Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mauquenchy - 18 januari

Mauquenchy – vrijdag 18 januari 2019 - Start 16.22 uur

Race 1: Prix du Mont Hallebout

Tweede in zijn voorlaatste koers achter de goede Etenclin op dit parcours dient Eclat de Mahey (16) niet veroordeeld te worden op zijn recente falen op Vincennes, waar hij in de aanvangsfase foutief was. Hij treft hier wat minder sterke tegenstanders en daarom kan de drager van de klassieke kleuren van Graaf Pierre de Montesson zich hier herstellen. De oppositie wordt aangevoerd door Elio Mannetot (15), die zeker een veld als dit aan kan indien hij foutloos blijft, en Emblème Royal (3), die niet startte sinds zijn overwinning hier op 25 november maar die blijk geeft nog wat winsom in te kunnen halen. Hoewel beiden hun heroptreden hier maken verdienen Enjoy du Vernet (4), zoon van Ready Cash, en Edjo du Mont (9), gereden door David Thomain in deze mooie inschrijving tegen de limiet, onze aandacht. De, zoals bleek uit zijn koers van afgelopen zondag in Pontchâteau, terug in vorm komende Eloge de Lara (1) kan mogelijk voor een verrassing zorgen, omdat hij hier zonder ijzers loopt. De kansen van Eros du Brisse (18), gezien zijn zege in Graignes van 3 december, en van Eclair Dream (17), die hier met ijzers loopt, dienen niet te worden onderschat.

Plaats 1: Eclat de Mahey (16)
Plaats 2: Elio Mannetot (15)
Plaats 3: Embleme Royal (3)
Plaats 4: Enjoy du Vernet (4)
Plaats 5: Edjo du Mont (9)

 

Race 2: Prix de Mauquenchy

Elégante River (11) wisselde in het laatste kwartaal van 2018 goede met slechte resultaten af maar op deze baan zal zij zich thuis voelen. In tegenstelling tot haar laatste twee starts loopt zij hier zonder ijzers en ideaal geplaatst aan de winsomgrens verdient deze dochter van Un Mec d'Héripré veel krediet bij de wedders. Haar voornaamste rivalen zijn voornamelijk de pupillen van Christine Delamare te weten Epona des Neuzy (10), die prima presteerde in de afgelopen herfst maar die we niet zagen sinds haar zege van 25 november op dit parcours, en Es Tu la des Fanes (16), die goed presteert en al mooie dingen heeft laten zien op deze afstand. Emeraude Vébé (15), die hier een lagere categorie opzoekt na twee mislukte optredens in Vincennes, en Exotica Idef (6), in stijgende vorm maar niet erg betrouwbaar in de koers, zullen starten met enige ambities, op zijn minst voor de plaatsen. Wachtend op een bevestiging van haar goede koers in Graignes van 14 december kan Emotion Cordière (8) hierin slagen met de hulp van Bjorn Goop op de sulky, hou haar in de gaten! De liefhebbers van outsiders kunnen geïnteresseerd zijn in de kansen van Ewa Sky (2), keurig 5e in Pontchâteau afgelopen zondag, en Electra d'Ela (13), die alleen maar verbeterd kan zijn ten opzichte van haar koers in Nantes van 26 december waar zij na vier en een halve maand rust een heroptreden maakte met haar ijzers onder (zij loopt vandaag zonder ijzers).

Plaats 1: Elegante River (11)
Plaats 2: Epona des Neuzy (10)
Plaats 3: Es Tu La des Fanes (16)
Plaats 4: Emeraude Vebe (15)
Plaats 5: Exotica Idef (6)

 

