Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Limerick - 17 maart

Limerick - zondag 17 maart 2019 – starttijd 15:05

Race 1 Follow Limerick Racecourse On Facebook Rated Novice Hurdle - starttijd 15.05

De keus voor de eerste race van de dag gaat naar Lady Writer (1). De 6 jarige merrie heeft 2 van haar 8 starts gewonnen. En laten die nou ook net de meest recente starts zijn. De marges tot de nummers twee waren vrij klein maar het aantal deelnemers lag minstens 2 keer zo hoog als nu. Halsafari (3) liep 2 keer eerder in 2019 en won daarbij in januari met 1½ lengte in een groot veld van 21. De race erna, eind februari werd hij tweede uit een veld van 14. De afstand zal voor hem geen probleem moeten zijn. Mandarin Monarch (4) kan hier ook een mooie race gaan late zien. De ruin won 2 van zijn laatste 3 races en werd in de overige (laatste) derde op iets meer dan 6 lengtes afstand tot de winnaar. Doet een stap omhoog in afstand en het is interessant om te zien hoe hij daarop reageert. Getaday (6) lijkt erg divers te zijn qua afstanden. Over zowel korter als langer heeft hij namelijk goed gepresteerd. Een eerste plaats heeft hij nog niet weten te halen in zijn 7 races maar liep vorige maand naar een vijfde plaats op iets meer dan 5 lengtes achter de winnaar.

Plaats 1: Lady Writer (1)
Plaats 2: Halsafari (3)
Plaats 3: Mandarin Monarch (4)
Plaats 4: Getaday (6)

 

Race 2 Kerry Group Irish EBF Shannon Spray Mares Novice Hurdle - starttijd 15.35

Western Victory (10) is 4 keer geplaatst in de 7 races die ze heeft gelopen. Haar voorlaatste race zat ze maar 1 lengte van de winst af. In haar afgelopen race, scheelde dit 6 lengtes maar verloor ze (net als Robin De Carlow) van toppaard Honeysuckle (die al haar 3 starts gewonnen heeft). En dat aantal lengtes is een nette prestatie. Agusta Gold (3) heeft 3 van haar 8 starts gewonnen en is haar laatste 6 races maar één keer lager geëindigd dan een tweede plaats. Helaas was dit ook haar meest recente race in begin februari. Toch liep ze alsnog een goede race waar ze derde werd met 2½ lengtes tot de winnaar Sassy Diva. Over deze afstand heeft ze nog niet gewonnen maar kwam ze wel tot een tweede plaats. Ifyoucatchmenow (5) kon haar maar één keer tot een winst laten komen in haar 7 races. Weliswaar was dat in haar laatste race die ze met een halve lengte won. De overige paarden liet ze op meer dan 6 lengtes achter haar. Robin De Carlow (1) heeft met 134 de hoogste rating uit deze lijst. Verwonderlijk is dat niet gekeken naar haar carrière resultaten. 4 van de 7 races heeft ze gewonnen en deed dat in november 2018 over deze afstand op dezelfde baan. Eind januari liep ze haar laatste race waar ze vierde werd, 21 lengtes achter Honeysuckle.  haar voorlaatste race werd vijfde van de 6 op 36 lengtes. In deze voorspelling komt ze vanwege haar vorm niet hoger dan ‘’Plaats 4’’.

Plaats 1: Western Victory (10)
Plaats 2: Agusta Gold (3)
Plaats 3: Ifyoucatchmenow (5)
Plaats 4: Robin De Carlow (1)

 

Race 3 63 Hospitality Packages At Limerick Racecourse Maiden Hurdle - starttijd 16.10

