Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Leopardstown - 2 februari

Leopardstown (Irish gold cup) - 2 Februari - starttijd 13.55

Race 1 Irish Stallion Farms EBF Paddy Mullins Mares Handicap Hurdle - starttijd 13.55

Drury (7) is er een paard van het constante soort. In het begin van haar carrière haalde ze het 2 keer niet tot de plaatsen maar deed dat in al haar 5 races erna wel, waarvan 3 met winst onder jockey D E Mullins. Ze komt aan start na 2 maal winst op rij waarbij haar kleinste winstmarge 11 lengtes was. Jeremy’s Flame (3) zal worden gereden door  Moore, die met haar in haar laatste race als tweede eindigde achter Fiddlerontheroof. Inmiddels is ze 3 races achter elkaar als tweede geëindigd waarbij ze in de overige paar op maximaal 1½ lengtes van de winnaar zat. Ze heeft nog nooit over deze afstand gelopen en maakt daarin een stap omhoog. Surin (1) had een goede start dit seizoen door 2 van haar 3 races te winnen maar leek het even helemaal kwijt te zijn tijdens haar laatste race op Limerick waar ze als vierde eindigde. Dit was overigens de eerste keer dat ze buiten de plaatsen is gekomen. De dierenartsen op de baan hadden niets vreemds geconstateerd en het lijkt erop alsof ze haar dag niet had. Spruced Up (16) liep 4 races ver buiten te plaatsen totdat ze begin januari met 18 lengtes naar de overwinning sprintte op Fairyhouse. Of dat een uitschieter was of dat ze verbeterd is zullen we vandaag zien.

 

Plaats 1: Drury (7)
Plaats 2: Jeremy’s Flame (3)
Plaats 3: Surin (1)
Plaats 4: Spruced Up (16)


Race 2 Tattersalls Ireland Spring Juvenile Hurdle - starttijd 14.25

Course&Distance winnaar Aspire Tower (2)wisselde in november van trainer S Gollings naar trainer Henry De Bromhead. Hij liep 2 races voor zijn nieuwe trainer en won beide me een indrukwekkend aantal lengtes. In november met 13 om in december dat op te hogen naar zelfs 18 lengtes. Beide races werd hij gereden door R Blackmore. Cerberus (3) won 2 van zijn 4 hurdle starts voor trainer J P O’Brien. In het overige paar kwam hij op een tweede plaats waaronder zijn meest recente race op Chepstow in december, waar hij 9 lengtes achter winnaar Allmankind  (141 rating) de finish over kwam. Één van de paarden die recent achter Aspire Tower eindigde was Wolf Prince (10) in december. Ondanks dat hij Aspire Tower niet bij kon benen, liet hij de overige paarden op 17 lengtes achter zich. Hij heeft op Fairyhouse nog één start gehad en won die met 1¼ lengtes waarbij Hammersmith () op een tweede plaats eindigde. Over hurdles is hijin 4 starts nog niet buiten te plaatsen gevallen. Laatstgenoemde Hammersmith (5) liep pas 2 maal over hurdles, waarbij hij tijdens zijn eerste race op een achtste plaats kwam en die werd gewonnen door Cerberus.  Daarna eindigde hij als tweede achter Wolf Prince, waar maar 1¼ lengtes verschil tussen zat. 

 

 

Plaats 1: Aspire Tower (2)
Plaats 2: Cerberus (3)
Plaats 3: Wolf Prince (10)
Plaats 4: Hammersmith (5)


