Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Lisieux - 16 maart

Lisieux - zaterdag 16 maart - Start: 12:15

Race 1: Prix du Conseil Departemental du Calvados

De onlangs in Amiens in winnende positie foutieve  Guarato pupil Good Job (2), gereden door Eric Raffin, krijgt hier weer ons volle vertrouwen en treft hier een mooie kans om zich te herstellen. Met een normaal koersverloop is hij onze favoriet! Mocht hij falen dan kan Gavroche d'Idée (4), die we ook niet mogen veroordelen op zijn laatste uitglijder, de zege voor zich opeisen. Hierachter komen Golden des Touches (7), die komende is, Goodness (5), die ook vormverbetering laat zien, en Génialissime (1), uit de stal van Philippe Allaire en die een rentree maakt, in aanmerking voor de plaatsen. Gala du Châtelet (6), die met haar 2e plaats een flinke vormstijging liet zien, en de debuterende Gengis (14), die gelijk kan opvallen, kunnen in dit veld voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Good Job (2)
Plaats 2: Gavroche d'Idee (4)
Plaats 3: Golden des Touches (7)
Plaats 4: Goodness (5)
Plaats 5: Genialissime (1)

 

Race 2: Prix Vans Barbot

In deze koers gereserveerd voor leerlingen, die zo op het oog vrij open lijkt, spreken wij een voorzichtige voorkeur uit voor Diplomate d'Am (16), de meest winnende van het veld, die het prima deed bij haar heroptreden, tegenover Darline Mourotaise (1), die een goede rentreekoers liep (4e), maar ook Dutiful (9), die een keurige 2e plaats behaalde in Laval, toen ook met zijn rijder van vandaag (Nicolas Bazire), Darella (3), die het verdient om eindelijk eens als eerste over de finish te gaan, en Danika de Court (12), die er momenteel altijd bij is. Divine d'Ecroville (14), die we niet mogen onderschatten, De La Chenevière (4), alhoewel die een heroptreden maakt, en Dark Dream (15), die hier probeert succesvol te zijn in de beide draf disciplines, kunnen zich mogelijk met de aankomst bemoeien. We zouden nog andere kanshebbers kunnen noemen...

Plaats 1: Diplomate d'Am (16)
Plaats 2: Darline Mourotaise (1)
Plaats 3: Dutiful (9)
Plaats 4: Darella (3)
Plaats 5: Danika de Court (12)

 

Race 3: Prix Leclerc Lisieux

Ongeslagen in twee starts onder het zadel staat Colorado Ecus (18) hier prachtig ingeschreven tegen de winsomgrens en hij heeft daarmee een goede kans om hier opnieuw de overwinning te grijpen. Nog steeds verbeterend zal hij hier zijn kansen tot het uiterste verdedigen tegen een oppositie die binnen zijn bereik ligt. De deze keer zonder ijzers lopende en in het eerste band mooi ingeschreven El Fuego de Bez (8) lijkt de voornaamste tegenstander, samen met Câlin des Moissons (13), in vorm, maar ook Eldorado Dream (6) (David Thomain), die hier zonder ijzers zal starten bij zijn terugkeer in de monté (na een rentreekoers voor de sulky die hij duidelijk nodig had). Espoir de l'Aumoy (9), die op de goede weg lijkt, Défi de Bellande (5), die weer ons vertrouwen krijgt, Duty Free (4), met wie alles valt of staat met een foutloos parcours, en de nieuweling Eudes de l'Aunay (15), die in staat is om zich bij zijn debuut in deze discipline gelijk te laten gelden, zijn niet bij voorbaat verslagen, op zijn minst voor een plaatsgeld. We zouden nog anderen kunnen noemen...

Plaats 1: Colorado Ecus (18)
Plaats 2: El Fuego de Bez (8)
Plaats 3: Calin des Moissons (13)
Plaats 4: Eldorado Dream (6)
Plaats 5: Espoir de l'Aumoy (9)

 

Race 4: Prix de la Communaute d'Agglo Lisieux Normandie

Het wordt hier opnieuw zonder twijfel weer eens alles of niets voor Fiston du Vivier (2), maar mocht hij van start tot finish blijven draven dan zal hij zich actief bemoeien met de strijd om de overwinning. Alles valt of staat met het gedrag van de zoon van Goetmals Wood, die hier weer is toevertrouwd aan de goede zorgen van Sébastien Ernault. Tegenover hem zien wij kansen voor Faust de Beylev (4), die hier voor het eerst in zijn carriere zonder ijzers loopt bij dit heroptreden, maar ook voor Figeac Colmi (10), die we weer in vertrouwen nemen bij deze mooie inschrijving aan de kop waarbij hij opnieuw zonder ijzers loopt, of van Fatal Gwen (6), die in uitstekende vorm verkeert (bevestiging wordt verwacht!), Fearless Jiel (13), die een fraai succes behaalde in Vire, en Filwell (9), die zijn palmares opende in Mauquenchy. Féline Mourotaise (1), waarvan we een logische vormstijging verwachten na haar heroptreden, en Fanny de Guinette (5), die komende is (en hier wederom zonder ijzers!), hebben ook goede kansen.

