Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Les Sables d’Olonne - 18 juli

Les Sables d’Olonne – donderdag 18 juli 2019 - Start 16.27 uur

Race 1: Prix Lutin d’Isigny  

Een bandenstart voor 5-jarige merries. Wij stellen ons vertrouwen in Elite Sly (14), die er mooi in staat tegen de winsomgrens en gereden wordt door Eric Raffin, en in Extase Du Bouffey (10), die ongelukkig was in Lisieux en vandaag de familie Abrivard moet geruststellen. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Easy And Nice Er (13), die beter kan dan de laatste verrichtingen laten zien, en Edena Bella (11), die voor een leuke uitbetaling kan zorgen bij een parcours op maat. Aandacht ook voor Elena De Farchat (9), die alles kan en in vorm is, en voor Epée D'Haufor (5), die hier zonder ijzers een plaatsgeld kan behalen. De liefhebbers van outsiders kunnen hun ogen richten op Esperanza Jihem (12), die de familie Monclin dit seizoen tot dusverre teleurstelt.

Plaats 1: Elite Sly (14)
Plaats 2: Extase du Bouffey (10)
Plaats 3: Easy And Nice Er (13)
Plaats 4: Edena Bella (11)
Plaats 5: Elena de Farchat (9)

 

Race 2: Prix Potin d’Amour

Onze voorkeur gaat hier uit naar Equiflash Gioia (10), die wist te winnen in Graignes en die nog achter is gebleven in winsom, en naar Eagle To Gis (11), die twee voorbereidingskoersen in de benen heeft. Ook moeten we Easy Cash (13) in de gaten houden, die met zorg door de familie Monclin is voorbereid op zijn heroptreden, en Eagle Eyes (15), die nog wat huiswerk geeft aan Sébastien Guarato. Aandacht ook voor Elegant Hope (16), die er hier mooi in staat na twee uitschakelingen op grasbanen, de wisselvallige Ecureuil De Claire (8), hier gereden door Matthieu Abrivard en daarmee in staat tot een verrassing, en voor Eclair De Cerize (4), die we bij zijn rentree direct in de gaten moeten houden. Tenslotte noemen wij Elvis Madji (14), die wist te winnen onder het zadel in Laval.

Plaats 1: Equiflash Gioia (10)
Plaats 2: Eagle To Gis (11)
Plaats 3: Easy Cash (13)
Plaats 4: Eagle Eyes (15)
Plaats 5: Elegant Hope (16)

 

Race 3: Prix de la Region des Pays de Loire

Wij proberen het hier met de "Marmion" Figueira Bella (8), die nog winsom in te halen heeft en een bemoedigende rentreekoers in Châteaubriant liep, en Fasty Du Luot (12), die zeges boekte in Angers en Durtal. De tegenstand is van formaat met Fabuleuse Fligny (9), die goed liep ondanks een fout in Cabourg, en Fraîcheur Du Mont (11), die er vrijwel altijd bij is. De verrassing zou kunnen komen van Fée De Passy (3), die scherp is gezet door Jean-Philippe Borodajko, of van Feria D'Anama (7), die bij haar heroptreden gelijk kan verrassen. Verder noemen wij nog France De Fleur (5), die laatst won in Beaumont-de-Lomagne.

Plaats 1: Figueira Bella (8)
Plaats 2: Fasty du Luot (12)
Plaats 3: Fabuleuse Fligny (9)
Plaats 4: Fraicheur du Mont (11)
Plaats 5: Fee de Passy (3)

 

Race 4: Grand Prix des Sables d’Olonne  

Deze Grand Prix des Sables-d'Olonne heeft een bijzonder sterk deelnemersveld aangetrokken voor een midweekse provinciekoers. Wij nemen een gok met de "Leblanc" Tinamo Jet (4), die niet erg gelukkig was in Enghien en zich hier met Eric Raffin op de sulky volledig kan herpakken, en met de "Marmion" Caprice Du Lupin (5), die in topvorm is en mooi staat ingeschreven in het eerste band. Hij zal zich echter volledig moeten geven om af te rekenen met Enino Du Pommereux (11), die in zijn laatste start 2e werd in de Prix Louis Jariel (Groupe II) op Vincennes, en met de van rust komende Earl Simon (10), een klassedraver die geplaatst was in een Groupe I. De liefhebbers van verrassingen kunnen de ogen richten op Chablis D'Herfraie (7), die zijn omgeving vandaag moet geruststellen, Diadème Blue (3), die hier bij zijn heroptreden gelijk zonder voorijzers loopt, en Alpha Saltor (12), die met Jean-Philippe Monclin voor een stunt kan zorgen in het aangespannen genre.

