Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Marseille - 27 maart

Marseille – woensdag 27 maart 2019 – Start 13.45 uur

Race 1: 2e Etape du Grand National du Trot

De onlangs ondanks een slechte start als 2e in de Coupe des 5 Ans in Cagnes-sur-Mer eindigende Elvis du Vallon (7) verschijnt hier in topvorm aan de start. Mooi ingeschreven in het eerste band en goed presterend op de afstand van vandaag (een overwinning in de Finale régionale des 4 Ans in november vorig jaar) is de zoon van  Reve de Beylev hier een betrouwbare keuze, temeer omdat hij weer zonder ijzers loopt. De oppositie voor de pupil van Nicolas Ensch wordt gevormd door Calaska de Guez (4), die ongeslagen is in vier starts zonder ijzers en die niet voor toeristische doeleinden door Jean-Michel Bazire naar Marseille zal worden gestuurd, en Black Jack From (8), voor wie alles valt of staat met een foutloos parcours. De getuige haar winst in een Groupe III in Cagnes in topvorm verkerende Bulle de Laumont (11) moet hier meters voorgeven maar zij komt zeker in beeld voor een plaatsgeld, net als Cash des Caillons (1), die drie koersen won aan de Riviera sinds begin dit jaar. De als 10-jarige beter dan ooit zijnde Viking d'Hermès (16) zal proberen de goede lijn vast te houden. Bolt (12), die niet makkelijk is maar opviel door zijn goede eindsprint in Cagnes, en Bachar (6), die lang niet slecht liep bij zijn heroptreden in Le Croisé-Laroche, komen in een tweede lijn.

Plaats 1: Elvis du Vallon (7)
Plaats 2: Calaska de Guez (4)
Plaats 3: Black Jack From (8)
Plaats 4: Bulle de Laumont (11)
Plaats 5: Cash des Caillons (1)

 

Race 2: Prix de Cagnes sur Mer

Bébé de Beauvoisin (7) besloot de winterperiode met een overwinning over 2925 meter in Cagnes sur Mer. Nu hij weer zonder ijzers loopt en gereden wordt door een goede leerling lijkt de zoon van Otello Pierji in staat om een tweede zege op rij te scoren. De strijd is echter nog niet beslist gelet op de aanwezigheid van Défi de Nay (4), die beter liep dan zijn 12e plaats op 24 maart in Feurs doet vermoeden, omdat hij geen ruimte had met het nodige over achter een haag van paarden in de eindfase, en van Calicot du Vivier (2), die momenteel in uitstekende vorm verkeert. Goed presterend op deze baan kan Butterfly Elde (14) zich met de aankomst bemoeien ondanks zijn slechte positie achter de startauto. Darwin Maza (10), die altijd zijn best doet maar hier ook een matig startnummer heeft, en Alabama Blue (1), die zich weer eens voorin liet zien in Reims, komen vooral in beeld voor een plaatsgeld. Big Boss du Jas (13), die komende is en al won op deze baan, mag niet onderschat worden.

Plaats 1: Bebe de Beauvoisin (7)
Plaats 2: Defi de Nay (4)
Plaats 3: Calicot du Vivier (2)
Plaats 4: Butterfly Elde (14)
Plaats 5: Darwin Maza (10)

 

Race 3: Prix de Cavaillon

Het is moeilijk om iets negatiefs te zeggen over Glycine de Joux (3), die sinds haar debuut zeer regelmatig presteert. Na haar zege in een fraaie stijl over 2000 meter in Lyon-Parilly kan de merrie van Pierre Callier hier profiteren van deze mooie inschrijving om een tweede zege op rij te behalen. De trouwe Gazelle Daxel (4), die wat in categorie zakt, en de zeer goed gefokte Guarda's Fella (1), die twee zeges aan de Riviera behaalde waarvan een over een korte afstand, lijken het best geplaatst om de ereplaatsen te bezetten achter onze favoriete. Good Pearl (5), die er altijd bij is, zal opnieuw meedoen in de strijd om een hoge klassering.

Plaats 1: Glycine de Joux (3)
Plaats 2: Gazelle Daxel (4)
Plaats 3: Guarda's Fella (1)
Plaats 4: Good Pearl (5)

 

Race 4: Prix des Caves Saint-Marc de Caromb

Succesvol in de beide disciplines, maar ook altijd in staat tot een galoppade, liet Espoir du Marny (3) zich zien met een opvallend goede eindsprint voor de sulky over 2850 meter in Lyon-Parilly. Nu hij hier weer gereden wordt door Alexandre Abrivard, met wie hij op 6 februari op Vincennes won over 2850 meter kleine piste, zal de zoon van Village Mystic niet ver van de winst zijn als hij van start tot finish de draf eronder houdt. Crock Vauloger (5), die in zijn laatste start een overwinning behaalde in dit genre aan de Riviera, en Coyote de Guez (7), recent winnaar op de baan van Pontchâteau, staan klaar om toe te slaan bij een eventueel falen van de pupil van Kevyn Thonnerieux. Cocktail Dynamite (6), die als gevolg van zijn drie gemakkelijke zeges in Hyeres in categorie stijgt, Artiste du Lys (11), die in een goede conditie is bij zijn terugkeer onder het zadel, en Dick des Malbereaux (1), die erg regelmatig presteert in deze discipline, hebben eveneens een woordje te zeggen bij de verdeling van de prijzen.

