Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lyon la soie - 31 januari

Lyon la Soie – donderdag 31 januari 2019 - Start 16:22 uurRace 1: Prix Parc des Cevennes

Na teleur te hebben gesteld op 31 december aan de Riviera stelde Cross Dairpet (12) zijn omgeving gerust met een 5e plaats in een sterk veld. Het paard, in eigendom van Michel Sardou, heeft zich al bewezen op deze afstand en nu hij hier in tegenstelling tot zijn laatste koers zonder ijzers loopt verdient de hengst veel krediet van de wedders. Als directe tegenstanders noemen wij Da Vinci B.R. (1), indien hij wat minder gespannen is dan bij zijn debuut op Vincennes, en Calicot du Vivier (8), goede 3e op 25 januari in Cagnes-sur-Mer en die geen betere inschrijving tegen de winsomgrens had kunnen vinden als hier. De Italiaan Universo d'Amore (7), die gemakkelijk won op 29 december in Turijn, en Valentino Strix (2), die in uitstekende vorm terugkeert uit België, zijn niet bij voorbaat verslagen voor op z’n minst een plaats. Calvia (6), onlangs winnares op de baan van Toulouse tegen minder goede paarden, en Verika Dairpet (9), die bewezen is op deze baan, zijn meer dan simpele figuranten in deze koers.

Plaats 1: Cross Dairpet (12)
Plaats 2: Da Vinci BR (1)
Plaats 3: Calicot du Vivier (8)
Plaats 4: Universo d’Amore (7)
Plaats 5: Valentino Strix (2)


Race 2: Prix Parc du Luberon

Lastig om iets negatiefs te zeggen over Cybèle du Val (16) die erg vast is geworden nu zij in de regio Zuid-Oost zonder ijzers loopt. Onlangs 3e over deze afstand tegen soortgelijke tegenstanders kan de dochter van Look de Star hier actief meedoen in de strijd om de zege. Alfred Maza (18), die en verre reis maakt voor deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens na een goed heroptreden in Agen, en Betty des Ombres (14), die zonder ijzers loopt net als in haar winnende optreden op 25 november in Salon-de-Provence, zijn de gevaarlijkste tegenstanders voor onze favoriete. Perfect geplaatst tegen de winsomgrens bij zijn terugkeer in het aangespannen genre kan de moeilijke Crevigor (9) het feestje van de favorieten verstoren, evenals Best of Morchies (6), die goed loopt op rechtsom banen. De verrassing zou kunnen komen van All Right Marceaux (15), die niet per ongeluk hier zonder ijzers loopt, of van Cardinal (13), die zich goed heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving. Anchuza (10), die matig staat ingeschreven qua winsom maar die hier laatst lang niet slecht liep completeert onze keuze.

Plaats 1: Cybele du Val (16)
Plaats 2: Alfred Maza (18)
Plaats 3: Betty des Ombres (14)
Plaats 4: Crevigor (9)
Plaats 5: Best Of Morchies (6)


Race 3: Prix Parc de la Haute Vallee de Chevreuse

Na een goed laatste kwartaal 2018 in het zuidoosten dienen we Deliziosa (13) niet te veroordelen op haar recente 6e plaats in Cagnes sur Mer, waar zij niet teleurstelde tegen een aanzienlijk sterkere concurrentie. Tweede in haar enige start op deze baan op 12 april 2018 kan de pupil van Nicolas Mourot zich hier herstellen. Haar voornaamste rivalen zijn vooral Delfinea Bella (14), die deze winter in goede vorm steekt, en Dolly du Carbonel (10), die niet regelmatig is maar het goed doet op deze baan waar zij twee van haar drie zeges behaalde. Douchka d'Orac (6), over het algemeen serieus, en Dolce (8), die een goede dag moet hebben, verdienen eveneens enig vertrouwen van de wedders. Dalaga (16) kan alleen maar beter zijn geworden na haar heroptreden op 15 januari en kan zich in de eindstrijd mengen, temeer omdat zij hier een overwinning en drie ereplaatsen scoorde in zeven starts. De liefhebbers van hoge uitbetalingen kunnen kijken naar de kansen van Dolly Girl (2), die zonder ijzers loopt en daarom ambities mag hebben, en de van rust terugkomende Déesse de Corday (15), als we kijken naar haar prestaties in het verleden.

