Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lyon la soie - 24 januari

Lyon-la-Soie – donderdag 24 januari 2019 - Start 16:22

Race 1: Prix Parc de la Foret d’Orient

De in topvorm zijnde Diamant de Bolan (17), die het label ''Yannick-Alain Briand' draagt, zal in deze openingskoers voor moeten geven maar met een gunstig koersverloop twijfelt niemand eraan dat hij in dit veld zijn recente zege kan bevestigen. Gezien zijn reputatie op dit niveau dient Duc de Castelle (13) hier vooral zijn lichamelijke conditie te bevestigen maar in theorie heeft hij de mogelijkheid om onze favoriet goed partij te bieden, dit geldt ook voor Doc Ergé (18), de meest winnende in dit veld die we weer in de rekening kunnen nemen, maar ook voor Delta de Loiron (14), die een zekere regelmaat laat zien, en Devoir Math (1), die een kans heeft op dit niveau als we hem beoordelen op zijn beste vorm. Dream des Oliviers (5), die zonder twijfel nog winsom in te halen heeft (opnieuw zonder ijzers!), Défi Somolli (8), zichtbaar al in goede doen, en Daryl Impey (7), die komende is, komen hierna in beeld voor een goede klassering.

Plaats 1: Diamant de Bolan (17)
Plaats 2: Duc de Castelle (13)
Plaats 3: Doc Erge (18)
Plaats 4: Delta de Loiron (14)
Plaats 5: Devoir Math (1)


Race 2: Prix Parc des Grands Causses

Voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers lopend en debuterend voor rekening van zijn nieuwe trainer komt Crack de Christal (6) logischerwijs in beeld als favoriet in deze koers, waarbij vooral Czar du Vaal (18), de rijkste van dit veld die in optimale conditie is, een geduchte tegenstander zal zijn. Call Boy Danover (8), die een goede dag moet hebben maar die zich al bewezen heeft op rechtsom banen, Caberlot (17), die hier weleens beter zou kunnen presteren dan in zijn recente starts, en Cadence d'Urzy (4), die op de goede weg lijkt, kunnen een rol spelen. Cikia Deiha (5), hier aangemeld zonder ijzers, Cool Fast (16), voor wie het een kwestie van blijven draven is, en Canal d'Arthe (7), opnieuw in de rekening te nemen, kunnen profiteren van het falen van een of meer van de favorieten.Plaats 1: Crack de Christal (6)
Plaats 2: Czar du Vaal (18)
Plaats 3: Call Boy Danover (8)
Plaats 4: Caberlot (17)
Plaats 5: Cadence d’Urzy (4)


Race 3: Prix Parc d’Armorique

Delmonica (17) heeft een bemoedigend rijtje verrichtingen staan en de pupil van Anthony Muidebled heeft referenties op rechtsom banen. Gezien haar uitstekende conditie op dit moment heeft zij hier de mogelijkheden om zich actief te mengen in de aankomst. Zij moet vooral uitkijken voor Djohn (15), die onlangs opviel met een sterke 4e plaats op Vincennes, maar het profiel van de baan in Lyon lijkt niet naadloos bij hem te passen. Als kanshebbers om zich hierbij te voegen denken wij voornamelijk aan Coco du Cire (13), die momenteel voortdurend goed presteert, maar ook aan Darling Oaks (4), die komende is, en Doc Loulou (6), indien foutloos. De laatste twee hebben een mooie startpositie in het eerste band. Chippewa (2), beoordeeld op haar beste vorm, Coeur de Lormat (8), hier zonder ijzers, en Diva des Forges (7), weer mee te nemen, kunnen leuke paarden zijn voor de liefhebbers van outsiders.

Plaats 1: Delmonica (17)
Plaats 2: Djohn (15)
Plaats 3: Coco du Cire (13)
Plaats 4: Darling Oaks (4)
Plaats 5: Doc Loulou (6)


Race 4: Prix Parc des Caps Et Marais d’Opale

De van een veelbelovende toekomst voorziene Franklin Star (17), in training bij Thierry Duvaldestin, lijkt hier goede kansen te hebben op de overwinning. Met een goed koersverloop heeft hij in dit gezelschap een eerste kans. De tegenstand wordt gezamenlijk aangevoerd door Fandango de Nile (7) en Fukuyama (9), twee vierjarigen die hier vijfjarigen tegenkomen maar die beiden zonder ijzers op pad gaan. Hierbij mogen we de kansen niet onderschatten van Exceptional Dream (13), die op de goede weg lijkt, Emicoère le Fol (15), die hier weleens weer zijn ware gezicht zou kunnen laten zien (zonder ijzers deze keer) en Emilio Star (14), die een goede dag moet hebben. Esope du Bellay (10) die tegenwoordig in elke koers vooruitgang laat zien, en Elvira du Nil (1), op voorwaarde dat zij gemotiveerd is, zouden kunnen verrassen.