Race 3: Prix Une de Mai

Na een onopvallend heroptreden op 21 december in Vincennes na zes en een halve maand afwezigheid toonde Daybreak (17) grote vormverbetering in Nantes, waar hij slechts werd verslagen door een zekere Dentella Bella. Deze vrijdag perfect ingeschreven tegen de winsomgrens en opnieuw zonder ijzers is de zoon van de goede Popinée de Timbia hier een logische favoriet. Djinn Madrik (4), die succesvol was in Cordemais op 23 december, en Diablo de Caponet (6), altijd serieus en voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers, zullen proberen stevig weerstand te bieden aan de pupil van Thierry Duvaldestin. Let op Big Ben Franca (8), die zonder ijzers en met een prof in vorm mooi staat ingeschreven tegen de limiet. Donostia de Lou (11), die best aardig liep in Vincennes, waar zij duidelijk nog een koersje nodig had, en Cliché Meslois (12), indien hij van start tot finish blijft draven, zouden niet verbazen met een podiumplaats in dit gezelschap. De verrassing zou kunnen komen van Bambina Fortuna (18), die beter kan dan wat haar laatste verrichtingen laten zien en die al twee zeges uit vier pogingen behaalde op dit parcours, of van Cléa Miquellerie (12), gezien haar 3e plaats van 21 december in Pontchâteau.

Plaats 1: Daybreak (17)
Plaats 2: Djinn Madrik (4)
Plaats 3: Diablo de Caponet (6)
Plaats 4: Big Ben Franca (8)
Plaats 5: Donostia de Lou (11)

 

Race 4: Prix Quo Vadis

Férona de Duffel (6) heeft veel beter gelopen dan haar laatste twee uitschakelingen doen vermoeden, waar zij beide keren liet zien een eerste kans te hebben gehad. Indien zij erin slaagt om foutloos te blijven zal de dochter van Jag de Bellouet dicht bij de waarheid zitten. Fille d'Argent (14), geabonneerd op ereplaatsen en die het al goed gedaan heeft op dit parcours, en Fast Destinée (4), op de goede weg na vele uitschakelingen en voor het eerst in haar carrière zonder ijzers, staan bij een misstap van de pupil van de gebroeders Martens klaar om de bloemen binnen te halen. Recent 3e in Cabourg in haar eerste koers zonder ijzers en niet afgeschrikt door de wijziging in koersrichting kan Fidji de Lair (12) hier voor een verrassing zorgen, net als Faresa (9), die tegenwoordig vaak goed loopt en hier zonder ijzers verschijnt. Tenslotte completeren wij onze keuze met Fortune de Crennes (11), die lastig in te schatten is op haar rentreekoers van 17 december maar die aardige ruimte tot verbetering heeft, en Fantasia Love (10), op haar plaats in deze categorie maar die debuteert op een linksom baan.

Plaats 1: Ferona de Duffel (6)
Plaats 2: Fille d’Argent (14)
Plaats 3: Fast Destinee (4)
Plaats 4: Fidji de Lair (12)
Plaats 5: Faresa (9)

 

Race 5: Prix Intermede

Flash de Joux (8) heeft zijn eerste optreden op 21 december in Pontchâteau beklonken met een overwinning van start tot finish. Voorzien van een duidelijke ruimte tot progressie zou de zoon van Saxo de Vandel niet verbazen door zijn ongeslagen status te handhaven in deze koers. Wij zien als directe oppositie Fangio du Guesclin (12), die snel aan vorm wint gezien zijn laatste koers in Nantes waar hij slechts werd voorafgegaan door een gedeclasseerde tegenstander, en First de Rougemont (4), niet gestart sinds zijn winnende debuut in Caen op 7 november en die hier terugkeert zonder zijn “familiejuwelen” (het paard is gecastreerd). Aandacht voor de debuterende Famous Gwen (1), een halfbroer van de uitstekende The Lovely Gwen met als vader de tophengst , die getraind wordt door Björn Goop. Famous Jet (3), auteur van een zeer eervol heroptreden op 26 december aan de Riviera, verdient zeker ook enig vertrouwen van de wedders. Forcing Verone (11), die blijk heeft gegeven van een zekere regelmaat maar die net een beetje tekort schijnt te komen om haar palmares te openen, en Filou des Chasses (2), die in een goede vorm bij ons komt vanuit België en die aan het begin van zijn carrière hier al eens tweede werd, komen vooral voor een plaatsgeld in beeld.

