Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Leopardstown - 15 september

Leopardstown - zaterdag 15 september - Start: 17:25

Ierland maakt zich op voor een van de mooiste dagen rensport in het land. Het programma staat bol van de Groep koersen en we kijken uit naar een dag vol topsport.

Race 3

We beginnen de dag met een Groep 2 koers voor tweejarige hengsten. Ons oog valt op de zeer getalenteerde favoriet Madhmoon (5) uit de stal van Kevin Prendergast. Dit paard won zijn enige koers indrukwekkend. Dat was een Maiden koers over deze baan en afstand waar hij een pupil van Aidan O’Brien makkelijk voorbleef. Datzelfde paard is er vandaag weer bij en die heet Sydney Opera House (8) die een van de drie starters voor de stal is. Dit paard heeft al drie starts in de benen waarvan de laatste werd gewonnen op de baan van de Curragh. Dat was twee weken geleden dus de met de vorm zit het wel goed. Stalgenoot Broome (1) wordt gereden door de zoon van de trainer, Donnacha. Ook dit paard heeft drie starts in de benen waarvan er een gewonnen werd. Dat was een Maiden koers op de baan van Galway waar er in een klein veld makkelijk gewonnen werd. De keer erna werd de stap gemaakt naar Groep 3 niveau op de baan van York waar de start compleet in het water viel. De opgelopen achterstand werd nog ingelopen maar er zat niet genoeg benzine in de tank om zich nog in de eindstrijd te mengen. Die koers vergeven we Broome en met Donnacha terug aan boord verwachten we een goede koers. Cosmic Horizon (4) komt met een overwinning achter zijn naam deze koers in en heeft pas drie starts in de benen. Dit paard lijkt elke koers veel te leren en begrijpt nu ook wat er van hem verwacht wordt. Zijn laatste winst was 12 dagen geleden dus met de vorm zit het wel goed. De manier waarop hij die laatste koers won doet vermoeden dat er nog veel meer in huis is dat dat wij al gezien hebben.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN
Plaats  1         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

Een Groep 3 koers over 2400 meter met slechts zeven deelnemers. In deze koers is Rostropovich (5) de duidelijk favoriet. De pupil van Aidan O’Brien heeft 55 dagen de kans gehad om bij te komen na de King George Stakes op Ascot waar de concurrentie een tikkeltje te zwaar was. Daarvoor was hij in geweldige vorm in de Ierse Derby waarin hij tweede werd op een halve lengte. Als Rostropovich met het goede been uit de box stapt dan is hij hier het te kloppen paard. Stalgenoot Giuseppe Garibaldi (3) loopt het hele seizoen al goede koersen en is dit jaar nog niet buiten het trio geeindigd. De kans is groot dat daar nu ook geen verandering in zal komen.  Hij kan wel is wat zenuwachting worden voor de start en daarbij verspeelt hij veel energie. Als hij dit enigzins kan voorkomen dan doet is een serieuze kandidaat voor de plaatsen. Een overwinning in een Listed koers is zijn sterkste wapenfeit. Wel is hij dus steeds geplaatst in Groeps koersen. Joseph O’Brien heeft Master Of Reality (4) nu een maand op stal en als hij kan toevoegen wat hij aan al zijn andere paarden toevoegt dan is Master Of Reality een serieuze kandidaat voor de winst. In Frankrijk werden er vijf koersen gelopen waarvan er twee gewonnen werden. De doorbraak in Groeps koersen moet echter nog komen maar wij gaan ervan uit dat de nieuwe trainer daar voor gaat zorgen.

Spelsoort1234C 
Winnend 5         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

Een Groep 1 koers voor merries waar slechts zeven paarden op af zijn gekomen. Zij zijn waarschijnlijk afgeschrokken door Alpha Centauri (1) die dit seizoen een geweldige indruk maakt. Uit vijf koersen worden vier overwinningen behaald en de manier waarop is indrukwekkend. Ook de hengsten en oudere paarden worden aan de zegekar gebonden en nu terug tegen haar eigen sexe en leeftijdsgenoten is zij de banker van de dag. We moeten dus op zoek naar paarden voor plek twee en drie. Franse Oaks winnares Laurens (5) heeft ook een geweldig seizoen.  Laurens wordt getraind in Engeland door Karl Burke en is weer terug over de mijl. Over deze afstand is zij nooit slechter geeindigd dan tweede. We vergeven haar laatste prestatie aangezien zij de langere afstand in die koers niet aankan. Trainer Adain O’Brien heeft drie paarden in deze koers en zoon Donnacha rijdt Happily (4) die derde was in de Ierse Guineas achter Alpha Centauri en vierde in de Franse Oaks achter Laurens. Haar laatste koers was iets te hoog gegrepen aangezien zij toen tegen paarden als Roaring Lion in actie kwam. In die koers liep zij echter helemaal niet slecht en als zij die vorm kan vasthouden dan heeft zij goede kans op een klassering. Magical (7) heeft dit jaar pas twee starts in de benen maar juist in haar laatste koers liet zij weer zien hoe goed zij is. In een Groep 2 koers voor merries werd de concurrentie makkelijk opzij gezet. Als zij de stijgende lijn weet vast te houden dan doet zij mee in de strijd om de plaatsen.

Spelsoort1234C 
Trio  1 4,5,7 4,5,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Koers 7

De Groep 1 Qipco Irish Champion Stakes is het sportieve hoogtepunt van de dag. Over 2000 meter komen acht paarden aan de start. De driejarigen krijgen gewichtsontheffing ten opzichte van de oudere paarden en daarom valt ons oog op de volgende drie paarden.  De favoriet en in onze ogen ook de winnaar is Roaring Lion (4). De hengst is na zijn derde plaats in de Derby door gebroken als de beste driejarige van Engeland. Na de Derby heeft hij de Groep 1 Coral Eclipse en de Groep 1 Juddmonte International Stakes gewonnen. Beide koersen waren tegen oudere paarden en vooral in zijn laatste koers was hij indrukwekkend. Als hij kan verbeteren na die koers is hij onklopbaar, als hij de vorm weet vast te houden dan is hij de meest serieuze kandidaat voor de winst. Saxon Warrior (5) kent een seizoen van vallen en opstaan. Na zijn winst in de 2000 Guineas was hij favoriet voor de Derby en de Triple Crown. Hij heeft die belofte echter nooit kunnen waarmaken en heeft sinds Mei niet meer gewonnen. Hij heeft echter wel in de zwaarste koersen gelopen en heeft het steeds niet cadeau gekregen. Als men zijn laatste prestatie vergeet is de vorm echter wel goed en wij gaan ervan uit dat Aidan O’Brien hem in topconditie in de baan brengt. Study Of Man (6) is de Franse Derby winnaar en komt voor het eerst buiten Frankrijk aan de start. Dat hij de oversteek maakt doet vermoeden dat er kansen zijn voor de winst. Helaas was zijn laatste start echter niet goed. Met een derde plek op zes lengten van de winnaar was het niet de Study Of Man die we kennen. Die koers kwam na 10 weken rust en het kan dus zijn dat hij die koers nodig had om scherp te worden. Daar gaan wij vanuit en mede daardoor hoort Study Of Man thuis op de tickets.

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN
Plaats  6         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.