Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lingfield - 19 april

Lingfield - vrijdag 19 april - Start: 14:30 uur

Het winterseizoen op de All Weather banen in Engeland heeft de mooiste dag op Goede Vrijdag op de baan van Lingfield waar alle rangen en standen hun finale in hun specifieke klasse afwerken.


Race 2

We beginnen met de stayers klasse over 3169 meter elf paarden en het gebeurt niet vaak dat wij Franse jockey kampioen Christophe Soumillon tegen komen op Lingfield maar aan boord van favoriet Amade (1) hebben wij het genoegen. Dit paard wordt getraind in Frankrijk maar is al twee keer over gekomen om zich te kwalificeren voor deze finale. In zijn laatste vier koers over All Weather zand is hij ongeslagen en zijn uitstapjes naar Kempton en Chelmsford werden met gemak volbracht. Hij is daarom de terechte gedoodverfde favoriet. Hierachter noemen we een paard die deze koers al lang op vizier heeft staan en aan een veel grotere cote zal vertrekken. De naam is Spark Plug (8) en hij wordt gereden door Tom Marquand. Op 5 december werd er een Listed koers gewonnen op Kempton om zich vervolgens te plaatsen voor deze finalen door middel van een tweede plaats over deze afstand op de baan van Kempton. Dat was een dikke twee maanden na de winst op 5 december dus die nederlaan vergeef ik hem en hij heeft de klasse in huis om het de favoriet lastig te maken. Hierachter is het vrij open en daarom lijkt Frankie Dettori een interessante boeking voor Grey Britain (4) die in zijn laatste vijf koersen op het All Weather zand in actie is gekomen. Twee koersen daarvan werden gewonnen maar de jockey boeking is interessant omdat juist de laatste twee verrichtingen niet geweldig waren. Dettori stapt niet zomaar op en dus zullen er verwachtingen duidelijk gemaakt zijn door de connecties. Stamford Raffles (9) heeft al deze paarden, met uitzondering van Amade, al een keer verslagen en daarom is de cote van 14/1 niet terecht. Dit betekent wel dat er voldoende waarde in een winnend plaats weddenschap zit.


1. Amade
2. Spark Plug
3. Grey Britain
4. Stamford Raffles


Race 3

1400 meter op Lingfield is een lastige want de merries, in dit geval, moeten namelijk twee bochten afleggen. Deze klasse lijkt wijd open en bovenaan de wedmarkt vinden we Island Of Life (7) die van haar laatste vijf koersen over dit bodemtype vier maal heeft gewonnen. Of die vorm sterk genoeg is betwijfel ik en daarom adviseer ik een aantal paarden aan een grotere cote. Crossing The Line (3) sloot haar laatste koers winnend af en ondanks dat er maar drie tegenstanders waren was de manier waarop hoopgevend. Vanaf laatste plek werd er richting finish gesprint en in een klein veld laat dat zien dat er genoeg vechtlust is en dat zie ik graag. Gorgeous Noora (5) kent de baan als haar binnenzak met twee overwinningen, een tweede en een derde plaats uit de laatste vier pogingen over deze baan. Dat was echter wel over 1200 en 1000 meter dus of 1400 meter tot haar capaciteiten behoort is de vraag. Het antwoordt komt misschien wel weer uit Frankrijk in de vorm van Silvery Mist (10) die op 23 december tweede was in een Listed race op de baan van Deauville. Daarvoor won zij tweemaal over dit bodemtype in Frankrijk en alleen omdat zij nog nooit in Engeland aan de start is gekomen is haar cote zo hoog aan 16/1. Er bestaat bijna geen betere winnend plaats waarde voor een combinatie die helemaal de moeite neemt om uit Frankrijk hier een koers te gaan lopen. Ook Cry Baby (4) verdient onder Christophe Soumillon een kleine inzet winnend plaats aan een grote cote. Helemaal omdat haar laatste koers op Chantilly winnend werd afgesloten.


