Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 24 november

The Meadowlands - nacht van zaterdag op zondag - Start: 01:15

Het Noord-Amerikaanse hoogseizoen wordt vanavond met een enorme knal afgesloten. Via de “Freshman Fall Final Four” en de TVG-finales is de avond gedoteerd met liefst 2,9 miljoen dollar. Sportief valt er het nodige vuurwerk te verwachten, maar ook vanuit speltechnisch opzicht is deze meeting meer dan interessant.

Race 1- Pacers

We beginnen met een met $ 16.000 gedoteerde, zogenaamde “conditioned pace”. Een opwarmertje dus, al herbergt het aan elkaar gewaagde veld de nodige klasse. Duplicated N (1) is een import uit Nieuw-Zeeland die de nodige indruk heeft gemaakt bij zijn twee starts op Amerikaanse bodem. Met name zijn recente overwinning op Dover Downs smaakte naar meer. Hij maakt vanavond weliswaar zijn debuut op the Meadowlands, maar vanaf dit startnummer en met Timmy Tetrick wederom aan boord geldt hij als het te kloppen paard. Geez Joe (6) trof vorige week veel mindere tegenstand, maar hij liep wel degelijk de beste koers uit zijn carrière. Hij won met een ruime voorsprong en vestigde daarbij een nieuw PR. Wanneer hij vanavond net zo sterk voor de dag komt dan strijdt hij mee om de overwinning. Ocean Colony (3) kan hard vertrekken, beschikt over een prima eindschot en bewezen vorm. Kanshebber. K Ryan Bluechip (5) liet vorige week na een afwachtend parcours nog een sterk eindschot zien. Wellicht kiest rijder Andy Miller vanavond voor een offensievere tactiek. Mogelijke verrassing. Burkentine Hanover (2) trof vorige week véél sterkere tegenstanders en dat bleek te hoog gegrepen. Op basis van zijn eerdere vorm, dit najaar, zou hij toch voorin mee moeten kunnen doen.

 1- 6- 3- 5

 

Race 2- TVG MARES FINAL

Ondanks de $ 175.000 aan prijzengeld is de TVG-finale voor oudere merries (wederom) zeer matig bezet. Hannelore Hanover (2) is hier de titelverdedigster. Normaal gesproken zou dit fenomeen een koers als deze freewheelend moeten winnen, maar ze is sinds augustus al hopeloos uit vorm. Bij een hoge notering is het wellicht een gokje waard om haar winnend te spelen, het blijft tenslotte toch Hannelore, maar op basis van haar laatste prestaties lijkt een overwinning geen realistische verwachting. Emoticon Hanover (3) is hier het te kloppen paard. Deze spijkerharde tante won onlangs nog de finale van de Breeders Crown en is superconstant. Ice Attraction (1) werd achter Emoticon Hanover tweede in diezelfde finale en zal vanavond vermoedelijk wederom gelden als de runner-up. Celebrity Ruth (4) beschikt in principe over het eindschot om hier te kunnen verrassen, maar ze lijkt niet in haar beste vorm te zijn.

3- 1- 2- 4

 

Race 3- Pacers

Foiled Again (7) boekte bij zijn laatste start op Dayton Raceway zijn 106e overwinning en hij gaat hier op jacht naar nummer 107! Deze 14-jarige ruin, met ruim $ 7,6 miljoen winsom de rijkste “standardbred” ooit, is bezig aan zijn afscheidstournee en zal na de koers sowieso gehuldigd worden. In tegenstelling tot Foiled Again heeft de pas 3-jarige Decision Day (5) de toekomst nog voor zich. Na een hele reeks starts op 800- en 1.000-meterbanen komt hij nu naar “The Big M” (een mijlsbaan), waar hij toch mindere tegenstand treft dan hij gewend is geraakt. En rijder Callahan verkiest hem boven paard nummer 2, doorgaans een vingerwijzing. Eerste uitdager. Santiago Style (8) maakte het vorige week matig af, maar dat was tegen sterkere tegenstanders en na een pittig parcours. Zou in dit veld een factor moeten zijn, al helpt het startnummer niet. Roger Mach Em (3) kwam laatst verrassend goed voor de dag op Chester tegen zwaardere competitie. Mooi startnummer en Timmy T aan boord! Tie Your Shoe Ed (6) wist hier vorige week verrassend te winnen na een koers op maat. Hij treft nu betere paarden, dus hij zal het weer van een ideaal koersverloop moeten hebben.