Plaats 1: Fiston du Vivier (2)
Plaats 2: Faust de Beylev (4)
Plaats 3: Figeac Colmi (10)
Plaats 4: Fatal Gwen (6)
Plaats 5: Fearless Jiel (13)

 

Race 5: Prix Multi Pierres Lisieux

In deze amateurkoers verwachten wij een strijd om de overwinning tussen Bella Street (11), die weer ons vertrouwen krijgt, en Boxer des Baux (10), die een bemoedigende 6e plaats in Cabourg behaalde, waarbij we de kansen van Banco de Madker (1), zichtbaar in staat tot goede maar ook slechte prestaties (daarnaast liep hij niet sinds begin januari), Catharina Spring (2), indien zij haar ware gezicht laat zien, en Dream Master (13), die ook een heroptreden maakt, niet mogen onderschatten. Cyrano de l'Iton (8), die zijn ijzers nog onder houdt na een rentreekoers, en Coq d'Avran (5), die een gemiddelde kans heeft in deze koers, kunnen eventueel profiteren van het falen van onze favorieten.

Plaats 1: Bella Street (11)
Plaats 2: Boxeur des Baux (10)
Plaats 3: Banco de Madker (1)
Plaats 4: Catharina Spring (2)
Plaats 5: Dream Master (13)

 

Race 6: Prix Equip'horse

Easy Rider (5) toonde zijn vorm met een 3e plaats onder het zadel en heeft hier de goede zorgen van Pierre Levesque, we volgen hem van dichtbij bij zijn terugkeer voor de sulky maar hij zal rekening moeten houden met tegenstand van onder andere Espion de Bouère (1), die het momenteel erg goed doet, en Elisma de Guez (4), die komende is en hier zonder achterijzers loopt, maar ook van Etoile Montaval (14), die gereden wordt door Eric Raffin, en El Paso Digeo (9), die een overtuigende zege behaalde in Mont-Saint-Michel. Epine d'Avril (12), wiens goede vorm maar aanhoudt, en Eva de Loisne (11), die weer op de goede weg lijkt, zijn niet bij voorbaat verslagen, op zijn minst voor een plaatsgeld.

Plaats 1: Easy Rider (5)
Plaats 2: Espion de Bouere (1)
Plaats 3: Elisma de Guez (4)
Plaats 4: Etoile Montaval (14)
Plaats 5: El Paso Digeo (9)

 

Race 7: Prix du Conseil Regional de Normandie

De enige rit van Alexandre Abrivard deze zaterdag op de baan van Lisieux, Cambo Majyc (13) won tweemaal afgetekend op de baan van Vincennes, en zou hier de goede reeks moeten kunnen voortzetten. Hij is in uitstekende vorm en niemand twijfelt eraan dat hij hier de derde zege op rij kan behalen. Paarden die hem enigszins partij zouden kunnen bieden zijn Brosses Troubadour (10), die komende is gezien zijn recente 3e plaats voor de sulky, maar ook Du Rhum des Iles (3), die hier terugkeert onder het zadel na twee uitschakelingen voor de sulky sinds begin dit jaar, en Cirrus d'Eb (2), die een veld als dit zeker aan kan als hij zijn beste vorm kan laten zien. Vazarka Max (7), die op de goede weg lijkt, en Athos de Ludream (9) (hoe is het met hem gesteld?) zijn interessante paarden voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Cambo Majyc (13)
Plaats 2: Brosses Troubadour (10)
Plaats 3: Du Rhum des Iles (3)
Plaats 4: Cirrus d'Eb (2)
Plaats 5: Vazarka Max (7)

 

Race 8: Grand Prix de la Societe des Courses de Lisieux

Darling Lorraine (9) start in deze koers in een optimale conditie en de 6-jarige merrie, getraind en gereden door Franck Anne, vindt hier een inschrijving op maat aan de kop hetgeen haar een eerste kans geeft in deze Grand Prix de la Société des Courses de Lisieux. Colt des Essarts (13) is in topvorm maar houdt zijn ijzers onder, begin april staat hij perfect ingeschreven in een grote koers in Angers. Cash du Rib (18) liep de laatste keer op Vincennes een zeer moedige koers en mag op basis daarvan aanspraak maken op een podiumplaats. Donuts Deladou (6) is af en toe foutief maar zijn laatste zege in Caen toont zijn vorm en hij kan hier voor een verrassing zorgen. Bellagio (1) won ook zijn laatste start en ondanks de sterke tegenstand zit een plaatsgeld er wel weer in. Cadet Joyeux (4) kan veel beter dan wat hij de laatste tijd heeft laten zien.

Plaats 1: Darling Lorraine (9)
Plaats 2: Colt des Essarts (13)
Plaats 3: Cash du Rib (18)
Plaats 4: Donuts Deladou (6)
Plaats 5: Bellagio (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.