Plaats 1: Deliziosa (13)
Plaats 2: Delfinea Bella (14)
Plaats 3: Dolly du Carbonel (10)
Plaats 4: Douchka d’Orac (6)
Plaats 5: Dolce (8)


Race 4: Prix Parc du Queyras

Bij zijn eerste optreden zonder achterijzers liep Frère Jacques (6) een goede koers door vanuit het tweede band 2e te worden op deze baan. Nu hij vanuit het eerste band mag vertrekken kan de zoon van Tag Wood hier ver komen. De oppositie wordt aangevoerd door Flying Wonder (9), 2e op deze baan op 24 januari, en Fidèle du Goutier (14), die zich thuisvoelt op rechtsom banen en hier voor het eerst zonder ijzers loopt. De na een afwezigheid van vijf maanden in haar koers van 24 januari goed eindigende Fendie du Varlet (1) kan deze prestatie deze donderdag bevestigen. Feministu Mag (15), die komende is, en Farel (13), die niet liep sinds 2 mei 2018 maar die in theorie gedeclasseerd staat in dit veld, zeker nu hij zonder achterijzers loopt, kunnen zich met de aankomst bemoeien. De kansen van First Marceaux (2), die vooruitgang zou moeten laten zien na zijn rentree op 15 januari, en Filou du Corta (5), die beter kan dan wat hij de laatste tijd laat zien, moeten we niet onderschatten.

Plaats 1: Frere Jacques (6)
Plaats 2: Flying Wonder (9)
Plaats 3: Fidele du Goutier (14)
Plaats 4: Fendie du Varlet (1)
Plaats 5: Feministu Mag (15)


Race 5: Prix Parc du Pilat

Afwezig van de baan sinds zijn winnende debuut op 23 juni 2018 in Feurs liep Far West de Busset (11) een goede rentreekoers op deze baan over 2700 meter. Nu hij heel mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens verdient de neef van de klassieke Hermes de Pericard hier veel krediet bij de wedders. Fenix du Rabutin (6), winnaar op 2 december in Lyon-Parilly en die vervolgens een 3e plaats aan de Riviera verloor na enquête, en Fakir Gis (7), die 5e werd in de referentiekoers van 24 januari na een laatste ronde in het dodenspoor, zullen proberen stevig partij te bieden aan onze favoriet. Hoewel hij niet liep sinds zijn 2e plaats van 15 oktober over 2300 meter op de baan van Salon-de-Provence verdient Fakir de Joux (12) een aanbeveling, net als Fric Frac du Mill (1), die ontegenzeggelijk over kwaliteiten beschikt maar terugkeert van vijf en een halve maand rust. Filou du Carnois (2) is riskant maar hij won fraai in 1’16’’0 over 2300 meter in Mons, hij kan hier bij zijn eerste optreden op een rechtsom baan een rol gaan spelen.

Plaats 1: Far West de Busset (11)
Plaats 2: Fenix du Rabutin (6)
Plaats 3: Fakir Gis (7)
Plaats 4: Fakir de Joux (12)
Plaats 5: Fric Frac du Mill (2)


