Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Maisons Laffitte - 10 april

Maisons Laffitte – woensdag 10 april 2019 – Start 15.52 uur

Race 1: Prix Le Pompon

Na een zeer bemoedigende rentreekoers in de Prix Ronde de Nuit (Listed) is Milord's Song (2) een betrouwbare keuze in deze Classe 2 ren. Als tegenstanders zien wij vooral Wind Test (1), die een goed heroptreden deed in de Prix Montenica (Listed), en Sosume (3), die haar palmares opende op de rechte lijn van Fontainebleau. Pas op voor Flaming Star (5), geprepareerd door stal Pantall, en voor Big Boots (6), die twee zeges behaalde in de PSF categorie.    

Plaats 1: Milord's Song (2)
Plaats 2: Wind Test (1)
Plaats 3: Sosume (3)
Plaats 4: Flaming Star (5)
Plaats 5: Big Boots (6)

 

Race 2: Prix Imprudence

Winnaar van de Prix Miesque (Groupe III) in oktober vorig jaar op deze baan lijkt de “Pantall" Devant (6) hier een betrouwbare favoriet ondanks dat zij een heroptreden maakt. Ze zal echter gelijk scherp moeten zijn om zich te ontdoen van Jet Setteuse (4), 2e in de Prix la Camargo (Listed) bij haar heroptreden, en Pure Zen (5), die al gehard is als 2-jarige. Let ook op Lucky Jolie (7), die door André Fabre met zorg is voorbereid op dit heroptreden, en haar stalgenoot Suphala (2), die als 2-jarige twee koersen over de mijl heeft gewonnen. Tenslotte noemen wij de van rust terugkerende Watch Me (1), winnares van het Critérium du Languedoc afgelopen november in Toulouse.

Plaats 1: Devant (6)
Plaats 2: Jet Setteuse (4)
Plaats 3: Pure Zen (5)
Plaats 4: Lucky Jolie (7)
Plaats 5: Suphala (2)

 

Race 3: Prix Djebel

Als winnaar van de Prix Hérod (Listed) afgelopen november in Chantilly, verdient de Pantall pupil Amilcar (1) veel vertrouwen bij zijn terugkeer op de baan. Wij zien als voornaamste tegenstander Graignes (2), 3e in het Critérium de Maisons-Laffitte (Groupe II) en 3e in het Critérium International (Groupe I). De verrassing zou kunnen komen van de Fabre pupil Munitions (5), die ongeslagen is op deze baan, of van Toijk (3), die 2e werd in de Prix la Rochette (Groupe III) in september op Longchamp. Harmless (7) is ongeslagen in drie starts maar omdat hij afwezig was sinds zijn overwinning in juli 2018 in de Prix Roland de Chambure (Listed) in Longchamp durven we hem niet echt aan te bevelen.

Plaats 1: Amilcar (1)
Plaats 2: Graignes (2)
Plaats 3: Munitions (5)
Plaats 4: Toijk (3)
Plaats 5: Harmless (7)

 

Race 4: Prix Jacques Laffitte

Deze Prix Jacques Laffitte, een Listed over een recht parcours van 1800 meter, zou zomaar eens een prooi kunnen worden voor een van de drie starters van écurie Godolphin. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar Mind Mapping (7), die terugkeert van rust maar als 3-jarige al zijn kunnen heeft getoond, en de andere "Fabre" Mer Et Nuages (1), die echter niet startte sinds zijn overwinning in mei 2018 in de Prix de Pontarmé (Listed) over de mijl in Longchamp. Aandacht ook voor de andere Godolphin pupil van Henri Alex Pantall, Broderie (10), die gelijk bij haar heroptreden een PSF ren in Chantilly won. Ook moeten we Qualisaga (12) scherp in de gaten houden, die 2e werd in de Prix Altipan (Listed) waarbij zij Jazz Mélodie (9) voorbleef, alsmede Palmyre (11), die haar talent in deze categorie al bewezen heeft. Tenslotte noemen wij Aviateur (6), die voor een leuke uitbetaling kan zorgen met Stéphane Pasquier in het zadel. De kansen van Watayouna (2) zijn bij dit heroptreden lastiger in te schatten.