1. Silvery Mist
2. Crossing The Line
3. Island Of Life
4. Cry Baby & Gorgeous Noora


Race 4

1200 meter op Lingfield betekent nog steeds twee bochten voor de kiezen en daarom is (lage) loting in deze koers nog belangrijker. Hoe dichter je bij de railing zit, hoe sneller je bij de bocht bent en dus de kortste weg naar de finish. In die theorie past Encrypted (5) die voor de gelegenheid wordt gereden door Ryan Moore. Vanuit startbox een is een snelle start dus bijna het halve werk en dit paard is thuis voorbereidt op deze koers aangezien 17 november zijn laatste winnende start was. Dat was over deze baan en afstand in een Listed koers waar er doorgewinterde sprinters het nakijken werd gegeven. Kachy (8) is de gedoodverfde favoriet van deze koers maar staat vanuit startbox achte voor een hele opgave. Dit is zijn koers aangezien hij zijn laatste twee koersen over deze afstand over dit bodemtype makkelijk heeft gewonnen. Hij is het beste paard van deze koers maar door de ongustige loting hou ik een slag om de arm. Ook Alfredo Arcano (1) heeft een gustige loting vanuit startbox drie en komt voor deze gelegenheid helemaal over vanuit Ierland. Daar was hij in zijn laatste start de sterkste over het All Weather zand van Dundalk waar de competitie best sterk is. Hij sloot daar een minder positieve periode in Meydan af waar in drie starts geen potten gebroken konden worden. Op Dundalk is hij echter al in vier starts ongeslagen dus aan 20/1 zijn er mogelijkheden. Frankrijk stuurt Forza Capitano (6) onder Vincent Cheminaud die daar in zijn laatste start een sterke winst noteerde. Dat was na een pauze van vier maanden dus na 45 dagen mag er verwacht worden dat hij er klaar voor is.


1. Encrypted
2. Kachy
3. Alfredo Arcano
4. Forza Capitano

 

Race 5

De klasse voor driejarigen over 1200 lijkt nog meer open dan de voorgaande koers en de favoriet vanuit startbox twaalf, nee bedankt. Dan ga ik liever voor Pizzicato (7) onder Christophe Soumillon die zijn laatste twee starts op de baan van Chantilly heeft gewonnen. De laatste opdracht was van Listed niveau en dat zal genoeg zijn om hier te strijden voor de winst. Startbox acht is niet ideaal maar we hebben in de Dubai World Cup gezien dat ‘Soumi’ wel een paard uit de startboxen weg kan krijgen voor een goede positie. Deputise (4) heeft uit startbox vier een geweldige uitgangspositie onder James Doyle en als hij de start kan uitbuiten dan kunnen we het hier wel eens over de winnaar hebben. Als tweejarige won hij zijn laatste twee starts over dit bodemtype en met 132 dagen pauze kan hij veel sterker terugkomen als driejarige. Als hij die verbetering kan vertalen in snelheid dan is hij heel gevaarlijk. Concierge (2) heeft al genoeg ervaring op zijn CV staan met een uitstapje naar Doha waar hij als tweejarige twee keer aan de start is gekomen. Een kwalificatie koers voor deze finale werd op Newcastle makkelijk gewonnen waarna ook een van de twee starts in Doha werd gewonnen. Als hij die trip naar het Midden Oosten geestelijk goed verwerkt heeft dan gaat hij een mooie toekomst tegemoet.


1. Pizzicato
2. Deputise
3. Concierge


Race 6

Deze koers staat helemaal in het teken van de ster van de dag, Wissahickon (8). Deze vierjarige voshengst heeft zijn laatste vijf starts gewonnen en drie daarvan werden over baan en afstand gerealiseerd. De niveaus liegen er ook niet om aangezien er twee van Listed waren en zijn laatste overwinning was de Groep 3 Winter Derby Stakes. Er kan dus werkelijk waar geen foutje in zijn prestaties gevonden worden en daarom is hij de basis van alle duo’s en trio’s. Stalgenoot Court House (1) loopt al heel de winter achter Wissahickon aan met tweede en derde plaatsen. Naarmate de winter vordert, wordt hij steeds beter en ik verwacht hem dan ook dichtbij zijn stalgenoot over de finish te zien komen. Normaal gesproken speelt hij de tweede viool in stalverband maar bij een off-day van zijn stal kameraad kan hij zomaar de betere zijn. Master The World (3) was vorig jaar dichtbij tweede in deze koers en zijn voorbereiding wijst uit dat hij weer op deze koers gericht is. Na winst in een Listed koers over baan en afstand op 17 november is hij met pauze gegaan om eind februari en eind maart weer te koersen. Het bleek dat hij beide koersen nog hard nodig had maar ik verwacht hem in goede vorm, en aan een grote cote, voorin in de eindstrijd. Ryan Moore is voor de gelegenheid geboekt en die stapt niet voor de lol op. Victory Bond (7) is de winnaar van deze koers twaalf maanden geleden en het lijkt erop dat dit weer zijn hoofddoel is. Zijn voorbereidende koersen zijn echter niet geweldig maar trainer William Haggas weet wat er voor nodig om deze koers te winnen en met James Doyle als jockey wordt er niet gestart met de Olympische gedachte.


1. Wissahickon
2. Court House
3. Master The World
4. Victory Bond

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.