De voorkeur in deze race gaat uit naar Carefully Selected (4). De 7 jarige ruin getraind door W P Mullins heeft de helft van zijn races gewonnen. Ondanks dit de eerste 2 uit zijn carrière waren liep hij in april zijn laatste race ook met een mooi resultaat. Hier eindigde hij 3 lengtes achter Tornado Flyer op een derde plaats. Tornado Flyer heeft inmiddels een winstpercentage van 60%. Captain Cj (3) werd 2 maal derde in 2017 en liep daarna een jaar niet tot hij in december 2018 weer aan de start verscheen op Navan en tweede werd op iets minder dan 2 lengtes afstand van de nummer één. Atlantic Shore (2) begint vandaag aan zijn vierde race. Het heeft hem qua gezondheid in zijn carrièreniet mee gezeten en komt na 3 maanden weer aan de start. In december werd hij vierde op Limerick. Dit was weliswaar op 21 lengtes afstand maar gezien hij zijn debuut als tweede binnen kwam en zijn race erna won, weet ik dat hij beter kan dan zijn laatste race liet zien. Spyglass Hill (12) is 4 keer geplaatst in 5 races  waarvan hij op Limerick tweede werd op 3¼ lengtes achter de winnaar Routes Choice. Zijn race erna, in februari, liep hij naar een derde plaats en kwam maar één lengte te kort.

Plaats 1: Carefully Selected (4)
Plaats 2: Captain Cj (3)
Plaats 3: Atlantic Shore (2)
Plaats 4: Spyglass Hill (12)

 

Race 4 Follow Limerick Racecourse On Twitter Handicap Hurdle - starttijd 16.40

Het dat het meest aanspraak maakt op de titel hier is Father Jed (4). Met een winstpercentage van 21% zit hij ver boven de overige paarden uit deze lijst. Van zijn laatste 3 races heeft hij er 2 weten te winnen. De meest recente daarvan was vorige week toen hij met 2 lengtes won uit een veld bestaande uit 19 deelnemers. Wee Small Hours (6) is in vergelijking met de rest ‘’vaak’’ geplaatst. Hij heeft met 31 races dan ook ervaring zat en ik zal ervan opkijken als hij het niet tot de plaatsen weet te schoppen. 3 weken geleden werd hij nog derde op maar 2 lengtes afstand van winnaar Beeper’s Ruby. Lagenod (20) liep iets langer geleden zijn laatste race en eindigde daar op een zeer nette tweede plaats op Thurles, met maar een halve lengte verschil tot de winnaar. Helaas heeft hij in zijn 13 races nog niet gewonnen maar maakt deze race zeker kans als hij in dezelfde vorm komt als dat hij in zijn laatste race aan de start verscheen. Epsilon Indi (9) kon het 4 keer tot een plaatsing laten komen maar met 15 gelopen races is dat niet veel. Wel zaten hier zijn laatste paar races bij waar hij als tweede en derde de finish over kwam. Toen hij op Cork derde werd, zat hij 15 lengtes achter de winnaar maar weet vandaag hopelijk dichterbij te komen.

Plaats 1: Father Jed (4)
Plaats 2: Wee Small Hours (6)
Plaats 3: Lagenod (20)
Plaats 4: Epsilon Indi (9)

 

Race 5 Charleville Cheese Irish EBF Mares Novice Chase - starttijd 17.15

Er is één paard wat hier met kop en schouders boven de rest uitsteekt en dat is Missy Tata (2). De 7 jarige merrie is getraind door G Elliot en heeft 7 van haar 9 races gewonnen. In 2016 pakte ze zelfs 5 keer de titel mee. Na december 2016 was het stil rond Missy Tata en liep ze een lange tijd geen races. In februari dit jaar brachten ze haar terug naar de baan en met groot succes. Ze won namelijk met 7 lengtes toen ze in de eindfase makkelijk weg liep van de rest. Redhotfillypeppers (5) komt duidelijk in goede vorm aan de start. Deze merrie won haar beide laatste starts waarvan één ook hier op Limerick. Ze is getraind door W P Mullins en heeft een winstpercentage van 36%. Moyhenna (3) kwam er slechter vanaf in haar laatste 2 starts waarbij ze één keer viel en één keer een fout maakte tijdens het springen waardoor haar jockey uit het zadel raakte. Ze heeft meermaals op Limerick gelopen en de baan schijnt haar goed te passen. Voor haar ongelukkige races had ze in deceber 2018 2 starts waarbij ze zich beide als tweede wist te plaatsen. Dawn Shadow (1) lijkt een gevalletje ‘’best of the rest’’. Haar winstpercentage van 21% is niet verkeerd. Maar de laatste keer dat zij won was in november 2018 en heeft daarna 3 van haar 4 races niet uit weten te lopen. De enige race waar dit wel lukte werd ze twaalfde van de dertien paarden.

