Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lyon la Soie - 28 maart

Lyon la Soie – donderdag 28 maart 2019 - Start 16.22 uur

Race 1: Prix des Rossignols

Terug op een rechtsom baan kan Emir de Chenu (13) een succesvol uitstapje naar de Rhône delta maken, maar niets is tevoren beslist gezien de aanwezigheid van Eros du Corta (9), indien hij een goede dag heeft, Eden du Boulay (14), die geen montépaard blijkt te zijn, en Eros du Goutier (6), die de longen goed heeft geopend in de Lorraine, zij allen zullen de nodige aanhang hebben. Achter deze paarden kunnen En Plein Cœur (15), die talent heeft maar weinig betrouwbaar is, en Ecu du Chassin (3), die aarzelt om het goede begin van zijn carrière een vervolg te geven, zich met de eindstrijd bemoeien, evenals Edinson Cavani (18), mooi ingeschreven tegen de winsomgrens, en Enjoy Dancer (12), die afgelopen herfst interessante dingen heeft laten zien in het zuidwesten, maar nu niet meer in topvorm lijkt te zijn.

Plaats 1: Emir de Chenu (13)
Plaats 2: Eros du Corta (9)
Plaats 3: Eden du Boulay (14)
Plaats 4: Eros du Goutier (6)
Plaats 5: En Plein Coeur (15)

 

Race 2: Prix des Tourtereaux

Diamant de Bolan (18) is in blakende vorm en heeft zich al bewezen op de baan van Lyon. Als hij zich tijdens de koers niet in de val laat lokken lijkt hij in staat om meters voor te geven aan Diquem (9), die zijn koersen goed uitzoekt, Destin de Bussy (7), die na rust gelijk weer scherp moet zijn, en Deep Oaks (2), die er ook klaar voor moet zijn. Als hun vorm optimaal is zouden Cracktailo (12), die het goed doet op deze baan, Charleston Piya (17), die het altijd goed doet voor zijn entourage, en Cactus du Donjon (15), die soms, zelfs regelmatig niet goed wegkomt uit de banden, niemand verbazen als zij een plaats op het podium zouden bemachtigen. De verbeterende Disco des Taureaux (16) is hier een leuke outsider.

Plaats 1: Diamant de Bolan (18)
Plaats 2: Diquem (9)
Plaats 3: Destin de Jussy (7)
Plaats 4: Cracktailo (12)
Plaats 5: Deep Oaks (2)

 

Race 3: Prix des Fauvettes

Zelfs als in deze Prix des Fauvettes Dauphin Royal (5), die op de goede weg is en kansrijk is aan de kop, Douceur Extrême (7), die het goed doet op deze baan, en Célèbre du Rabutin (6) met het mes tussen de tanden aan de start verschijnen zullen ze waarschijnlijk toch de hoop op de zege moeten laten varen tegenover Dream de Lasserie (13), die lastig te verslaan is sinds enkele maanden, en Comte du Vivier (14), die helemaal hervonden is. Verika Dairpet (12), die in een gevecht sterk is, Bad Julry (15), wisselvallig, en Apéro du Midi (10), die een lange sprint kan inzetten, zullen tevreden zijn met een plaatsgeld.

Plaats 1: Dream de Lasserie (13)
Plaats 2: Comte du Vivier (14)
Plaats 3: Dauphin Royal (5)
Plaats 4: Douceur Extreme (7)
Plaats 5: Celebre du Rabutin (6)

 

Race 4: Prix des Hirondelles

Etoile Sax (7) verschijnt hier aan de start om winsom te behalen om door te mogen koersen na 1 april, net als Every Chance (8), die haar op 10 februari op deze baan goed partij bood, en Esperanza de Venzo (6), die nogmaals van stal is veranderd. Om op de hoogste treden van het podium te kunnen eindigen dienen deze beperkte merries voor zien te blijven op Eclipse Melody (18), die op het juiste moment in vorm is gekomen, Easy Joy (13), die het gelijk weer goed kan doen, en Elverina Devavian (16), die het uitstekend doet op rechtsom banen. Eclipse des Maj (17), die meeliep in de genoemde koers, en Eau Pinlandia (9), mooi ingeschreven tegen de limiet, kunnen in dit veld aangenaam verrassen.

