Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Leopardstown - 2 januari

Leopardstown (Dublin Racing Festival, Dag 1) – zaterdag 2 februari 2019 – starttijd 13.50

Race 1 Lacy & Partners Solicitors Novice H´dle - starttijd 13.50

In deze race springen een aantal paarden in het oog. Met name Salsaretta (16). De 6 jarige merrie won 2 van haar 4 races met meer dan 3 lengtes verschil. Leopardstown wordt voor haar de eerste keer. Dunvegan (5) heeft al eerder op deze baan gelopen maar helaas tot nu toe nog zonder winst. Dat zeg overigens niets over de vorm want de ruin liep zijn beide laatste races naar de overwinning. Relegate (15) won al eens eerder op Leopardstown (in februari 2018) en zette eenzelfde prestatie neer halverwege decemer op Naas, waar ze ook eerste werd. Defi Bleu (3) is in 5 van zijn 6 races nooit lager geëindigd dan een derde plaats. Eind december werd hij nog tweede, met minder dan 1 lengte afstand tot de winnaar.

Plaats 1: Salsaretta (16)
Plaats 2: Dunvegan (5)
Plaats 3: Renegate (15)
Plaats 4: Defi Bleu (3)

 

Race 2 BHP Insurance Irish Champion Hurdle - starttijd 14.25

Met een winsom van €175.000, is dit de meest belangrijkste race van vandaag. Apple’s Jade (6) is daarbij het paard wat de verwachtingen waar moet gaan maken. Ze mag dan wel de enige merrie in dit veld zijn, zij is ook veruit de grootste bedreiging. Haar laatste drie races won zij, waarbij de laatste twee met meer dan 20 lengtes verschil. Het winpercentage van 67% (uit 18 races) zegt ook genoeg en het zal een hele opgave zijn om haar bij te houden. Zal waarschijnlijk vroeg in de race al naar de koppositie worden gereden. Supasundea (3) is in al zijn zes starts in 2018, niet lager geëindigd dan een tweede plaats. Meest recente was eind december waar hij met 3¾ lengtes won. Melon (1) eindigde eind december op een vierde plaats, 2 lengtes achter Tombstone. Dat was zijn eerste race na zijn val eind april en dat kunnen we zien als een opwarmertje voor vandaag. Tombstone (4) is na wat ups&downs weer op weg naar zijn oude vorm. Zijn laatste race werd hij derde 5¾ achter een overduidelijke winnaar. Reed een nette race zoals we gewend zijn van hem.

Plaats 1: Apple’s Jade (6)
Plaats 2: Supasundea (3)
Plaats 3: Melon (1)
Plaats 4: Tombstone (4)

 

Race 3 Ladbrokes Hurdle - starttijd 15.00

De stem in deze race gaat uit naar Wonder Laish (3) die tot nu toe 75% van zijn wedstrijden over hurdles heeft weten te winnen, in vaak grote velden. Lijkt in dit veld het sterkte paard te zijn. Hearts Are Trumps (6) kwam in zijn laatste race op een vierde plaats terecht maar wist wel binnen 1½ van de winnaar te blijven. Is bezig aan zijn beste seizoen en maakt ook hier een goede kans. Jetez (7) werd drie weken terug tweede maar kon niet dichterbij komen dan 5 lengtes verschil. Al was de concurrentie ook niet niets. De race ervoor won hij met 3 lengtes verschil. Eclair De Beaufeu (17) heeft nog maar 6 races gelopen maar is nooit lager gekomen dan een derde plaats. Zijn twee eerste plaatsen zijn ook zijn meest recente en kan nog roet in het eten gaan gooien bij de bovengenoemde paarden.

Plaats 1: Wonder Laish (3)
Plaats 2: Hearts Are Trumps (6)
Plaats 3: Jetez (7)
Plaats 4: Eclair De Beaufeu (17)

 

Race 4 Matheson (C & G) I.N.H Flat Race - starttijd 15.35

Envoi Allen (1) liep in zijn debuut begin december naar een nette overwinning met 4 lengtes verschil. Zijn tweede (en meest recente) race won hij ook maar toen met 4¾ lengtes. Duidelijk mag zijn dat dit een veelbelovend paard is waarvan de verwachtingen hoog liggen. Neptune (8) wist ook in zijn laatste race het veld op afstand te houden toen hij met 7½ lengtes verschil de finish over scheurde. Mogelijk weet hij Envoi Allen bij te houden of zelfs voorbij te komen. Ash Hill (3) heeft er twee races op zitten. Ook hij liep zijn laatste race eind december en was daar ook een winnaar. Met 5½ verschil liet hij de nummer twee achter zich. De overige paarden kwamen zelfs niet dichterbij dan 10 lengtes. Beacon Edge (4) was op zijn debuut in oktober een terechte winnaar waarbij hij de nummer twee op 4½ lengte afstand wist te houden. Interessant om te zien hoe hij terug gaat komen.