Race 6: Prix Parc du Perche

Na haar mislukte debuut in Feurs op 3 september 2018 heeft Follow Darling (7) alleen maar nette koersen gelopen. Nu zij hier een mooie koers vindt tegen alleen maar merries kan de kleindochter van de klassieke Let’s Go Darling (2e in de Prix de l'Etoile in 2002) hier haar palmares mogelijk openen. Om daarin te slagen dient de pupil van Bertrand Ruet af te rekenen met onder andere Finale Dry (8), die op 24 januari niet slecht liep over 2700 meter tegen betere paarden maar die het risico loopt bij de start snelheid te missen, en met Frondeuse des Ducs (9), die geen last zal hebben van de kortere afstand en die voor de gelegenheid zonder ijzers loopt. Aandacht ook voor de heroptredende Fillette Del Green (12), die qua winsom mooi staat ingeschreven en voor het eerst zonder ijzers loopt. Fine Touch (2) laat nog niet haar ware gezicht zien maar nu zij hier zonder ijzers loopt moeten we haar toch wantrouwen. Frimousse de Joux (4), die op 24 januari veel aanhang had na een opvallende rentreekoers, kan zich herstellen indien zij een goede dag heeft.

Plaats 1: Follow Darling (7)
Plaats 2: Finale Dry (8)
Plaats 3: Frondeuse des Ducs (9)
Plaats 4: Fillette del Green (12)
Plaats 5: Fine Touch (2)


Race 7: Prix Parc du Massif des Bauges

In deze zo op het oog zeer open koers gereserveerd voor leerlingen kiezen wij met de nodige voorzichtigheid voor de kansen van Eclipse Lignerie (8), die er heel mooi in staat in het eerste band maar die deze winter de nare gewoonte lijkt te hebben ontwikkeld om in galop van start te gaan, en van Emylia Griff (4), die goed eindigde op 26 januari in Saint-Galmier waar zij 3e werd na uit het tweede band te zijn vertrokken. Als tegenstanders zien wij Emilio Star (12), die progressie toonde op het parcours van vandaag, en Elton de Chanlecy (13), die een goede kans heeft in een veld als dit. El Ksar Highland (1), die niet liep sinds zijn 3e plaats van 25 november in Salon-de-Provence maar die hier gelijk zonder ijzers aan de start verschijnt, en Etat Yankee (9), die er qua winsom slecht instaat in het tweede band maar die de laatste maanden met sprongen vooruit is gegaan, heeft eveneens een woordje te zeggen, maar dan voor de plaatsen. Tenslotte completeren wij onze keuze met de heroptredende Exo des Louanges (10), die over het algemeen goede koersen loopt, en Eva de Clerlande (5), beoordeeld op haar oude vorm.

Plaats 1: Eclipse Lignerie (8)
Plaats 2: Emylia Griff (4)
Plaats 3: Emilio Star (12)
Plaats 4: Elton de Chanlecy (13)
Plaats 5: El Ksar Highland (1)


Race 8: Prix Parc des Ecrins

Als halfzuster van de dekhengst Quido du Goutier en gekwalificeerd in 1’19’’5 op 17 mei 2018 in Caen trekt Galaxie du Goutier (2) hier de aandacht bij haar koersdebuut. De "Griezmann" Gloire Partagée (4), dochter van de klassieke Nina Madrik, Golden Marceaux (7), een echt product uit de fokkerij van Jean Brun die zich in september kwalificeerde in 1’19’’6 in Feurs, en Go And Flash (5), halfzuster van een zekere Crazy Horse, verdienen eveneens onze aandacht bij hun debuut. Grimoire de Salsa (11) toonde talent in haar kwalificatie en in haar eerste twee starts in september al waren de resultaten niet opvallend, toch kan zij meedoen in de strijd om het podium indien zij buiten de fouten blijft. Gulliver Ergé (9), dochter van een merrie die het zeer verdienstelijk doet in de fokkerij, dient niet te worden onderschat op het moment van uw keuze.

Plaats 1: Galaxie du Goutier (2)
Plaats 2: Gloire Partagee (4)
Plaats 3: Golden Marceaux (7)
Plaats 4: Go And Flash (5)
Plaats 5: Grimoire de Salsa (11)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.