Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Prix de l'Arc de Triomphe - 7 oktober

ParisLongchamp - zondag 7 oktober - Start: 16:05

Alle rensport ogen zijn dit weekend gericht op de franse baan ParisLongchamp waar de Mondiale top in actie komt in de Prix de l’Arc De Triomphe over 2400 meter. De liefhebber wordt verwend met zes Groep 1 koersen op de baan waar het na twee jaar renovatie weer thuis is.

Race 4

Het sportieve hoogtepunt van de dag. En niet alleen van de dag, het hele jaar wordt er uitgekeken naar deze koers en wie er eeuwige roem vergaart. Als merrie is er serieus gewichtsvoordeel vandaar dat er veel merries deze koers gewonnen hebben. Uit recent geheugen springt natuurlijk Treve direct naar voren die de koers twee jaar op rij wist te winnen. Die kans heeft Enable (10) nu ook aangezien zij vorig jaar deze koers wist te winnen. Van een vlekkeloze voorbereiding is echter niet te spreken aangezien zij begin dit jaar een knieblessure opliep en dit jaar slechts een start in de benen heeft. Dat was 29 dagen geleden op het All Weather zand van Kempton waar afgetekend gewonnen werd. In een koers met vier paarden waren de afstanden 3,5, 17 en 1,5 lengten. De manier waarop Enable zich presenteerde was goed maar of de kwaliteit van die koers een opstapje naar dit geweld is vraagt men zich af. Het is bijna onmogelijk om met een minimale voorbereiding een koers als de Arc te winnen. Aan de andere kant is er maar een paard die met minimale voorbereiding deze koers kan winnen, en dat is Enable. Bovendien is de loting met startbox zes ontzettend gunstig aangezien 11 van de laatste 13 edities werden gewonnen door paarden uit startbox zes of lager.

Driejarige merries komen met bodemgewicht aan de start in deze koers en weten dit dikwijls uit te buiten. Sea Of Class (19) past perfect in deze categorie. De pupil van trainer William Haggas heeft in haar carriere nog niks fout gedaan met vier overwinningen en een tweede plaats uit  vijf starts. Sterker nog, in elke start maakte zij steeds meer indruk. In haar laatste Groep 1 koers bewees zij iedereen dat zij in deze koers thuis hoort met een ijzersterke overwinning. In de laatste rechte lijn van York werd de laatste voor de eerste plaats verwisseld zonder enige aansporing. Sea Of Class stond niet voor deze koers ingeschreven en daarom hebben haar eigenaren haar deze week door middel van een Late Entry van €120.000 alsnog toegevoegt aan het veld. Zij heeft de klasse en het talent om deze koers te winnen. Bovendien zijn de statistieken in haar voordeel. Achttien van de laatste 24 edities zijn gewonnen door driejarigen paarden. Aidan O’Brien heeft maar liefst vijf paarden aan de start en we hebben verwachtingen van Kew Gardens (13) die met Ryan Moore aan de start komt. Deze driejarige hengst heeft al over baan en afstand gewonnen in Juli en weet dus precies waar de finish ligt. Bovendien won hij de Groep 1 St. Leger (2800m) op de baan van Doncaster. Ook de afstand is dus absoluut geen probleem. Door zijn leeftijd krijgt hij 1,5 kilogram van Enable maar moet hij 1,5 kilogram geven aan Sea Of Class. In onze ogen is hij goed genoeg om gewicht aan de laatste te geven en het gewicht van Enable is een welkome bonus. Kew Gardens is daarom onze winnend plaats bet waar wij veel, heel veel van verwachten.

Waldgeist (5) moet het thuisfront verdedigen als pupil van trainer Andre Fabre onder jockey Pierre Charles Boudot. Fabre is de trainer met de meeste Arc overwinningen op zijn naam. Hij won er maar liefst zeven en Waldgeist kan daar best is een achtste aan toevoegen. In 2017 werd er ontzettend gekwakkeld met de vorm wat resulteerde in een winloos jaar. Dit jaar is de Galileo zoon echter sterker terug dan ooit tevoren. Na een vijfde plaats tijdens zijn rentree koers werd er daarna alleen nog maar gewonnen. Ook in zijn laatste koers was hij adembenemend. In een officiele voorbereidings koers op de Arc De Triomphe werd de concurrentie te kijk gezet over baan en afstand. Waldgeist leek beter dan ooit tevoren maar moet hier wel met topgewicht van start en heeft geen gunstige loting vanuit startbox 13. Toch heeft hij de klasse in huis om de laatste twee punten te overkomen en hier zijn trainer die felbegeerde achtste zege te bezorgen. Capri (3) is een stalgenoot van Kew Gardens en wordt gereden door de zoon van de trainer, Donnacha. Deze jongeman krijgt vaak de tweede keuze toebedeeld door zijn vader en daarom is het extra opmerkelijk dat het deze keer Capri is. Na een geweldig seizoen als driejarige heeft hij dit seizoen pas twee starts in de benen. Bij zijn rentree werd er een Groep 3 gewonnen maar tijdens zijn laatste koers over baan en afstand, en achter Waldgeist, werd er een zeer teleurstellende prestatie neergezet. Met een vijfde plaats van zes paarden hoort Capri misschien niet eens thuis in deze koers. Daarom is het opmerkelijk dat Donnacha deze rit krijgt van zijn vader. Hij hoort dus aan een grote cote op de tickets thuis aangezien de omgeving wel degelijk vertrouwen heeft in het paard.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
13         INZETTEN
10,19 5,10,13,19 5,10,13,19     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Race 5