Plaats 1: Missy Tata (2)
Plaats 2: Redhotfillypeppers (5)
Plaats 3: Moyhenna (3)
Plaats 4: Dawn Shadow (1)

 

Race 6 Liam Hogan Memorial Handicap Chase - starttijd 17.50

Een moeilijke race met veel paarden geen constante vorm hebben. Toch valt Mall Dini (5) op. Zijn rating is momenteel 148, wat voor dit veld erg hoog is. Tijdens zijn laatste race kwam hij binnen op een zesde plaats bijna 23 lengtes achter Invitation Only. De laatstgenoemde heeft een 152 rating en winstpercentage van 42%. Dus qua concurrentie stelt dit veld niet veel voor en hij het goed moeten gaan doen. Dakota Moirette (2) lijkt niet veelbelovend met maar één winst op zijn naam. Wel is het belangrijk om te weten dat hij in 7 van zijn 18 races is geplaatst. Begin deze maart heeft hij nog gelopen en werd daar vierde op 24 lengtes achter Woods Well. Thosedaysaregone (9) liep zijn laatste paar races niet zo goed als hij zou kunnen. Gemiddeld zat hij daarbij ruim 13 lengtes achter de nummer één. Zijn 2019 begon goed toen hij in januari op Wetherby als eerste binnen kwam, met 4½ tot de nummer twee. Hopelijk kan hij weer terugkomen in zijn oude vorm en deze race lijkt daar geschikt voor. Misty Hollow (6) is in 5 races welgeteld 3 maal als zevende geëindigd. Hieronder ook haar laatste race in maart. De maand ervoor liep ze nog naar een tweede plaats op iets meer dan een lengte verschil tot de nummer twee. Dat zegt dat ze hier mogelijk een nette race neer kan zetten.

Plaats 1: Mall Dini (5)
Plaats 2: Dakota Moirette (2)
Plaats 3: Thosedaysaregone (9)
Plaats 4: Misty Hollow (6)

 

Race 7 Liam Hogan Memorial Handicap Chase - starttijd 18.25

Glorious Galway (7) lijkt het sterkt uit de deelnemers in deze race. De 7 jarige ruin heeft in totaal 3 races gelopen waarbij hij in november als tweede eindigde en in december als eerste binnen kwam met een ruime 11 lengtes verschil. Rocky’s Silver (10) zou ook een gooi kunnen doen naar de winst. Van zijn laatste 3 races heeft hij er 2 gewonnen, beide met meer dan 3 lengtes verschil. In zijn laatste race, begin januari werd hij vierde maar wist wel op 4 lengtes afstand van de winnaar te komen. Gaat in afstand wel een stuk omhoof maar heeft op Limerick al eens gewonnen. Cappacurry Zak (1) heeft met zijn 31 races een stuk meer ervaring dan de overige paarden in dit rijtje. Van die keren werd hij 5 maal eerste. Eind december liep hij zijn laatste race op Limerick waar hij tweede werd op iets meer dan 3 lengtes afstand. Dit was over een niet veel kortere afstand dan hij vandaag loopt. Witness Of Fashion (18) heeft in 2019 3 starts gemaakt waarvan een vierde plaats het minst hoge. En zelfs dat deed hij met 6 lengtes verschil. 2 weken geleden was zijn laatste race waar hij tiende werd en op een derde plaats kwam. Hij heeft over verschillende afstanden gelopen en lijkt geen voorkeur te hebben.

Plaats 1: Glorious Galway (7)
Plaats 2: Rocky’s Silver (10)
Plaats 3: Cappacurry Zak (1)
Plaats 4: Witness Of Fashion (18)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.