7- 5- 8- 3

 

Race 4- Pacers

Een koers voor pacers die de afgelopen vijf starts geen $ 3.500 hebben verdiend. In dit veld zijn dus geen paarden te vinden die recentelijk vorm hebben laten zien. More Dragon (5) werd hier vorige week vierde in een hogere klasse na een niet bepaald gunstig parcours. Deze vijfjarige ruin heeft al meer dan $ 250.000 verdiend, dus hij beschikt wel degelijk over enige klasse. Om het nog wat ingewikkelder te maken is hij ook nog eens onbetrouwbaar, maar wanneer hij galoppades achterwege laat dan zou hij een koers als deze moeten kunnen winnen. Grand Theft (7) finishte vorige week vóór More Dragon als derde, na een sterk eindschot. Maar ook na een defensief parcours. Hij wordt dit keer gereden door Kakaley en dat is een enorme plus. Victorydaze Wilwin (1) vertrok vorige week vanaf nummer 8 en heeft nu dus een veel gunstiger nummer. Dat zou hem kunnen helpen. Newbie (10) beschikt over de klasse om hier voorin mee te kunnen doen, maar met dit startnummer heeft hij wel een droomparcours nodig. Maconupwithedragon (2) stelde laatst teleur op de 800-meterbaan van Freehold, maar nu neemt Brett Miller de leidsels ter hand. Wellicht helpt dat.

5- 7- 1- 10

 

Race 5- TVG MARES FINAL, Pacers

Er staat $ 175.000 op het spel voor de oudere topmerries. Shartin N (1) zal van start gaan als de grote favoriet en dat is geheel terecht, want ze is het gehele seizoen al de beste van haar klasse. Gaat hier normaal gesproken voor de 19e (!) overwinning van dit seizoen. Caviart Ally (2) was dit seizoen al meerdere keren de runner-up achter Shartin N in grote finales, er is een goede kans dat dit lot haar vanavond weer beschoren is. Pure Country (8), met bijna $ 2,5 miljoen winsom, neemt na vanavond afscheid. Vorige week debuteerde ze “free-legged” (zonder hobbles) en dat pakte wonderwel goed uit. Zou ze vanavond nog één keer kunnen vlammen? Percy Blue Chip (5) neemt het als driejarige op tegen oudere merries en dat is doorgaans een zware opgave. Deze Breeders Crown-kampioene bevestigde laatst echter wel haar vorm middels een tweede plek in de Matron Stakes. Zou hier zomaar in het trio kunnen lopen. Blue Moon Stride (4) kreeg vorige week een onmogelijke koers voorgeschoteld vanaf startnummer 9. Haar uitgangspositie is nu veel gunstiger.

1- 2- 8- 5

 

Race 6- THREE DIAMONDS FINAL, pacers

Het eerste onderdeel van de “Final Four” is deze met $ 391.250 gedoteerde koers voor 2-jarige merries. Warrawee Ubeaut (1) won vorige maand de finale van de Breeders Crown voor Zero Tolerance (5). Deze twee gaan waarschijnlijk weer een duel uitvechten, waarbij Warrawee de voorkeur geniet. Prescient Beauty (7) werd derde in dezelfde Breeders Crown-finale na een pittig parcours. Ze beschikt over de klasse om hier te kunnen winnen, maar vanaf dit startnummer wacht haar waarschijnlijk weer een nadelig parcours. Haar stalgenote Beautyonthebeach (4) is waarschijnlijk net iets minder goed, maar met dank aan haar gunstige nummer zou ze in het trio kunnen lopen. Renaissance Lady K (9) zal gelden als outsider, al was het alleen maar vanwege haar nummer. Let echter op: ze kan hard vertrekken en Brian Sears stapt weer op de kar. Bij een gunstig koersverloop is ze op zijn minst een interessant object voor uw plaatsspel.