Race 3 Chanelle Pharma Novice Hurdle - starttijd 14.55

Easywork (3) zal samen met jockey J Kennedy aan start verschijnen voor jockey G Elliot. Dezelfde jockey waar hij zijn laatste race met een indrukwekkende 22 lengtes won. Zijn race ervoor won hij onder jockey D N Russell met 1½ lengtes van runner-up Mt Leinster (5). Laatstgenoemde komt er iets beter vanaf in de gewichten maar mogelijk niet genoeg voor de winst.  M T Leinster komt voor trainer W P Mullins aan start en liep nog één maal na de bovengenoemde race. Zijn laatste start won hij met 9 lengtes uit een groot veld van 18. Over zijn jockey is op moment van schrijven nog niets bekend. Asterion Forlonge (1) liep 3 races waarvan zijn eerste in een point-to-point die hij met 6 lengtes destijds won. In november 2019 liep hij een flat race die hij met ¾ lengte won. Deze maand maakte hij zijn derde start op Naas in een veld van 21 deelnemers. Hier was hij na hij eenmaal de leiding nam niet meer te stoppen en wist uiteindelijk met 10 lengtes te winnen. Blue Sari (6), stalgenoot van zowel Mt Leinster als Asterion Forlonge, begon het seizoen met een eerste plaats op in november. Uit een veld van 22 wist hij met een halve lengte te winnen van nummer twee The Bosses Oscar. Zijn enige race erna werd hij laatste (van de 4) maar waarbij zijn jockey M P Walsh hem in de race bewust inhield na hij een behoorlijk stuk terugzakte. Zowel de jockey als trainer hebben aangegeven dat Blue Sari onrustig was en erg stond te blazen na de race. Wat er aan de hand was is niet duidelijk maar ik ga er vanuit dat hij deze race weer kan lopen zoals we gewend zijn.

 

Plaats 1: Easywork (3)
Plaats 2: Mt Leinster (5)
Plaats 3: Asterion Forlonge (1)
Plaats 4: Blue Sari (6)


Race 4 William Fry Handicap Hurdle - starttijd 15.30

Een maximaal aantal deelnemers in de race met prijzengeld van €100.000 in totaal. Treacysenniscorthy (18) is getraind door R Widger en zal worden gereden door K Brouder die hem in zijn afgelopen 3 races, tweemaal naar de overwinning reed. Zijn race ertussen won hij overigens ook maar toen onder jockey O Brown. De 8 jarige ruin loopt zeer constante races en is hier een couse&dinstance winnaar. The Jam Man (3)komt aan start voor trainer R M P McNally. Zijn jockey is nog niet bekend gemaakt. Het afgelopen jaar hebben we hem het meest gezien met jockey A Coleman, waar hij in juli voor het laatst mee won. S W Flanagan won met hem zijn voorlaatste race op Naven met 3 lengtes van Tout Est Permis. Hij krijgt in vergelijking met Tout Est Permis meer gewicht mee maar lijkt een betere keus dan Tout Est Permis (17) die nogal wisselvallige resultaten heeft behaald. Laatstgenoemde verloor in december me 3 lengtes van The Jam Man en later diezelfde maand met 4 lengtes van Treacysenniscorthy. Hij start voor trainer N Meade en ook voor hem is nog geen jockey bekend gemaakt. Silver Sheen (12) won zijn afgelopen 3 starts over hurdles onder jockey R M Power, die hem vandaag ook zal rijden. In totaal liep hij 3races over 3M waarvan hij er 2 won (één point-to-point in het begin van zijn carrière). Maakt plaatskansen maar zal die niet zonder slag of stoot verkrijgen.

 


Plaats 1: Treacysenniscorthy (18)
Plaats 2: The Jam Man (3)
Plaats 3: Tout Est Permis (17)
Plaats 4: Silver Sheen (12)
Reserve: Cabaret Queen (31)