Plaats 1: Etoile Sax (7)
Plaats 2: Every Chance (8)
Plaats 3: Eclipse Melody (18)
Plaats 4: Easy Joy (13)
Plaats 5: Elverina Devavian (16)

 

Race 5: Prix des Pinsons

Wij proberen het in deze koers met de ervaren en rechtsom goed koersende Frontignan (9), die hier is toevertrouwd aan een toppikeur en die het goed deed in een aardig veld in Bordeaux. Ferrero du Loisir (13), ongeslagen in twee starts, Funky Julry (8), die een slechte dag had in Marseille, en First des Louanges (5) of Feel Good Duem (10), hebben allen een mogelijkheid om hem van de zege af te houden, net als de hoog ingeschatte Fabio de Lou (7), over wiens vorm echter twijfel bestaat. Voor de onopvallende For Ever the Best (2) valt of staat alles met een foutloos parcours. 

Plaats 1: Frontignan (9)
Plaats 2: Ferrero du Loisir (13)
Plaats 3: Funky Julry (8)
Plaats 4: First des Louanges (5)
Plaats 5: Feel Good Duem (10)

 

Race 6: Prix des Colombes

Zonder ijzers kan Frida (9) een koers als deze winnen, zelfs als zij te doen krijgt met Féline d’Urzy (11), die wat scherper zal zijn als bij haar heroptreden, Fingal Music (2), die al goede dingen liet zien onder de hoede van Serge Peltier, en Follow Darling (10), die er altijd bij is maar die een slecht startnummer heeft geloot. Féline (4) heeft niet veel marge maar kan een plaatsgeld meenemen, net als First Lady (5), die nog een koers nodig zou kunnen hebben. De trouwe Faltéa du Ried (6) is een leuk paard voor liefhebbers van hoge uitbetalingen.

Plaats 1: Frida (9)
Plaats 2: Feline d’Urzy (11)
Plaats 3: Fingal Music (2)
Plaats 4: Follow Darling (10)
Plaats 5: Feline (4)

 

Race 7: Prix des Mesanges

Bij zijn terugkeer onder het zadel krijgt Eaukir Ever (11) hier te maken met Diego Decoulgens (12), die op een onklopbare tegenstander stuitte in Bordeaux, El Julry (10), die we weer meenemen op basis van zijn voorlaatste verrichting, Duffy Dryme (14), die echter zeer teleurstelt, en de verdienstelijke Dacolin (9), die in staat zijn tot een verrassing in deze specialiteit, zelfs als zij meer bekend zijn van hun koersen voor de sulky. Ezira Jiel (1), die we op papier weer mee zouden kunnen nemen, en Diplôme d’Ortige (6), die hier gelijk zonder ijzers loopt, kunnen profiteren van een eventueel falen van een of meerdere favorieten om wat euro’s mee te pakken.

Plaats 1: Eaukir Ever (11)
Plaats 2: Diego Decoulgens (12)
Plaats 3: El Julry (10)
Plaats 4: Duffy Dryme (14)
Plaats 5: Dacolin (9)

 

Race 8: Prix des Bouvreuils

Grain d’Urzy (10) bezit snelheid en heeft daardoor onze voorkeur boven Go and Flash (12) en Gourmand Royal (7), die de belangen verdedigen van gerenommeerde stallen en die een koers als deze zouden kunnen winnen, net als de debuterende Guignol des Forges (5), die zich als 2-jarige al vroeg kwalificeerde, en Guapa Julry (3), die zich in 1’18 kwalificeerde, waarbij we adviseren de deelnemers voor de koers goed te bekijken. De goed gefokte Gold de Cahot (2) zal hier starten om het een en ander te leren, maar toch moeten we hem in de gaten houden. 

Plaats 1: Grain d’Urzy (10)
Plaats 2: Go And Flash (12)
Plaats 3: Gourmand Royal (7)
Plaats 4: Guignol des Forges (5)
Plaats 5: Guapa Julry (3)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.