1- 5- 7- 4

 

Race 7- GOLDSMITH MAID FINAL

De tweede van de “Final Four” is voor 2-jarige dravermerries die gaan strijden om $ 490.000. 1 Sonnet Grace maakt vanavond haar debuut op een mijlsbaan, maar op basis van haar recente tweede plek in de Matron Stakes is ze hier de favoriet. Ze ziet er qua gangen niet altijd even stabiel uit, maar ze beschikt over een grote motor. Stella Jane (7) wist laatst verrassend de finale van de Kindergarten Series te winnen door vanaf nummer 8 naar de kop te vlammen, om vervolgens niet meer om te kijken. Vanavond valt dezelfde tactiek te verwachten. Princess Deo (3) finisht bijna altijd in het trio (10 x uit 12 starts). Vanavond weer? Can’t Touch It (4) stelde met een vierde plek wat teleur in de Kindergarten-finale. Ze heeft nu een aantal weken pauze gehad en Brian Sears rijdt haar voor het eerst, terwijl trainer Takter kan toveren. Evident Beauty (10) is absoluut één van de betere merries van de jaargang en in principe is ze een kanshebster voor de overwinning, maar het startnummer is erg nadelig.

1- 7- 3- 4

 

Race 8- GOVERNOR’S CUP FINAL, pacers

In de derde “Final Four” is het de beurt aan tweejarige hengsten en ruins. Deze pacers gaan strijden om $ 469.300. Captain Crunch (2) stelde vorige week in de serie van kop af enigszins teleur, al had trainster Nancy Johansson van tevoren aangekondigd dat hij die koers nodig zou hebben. Op basis van zijn overtuigende overwinning in de Breeders Crown favoriet. Blood Money (5) won laatst de Matron Stakes en is het hele seizoen al uiterst constant. Escapetothebeach (3) heeft zich de afgelopen maanden uitstekend ontwikkeld en kwam vorige week in de serie slechts een neusje tekort voor de overwinning. Deze snelle vertrekker heeft ideaal geloot en zou deze open koers zomaar kunnen winnen. Mac’s Power (6) liet vorige week een waanzinnig eindschot zien en rijder Dave Miller verkiest hem boven nummer 9. Ik ben juist erg gecharmeerd van Sugar Factory (9), maar dit startnummer maakt de zaak er niet gemakkelijker op. Hij krijgt nu wel de steun van Brian Sears.

2- 5- 3- 9

 

Race 9- TVG OPEN FINAL

Qua prestige het klapstuk van de avond. In deze met $ 350.000 gedoteerde FFA gaan de twee beste driejarigen van Amerika uitmaken wie (vermoedelijk) zal worden verkozen tot driejarige van het jaar. Normaal gesproken zouden de oudere dravers hier om de overwinning moeten strijden, maar het vormpeil dan wel het niveau van de huidige FFA-klasse is niet helemaal om over naar huis te schrijven. Six Pack (6) is wereldrecordhouder en de meest constante driejarige van het seizoen. Bovendien kan hij bliksemsnel vertrekken, waardoor hij waarschijnlijk aan kop gaat komen. Toch gaat de voorkeur lichtjes uit naar Tactical Landing (3), simpelweg vanwege het feit dat hij gedurende het seizoen alleen maar beter is geworden. Het zal onderweg echter niet tegen mogen zitten, daarvoor is Six Pack simpelweg te goed. Marion Marauder (9) is normaal gesproken de beste oudere Noord-Amerikaanse draver, maar zijn vorm is ronduit twijfelachtig. En dan ook nog eens dit startnummer. Dan zou ik het eerder proberen met bewezen vormpaarden als 2 Guardian Angel Ås, de hopeloos wisselvallige Will Take Charge (4) of Warrawee Roo (8). International Trot-winnaar Cruzado Dela Noche (7) lijkt niet meer in de vorm van twee maanden geleden, bovendien raakt hij rijder Sears kwijt.

