkt na een lange periode van teleurstellingen, kunnen eveneens een rol gaan spelen, op zijn minst voor de plaatsen. De verrassing zou kunnen komen van Domino Dream (2), gereden door Franck Nivard, of van Ahrima Turgot (16), die binnenkort toch weer eens toe zal slaan in de provincie.


Plaats 1: Deesse des Landes (14)
Plaats 2: Brazilio Bello (12)
Plaats 3: Alinea (15)
Plaats 4: Dutiful (3)
Plaats 5: Angel d’Or (17)Race 8: Prix Jean Yves Bachelot

Elevation (16) verweerde zich dapper in Enghien en ondanks dat door de voorgift haar marge beperkt is kiezen wij haar hier met de nodige voorzichtigheid als favoriete. Exquisa Bella (18) won over de korte afstand in Caen en zelfs nu zij de ijzers onder houdt kan zij meedoen voor een podiumplaats. Elena de Farchat (2) toonde haar vorm in Laval en treft hier een mooie koers, zij zou zelfs kunnen winnen. Draga du Mans (17) liep een nette rentree in Lisieux en nu zonder ijzers is zij gevaarlijk voor een plaats. Dolopia de Chenu (11) vindt langzaam aan haar vorm terug en heeft de steun van Eric Raffin. Darica (13) tenslotte treedt hier na twee rentreekoersen aan zonder ijzers en zij kan daarom een rol spelen voor een plaatsgeld.


Plaats 1: Elevation (16)
Plaats 2: Exquisa Bella (18)
Plaats 3: Elena de Farchat (2)
Plaats 4: Draga du Mans (17)
Plaats 5: Dolopia de Chenu (11)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.