We gaan verder met een Groep 1 Koers over 2000 meter voor merries. De kwaliteit in deze koers is uitzonderlijk hoog, maar de koers is ook wijd open. De favoriet is op het moment van schrijven beschikbaar aan 11/1. We hebben het over Urban Fox (1) van trainer William Haggas en jockey James Doyle. Dezelfde combinatie die een koers eerder met Sea Of Class in actie komen. De trainer heeft deze merrie getransformeerd naar een  Groep 1 winnaar na haar aankoop. Ze presteert al het hele seizoen op een hoog niveau met als hoogtepunt een overwinning in een Groep 1 koers in Ierland. In haar laatste koers op de baan van Deauville kwam ze te vroeg aan kop en gaf toen, helemaal alleen, op zonder concurrentie. Uiteindelijk werd ze nipt geklopt. De tactiek zal nu anders zijn en in goede vorm doet Urban Fox hier mee voor de winst. Voor Godolphin komt Wild Illusion (11) aan de start. Trainer Charlie Appleby maakt een geweldig seizoen door en Wild Illusion heeft daar mede aan bij gedragen. Zij was onder andere tweede in de Derby Oaks op de baan van Epsom. In haar laatste koers op de baan van Goodwood won zij zeer overtuigend. Die dag klopte zij onder andere Urban Fox die met aanzienlijk meer gewicht in actie kwam. In deze koers krijgt Wild Illusion 2 kilogram van Urban Fox en dat kan wel is verschil gaan uitmaken richting de finish.  Tijdens deze meeting vorig jaar won Wild Illusion haar eerste Groep 1 koers. Voor het thuisfront komt Homerique (9) aan de start met Kampioens jockey Christophe Soumillon. Deze merrie heeft pas vijf starts in de benen maar stapte na een winnend debuut gelijk over naar Groep 3 niveau. Na een tweede plaats in die koers werd zij dichtbij derde in de Franse Oaks. Haar laatste koers was ronduit teleurstellend maar die prestatie vergeven wij haar. Die koers was sowieso heel erg hoog gegrepen. Na een koers achter de koplopers zakte zij in de finale fase terug naar plaats zeven. De connecties blijven ook in haar geloven aangezien zij een top jockey boeken voor deze koers. Ook zij krijgt 2 kilogram ontheffing van de oudere merries. Aidan O’Brien heeft twee paarden in deze koers en presenteert bovendien de winnaar van vorig jaar in de vorm van Rhododendron (4) met zoon Donnacha. De merrie kwakkelt met haar vorm maar toch zij er verwachtingen. Stalgenoot Athena (7) krijgt ook twee kilogram cadeau van de oudere merries en zij liep de laatste keer een zeer verdienstelijke koers in de Groep 1 Irish Champion Stakes. Zij werd daar aan 40/1 vierde achter hele goede paarden. Paarden van dit kaliber komt zij hier niet tegen en wij verwachten haar hier voorin in de eindstrijd.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
7         INZETTEN
1 7,9,11 4,7,9,11     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Race 6

Deze sprintkoers maakt al jaren deel uit van de Arc De Triomphe programmering en is een van de snelste 1000 meter van Europa. Knipperen is niet toegestaan want het is voorbij voordat u het weet. De winnaar van vorig jaar is weer van de partij en hij heet Battaash (1) die onder Jim Crowley aan de start komt. Vorig jaar werd deze koers met maar liefst vier lengten verschil gewonnen en over de minimale afstand is dat een hele prestatie. Het programma van Battaash is dit jaar nagenoeg identiek als vorig jaar toen hij na winst op de baan van Goodwood een slechte koers op York liep om vervolgens deze koers op Chantilly te winnen. Dit jaar herhaalt deze cyclus zich met wederom een vierde plaats op York na winst op Goodwood. Battaash is wel een paard die zich voor de start behoorlijk druk kan maken en daardoor veel energie verliest. Hij lijkt dit jaar wel een stuk verbeterd te zijn en als hij het hoofd koel kan houden dan is hij hier de winnaar. Havana Grey (3) is aan een geweldig seizoen bezig en komt hier met een Groep 1 overwinning achter zijn naam aan de start. Dat was op de baan van de Curragh over 1000 meter waar behoorlijk wat regen gevallen was die dag. Hoe meer regen er valt, hoe groter de kansen van Havana Grey dus worden. Als de driejarige hengst de oversteek naar Frankrijk goed maakt dan is doet hij hier mee voor plek twee. Aidan O’Brien brengt hier Sioux Nation (5) aan de start en dat paard komt steeds beter in vorm. Begin dit jaar werd er gekampt met een serieuze vormdip. De enige overwinning dit jaar werd behaald in Mei waarna het allemaal berg afwaarts is gegaan. Zijn laatste derde plaats achter Havana Grey op de baan van de Curragh was echter weer zeer bemoedigend en als hij de belofte kan inleveren die er altijd van hem is uitgegaan dan doe hij zeker niet onder voor Havana Grey. Vanuit Engeland maakt ook Mabs Cross (13) de oversteek naar Frankrijk. Deze merrie krijgt twee kilogram ontheffing van de heren en dat kan wel is veel verschil gaan maken in deze sprint. Deze zin schreven we ook in de voorbeschouwing van de Groep1  Coolmore Nunthorpe Stakes op de baan van York en daar werd zij in fotofinish geklopt voor de winst. Het verschil in gewicht maakt dus wel degelijk een verschil. Mabs Cross loopt al het hele seizoen goede koersen en kan hier de kroon op het werk zetten met een goede prestatie. In die fotofinish op de baan van York werd zij geklopt door Alpha Delphini (10) en die plaaggeest is er vandaag weer bij. Beide paarden verwezen die dag Battaash naar plek vier dus de favoriet is niet onklopbaar.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
1         INZETTEN
1 3,5,10,13 3,5,10,13     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!


Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.