Six Pack


3- 6- 2- 8

 

Race 10- VALLEY VICTORY FINAL

Tijd om te bekomen van het geweld in de TVG-finale krijgt u niet, we vervolgen namelijk direct met het klapstuk voor tweejarige hengsten en ruins in deze met $ 435.900 gedoteerde Groep I-koers, de laatste “Final Four”.

Hudson River (2) kon vorige week in de serie zijn favorietenstatus niet waarmaken, na een offensief parcours viel hij in de slotfase terug naar de derde plek. Hij heeft hier echter een perfect nummer geloot en hij presteert al het hele seizoen zeer constant. In handen van Brian Sears lijkt hij de eerst aangewezene om te kunnen profiteren van het ontbreken van jaargangleiders Gimpanzee en Green Manalishi.
Forbidden Trade (8) maakte vorige week zijn debuut op the Meadowlands. De Canadees kreeg een nogal passief parcours voorgeschoteld, maar het eindschot dat hij liet zien was ronduit imponerend. Startsnelheid heeft hij nog nooit laten zien, dus het startnummer had voor hem niet veel slechter gekund. Mocht het koersverloop enigszins mee zitten dan beschikt hij echter wel degelijk over de klasse om hier te kunnen winnen.
Chin Chin Hall (3) en Trix And Stones (6) wisten vorige week allebei verrassend hun serie te winnen op min of meer dezelfde wijze: van kop af het tempo uit de koers halen om vervolgens met een droog sprintje thuis te komen. Eenzelfde scenario zal zich vanavond niet afspelen, beide paarden lijken eerder kandidaten voor een mooie klassering. Seven Hills (7) beschikt wel over de potentie om hier te kunnen winnen, al is hij in zijn onstuimigheid verre van betrouwbaar. Reign of Honor (10) liep vorige week een erg goede koers, waarbij hij binnen een lengte van de winnaar finishte. Het startnummer lijkt zijn winkansen om zeep te hebben geholpen, maar zijn goede eindschot zou hem toch nog ver kunnen brengen. Southwind Avenger (5) werd vorige week door David Miller na een zuinig parcours naar een sterke tweede plek gestuurd. Het feit dat dezelfde Miller in deze finale toch kiest voor nummer 10 zegt wellicht iets over zijn (geringe) winkans.

2- 8- 7- 10

 

Race 12- TVG OPEN FINAL, pacers

We slaan koers 11, een claimkoers, over en sluiten deze voorbeschouwing af met een vooruitblik op de met $ 350.000 gedoteerde TVG-finale voor pacers. Voor de winnend-spelers valt er deze koers niet veel te verdienen, want hier gaat McWicked (1) voor zijn twaalfde overwinning van het seizoen. Hij is niet snel van start, maar dat speelt geen enkele rol. Hier zou alleen een op hol geslagen trein die de baan op komt rijden wat aan kunnen doen. De strijd om de tweede plek is een stuk spannender en hiervoor geniet Filibuster Hanover (6) licht de voorkeur. Vorige week wist hij binnen drie lengtes als tweede te finishen achter de huizenhoge favoriet. Stalgenoot All Bets Off (7) repeteerde vorige week door overtuigend te winnen (weliswaar tegen mindere tegenstanders), maar opvallend genoeg verkiest rijder Gingras de 4 boven hem. Western Fame (2) werd vorige week derde achter McWicked en Filibuster Hanover en heeft hier ideaal geloot.

1- 6- 2- 7

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.