Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Mauquenchy - 15 september

Mauquenchy - zondag 15 september - Start: 12.10

Race 1: Prix de la Federation du Nord

Dalton Noa (2) won maar liefst 10 van zijn laatste 12 starts en heeft hier van kop af weer uitstekende kansen op een zege. Ook Diane du Palais (5) is in topvorm en heeft een mooie uitgangspositie. Uit het tweede band dreigt het gevaar van Beau d'Arquenay (15), die we weer ons vertrouwen geven op basis van zijn reeks prestaties in het voorjaar, en Cachou des Molands (14), die komende is en zonder ijzers voor een verrassing kan zorgen. Voor de plaatsen kijken we naar Dream Crown (8), die mooi staat ingeschreven tegen de winsomgrens, en Beautiful Fortuna (12), die wisselvallig is maar op een goede dag een rol kan spelen.

Plaats 1: Dalton Noa (2)
Plaats 2: Diane du Palais (5)
Plaats 3: Beau d'Arquenay (15)
Plaats 4: Cachou des Molands (14)
Plaats 5: Dream Crown (8)

 

Race 2: Prix Equi-Ressources

Fleur du Guelier (15) kan in deze open koers haar laatste zege onder het zadel bevestigen met de steun van Alexandre Abrivard, nu zij zonder ijzers loopt krijgt zij onze voorkeur. De snelle maar riskante Flamenco Jiel (2) was de laatste keer eindelijk eens foutloos en beliep een snelle 2e plaats, als hij op de benen blijft kan hij er weer bij zijn. French Kiss Jiel (16) is in deze discipline een klasse beter dan voor de sulky, zijn laatste start moeten we dan ook vergeten. Voor de plaatsen kan de strijd gaan tussen Fast Loulou (12), die het al goed deed onder het zadel, Fairlight (6), die iets recht te zetten heeft na zijn laatste uitschakeling, en Fortuno de Viette (10), die met een goede jockey terugkeert in zijn favoriete discipline.

Plaats 1: Fleur du Guelier (15)
Plaats 2: Flamenco Jiel (2)
Plaats 3: French Kiss Jiel (16)
Plaats 4: Fast Loulou (12)
Plaats 5: Fairlight (6)

 

Race 3: Prix du Coren

Een erg open draverij voor 3-jarigen. Wij hebben een voorzichtige voorkeur voor Geronimo de Lou (9), die de snelste van dit veld is en al een reeks goede koersen liep. Hij moet echter oppassen voor Goldorack Quick (14), die iets langzamer is maar in zijn vier starts telkens op het podium eindigde, en Gladiator des Baux (7), die in al zijn start sterk liep en nog verder kan verbeteren. Gratias Avis (11) doet niets verkeerd en mag ook aanspraak maken op een hoge klassering, net als Groupie du Quenne (8), die haar stijgende vorm toonde met een mooie zege. De oude Jean Pierre Dubois betreedt het strijdtoneel met Glory Island (4), en deze rijder mogen we nooit onderschatten. Ook andere paarden zouden kunnen verrassen bij deze jonge generatie.

Plaats 1: Geronimo de Lou (9)
Plaats 2: Goldorack Quick (14)
Plaats 3: Gladiator des Baux (7)
Plaats 4: Gratias Avis (11)
Plaats 5: Groupie du Quenne (8)

 

Race 4: Prix Seine TP

Fleche du Cedre (14) staat er hier gegoten in en zij krijgt van ons de favorietenrol, zij loopt altijd met ijzers en treft hier een tegenstand binnen haar bereik. De buit is echter niet op voorhand binnen tegen Fanjo des Pres (10), die de laatste tijd enorm snel verbetert en perfect staat ingeschreven in het eerste band. Ook Favorite Jenilou (3) is de verloren tijd rap aan het inhalen en moet weer meegenomen worden voor een hoge klassering. Fedora du Chatelet (8) is weer in vorm gekomen en zonder achterijzers lijkt zij een vast paard in de aankomst. Figatellix du Cire (13) heeft een snel record en kan vanuit het tweede band voor een verrassing zorgen. Flash Quick (9) is snel maar riskant, als Alexandre Abrivard hem bij de les kan houden is hij kansrijk.

