Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lyon - 15 januari

Lyon La Soie – dinsdag 15 januari 2019 - Start: 16:22

Race 1: Prix Parc des Prealpes d’Azur

Eclaireur (8) ging de laatste keer in de fout nadat hij eindelijk eens twee fraaie zeges had geboekt, wij durven hem hier toch weer het vertrouwen te geven aangezien de ruin sinds zijn komst bij Jean Marie Roubaud sterk verbeterd is. Mocht hij de draf er toch niet onder kunnen houden dan is Eglantine du Jour (15) een kandidaat voor het succes, de merrie is erg trouw en staat mooi tegen de winsomgrens ingeschreven. Ook Epione du Goutier (17) kan profiteren van de mooie inschrijving en komt in beeld voor een plaatsgeld. Epona du Buis (7) heeft in dit niet al te sterke veld kans op een mooie klassering nu ze zonder ijzers loopt. Espoir Extreme (16) stijgt wat in categorie maar voelt zich thuis op rechtsom banen, we zien hem samen met Echo de Bissy (14) die weer met een cheque stalwaarts kan keren.

Plaats 1: Eclaireur (8)
Plaats 2: Eglantine du Jour (15)
Plaats 3: Epione du Goutier (17)
Plaats 4: Epona du Buis (7)
Plaats 5: Espoir Extreme (16)

 

Race 2: Prix Parc de Port-Cros

Duchesse du Dome (9) voelt zich als een vis in het water op rechtsom banen en staat perfect ingeschreven tegen de winsomgrens. We dichten haar hier een eerste kans toe. Cactus du Donjon (13) is in uitstekende vorm en kan hard afkomen, bij een gunstig koersverloop zou hij op het podium moeten kunnen eindigen. Danube Bleu (15) werd 6e in een claimkoers op Vincennes waar hij goed afkwam. Hier heeft hij uitzicht op een plaats, net als Disco des Taureaux (18), die blijkbaar liever voor de sulky dan onder het zadel loopt en hier met Serge Peltier niet onderschat mag worden. Diamond Oaks (16) is een kanshebber voor een plaats, net als Dame Noire Phi (4), die de steun heeft van David Thomain die er eerst wel in moet slagen om haar foutloos rond te krijgen.

Plaats 1: Duchesse du Dome (9)
Plaats 2: Cactus du Donjon (13)
Plaats 3: Danube Bleu (15)
Plaats 4: Disco des Taureaux (18)
Plaats 5: Diamond Oaks (16)

 

Race 3: Prix Parc de la Vanoise

De strijd om de overwinning kan zich afspelen tussen Esteban Jiel (16), die zonder ijzers loopt en vorig jaar al eens wist te winnen, Erasme Williams (1), die het aan kop lang zal kunnen volhouden, en Dad du Cedre (14), die in topvorm verkeert en in deze categorie steeds geplaatst is. Candy de Joudes (4) is komende en heeft een mooie startpositie in het eerste band. De paarden van stal Gauvin zijn in vorm en daarom kan Caruso Julry (12) ondanks de voorgift een rol spelen in de aankomst. Aangemeld zonder ijzers is Balzac du Verne (5) gevaarlijk als hij zijn beste vorm zou kunnen benaderen.

Plaats 1: Esteban Jiel (16)
Plaats 2: Erasme Williams (1)
Plaats 3: Dad du Cedre (14)
Plaats 4: Candy de Joudes (4)
Plaats 5: Caruso Julry (12)

 

Race 4: Prix Parc du Morvan

Emeraude du Desert (5) zal de verre reis niet voor niets maken, de merrie kan weer in de rekening genomen worden al kon ze de goede koersen uit het begin van haar carriere nog niet echt bevestigen. Etincelle de Laval (13) is daarentegen trouw en plaatst zich vrijwel altijd, bovendien heeft ze de steun van een toppikeur. Eleazar du Val (17) won zijn laatste koers en hij staat erg mooi ingeschreven, we geven hem een serieuze kans om opnieuw op het podium te eindigen. Edisto Prior (2) kwam in zijn laatste start erg goed af en hij komt ook hier weer in beeld voor een plaatsgeld, net als Erida du Ried (7), die samen met Doc Loulou (11) klaar staat om toe te slaan indien de favorieten het laten afweten.  