Plaats 1: Espoir du Marny (3)
Plaats 2: Crock Vauloger (5)
Plaats 3: Coyote de Guez (7)
Plaats 4: Cocktail Dynamite (6)
Plaats 5: Artiste du Lys (11)

 

Race 5: Prix du Chateau d'If – St Michel de Marse

Emir d'Yvel (2) toont zich sterk verbeterd sinds Nicolas Ensch hem zonder ijzers laat koersen, in vier starts eindigde hij steeds bij de eerste vier. Nu hij hier een ideale startpositie achter de auto heeft en bovendien goed presteert op korte afstanden verdient de zoon van de tophengst Love You veel vertrouwen van de wedders. Als gevaarlijkste tegenstanders noemen wij Everton de Vandel (6), die de laatste weken steeds verder verbetert en op fraaie wijze won aan de Riviera, en Espoir de Bellouet (4), die in topvorm is en vrijwel nooit teleurstelt als hij zonder ijzers loopt. Ebène de Jay (1), die beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien, en Estoc Nogentais (10), eervol 5e in de Coupe des 5 Ans, zijn meer dan simpele figuranten in deze koers.

 
Plaats 1: Emir d'Yvel (2)
Plaats 2: Everton de Vandel (6)
Plaats 3: Espoir de Bellouet (4)
Plaats 4: Ebene de Jay (1)
Plaats 5: Estoc Nogentais (10)

 

Race 6: Prix de Salon de Provence

Diamant du Rabutin (15) zou ongeslagen zijn geweest in 6 starts als hij niet zeer streng was gediskwalificeerd na enquête (voor hinder in de laatste bocht) op 5 februari. Nu hij hier weer een tegenstand binnen zijn bereik treft zou de zoon van Uniclove teleur stellen als hij niet mee zou doen voor de overwinning. Bambi de Kernas (4), die het uitstekend doet in deze categorie, en Dialetto (7), die twee van dit soort koersen won in januari, zullen proberen stevig partij te bieden aan de pupil van Yannick-Alain Briand. De in dit soort koersen welbekende Baumont d'Avignère (9) verdient eveneens een zeker krediet bij de wedders, net als Bleu Blanc Bleu (14), die het al eerder goed deed in dit genre. De verrassing zou kunnen komen van Codessa Dry (11), die momenteel in prima vorm steekt, of van Barbe à Papa (1), die bij zijn heroptreden op deze afstand 4e werd na vier maanden afwezigheid. Airelle Fleurie (8), die enigszins in categorie stijgt, zal ook proberen zich in de eindstrijd te mengen.

Plaats 1: Diamant du Rabutin (15)
Plaats 2: Bambi de Kernas (4)
Plaats 3: Dialetto (7)
Plaats 4: Baumont d'Avignere (9)
Plaats 5: Bleu Blanc Bleu (14)

 

Race 7: Prix Docteur Yves Bachelier

De sinds de herfst van vorig jaar onder de hoede van Romuald Mourice opererende Caresse (5) boekte onlangs een zege op Cagnes sur Mer, waarbij zij werd gereden door Eric Raffin. Nu zij vandaag mooi staat ingeschreven in het eerste band kan de dochter van Overtrick van kop af ver komen. Haar voornaamste rivalen zijn op papier Capitole Meslois (13), die in uitstekende vorm is zoals blijkt uit zijn recente zege in Cagnes over de sprint, en Bebeto (14), thuis in deze categorie maar met wie het altijd kan vriezen of dooien. Aandacht voor Aramis Deiha (10), die in zijn laatste start een aanzienlijke vormverbetering liet zien op deze baan. Carré Noir (1), die een 2e plaats behaalde over 2925 meter aan de Riviera, en Bora du Fossé (7), die hier zonder ijzers staat ingeschreven tegen de winsomgrens en gereden wordt door Yannick-Alain Briand, kunnen zich ook met de aankomst bemoeien. De kansen van Andy Love Richer (2), hier zonder ijzers en altijd goed op deze afstand, en Anakin Skywalker (12), die de benen strekte op de baan van Hyeres, zijn interessant voor de liefhebbers van hoge quoteringen.

Plaats 1: Caresse (5)
Plaats 2: Capitole Meslois (13)
Plaats 3: Bebeto (14)
Plaats 4: Aramis Deiha (10)
Plaats 5: Carre Noir (1)

 

Race 8: Prix de Cassis

Winnaar van een koers aan het begin van de wintermeeting aan de Riviera werd Falcon de Godrel (9) vervolgens ingezet in de grote koersen voor zijn leeftijdgenoten, hij sloeg daarin geen slecht figuur. Hij toonde op de baan van Hyeres die hem niet echt ligt een prima eindschot de laatse keer en in deze koers vindt de pupil van Yannick-Alain Briand een mooie gelegenheid om weer eens te winnen. De directe tegenstand wordt aangevoerd door Furie de l'Alba (7), die na een rustige rentreekoers in Hyeres hier voor het eerst in haar loopbaan zonder ijzers zal starten, en Fusée de Ginai (3), die in topvorm is en erg trouw is als zij zonder ijzers loopt. Ferlaine (8), die beter kan dan wat zij de laatste tijd laat zien, en Fragon d'Avignère (5), die op een goede dag tot veel in staat is, zijn mogelijke verrassingen voor de betere plaatsen in de aankomst.

Plaats 1: Falcon de Godrel (9)
Plaats 2: Furie de l'Alba (7)
Plaats 3: Fusee de Ginai (3)
Plaats 4: Ferlaine (8)
Plaats 5: Fragon d'Avignere (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.