Plaats 1: Fleche du Cedre (14)
Plaats 2: Fanjo des Pres (10)
Plaats 3: Favorite Jenilou (3)
Plaats 4: Fedora du Chatelet (8)
Plaats 5: Figatellix du Cire (13)

 

Race 5: Prix de la Communaute de Communes des 4

Echo du Vivier (13) won dit jaar al 7 keer uit 9 starts en is hier het te kloppen paard. Achter hem zijn er goede vooruitzichten voor Elara Frazeenne (15), die zonder ijzers haar laatste zege kan bevestigen, en Epee de l'Epine (16), die er altijd bij is en doorgaans tegen sterkere tegenstanders loopt. Eagle de Vauville (9) is weer in vorm en kan profiteren van de voorgift op de favorieten uit het tweede band. Epice Deladou (8), zonder ijzers en mooi ingeschreven, en Emba du Vivier (14), die trouw is en een ervaren leerling achter zich weet, zijn kansrijk voor de plaatsen.

Plaats 1: Echo du Vivier (13)
Plaats 2: Elara Frazeenne (15)
Plaats 3: Epee de l'Epine (16)
Plaats 4: Eagle de Vauville (9)
Plaats 5: Epice Deladou (8)

 

Race 6: Prix Moet et Chandon

Ezigor Nathanpi (7) deed het vorig jaar uitstekend met onder andere een zege op Vincennes. Hij was erg lang afwezig en startte daarna nog maar een keer, maar nu hij zonder ijzers loopt en bovendien de steun heeft van Alexandre Abrivard lijkt hij er weer klaar voor te zijn. Mocht hij teleurstellen dan kan de strijd gaan tussen Eurasia Jiel (15), die in topvorm is en gereden wordt door David Thomain, en Elvis Madji (4), die zonder ijzers erg gevaarlijk is. Esprit Divin (13) heeft een goede jockey op zijn rug en mag blootsvoets niet onderschat worden voor een plaats. Djoy de Bellande (10) en Egerie de Banville (9) zijn eveneens kandidaten voor de plaatsgelden.

Plaats 1: Ezigor Nathanpi (7)
Plaats 2: Eurasia Jiel (15)
Plaats 3: Elvis Madji (4)
Plaats 4: Esprit Divin (13)
Plaats 5: Djoy de Bellande (10)

 

Race 7: Prix de la Sellerie Menand et Fille

Als Dino Volo (15) onderweg niet teveel obstakels tegenkomt kan hij zich in dit veld illustreren, hij is de meest winnende en verkeert in topvorm. Mocht hij teleurstellen dan zijn er kapers op de kust in de vorm van Deal de Cahot (6), die gelijk voorin kan liggen en dan ver kan komen, en Don Salluste (14), die er altijd bij is en hier een mooie koers treft. Voor de plaatsen kunnen we denken aan Divine Nuit (9), die er altijd bij is maar zelden wint, zij loopt zonder ijzers, en Dumenix du Clos (5), die de laatste keer ongeplaatst was maar daarvoor erg goed presteerde. Tenslotte kan Dorbinos (7) voor een verrassing zorgen, hij is de laatste tijd een stuk betrouwbaarder geworden en zonder ijzers is hij een gevaarlijke kandidaat.

Plaats 1: Dino Volo (15)
Plaats 2: Deal de Cahot (6)
Plaats 3: Don Salluste (14)
Plaats 4: Divine Nuit (9)
Plaats 5: Dumenix du Clos (5)

 

Race 8: Prix du Conseil Departemental de Seine M

Croatie d'Amour (8) won sterk in Strasbourg waarbij zij duidelijk de baas was tegen vrij sterke tegenstanders. Met deze mooie inschrijving zijn er kansen op een tweede achtereenvolgende zege. Het gevaar dreigt in het tweede band in de vorm van Aperto Wild (14), die op een goede dag tot veel in staat is, en Docteur d'Erable (13), alhoewel deze in tegenstelling tot zijn laatste goede prestaties nu met ijzers loopt. Don Juan du Houley (4) won tweemaal achtereen maar stelde vervolgens teleur, herstel is mogelijk. Aragonaise (12) plaatst zich regelmatig en kan hier weer met een prijs naar huis gaan, terwijl D'Artagnan France (10) wisselvallig is maar zonder ijzers moeten we hem scherp in de gaten houden.

Plaats 1: Croatie d'Amour (8)
Plaats 2: Aperto Wild (14)
Plaats 3: Docteur d'Erable (13)
Plaats 4: Don Juan du Houley (4)
Plaats 5: Aragonaise (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.