Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lingfield - 23 februari

Lingfield - zaterdag 23 februari - Start: 14:30

Naast het National Hunt circuit in de winter voorziet het All Weather programma in de behoeften van de liefhebber van de vlakkebaan koersen. Het eindpunt is de finale dag tijdens pasen waar het prijzengeld meer dan een miljoen bedraagt.

Race 1

Vanwege het kleine aantal starters in alle koersen beginnen we met deze Handicap voor de beginners klasse die het grootste aantal deelnemers van de dag heeft. Er komen elf paarden aan de start over 2000 meter en we beginnen met een paard gereden door Adam Kirby. Deze jockey voert het All Weather kampioenschap van de jockeys aan en hij rijdt Hidden Depths (2) die wordt getraind door Jamie Osborne. Dit paard zette bij zijn baandebuut op Lingfield gelijk een goede tweede plaats neer dichtbij de winnaar. De start daarna op Southwell was ook goed met een derde plek, maar die baan is iets zwaarder. Terug op Lingfield, met de huidige jockey boeking en de goede loting vanuit startbox twee zien we Hidden Depths voorin in de eindstrijd. Jockey Luke Morris is nummer twee in de jockey stand deze winter en hij komt in actie op Narjes (1) waar hij de vorige koers ook mee heeft gewonnen. Het paard heeft deze winter een geweldige staat van dienst op Lingfield met twee zeges en een tweede plaats uit de laatste vijf starts op deze baan. Het paard klimt door die prestaties wel gestaag omhoog in de gewichten en draagt hier dan ook topgewicht. Rakematiz (6) is nog zo’n Lingfield expert met louter podiumplaatsen uit zijn laatste drie starts. In zijn laatste start moest hij in de beginfase erg wijd om de kop te nemen. Dat kostte veel kracht en daarom had hij een tempo in de laatste 200 meter waarna Narjes en Stormy Blues nipt langszij kwamen. Als hij zijn krachten kan verdelen vanuit startbox dan kan hij zomaar winnen. Als laatste noemen we Chetan (7) die zijn laatste start op deze baan over de mijl wist te winnen. Zijn vorm is een vraagteken aangezien hij 45 dagen geleden over 1400 meter laatste werd op Kempton. Tom Marquand is een interessante boeking na die prestatie die op het moment van schrijven 22% van zijn koersen in winst omzet.

1.       Hidden Depths
2.       Rakematiz
3.       Narjes
4.       Chetan

 

Race 2

Een Listed sprint over de minimale afstand van 1006 meter met zes deelnemers. Op Lingfield betekent dat twee bochten en dus moet je snel van start zijn. De trainer gespecialiseerd in sprinters is Robert Cowell en die heeft hier Encore D’Or (2) aan de start die zijn laatste koers heeft gewonnen. Dat was over het All Weather zand van Newcastle waar elk paard hetzelfde gewicht droeg. Hij treft hier qua gewicht dezelfde condities dus niets staat een zege in de weg. Zijn staat van dienst op Lingfield is uitzonderlijk aangezien hij uit zeven starts nog nooit slechter dan vierde is geeindigd met driemaal winst. De meeste tegenstand moet gaan komen van Corinthia Knight (1) die de binnenste startbox heeft geloot. In zijn laatste start kon hij niet meer pech hebben met tweemaal hinder. Als dat achterwege blijft dan kan hij zomaar verrassen. Zijn staat van dienst op Lingfield is goed met een 60% winstpercentage uit vijf starts. Gorgeous Noora (6) voelt zich op Lingfield als een vis in het water met drie podiumplaatsen uit de laatste drie starts. Haar enige koers daarvoor op deze baan werd ook gewonnen. Op 2 februari was zij tweede achter de die dag ontketende Kachy. Dat was absoluut geen schande en met die vorm kan zij het bovengenoemde duo heel erg lastig maken.

