Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mauquenchy - 28 februari

Mauquenchy – donderdag 28 februari 2019 - Start 11.55 uur

Race 1: Prix de l’Aitre Saint-Maclou - Rouen

Slechts voorafgegaan door twee zeer talentvolle driejarigen (respectievelijk Golden Sautonne en Ginger Up), op 18 februari jongstleden in Laval zal Great Kool (10) niet lang wachten om zijn palmares te openen en dat zou in dit veld al kunnen gebeuren! Om daarin te slagen dient hij vooral af te rekenen met Gonna Fly (13), die de kleuren van Jean-Pierre Dubois verdedigt en die bij zijn debuut in Lyon-la-Soie opviel door zijn goede eindsprint hetgeen een 3e plaats opleverde, maar ook met Gavroche Star (12), die naar verwachting sterker is geworden nu hij twee koersen heeft gelopen, Gamin du Lerre (9), die op de goede weg lijkt, en Gentleman Lover (3), die we weer in vertrouwen kunnen nemen. Garde à Vous (1), die niet te snel veroordeeld mag worden, en Gentleman de Puch (11), die al de nodige ervaring heeft, kunnen zich eventueel in de aankomst mengen.

Plaats 1: Great Kool (10)
Plaats 2: Gonna Fly (13)
Plaats 3: Gavroche Star (12)
Plaats 4: Gamin du Lerre (9)
Plaats 5: Gentleman Lover (3)

 

Race 2: Prix de la Cathedrale de Rouen

In deze koers onder het zadel voor leerling jockeys, die er vrij open uitziet, geven wij voorzichtig de voorkeur aan Eclipse Somolli (14), die hier zonder ijzers gaat lopen, boven Etoile Pierji (13), die een veld als dit aan lijkt te kunnen, Empereur d'Orival (11), die een nette 2e plaats behaalde in Nantes (blijft hij foutloos?), Etnos de Flin (5), na een verdienstelijk heroptreden (5e) en Eloge de Lara (6), die het al eerder goed deed in deze discipline. Emir de l'Iton (15), de meest winnende van dit veld, die hier aan de start komt in een stijgende vorm, en Enna de Pommeraye (12), die we niet te snel moeten weglaten, kunnen voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Eclipse Somolli (14)
Plaats 2: Etoile Pierji (13)
Plaats 3: Empereur d’Orival (11)
Plaats 4: Etnos de Flin (5)
Plaats 5: Eloge de Lara (6)

 

Race 3: Prix de l’Abbaye Saint-Ouen Rouen

Na begin dit jaar twee overwinningen te hebben behaald in evenzoveel starts zal de “Marmion'' Fidelia Bella (9) hier door kunnen gaan op de goede weg en zij lijkt hier zeer kansrijk voor opnieuw een zege op dit niveau. Met een gunstig koersverloop kan zij weer toeslaan. Het gevaar komt voor haar vooral van Fun Lady Black (13), die nog een aardige ruimte tot verbetering lijkt te hebben, ook zij won haar laatste twee koersen, zij het op de baan van Argentan. Het kan een mooi duel worden! Als tegenstander voor deze favorieten kunnen we vooral denken aan Féline des Ruettes (14), de rijkste van het veld, die al de nodige kwaliteit heeft getoond op de baan, maar ook aan Fille d'Argent (7) en aan Farfallina (1), die beide regelmatig goed presteren. De van rust komende talentvolle Féline Mourotaise (12) en First Star (10) dienen direct scherp te zijn om zich in dit veld gelijk te kunnen laten gelden!

Plaats 1: Fidelia Bella (9)
Plaats 2: Fun Lady Black (13)
Plaats 3: Feline des Ruettes (14)
Plaats 4: Fille d’Argent (7)
Plaats 5: Farfallina (1)

 

Race 4: Prix de la Place du Vieux Marché - Rouen

Wij proberen het hier met Forrest Gédé (1), zelfs nu hij sinds zijn eerste overwinning op 21 juli 2018 in Graignes niet in de baan is geweest, maar hij loopt hier voor het eerst in zijn carrière zonder ijzers en is daarmee een interessante kanshebber! Mocht hij falen dan kan Followme Castelets (14), die dit seizoen komende is, ook een mogelijke winnaar zijn, we zien hem eerder dan Frappe Fort (13), die wel het nadeel heeft van een heroptreden, of Fly du Vertain (5) en Flash Ouest (4), die beiden hier gaan ontdekken hoe het is om zonder ijzers te lopen (waarbij ze een heel ander gezicht kunnen laten zien!). Follow Me du Luot (11), die twee zeges boekte op de baan van Vire, en Figaro Gema (8), die de laatste keer opviel ondanks zijn fout bij de start, kunnen voor een verrassing zorgen. We zouden ook nog enkele anderen kunnen noemen....

