Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Le Mont Saint Michel - 18 augustus

Mont Saint Michel  – zondag 18 augustus 2019 - Start 12.10 uur

Race 1: Prix de Moidrey

Flicker Boteurmoel (11) staat er qua winsom erg mooi in en zonder ijzers is hij onze voorzichtige favoriet, hij verdient weer eens een zege. Tegenstand zal komen van Feline Speed (8), die veel beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien, en Fribuste du Corbon (7), die erg trouw is in dit soort koersen en met Yoann Lebourgeois voor een verrassing kan zorgen. Festival Gema (5) stijgt in categorie maar na haar laatste zege kan zij hier zonder ijzers en perfect ingeschreven tegen de winsomgrens een rol spelen voor de plaatsen. Fleur Champetre (3) keert terug in haar favoriete discipline en zal samen met Feerie des Ventes (10) proberen een plaatsgeld te bemachtigen.

Plaats 1: Flicker Boteurmoel (11)
Plaats 2: Feline Speed (8)
Plaats 3: Fribuste du Corbon (7)
Plaats 4: Festival Gema (5)
Plaats 5: Fleur Champetre (3)

 

Race 2: Prix Couesnon

Gama Bourbon (5) was al tweemaal winnares in drie starts en liep in haar laatste start op deze baan een snelle tijd. Zij kan de strijd om de overwinning uitvechten met Great Tigress (8), die haar laatste start wist te winnen, en Galla de Manche (4), die het in twee optredens uitstekend deed en verder kan verbeteren. Gobeline (2) had even nodig om het juiste pad te vinden maar haar recente koersen zijn prima, al werden deze op een grasbaan behaald. Galaxie de Tillard (9) zag een reeks plaatsgelden onderbroken door een galoppade maar zij is de snelste deelnemer in dit veld. Giga des Plaines (11) is er altijd bij en staat er mooi in tegen de winsomgrens, zij mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Gama Bourbon (5)
Plaats 2: Great Tigress (8)
Plaats 3: Galla de Manche (4)
Plaats 4: Gobeline (2)
Plaats 5: Galaxie de Tillard (9)

 

Race 3: Prix de Beauvoir

Banco de Madker (13) is in vorm en won zijn voorlaatste start met een amateurrijder. Ondanks zijn startpositie in het tweede gelid zien we hem hier opnieuw ver komen. Hij zal daarvoor af moeten rekenen met Aqui Madrik (10), die er altijd bij is, en Boready (6), die weer in vorm is gekomen en nu weer zonder ijzers loopt. Baccarat Tejy (12) heeft een niet al te gunstige startplaats maar is trouw genoeg om zich te melden voor een plaatsgeld, samen met Coum Ba A Panjas (3), die beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien en met dit nummer gelijk voorin kan komen te liggen. Bomec de Baubrie (14) won vorige maand in Biarritz en mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Banco de Madker (13)
Plaats 2: Aqui Madrik (10)
Plaats 3: Boready (6)
Plaats 4: Baccarat Tejy (12)
Plaats 5: Coum Ba A Panjas (3)

 

Race 4: Prix de Pontorson

Epi des Landes (13) won zijn laatste drie starts en heeft hier goede kansen om de zegereeks een verder vervolg te geven. Etoile Mystic (11) heeft wel voor hetere vuren gestaan en is hier zonder achterijzers met Yoann Lebourgeois een gevaarlijke tegenstander. Erratum (10) is weer helemaal in vorm gekomen en hij zal strijden voor een podiumplaats met Etara (12), die er vrijwel altijd bij is. Espoir de Rep (4) is weer in vorm gekomen en heeft in het eerste band een mooie uitgangspositie, net als El Paso de l'Ocean (3), die zijn vorm van vorig jaar weer hervonden lijkt te hebben en die prima uit de voeten kan op een rechtsom baan.