Plaats 1: Franklin Star (17)
Plaats 2: Fandango de Nile (7)
Plaats 3: Fukuyama (9)
Plaats 4: Exceptional Dream (13)
Plaats 5: Emicoere le Fol (15)


Race 5: Prix Parc de l’Avesnois

In deze aangespannen draverij voor 4-jarige merries die op voorhand vrij open lijkt proberen wij het met Futée de Carel (13), op voorwaarde dat zij een goede dag heeft, tegen vooral Fête d'Amour (18), die onlangs een bemoedigende 5e plaats behaalde over deze afstand, maar ook Fauve Eleven (17), met wie het wederom alles of niets zal zijn, Filae de Soyora (14), die al onmiskenbare kwaliteiten heeft getoond, Finale Dry (9), die ideaal geplaatst is aan kop, en Frimousse de Joux (3), die nog niet verslagen was op het moment van haar fout de vorige week (herstel is mogelijk). Fantastica Monesto (15) (hoe is het met haar gesteld?) en Fingal Music (16), terug voor de sulky na zijn vorm te hebben getoond onder het zadel, completeren onze keuze.

Plaats 1: Futee de Carel (13)
Plaats 2: Fete d’Amour (18)
Plaats 3: Fauve Eleven (17)
Plaats 4: Filae de Soyora (14)
Plaats 5: Finale Dry (9)


Race 6: Prix Parc de la Montagne de Reims

We zullen Flashy (2) niet gelijk veroordelen om zijn recente galoppade en hij kan zich herstellen in deze koers, zelfs als hij de tegenstand moet vrezen van Fakir Gis (5), die steeds sterker wordt, Forever Ceke (3), die we ook niet te snel moeten veroordelen (zelfs nu hij momenteel vooral zou moeten geruststellen...), en Flocon de Ginai (13), wiens goede vorm niet onopgemerkt blijft. Full d'Amour (1), die eraan komt, Far West de Busset (7), die afwezig was sinds zijn winnende debuut eind juni 2018, Fangio Magic (16), de meest winnende van het veld in optimale conditie, en First de la Barre (4), voor het eerst zonder zijn vier ijzers (alles of niets!), zullen de liefhebbers van kansrijke outsiders aanspreken.

Plaats 1: Flashy (2)
Plaats 2: Fakir Gis (5)
Plaats 3: Forever Ceke (3)
Plaats 4: Flocon de Ginai (13)
Plaats 5: Full d’Amour (1)


Race 7: Prix Parc de la Chartreuse

De in deze categorie goed bekende Empereur Dairpet (9) verschijnt hier aan de start in een stijgende lichamelijke conditie en met deze mooie inschrijving in het eerste band heeft hij een goede kans om de finish als eerste te passeren, zelfs als hij moet oppassen voor Embellie du Tijas (7), die in haar laatste koersen niet teleurstelde, en Ellée du Metz (10), die we rustig weer mee kunnen nemen. Esperanza Volsin (8), terug voor de sulky na enkele koersen onder het zadel te hebben gelopen, Easy Wind (5), die er niet voor terugdeinst om de lange reis vanuit het zuidwesten te maken (houd hem in de gaten!), Every Chance (4) en Erida du Ried (6), die we niet te vlug moeten afschrijven, zijn meerdere kandidaten voor een verrassing.

Plaats 1: Empereur Dairpet (9)
Plaats 2: Embellie du Tijas (7)
Plaats 3: Ellee du Metz (10)
Plaats 4: Esperanza Volsin (8)
Plaats 5: Easy Wind (5)


Race 8: Prix Parc Livradois-Forez

Meerdere paarden hebben netjes gedebuteerd, waardoor Garima (7) (4e), de pupil van ''Yannick-Alain Briand'' Giovani (6) (ook 4e), Goliath du Goutier (11), van ''Thierry Duvaldestin'' (die 2e werd), en Glycine de Joux (8), die zeker ruimte tot verbetering heeft na haar hier behaalde 4e plaats (na de start gemist te hebben) allen de kans hebben om te strijden om de overwinning en de overige ereplaatsen in dit veld. Opvallend in sterkere velden dan dit eind vorig jaar kan Guyane de Jussy (9) profiteren van het falen van een of meerdere van onze favorieten en zo op z’n minst een plaatsgeld behalen.
Plaats 1: Garima (7)
Plaats 2: Giovani (6)
Plaats 3: Goliath du Goutier (11)
Plaats 4: Glycine de Joux (8)
Plaats 5: Guyane de Jussy (9)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.