1.       Encore D’OR
2.       Gorgeous Noora
3.       Corinthia Knigt
 

 

Race 4

Het sportieve hoogtepunt van de dag in de vorm van de Groep 3 Winter Derby Stakes over 2000 meter. Er zijn zeven paarden voor ingeschreven en de favoriet is huizenhoog en luistert naar Wissahickon (7) die de enige rit is van jockey Frankie Dettori. Het paard wint zeven keer uit negen starts waarvan drie keer op de baan van Lingfield. De statistieken spreken dus voor zich en daarom gaan we snel op zoek naar de kandidaten voor de plaatsen. Master The World (5) heeft eventjes de tijd gehad om op adem te komen, maar 98 dagen geleden won hij een Listed koers over baan en afstand. Hij heeft vorig jaar steeds tegen de subtop van het land gelopen en deed dat verdienstelijk. Zijn staat van dienst op Lingfield is erg goed en is uit zeven starts slechts een keer niet geplaatst geweest. Van die zeven starts wist hij tweemaal te winnen. Big Country (1) heeft zijn laatste drie koersen op Lingfield gelopen en heeft een abonnement op de tweede plaats. Dat was steeds over de afstand van deze koers en steeds was hij tweede achter Wissahickon of Master The World. Hij kan van kop af maar kan ook een koers vanuit het veld aan en moet hier bewijzen dat hij de bovenste twee nu kan verslaan. Hij is steeds dichtbij de overwinning maar vist steeds achter het net. Court House (3) is een stalgenoot van Wissahickon en zal net als in de vorige koers de pacemaker voor de favoriet zijn. In zijn vorige koers bleef hij na het ondankbare kopwerk toch nog puik overeind voor de derde plaats en het is in de rensport al vaker gebeurd dat de ‘haas’ zomaar doorloopt naar de overwinning. Als hij vooraan in een mooi ritme komt kan dat zomaar eens gebeuren en hij hoort zeker op de trio tickets thuis.

1.       Wissahickon
2.       Master The World
3.       Big Country
4.       Court House

 

Race 5

We sluiten af met een Handicap over de mijl aangezien er in de laatste koers maar een paard staat ingeschreven. We kunnen niet om Oh This Is Us (1) heen die tijdens zijn seizoens debuut op het All Weather zand van Wolverhampton een goede tweede plaats neerzette. Met die koers in de benen zal hij veel scherper zijn en ondanks dat hij nog nooit beter dan derde was op Lingfield uit drie pogingen, heeft hij wel een goede staat van dienst op kleinere banen. Lingfield is zo’n baan en daarom staat niks een overwinning in de weg. Zijn hoogtepunt was een Groep 2 over de mijl op de baan van ParisLongchamp op 6 oktober jongstleden. Goring (3) heeft al veel banen in zijn loopbaan gezien en is nu weer terug op de baan waar hij tussen 13 December 2017 en 24 Februari 2018 een heus kwartet aan zeges neerzette. Sinds die tijd heeft hij niet meer gewonnen maar zijn laatste vierde plaats achter Wissahickon, die in koers vier in actie komt, is uiterst bemoedigend. Als hij die vorm weet vast te houden kan terug over de mijl zich weer in de eindstrijd gaan melden. Main Street (4) werd voorheen door John Gosden getraind en is na zijn Royal Ascot teleurstelling lang uit beeld geweest. Drie weken geleden kwam hij voor het uit voor zijn nieuwe trainer en die koers had hij duidelijk nog nodig. Er wordt genoeg verbetering verwacht om zich hier te plaatsen en er is genoeg talent in huis om zich als een ster op het All Weather te ontwikkelen.  Hierachter is het moeilijk kiezen tussen de twee paarden met bodemgewicht; Mr Scaramanga (6) en Apex King (7) waarvan de laatste licht de voorkeur geniet.

1.       Oh This Is Us
2.       Goring
3.       Main Street
4.       Apex King & Mr Scaramanga

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.