Plaats 1: Epi des Landes (13)
Plaats 2: Etoile Mystic (11)
Plaats 3: Erratum (10)
Plaats 4: Etara (12)
Plaats 5: Espoir de Rep (4)

 

Race 5: Prix du Moulin de Moidrey

De snelle Eagle Wind (8) hoeft hier slechts foutloos te blijven om aanspraak te kunnen maken op de zege. Met de steun van Yoann Lebourgeois is hij onze favoriet. Dzeus d'Avignere (12) was even afwezig door ziekte op stal en ging bij zijn rentree in de fout. Met zijn trainer weer op de sulky dienen we hem scherp in de gaten te houden. Exauce Nous (9) is er altijd bij en zonder ijzers een gevaarlijke kandidaat voor een podiumplaats.  Embleme Orange (11) plaatst zich regelmatig in snelle tijden en hij mag in dit veld niet onderschat worden. Vanuit het eerste band kunnen Emeraude (6), die haar laatste twee starts won, en Epee (7), die er qua winsom erg mooi in staat, een rol spelen voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Eagle Wind (8)
Plaats 2: Dzeus d'Avignere (12)
Plaats 3: Exauce Nous (9)
Plaats 4: Embleme Orange (11)
Plaats 5: Emeraude (6)

 

Race 6: Prix d'Avranches

Forrest Beji (12) won nu twee maal op rij en zonder ijzers is hij kansrijk om de hattrick vol te maken. Hij moet echter op zijn hoede zijn voor Fatsby de Guez (5), die zijn laatste twee starts vergaloppeerde maar de snelheid heeft om deze koers te winnen. Fadette de Cym (8) is er altijd bij en zal ook hier weer een rol in de voorhoede kunnen spelen, net als Franky Satyne (9), die in vorm is en met het juiste koersverloop een serieuze kandidaat is voor een hoge klassering. Fun Copais (11) heeft het tweede gelid tegen maar mag niet worden uitgesloten voor een plaats voorin, net als Fairy Tale Darling (2), die even wat minder in vorm lijkt maar wiens stal in uitstekende vorm verkeert. Zij is zonder ijzers en met dit startnummer erg gevaarlijk.

Plaats 1: Forrest Beji (12)
Plaats 2: Fatsby de Guez (5)
Plaats 3: Fadette de Cym (8)
Plaats 4: Franky Satyne (9)
Plaats 5: Fun Copais (11)

 

Race 7: Prix de la Baie du Mont Saint Michel

Darling Harbour (10) is al lang in topvorm en zij is in dit veld onze betrouwbare favoriete. Divine Nuit (5) staat er in het eerste band mooi in en zonder ijzers met Yoann Lebourgeois is zij een kandidate voor een podiumplaats. Dame de Tillard (9) presteert uitstekend in beide disciplines en zonder ijzers lijkt ook zij een vaste waarde voor het podium. Diane du Mouchel (6) kan profiteren van deze mooi inschrijving en zij komt hierna samen met Dulcinee (1), die erg riskant is maar buiten de fouten kan verrassen nu zij zonder ijzers loopt. Diane d'Haufor (8) heeft de meeste klasse van dit veld maar met ijzers heeft zij hier duidelijk nog een voorbereidingskoers, toch dienen we haar te volgen met het oog op toekomstige starts.

Plaats 1: Darling Harbour (10)
Plaats 2: Divine Nuit (5)
Plaats 3: Dame de Tillard (9)
Plaats 4: Diane du Mouchel (6)
Plaats 5: Dulcinee (1)

 

Race 8: Prix Alphonse Lededente Pere

De strijd om de zege in dit hoofdnummer van vandaag kan gaan tussen Chaud Devant (6) en Clyde Barrow (8), twee goede paarden die beiden zonder ijzers lopen en de snelheid hebben om deze “sprint” (2000 meter) met goed gevolg af te ronden. Cadet Joyeux (1) draait een goed seizoen en is met dit startnummer een kanshebber voor de betere plaatsgelden. Chini de l'Oison (10) is wisselvallig maar kan op een goede dag een rol spelen in dit veld. Cesario Bello (3) heeft zo af en toe zijn uitschieters en hij mag niet onderschat worden met dit mooie startnummer, evenals Cadence del Fretta (12), die in juni nog 1'12''0 liep op Vincennes maar die vandaag de ijzers onder houdt.

Plaats 1: Chaud Devant (6)
Plaats 2: Clyde Barrow (8)
Plaats 3: Cadet Joyeux (1)
Plaats 4: Chini de l'Oison (10)
Plaats 5: Cesario Bello (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.