Plaats 1: Flash de Joux (8)
Plaats 2: Fangio du Guesclin (12)
Plaats 3: First de Rougemont (4)
Plaats 4: Famous Gwen (1)
Plaats 5: Famous Jet (3)

 

Race 6: Prix Jamin

Komend uit de eerste generatie van de kampioen Bold Eagle heeft Gaultheria (2) enkele kwaliteiten laten zien in haar kwalificatie op Grosbois (1'19"8 op 24 augustus 2018). In haar eerste officiële koers dient de merrie van Yannick Desmet van nabij gevolgd te worden. Go The Best (11), die komende is, en Gentleman de Puch (10), die netjes presteert en hier minder sterke tegenstanders lijkt te treffen dan laatst in Graignes, zijn de meest gevaarlijke opponenten voor onze favoriete. Golden Cash (5), gekwalificeerd in 1'18"9 in Grosbois op 20 december, en Gabor d'Occagnes (1), wiens moeder zich zeer verdienstelijk maakt in de fokkerij, kunnen zich mogelijk mengen in de aankomst. De verrassing kan komen van Gulliver d'Ela (14), die een goede indruk achterliet bij zijn debuut in La Capelle (11/11/18) alvorens teleur te stellen in Le Croisé-Laroche, of van Ganador Del Amor (9), die dichtbij Go The Best eindigde op 3 december in de stad Lille.

Plaats 1: Gaultheria (2)
Plaats 2: Go The Best (11)
Plaats 3: Gentleman de Puch (10)
Plaats 4: Golden Cash (5)
Plaats 5: Gabor d’Occagnes (1)

 

Race 7: Prix Phaeton

Na vorige maand haar palmares te hebben geopend op de baan van Châteaubriant heeft Firiane de Guez (14) haar goede optreden bevestigd op dezelfde baan waar zij voor het eerst zonder achterijzers liep. Mooi ingeschreven aan de winsomgrens zou de dochter van Jag de Bellouet op de ingeslagen weg door moeten kunnen gaan. Als voornaamste tegenstanders zien wij Fifty Five Bond (9), winnaar in Toulouse op 6 januari, en Fast Loulou (8), die hier voor het eerst zonder ijzers loopt en baat heeft bij de langere afstand. Ficus d'Anjou (13), die beter is geworden zonder zijn ijzers, en Facto Prior (15), die beter kan dan wat hij laat zien, hebben eveneens een woordje te zeggen, op zijn minst voor de plaatsen. Zonder ijzers en toevertrouwd aan een momenteel zeer succesvolle vrouwelijke jockey zal Fiovie de Guègue (10) het waarderen om wat anders te zien dan de baan van Vincennes, pas op voor haar! De kansen van French Kiss Jiel (12), die zich tot de monté wendt na een uiterst moeilijk karakter maar ook kwaliteiten voor de sulky te hebben getoond, en Flash Photo (2), in staat tot een openbaring indien hij op het goede been vertrekt, zijn verleidelijk voor de liefhebbers van hoge uitbetalingen.

Plaats 1: Firiane de Guez (14)
Plaats 2: Fifty Five Bond (9)
Plaats 3: Fast Loulou (8)
Plaats 4: Ficus d’Anjou (13)
Plaats 5: Facto Prior (15)

 

Race 8: Prix de la Valerianelle Dentée

Winnaar van een koers over 2850 meter op de kleine piste van Vincennes op 9 december loopt Défi de Subligny (15) hier deze keer met ijzers. Maar omdat hij al eerder goed presteerde met zijn ijzers onder en bovendien een minder sterk veld treft dan de laatste keer kan de zoon van Oh James zijn tweede zege op rij behalen. Chicago Bello (1), onlangs 3e in een vergelijkbare koers in Nantes waar hij met ijzers liep (vandaag zonder ijzers!), en Dino du Bourg (7), die van stal veranderde na een claimkoers in Parijs, zullen proberen goed tegengas te geven aan onze favoriet. Winnaar op deze baan op 9 december zal Calagan Dechambou (3) proberen de stijgende lijn vast te houden. Borigano (10), die zich op dit type baan thuis zou moeten voelen en die onlangs op Vincennes weinig gelukkig was, en Arnold de Cossé (14), winnaar in deze categorie op 23 december in Cordemais, verdienen eveneens krediet bij de wedders. Come Back (4), die in staat is om een rol te spelen indien hij goed vertrekt, en Dioline de Lexlor (12), afwezig sinds drie maanden maar die een veld als dit zeker aan kan, komen in beeld als tweede keus.

Plaats 1: Defi de Subligny (15)
Plaats 2: Chicago Bello (1)
Plaats 3: Dino du Bourg (7)
Plaats 4: Calagan Dechambou (3)
Plaats 5: Borigano (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.