Toekomstige races

Nederland
 • Alkmaar 21.05
  • R1: Trio Poolgar. €1.750
  • R2: Trio Poolgar. €1.500
  • R3: Trio Poolgar. €1.500
  • R4: V5 Poolgar. €2.000
  • R5: Trio Poolgar. €1.750
  • R6: Trio Poolgar. €1.750
  • R7: Trio Poolgar. €2.500
  • R8: Kwt Poolgar. €2.000

Voorbeschouwing Premiummeeting Kuurne

 

Voorbeschouwing Premiummeeting Kuurne, dinsdag 13 februari

 

Deze dinsdag is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende meeting rond de Mardi Gras waar dit jaar acht Premiumkoersen op het programma staan. Tijdens deze meeting komen er een aantal Nederlandse paarden aan de start, te weten Grand River, Fidelity Rhythm en Crazy Lover. In het hoofdnummer van de dag komen o.a. Ustinof du Vivier, Truman Dairpet, Gosip Sidney en Tiger Danover aan de start.

De koersen met Nederlandse belangen zullen worden voorbeschouwd, evenals het hoofdnummer van de dag. Per koers zullen drie paarden worden benoemd.

Start van de eerste, van in totaal acht Premiumkoersen, is om 16:55 uur.

 

Koers 5 PRIX EUROTIERCE:

In de vijfde koers komt Grand River aan de start, net als de laatste keer gereden door Jos Verbeeck. De ruin wist zijn laatste drie koersen allemaal te winnen en heeft absolute topvorm. Het startnummer één is mogelijk niet het meest optimale startnummer maar op de vorm en rijder af moeten er zeker mogelijkheden zijn. Ditmaal zal hij weer optimaal zonder ijzers aan de start verschijnen, hetgeen een voordeel zou moeten zijn. Licketyclick heeft hier vanuit het eerste gelid een mooi startnummer. De ruin wist zijn laatste start op Mons om te zetten in een overwinning en liet daarvoor ook al goede vorm zien met een tweede plaats. Met een normaal koersverloop lijkt hij ook een paard te zijn voor een plaats in het trio. Jazz d’Over liep de laatste keren steevast goede koersen op Mons en Kuurne. Hier zal de merrie vanuit het tweede gelid moeten komen en dan kan het nog wel eens lastig gaan worden. De merrie heeft klasse genoeg maar vanuit deze positie op deze dag is er het nodige geluk nodig. Zal worden gereden door Rik Depuydt.

Duo van de dag: 1/ 1// 5, 9, 10, 12, 13

 

Koers 6 GRAND PRIX D’HIVER: 

De zesde koers is het hoofdnummer van de dag. Elf paarden komen dit jaar aan de start waarbij de voorste zeven paarden een voorsprong hebben van 25m op de overige vier paarden. Gosip Sidney krijgt vanuit het eerste band onze voorkeur. De ruin kwam sinds de Kerstdagen niet meer in actie en zal ongetwijfeld klaargemaakt zijn voor deze koers. De tegenstand die meters moet geven lijken lastig de afstand te kunnen overbruggen, daarnaast kan de ruin met rijder Marc Huygens goed uit de voeten op Kuurne. Västerbo Arthur kwam de laatste keer voor het eerst zonder ijzers in actie op Belgische bodem en dat leverde direct een zege op. De ruin kan normaal gesproken goed vertrekken en moet zo direct goed in de koers terecht kunnen komen. Moet op basis van de vorm die hij de laatste keer toonde mee kunnen doen voor een plaats in het trio. Vertrekt opnieuw zonder ijzers en zal worden gereden door Lieven Cannaert. Ustinof du Vivier kwam tot nu toe twee keer in zijn loopbaan in actie op Mons, in ieder geval voor de familie van Pollaert. De ruin wist beide starts te winnen maar staat nu toch voor een iets andere uitdaging. Het goed maken van de meters zal niet één-twee-drie gebeurt zijn en dan lijkt ook hij kwetsbaar te zijn. Zal zoals de voorgaande twee keer worden gereden door Jos Verbeeck.

Tip van de dag: 6. Gosip Sidney

 

Koers 8 PRIX DE BRUXELLES:

In de achtste koers komen de laatste Nederlandse belangen van deze meeting in actie. Fidelity Rhythm lijkt van de twee paarden het meest kansrijk voor een goed eindresultaat. De merrie wist de laatste keer op Mons de leiding weer eens in handen te krijgen en was behoorlijk fanatiek aan kop. Desondanks wist zij het goed vol te houden in de laatste rechte lijn en wist zij beslag te leggen op de tweede plaats. Lijkt hier soortgelijke tegenstand te treffen en zit het mee onderweg zou een trioklassering mogelijk moeten zijn. Zal worden gereden door Danny Brouwer. Crazy Lover pakt de laatste tijd zijn klasseringen mee maar heeft nier meer het niveau van een aantal jaren geleden. Hij lijkt het normaal gesproken lastig te krijgen in deze koers en wanneer hij een plaatsgeld mee pakt heeft hij het al goed gedaan. Zal in deze koers gereden gaan worden door Jaap van Rijn. Titan Vepimi was de laatste keer niet heel erg gelukkig, maar de vorm van de ruin lijkt nog altijd wel goed te zijn. Moet hier vanuit het veld normaal gesproken een mooi koersverloop krijgen en op zijn slotronde af moet hij hier meedoen om de overwinning. Zal hier gereden gaan worden door trainer Hein van den Hende en vertrekt weer optimaal zonder ijzers.

Plaatskoppel van de dag: 4/ 1, 3, 6, 8, 9, 10, 11