Plaats 1: Tinamo Jet (4)
Plaats 2: Caprice du Lupin (5)
Plaats 3: Enino du Pommereux (11)
Plaats 4: Earl Simon (10)
Plaats 5: Chablis d’Herfraie (7)

 

Race 5: Prix Federation des Courses Hippiques

Hier stellen wij ons vertrouwen in First De Montfort (13), die Sébastien Guarato moet geruststellen na twee galoppades; Eric Raffin neemt de honneurs waar! De buit is echter niet op voorhand binnen tegenover First De Tess (10) en Fribourg (8), die beiden zonder ijzers lopen. Aandacht ook voor Faon Du Vivier (9), die zich liet zien in Châteaubriant, en voor Firewall Fac (6), die het in zijn laatste drie koersen uitstekend deed. Wij completeren onze keuze met Fab Rush (5), die deze zomer in topvorm is, en Fabago Du Gers (12), die een 4e plaats behaalde op de grasbaan in Royan-La Palmyre.

Plaats 1: First de Montfort (13)
Plaats 2: First de Tess (10)
Plaats 3: Fribourg (8)
Plaats 4: Faon du Vivier (9)
Plaats 5: Firewall Fac (6)

 

Race 6: Prix du Departement de la Vendee

Amateurrijders in actie! Wij kiezen hier voor Cool Rendez-Vous (11), die zijn reputatie kan opvijzelen in deze bescheiden categorie, en voor Droopy Deladou (12), die deze keer een veld binnen zijn bereik treft. Als belangrijkste tegenstanders zien wij Doudou Du Guivon (1), die in april in Chartres won in deze categorie, en Clézio Josselyn (8), die vandaag weer met verve de rol van outsider zal vervullen. Aandacht ook voor Brioni Du Vivier (9), die hier kans heeft op een plaatsgeld, en voor Caesarus d'Ela (6), die zich hier weer eens kan laten zien tegen een hoge uitbetaling! Tenslotte noemen wij Bolero Delavera (13), die met de nodige verwachtingen van start zal gaan.

Plaats 1: Cool Rendez-Vous (11)
Plaats 2: Droopy Deladou (12)
Plaats 3: Doudou du Guivon (1)
Plaats 4: Clezio Josselyn (8)
Plaats 5: Brioni du Vivier (9)

 

Race 7: Prix General du Pommeau

Vierjarigen met weinig winsom onder het zadel! Gezien zijn prestatie in Cabourg zal Fronsac D'Herfraie (3) snel zijn eerste overwinning kunnen boeken in deze discipline. Hij moet foutloos en goed bij de les zijn om zich te ontdoen van Frivola Bella (9), die nog een aardige puzzel is voor Jean-Paul Marmion, en van Fighting Horse (2), die verbeteren kan nu hij gereden wordt door Eric Raffin. Ook moeten we Figareto Du Sud (15) in de gaten houden, die niet echt een toonbeeld van betrouwbaarheid is, alsmede Full Star Voirons (11), die haar palmares opende in Mauquenchy. De verrassing zou kunnen komen van Flocon D'Anjou (5), die twee goede ereplaatsen behaalde, Frégate Doedvic (14), die eervol 2e werd in Graignes, of van Fangio De Crépin (7), die bij zijn debuut in dit genre direct won op de grasbaan van Moulins-la-Marche.

Plaats 1: Fronsac d’Herfraie (3)
Plaats 2: Frivola Bella (9)
Plaats 3: Fighting Horse (2)
Plaats 4: Figareto du Sud (15)
Plaats 5: Full Star Voirons (11)

 

Race 8: Prix Vendee Grand Littoral

Driejarigen die nog geen overwinning hebben behaald in deze koers. Wij stellen ons vertrouwen in Gold Atout (2), die beter kan dan wat hij in zijn eerste twee starts liet zien, en in Great Eagle (4), die bij zijn debuut 2e werd in Chartres. Ook dienen we Geronimo De Busset (8) in de gaten te houden, die Philippe Allaire tot nu toe erg teleurstelt, en de "Bazire" Ganay De Banville (7), die 2e werd bij zijn debuut in Vichy. Wij completeren onze keuze met Gadjo Charentais (3), die debuteerde met een 3e plaats op deze baan, en Génépi Arctic (9), die langzaamaan verbetert.

Plaats 1: Gold Atout (2)
Plaats 2: Great Eagle (4)
Plaats 3: Geronimo de Busset (8)
Plaats 4: Ganay de Banville (7)
Plaats 5; Gadjo Charentais (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.