Plaats 1: Mind Mapping (7)
Plaats 2: Mer Et Nuages (1)
Plaats 3: Broderie (10)
Plaats 4: Qualisaga (12)
Plaats 5: Jazz Melodie (9)

 

Race 5: Prix Pampabird

Een conditieren voor de mijlers. We nemen een gok door te kiezen voor de pupil van Sarah Steinberg Angry Bird (10), die altijd goed presteert na een rustperiode. Met een handicapwaarde van 32 en in een stijgende vorm kan Be My Prince (8) van zich laten horen bij zijn terugkeer op de mijl. Ook moeten we Bonusdargent (9) in de gaten houden, die in een veld als dit zijn oude vorm kan tonen, evenals Gran Pierino (1), die op papier ideaal is ingeschreven in deze koers en profiteert van de gewichtsontheffing van Léa Bails, en Shyamala (12), die sterker zal zijn geworden na haar rentreekoers. De verrassing zou kunnen komen van Prost (4), die wist te winnen in Nantes, of van Prince Parsim (5), die Gina Rarick moet geruststellen na meerdere teleurstellingen. De kansen van Baroncello (2) zijn lastig in te schatten, terwijl we Kourkar (3) helaas niet voorin verwachten aangezien hij een langere afstand prefereert.

Plaats 1: Angry Bird (10)
Plaats 2: Be My Prince (8)
Plaats 3: Bonusdargent (9)
Plaats 4: Gran Pierino (1)
Plaats 5: Shyamala (12)

 

Race 6: Prix de Rueil

Een claimkoers voor 2-jarigen. Wij stellen hier ons vertrouwen in Jolie (8), die bij haar debuut een claimkoers in Bordeaux op overtuigende wijze wist te winnen, waarbij zij Dalkelef (2) duidelijk voorbleef, en in Ask Me Not (1), die haar eerste koers won in Lyon-Parilly. De strijd is op voorhand echter nog niet beslist ten opzichte van Captain Tatman (7), die bij zijn debuut in Saint-Cloud talent liet zien, en van de debuterende Out Bound (4), die klaargestoomd is door de kundige Jean-Vincent Toux, hetzelfde geldt eigenlijk voor L'Ami De Baileys (3).

Plaats 1: Jolie (8)
Plaats 2: Ask Me Not (1)
Plaats 3: Captain Tatman (7)
Plaats 4: Dalkelef (2)
Plaats 5: Out Bound (4)

 

Race 7: Prix de Saint Germain de la Grange

De eerste afdeling van de gesplitste handicap voor 4-jarige stayers. Wij hebben vertrouwen in Beleave You (7), die 3e werd in de referentiekoers van 29 maart in Fontainebleau waarbij hij Peaceful City (10) met gering verschil voorbleef, en in Cabalgata (6), die voor de eerste keer in een handicap wordt gepresenteerd door de deskundige Alain Couétil. De strijd is op voorhand nog niet gestreden gelet op de aanwezigheid van de Henri-Alex Pantall pupil Payback (12), die deze woensdag in zijn eerste handicap start, en Five By Five (11), die in prima vorm aan de start van deze koers verschijnt. Tenslotte noemen wij Dragon's Teeth (2), die met Thomas Trullier in het zadel voor een verrassing kan zorgen, alsmede Sudfaa (1), die zich echter nog moet bewijzen op het gras.

Plaats 1: Beleave You (7)
Plaats 2: Peaceful City (10)
Plaats 3: Cabalgata (6)
Plaats 4: Payback (12)
Plaats 5: Five By Five (11)

 

Race 8: Prix de Crespieres

De tweede afdeling van de gesplitste handicap voor 4-jarige stayers. De in haar laatste koersen met oogkleppen goed presterende Wiseiten (12) heeft hier opnieuw een goede kans met Cristian Demuro in het zadel. Als tegenstanders zien wij vooral Rose In March (8), die haar palmares opende in Compiègne waarbij zij onze favoriet en Seeking Revenge (6) voorbleef, en Zabelia (5), die Raster al versloeg in Cagnes. Aandacht echter voor deze Raster (10), die in vorm is en goed is voorbereid door Mathieu Boutin. De liefhebbers van hoge quoteringen kunnen Onesarnieshort (9) en Tigresse Tianjin (2) in het oog houden.

Plaats 1: Wiseiten (12)
Plaats 2: Rose In March (8)
Plaats 3: Seeking Revenge (6)
Plaats 4: Zabelia (5)
Plaats 5: Raster (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.