Race 5 Flogas Novice Chase - starttijd 16.00

4 van de 7 paarden in deze race komen uit de stal van trainer W P Mullins. Toch zegt dat niet alles over dat de winnaar één van de W P Mullins getrainde paarden zal zijn. G Elliot kan namelijk een groot gevaar vormen met Battleoverdoyen () voor Faugheen (). De twee paarden die het waarschijnlijk met elkaar zullen uitvechten. Faugheen (5) kwam op Punchestown in november terug na 226 rust en pakte de winst met 7½ lengtes uit een groot veld van 17 deelnemers. Een maand erna liep hij op Limerick naar de winst waarbij hij het overige veld met 10 lengtes voor bleef. Hij heeft al eerder op deze baan gewonnen, net als over deze afstand en scoorde met verschillende jockeys, waaronder P W Mullins P Townend en R Walsh. Battleoverdoyen (1) heeft officieel nog niet gewonnen over deze precieze afstand. Daar hoeven we verder weinig waarde aan te hechten omdat hij in zijn carrière over zowel langere als kortere afstanden heeft gewonnen. Na maart 2019 is hij voor langere tijd niet op de baan geweest. Toen hij in oktober weer begon won hij 3 maal achter elkaar en zal vandaag voor nummer 4 op rij proberen te gaan. De meeste overwinningen liep hij onder J Kennedy en D N Russell. Easy Game (4) mag zichzelf sinds zijn afgelopen race course&distance winnaar noemde toen hij naar de overwinning liep op Leopardstown in december. De maand ervoor werd hij tweede op 11 lengtes achter toppaard Honeysuckle (die na 6 starts steeds onverslagen is). Zoals eerder benoemd, is ook Easy Game één van de paarden die door W P Mullis getraind worden. Net als stalgenoot Tornado Flyer (7) die zijn seizoen sterk begon met 2 keer winst achter elkaar. Tijdens de Irish Stallion Farms EBF Novice Chase eerder deze maand moest hij zijn race staken en bleek later dat hij ademhalingsproblemen had. Dit is zijn eerste start na die race.

 


Plaats 1: Faugheen (5)
Plaats 2: Battleoverdoyen (1)
Plaats 3: Easy Game (4)
Plaats 4: Tornado Flyer (7)


Race 6 Paddy Power Irish Gold Cup - starttijd 16.30

Trainer W P Mullins heeft deze race al 10 maal eerder gewonnen en weet daarom heel goed waar hij aan begint met Kemboy (7). Om vandaag het tij te kunnen keren zullen ze echter alles op alles moeten zetten maar hij heeft al bewezen een uitdaging als deze aan te kunnen. Zijn vierde plaats in de Savills Chase was na 241 dagen rust en hij zal hier alleen maar sterker terugkomen. De 8 jarige is geneigd naar rechts te springen en zal op de linkshandige baan van vandaag mogelijk onnodig extra meters maken. Ondanks dat, heeft hij al eerder gewonnen op linkshandige banen en lijkt hier de focus op te liggen. Zal hier in het begin de leiding proberen te pakken en vandaar zijn race te lopen. Presenting Percy (8) liep in de Savills Chase grotendeels in het achterveld wat hem daar niet helemaal leek te passen. Trainer P Kelly gaf in een interview aan dat ze waarschijnlijk de tactiek aan passen in deze race en hem meer naar voren willen hebben, waarschijnlijk achter de koplopers. Tijdens zijn laatste race heeft jockey D Russell zijn zweep alleen ter correctie gebruikt en misschien kan hij er deze race nog wat meer uit halen. Delta Work (5) won eind december de Savills Chase op Leopardstown van Kemboy die op een vierde plaats finishte en Presenting Percy die met een halve lengte tot Kemboy, op een vijfde plaats kwam. Tussen Delta Work en Kemboy zat  3½ lengtes maar Kemboy had al langere tijd niet gelopen en dat werkte in het voordeel van Delta Work. Hoe dan ook liep hij een sterke race en maakte vooral indruk op het rechte stuk voor de finish. Trainer G Elliot heeft in tegenstelling tot W P Mullins deze race nog nooit gewonnen maar krijgt daar met Delta Work wel de kans voor. Chris’s Dream (4) won zijn laatste race in november 2019 in de Ladbrokes Troytown Handicap Chase met 9½ lengtes onder jockey R Power. Een uitstekende prestatie na 208 dagen niet aan start te zijn geweest. De afstand zal voor hem geen probleem zijn maar hij heeft een zware race voor de boeg, gekeken naar zijn concurrentie. Presenting Percy en Delta Work worden met ‘’tongstrap’’ gereden. Delta Work krijgt daarnaast ook nog een ‘’hood’’.