Plaats 1: Forrest Gede (1)
Plaats 2: Followme Castelets (14)
Plaats 3: Frappe Fort (13)
Plaats 4: Fly du Vertain (5)
Plaats 5: Flash Ouest (4)

 

Race 5: Prix du Gros Horloge – Rouen

Na een goede 4e plaats op Vincennes lijkt Aslak (13) hier een van de kandidaten voor de overwinning in deze amateurkoers, ten opzichte van Cybèle de Meslay (2), die een mooie regelmaat laat zien, Cabadès (8), ideaal ingeschreven aan de kop tegen de winsomgrens, Connection Ecus (6), die we niet te snel mogen weglaten en Blue du Louvet (7), die probeert de beide disciplines met succes te combineren. Avenir de l'Iton (14), deze keer aangemeld zonder achterijzers, Coucou Mon Neveu (3), die progressie kan laten zien ten opzichte van zijn recente starts, en Ballerine Sissi (16), de meest winnende van het veld, kunnen profiteren van een eventueel falen van onze favorieten voor op zijn minst een plaatsgeld.

Plaats 1: Aslak (13)
Plaats 2: Cybele de Meslay (2)
Plaats 3: Cabades (8)
Plaats 4: Connection Ecus (6)
Plaats 5: Blue du Louvet (7)

 

Race 6: Prix de l’Historial Jeanne d’Arc - Rouen

Overtuigend winnaar op deze baan in januari zal Elio Mannetot (6) trachten zijn recente uitschakeling te doen vergeten en zich proberen te revancheren in deze koers. Het is opnieuw een kwestie van alles of niets met hem! De meest winnende van het veld, Enjoy Day (14), mag niet te snel worden veroordeeld op zijn laatste uitschakeling en wordt hier toevertrouwd aan de goede zorgen van Tony Le Beller; hij kan toeslaan mocht onze favoriet falen, net als Early Dancer (9), bij deze gelegenheid voor het eerst in zijn loopbaan zonder ijzers, El Matador (12), die maar liefst drie zeges op rij boekte (hij was echter afwezig sinds 18 oktober 2018...), en Epine d'Avril (5), die goed kan opschieten met haar pikeur van vandaag. Escale Sautreuil (7), die kennis maken met het lopen zonder ijzers, en Eurêka d'Eronville (8), die we niet te snel mogen weglaten, komen in beeld bij de liefhebbers van interessante outsiders.

Plaats 1: Elio Mannetot (6)
Plaats 2: Enjoy Day (14)
Plaats 3: Early Dancer (9)
Plaats 4: El Matador (12)
Plaats 5: Epine d’Avril (5)

 

Race 7: Prix de l’Armada 2019 de Rouen

Na een prima eerste optreden dit jaar op deze baan in Mauquenchy (2e), zal Duc d'Or (13) deze keer proberen de hoogste trede van het podium te beklimmen, hij moet hierbij wel rekening houden met de kandidaturen van Destin de Star (18), die het best staat ingeschreven qua winsom en die een fraaie 2e plaats behaalde in Graignes, en van Divina d'Evel (17), die een prima vormstijging liet zien in haar laatste koers door 3e te worden (we mogen een bevestiging verwachten!), maar ook die van Don Huberto (3), die deze koers ingaat met een overwinning over deze afstand op zak, en van Derby du Maine (6), die twee zeges op rij boekte en niet aarzelt om de verre reis te maken voor deze mooie inschrijving in het eerste band (voor een 3e zege op rij?). Darline Mourotaise (11), ondanks haar heroptreden, Djinn Madrik (14), die weliswaar met ijzers loopt maar niet onmogelijk is voor een verrassing in een veld als dit indien hij een goede dag heeft, en Diablo des Forêts (16), die weer enig vertrouwen verdient, komen hierna. Ook hier zouden we nog meer paarden kunnen noemen....

Plaats 1: Duc d’Or (13)
Plaats 2: Destin de Star (18)
Plaats 3: Divina d’Evel (17)
Plaats 4: Don Huberto (3)
Plaats 5: Derby du Maine (6)

 

Race 8: Prix de l’Ile Lacroix - Rouen

Ever Pride (17) stelde teleur op Vincennes in de afgelopen wintermeeting, maar de pupil van Sébastien Guarato treft hier een koers op maat qua winsom in deze provinciale categorie; hij heeft hier een mooie kans om zijn geschonden blazoen wat op te poetsen. Met een goed koersverloop twijfelt niemand eraan dat hij een koers als deze Prix de l'Ile Lacroix-Rouen zou kunnen winnen. Tegenover hem zien wij kansen voor Au Delà de Bouère (14), die zich altijd present meldt, maar ook voor Cador de Romaz (7), op voorwaarde dat hij van start tot finish blijft draven (hij loopt deze keer zonder ijzers!), of Bois du Bosnet (18), de meest winnende van het veld die het verdient weer in vertrouwen te worden genomen, en Deganawidah (10), recent winnaar (maar die hier de ijzers onder houdt..). Croisette (3), die komende is. Elsa du Pommereux (13), de andere 5-jarige in dit veld, gezien haar beste prestaties, en Crooner Maza (6), wiens terugkeer op de baan we met interesse volgen, zullen proberen te profiteren van een eventueel falen van onze favorieten.

Plaats 1: Ever Pride (17)
Plaats 2: Au Dela de Bouere (14)
Plaats 3: Cador de Romaz (7)
Plaats 4: Bois du Bosnet (18)
Plaats 5: Deganawidah (10)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.