Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Lyon la Soie - 12 april

Lyon la Soie – vrijdag 12 april 2019 - Start 16.23 uur

Race 1: Prix du Muguet

Meer op zijn gemak op rechtsom banen zou Elton Ball (3) vandaag kunnen winnen, al moet hij rekening houden met stevige weerstand van Eros Royer (6), wiens goede vorm zeker aanwezig is (hij bepaalt zelf het resultaat!), en van Enzo de Taloney (4), die momenteel de goede koersen aaneenrijgt, maar ook van Eros de Mortrée (8), die twee bemoedigende 3e plaatsen behaalde (hij dient wel een goed koersverloop te krijgen vanaf de tweede startrij aan de reling), en Extra des Louanges (2), die komende is. Met een parcours op maat kunnen Epi des Vaux (11), die dit seizoen op de goede weg lijkt, en Escroc de Villabon (12), van wie we verbetering verwachten na zijn twee rentreekoersen (waarin hij tweemaal 5e werd), wellicht voor een verrassing zorgen. We zouden nog andere kanshebbers kunnen noemen.

Plaats 1: Elton Ball (3)
Plaats 2: Eros Reyor (6)
Plaats 3: Enzo de Taloney (4)
Plaats 4: Eros de Mortree (8)
Plaats 5: Extra des Louanges (2)

 

Race 2: Prix des Pensees

Ermione de Nappes (12) voelt zich thuis op rechtsom banen en is komende, we kiezen haar hier als onze voorzichtige favoriete. Zij zal echter op haar hoede moeten zijn voor Etoile d’Haufor (1), die in haar laatste start een uitstekende 2e plaats behaalde en deze hier kan bevestigen. Emeraude de Magny (13) liep in haar voorlaatste koers prima op deze baan en had de laatste keer wat pech, zij kan zich hier herstellen met een goede klassering. Elite Speed (3) won dit jaar al twee keer op een rechtsom baan en doet hier zeker weer voorin mee, terwijl Esley (7), die weinig liep sinds haar zege van de afgelopen zomer in Vichy, hier zonder ijzers start en daarmee een gevaarlijke outsider wordt. Exquise Marceaux (2) was de laatste keer bij de start foutief maar met autostart heeft haar omgeving verwachtingen van haar.

Plaats 1: Ermione de Nappes (12)
Plaats 2: Etoile d’Haufor (1)
Plaats 3: Emeraude de Magny (13)
Plaats 4: Elite Speed (3)
Plaats 5: Esley (7)

 

Race 3: Grand Prix du Printemps

Berenice du Loisir (2) is in grootse vorm en heeft hier zonder ijzers een goede kans om de zege te behalen. Tegenstand zal echter komen van Ananda (15), die in topvorm is en fraai won in Saint Galmier. Hij loopt echter zonder achterijzers in plaats van rondom zonder ijzers. Belle des Gossets (7) kan beter dan wat zij de laatste tijd laat zien en gaat ook zonder ijzers op pad. Cybele du Val (6) won haar laatste koers en kan dit bevestigen. Comete Bleue (3) liep ook een goede laatste koers en doet mee voor de plaatsen, net als Aristote Gede (5), die na een goed heroptreden vandaag een lange reis maakt en dit niet zonder ambities zal doen.

Plaats 1: Berenice du Loisir (2)
Plaats 2: Ananda (15)
Plaats 3: Belle des Gossets (7)
Plaats 4: Cybele du Val (6)
Plaats 5: Comete Bleue (3)

 

Race 4: Prix des Tulipes

We gaan voor een verrassing met Django Winner (4), die iets minder presteert dan wat wij verwachten maar die met behulp van de autostart wellicht weer van zich kan laten horen. Dream des Oliviers (11) liep drie prima koersen op een rechtsom baan maar de laatste keer ging het minder, hij krijgt hier weer ons vertrouwen. Dirty Pride (5) treedt zonder ijzers aan in deze koers die een objectief voor hem lijkt te zijn. Dorlando de Coude (12) heeft het voordeel van een ervaren leerling en een baan die hij goed kent. Dynastie (6) en Dominant Romanee (14) hebben hier nu zij zonder ijzers lopen kans op een plaatsgeld.