 


Plaats 1: Kemboy (7)
Plaats 2: Presenting Percy (8)
Plaats 3: Delta Work (5)
Plaats 4: Chris’s Dream (4)


Race 7 Gaelic Plant Hire Handicap Chase - starttijd 17.00

Fitzhenry (5) getraind door P Nolan zal gereden worden dor B Geraghty die hem in zijn laatste 2 races naar een tweede plaats hielp. In de laatste ervan kwam hij maar een halve lengte te kort tot winnaar Roaring Bull. Zijn laatste winst mag dan uit februari 2018 dateren, hij is in goede vorm en heeft hier alle kans om te winnen. Robin Des Foret (3) staat in training bij W P Mullins en was in dezelfde race te zien als Fitzhenry. Zelf kwam hij op plaats 6 op 14½ lengtes achter winnaar Roaring Bull binnen onder jockey D O’Connor. Vandaag zal hij gereden worden door P Townend die over de afgelopen 14 dagen een 56% winstpercentage heeft. Ook hij won voor het laatst in 2018 maar wist zich daarna vaak te plaatsen. Any Second Now (2) liep zoals het bovengenoemde paar, ook mee in de race die gewonnen werd door Roaring Bull. Helaas kon hij zijn race niet afmaken toen hij halverwege de race gehinderd werd en zijn jockey M P Walsh, ten val kwam. M P Walsh zal hem vandaag ook rijden, zoals hij deed in bijna alle races van Any Second Now. In tegenstelling tot de paarden hierboven, won hij 5 races geleden op Cheltenham. Portmore Lough (18) is getraind door J E Kiely en zal worden gereden door S Torrens, die voor het eerst op hem plaats zal nemen. Dit seizoen won hij 2 van zijn 3 starts en kwam bij zijn laatste race als derde over de finish uit een veld van 25 deelnemers in de Ladbrokes Troytown Handicap Chase, waar hij 17 lengtes achter de winnaar Chris’s Dream zat en 7½ lengtes achter Fitzhenry.

 

Plaats 1: Fitzhenry (5)
Plaats 2: Robin Des Foret (3)
Plaats 3: Any Second Now (2)
Plaats 4: Portmore Lough (18)
Extra: Minella Times (17)


Race 8 Coolmore NH Sires EBF (M) INH Flat Race - starttijd 17.35

Bigbadandbeautiful (1) zal proberen voor haar vierde winst op rij te gaan voor trainer G Elliot. Van haar 5 starts is ze nog nooit buiten de plaatsen geëindigd en de kans dat dat vandaag wel gebeurd lijkt minimaal. Ze is al haar voorgaande races gereden door J Codd. Carrigeen Lotus (3) is een paard wat met elke race beter lijkt te worden. Ze startte haar carrière met een twaalfde plaats in november 2019 maar kwam haar race erna al als runner-up over de finish. Begin januari liep ze voor het eerst naar de winst met een verschil van 8½ lengtes. Haar 3 races is ze in allen gereden door E A Lalor. Darling Daughter (2) startte over 3M in november maar kon haar race niet afmaken. Trainer G Elliot liet haar 140 dagen rusten en schreef haar in maart 2019 in op Portrush, waar ze met 2 lengtes won. Daarna volgde een nog langere rust, van 244 dagen waarna ze datzelfde jaar in november nog één maal aan start kwam op Limerick. Ook deze won ze met een ruime marge van 3 lengtes. Lady Temperance (6) komt uit voor trainster M Mullins en won haar debuut in december met 1¾ lengtes op Naas. Dit wordt haar eerste start sinds die race, waar ze werd gereden door P W Mullins.

 


Plaats 1: Bigbadandbeautiful (1)
Plaats 2: Carrigeen Lotus (3)
Plaats 3: Darling Daughter (2)
Plaats 4: Lady Temperance (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.