Plaats 1: Emeraude du Desert (5)
Plaats 2: Etincelle de Laval (13)
Plaats 3: Eleazar du Val (17)
Plaats 4: Edisto Prior (2)
Plaats 5: Erida du Ried (7)

 

Race 5: Prix Parc de l’Aubrac

Ferrari Folle (12) doet niets verkeerd en kan hier wederom met de zege aan de haal gaan. Tegenstand kan er komen van Feline (13), die haar laatste koers won en op herhaling kan gaan, Falbala du Ried (16) met de goede steun van Serge Peltier en Fusee des Goujons (14) die onlangs vormverbetering toonde en gereden wordt door David Thomain. Achter deze paarden kunnen Farce Julry (6), die uit een stal met vorm komt, en Folie de Bourgogne (5), die hoog wordt ingeschat door haar entourage, een mooi plaatsgeld opeisen.

Plaats 1: Ferrari Folle (12)
Plaats 2: Feline (13)
Plaats 3: Falbala du Ried (16)
Plaats 4: Fusee des Goujons (14)
Plaats 5: Farce Julry (6)

 

Race 6: Prix Parc des Calanques

Fearless Jiel (16) boekte een hele simpele overwinning in Cabourg en kan hier op herhaling. Als tegenkandidaten zien wij voornamelijk For Ever Loulou (14) die we niet te snel moeten afschrijven, Flash Oaks (6), die zijn laatste start won en verdere progressie kan laten zien, en Fox Papa Tango (9), die debuteerde met een overwinning en een plaatsgeld in Enghien maar die hier zijn heroptreden maakt. Hierachter kunnen Flocon de Ginai (4), die na meerdere pogingen de laatste maal zijn eerste overwinning boekte, en de nog ongeslagen Focus Julry (5) zich in de aankomst mengen. Fripon du Jour (15) heeft al 1’15 gelopen en is bovendien trouw, hij kan voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Fearless Jiel (16)
Plaats 2: For Ever Loulou (14)
Plaats 3: Flash Oaks (6)
Plaats 4: Fox Papa Tango (9)
Plaats 5: Flocon de Ginai (4)

 

Race 7: Prix Parc du Mercantour

De strijd om de zege zou hier kunnen gaan tussen Calife de Romaz (11) en Come On du Vallon (10), die in de referentiekoers van 20 december in Meslay-du-Maine respectievelijk 3e en 4e werden. Apalikove (4) liet een goede vorm zien voor de sulky maar haar laatste koers onder het zadel dateert van juli vorig jaar, waar zij 3e werd op een grasbaan. Zij komt hier in aanmerking voor een plaats, samen met Coco Vinarie (3), die zich onder het zadel vrijwel altijd plaatst. Casting Shannon (14) heeft steun van een ervaren jockey, de ruin boekte half november in Toulouse nog een fraaie overwinning in dit genre. Ook Calin du Chastang (12) komt in aanmerking voor een klassering, hij loopt zich vrijwel altijd in de prijzen.

Plaats 1: Calife de Romaz (11)
Plaats 2: Come On du Vallon (10)
Plaats 3: Apalikove (4)
Plaats 4: Coco Vinarie (3)
Plaats 5: Casting Shannon (14)

 

Race 8: Prix Parc de Millevaches En Limousin

Goed gekwalificeerd op de rechtsom baan van Meslay-du-Maine op 11 september 2018 (in 1'18''9), maakt Gilda Griff (2), die niemand minder is dan een zuster van moederskant van Caid Griff (van Goetmals Wood), zonder aarzeling de lange reis naar dit deel van Frankrijk om haar koerscarriere te starten en zij zou zonder incidenten gelijk haar visitekaartje kunnen afgeven. Zij zou direct een openbaring kunnen zijn! In stijgende vorm lopend vond Gamely (6) onlangs op de baan van Cabourg een zekere Guerrier Castelets op haar pad die haar de weg naar de zege versperde, en hij zal direct profiteren mocht onze favoriete falen, hetzelfde geldt voor Grâce A Toi Jilme (7), die de eerste koers in haar loopbaan wist te winnen, en voor Glamour Touch (8), die we ook weer in ons vertrouwen nemen.

Plaats 1: Gilda Griff (2)
Plaats 2: Gamely (6)
Plaats 3: Grace A Toi Jilme (7)
Plaats 4: Glamour Touch (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.