Plaats 1: Django Winner (4)
Plaats 2: Dream des Oliviers (11)
Plaats 3: Dirty Pride (5)
Plaats 4: Dorlando de Coude (12)
Plaats 5: Dynastie (6)

 

Race 5: Prix des Myosotis

Extra Ball (15) treft hier een veld binnen zijn bereik en nu hij zonder ijzers loopt zien we hem ver voorin eindigen. Eribelle (9) is riskant maar zou onder het zadel een ander gezicht kunnen laten zien, snelheid heeft zij genoeg. Extra Boy (13) is in uitstekende vorm maar debuteert in deze discipline. Edox (12) is gecompliceerd voor de sulky maar heeft snelheid, hij zou kunnen verrassen. Extra Forte (11) is bevestigd op dit niveau en zal weer meedoen voor een goede klassering. Echo du Palais (17) is de meest winnende van dit niet al te sterke veld en kan daarom meedoen voor een plaats.

Plaats 1: Extra Ball (15)
Plaats 2: Eribelle (9)
Plaats 3: Extra Boy (13)
Plaats 4: Edox (12)
Plaats 5: Extra Forte (11)

 

Race 6: Prix des Capucines

Fever du Logis (7) toonde in haar laatste start met een 2e plaats vormverbetering aan en loopt hier zonder ijzers waarmee zij kan doorgaan op de goede weg. Falga de Ritz (3) is eveneens in vorm en kan ook profiteren van het lopen zonder ijzers. Faltea du Ried (5) is er altijd bij en heeft zicht op een podiumplaats, net als Fete d’Amour (6), die zonder achterijzers haar voorlaatste start won maar de keer daarna van de benen ging. Ferrari Folle (4) is trouw en kan weer een plaatsgeld belopen, net als Follow Darling (8) en Flamboyante d’Ete (11), die na twee rentreekoersen hier zonder ijzers loopt.

Plaats 1: Fever du Logis (7)
Plaats 2: Falga de Ritz (3)
Plaats 3: Faltea du Ried (5)
Plaats 4: Fete d’Amour (6)
Plaats 5: Ferrari Folle (4)

 

Race 7: Prix des Magnolias

De Open des Regions voor 3-jarige hengsten en ruins, die moeilijk te voorspellen is. Granit du Fresne (2) viel in positieve zin op in Meslay du Maine en zal de lange reis niet voor niets willen maken. Grain d’Urzy (6) was al tweemaal op het podium en bij een foutloos parcours kan dat hier weer lukken. Gin Kas (3) keert terug op een rechtsom baan met de nodige ambities. Golden Marceaux (4) bewees in zijn laatste start dat hij het vak begint te begrijpen en kan hier doorgaan op de goede weg. Guepard Griff (5) liep een nette debuutkoers en zal daarvan geleerd hebben, een verbetering is zeker mogelijk. Gaspard des Loups (7) is trouw hetgeen in deze categorie een voordeel is, hij debuteert op een rechtsom baan en kan daarom verrassen.

Plaats 1: Granit du Fresne (2)
Plaats 2: Grain d’Urzy (6)
Plaats 3: Gin Kas (3)
Plaats 4: Golden Marceaux (4)
Plaats 5: Guepard Griff (5)

 

Race 8: Prix des Jonquilles

De Open des Regions maar nu voor 3-jarige merries. Groupie (5) liep al een 1’15 tijd maar had de laatste keer een ongunstig koersverloop. We zien haar hier ver voorin de aankomst. Gattina d’Ave (2) was iets minder snel maar de 2e plaats bij haar debuut geeft hoop voor de toekomst. Galaxie du Loisir (7) won haar debuutkoers in Paray-le-Monial en kan ook hier weer een voorname rol spelen. Gabriella Djoc (1) is trouw en heeft zicht op een plaatsgeld, net als Guerriere de Corcy (4), wiens debuutkoers prima was. Giga d’Ourville (6) wordt door haar trainer hoog ingeschat maar zij is nog niet erg betrouwbaar, op een goede dag kan zij verrassen.

Plaats 1: Groupie (5)
Plaats 2: Gattina d’Ave (2)
Plaats 3: Galaxie du Loisir (7)
Plaats 4: Gabriella Djoc (1)
Plaats 5: Guerriere de Corcy (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.