Plaats 1: Envoi Allan (1)
Plaats 2: Neptune (8)
Plaats 3: Ash Hill (3)
Plaats 4: Beacon Edge (4)

 

Race 5 Ladbrokes Dublin Chase - starttijd 16.10

Dit belooft een mooie race te worden. Een aantal paarden zijn momenteel in top vorm en dat maakt het extra spannend. Min (2) is daar één van. Hij is in zijn carrière, bestaande uit 12 races, maar twee keer lager dan een tweede plaats geëindigd. Zijn laatste race won hij met 1½ lengte en met een rating van 167, is hij voor iedereen een gevaar.  Simply Ned (5) is met zijn 12 jaar, één van de oudste paarden die zich in de strijd zal mengen. Dat leeftijd voor hem geen rol speelt bewees hij eind december toen hij eerste werd met ruime marges. Zijn voorlaatste race werd hij tweede en zal ook hier een grote rol gaan spelen. Saint Calvados (4) liep zijn laatste race naar een derde plaats. Qua plaatsing niet wat we van hem gewend zijn maar gezien de concurrentie die dag, ook niet verwonderlijk. Heeft momenteel een winpercentage van 67% en zal alles op alles zetten. Castlegrace Paddy (1) kwam iets meer dan 5 lengtes achter Simply Ned over de finish in zijn laatste race. Zijn voorlaatste race won hij ruimschoots met 16 lengtes, waar Special Tiara (6), derde in werd.

 

 

Plaats 1: Min (2)
Plaats 2: Simply Ned (5)
Plaats 3: Saint Calvados (4)
Plaats 4: Castlegrace Paddy (1)

 

Race 6 Frank Ward Solicitors Arkle Novice Chase - starttijd 16.45

Ook dit ziet eruit als een interessante race door de kwaliteit paarden waarvan de meeste in goede vorm aan de start komen. De beste kans maakt Le Richebourg (4) die hier de hoogste rating heeft. Van zijn 4 laatst gelopen races heeft hij er 3 gewonnen, waarvan de laatste (meest recente) hier op Leopardstown. Knocknanuss (3) viel in oktober maar wist daar uitstekend van terug te komen met twee keer een eerste en één keer een tweede plaats. Zijn tweede plaats was in zijn laatste race, begin januari waar hij 7 lengtes achter de winnaar binnen kwam. Duca De Thaix (2) heeft een winpercentage van 25%. In vergelijking met de bovengenoemde paarden (die rond de 41% liggen) lijkt het er wat minder goed voor hem uit te zien maar niets is minder waar. Zo heeft hij beide laatste races heeft hij gewonnen en eindigde daarvoor een aantal keer op een nette tweede plaats. Us And Them (7) kwam 4½ na Le Richebourg over de streep maar liet ook een aantal paarden uit deze race achter zich, waaronder Voix Du Reve en Mengli Khan.

Plaats 1: Le Richebourg (4)
Plaats 2: Knocknanuss (3)
Plaats 3: Duca De Thaix (2)
Plaats 4: Us And Them (7)

 

Race 7 Goffs Handicap Chase - starttijd 17.20

Tisamystery (11) scoorde zijn laatste race op Leopardstown met 6 lengtes en werd zijn race ervoor tweede. Zit qua winpercentage niet aan de hoge kant (17%) maar maakt hier alle kans. Kildorrery (7) zou het deze race goed moeten gaan doen. Ondanks dat zijn rating daar ook naar is, laat zijn laatste prestatie te wensen over. Daar werd hij vierde op ruim 9 lengtes achter de winnaar. Toch zou hij deze concurrentie aan moeten kunnen. R’evelyn Pleasure (12) is in zijn laatste 3 races 2 maal op de eerste plaats geëindigd. Halverwege januari deed hij dat met een halve lengte voorsprong. Quanimo (9) kwam begin deze maand een hoofdje te kort tot een eerste plaats. Zijn race daarvoor wierp hij zijn rijder uit het zadel maar was toen in goede vorm en zou ongetwijfeld een goede race hebben gelopen.

Plaats 1: Tisamystery (11)
Plaats 2: Kildorrery (7)
Plaats 3: R’evelyn Pleasure (12)
Plaats 4: Quanimo (9)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.