Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 30 november

The Meadowlands - nacht van vrijdag 30 november op zaterdag 1 december 2018 - Start: 01:15

Race 1

Bizet (3) wordt getraind door de voormalige Crébas-leerling Lucas Wallin. Deze 3-jarige ruin lijkt ineens het licht te hebben gezien: bij zijn voorlaatste start won hij van kop af, terwijl hij vorige week na eenzelfde tactiek pas in de slotmeters werd achterhaald. Hier gaat hij normaal gesproken weer de kop nemen en dan is hij gewoon het te kloppen paard. Lucky Sheila (6) werd vorige week derde achter Bizet, waarbij ze ondanks een pittig parcours een prima eindschot liet zien. Vorige week vertrok ze vanaf nummer 10, dus haar uitgangspositie is nu iets gunstiger. Eerste uitdaagster. Seven Roses (5) nam vorige week initieel de kop tegen deze paarden, om vervolgens af te geven aan Bizet. In zijn kielzog finishte ze uiteindelijk als vierde. Er valt nu een vergelijkbaar koersverloop te verwachten. Brutal Storm (4) kwam vorige week ook al in actie tegen deze paarden. Hij belandde toen in het achterveld en kwam daar niet meer vandaan. Een vrij kleurloze verrichting dus, maar op basis van eerdere verrichtingen en zijn startnummer geniet hij toch de voorkeur t.o.v. Cash Calf (7).

Plaats 1:  Bizet (3)
Plaats 2:  Lucky Sheila (6)
Plaats 3:  Seven Roses (5)
Plaats 4:  Brutal Storm (4)

 

Race 2

Waiting On A Woman (6) is een 10-jarige veteraan met ruim vijf ton aan winsom op de teller. Twee weken geleden profiteerde hij optimaal van een parcours op de rug van de koploper, om vervolgens met een flitsend eindschot overtuigend te zegevieren. Hij kan hard vertrekken, dus rijder Brett Miller zal voor dezelfde tactiek kiezen als Tim Tetrick twee weken geleden deed. Ithinkthatsmine (2) is als 3-jarige merrie een vreemde eend in de bijt in dit veld. Op basis van haar uitstekende seizoen, waarbij ze veel geld heeft verdiend in het Sire Stakes-circuit, zal ze gelden als de favoriet van het spelend publiek. Maar zal ze echt zijn opgewassen tegen deze oudere, zeer geroutineerde paarden? Celebrity Lover (1) was de afgelopen twee maanden uitstekend op dreef op de baan van Pocono en beschikt dus over bewezen vorm. Hoe zal hij de transitie van een duizendmeterbaan naar een mijlsbaan echter verteren? Het startnummer helpt i.i.g. Dog Gone Lucky (8) is in eigendom van/ wordt getraind door het Nederlandse duo Michel Heijnen en Ria de Bruijn. Vorige week werd hij na een offensief parcours pas in de allerlaatste meters achterhaald, de vorm is dus groeiende. Hij treft nu wel een erg nadelig startnummer, terwijl de concurrentie juist pittiger is dan laatst. Komt voor het eerst aan de start met een trekhoofdstel. Landonfitz (4) won laatst een amateurkoers op Yonkers en kwam daar verrassend sterk voor de dag. De tegenstand is nu van een hoger niveau.

Plaats 1:  Waiting on a Woman (6)
Plaats 2:  Ithinkthatsmine (2)
Plaats 3:  Celebrity Lover (1)
Plaats 4:  Dog Gone Lucky (8) 

 

Race 3

Northern Credit (2) won vorige week spelenderwijs zijn kwalificatieproef in een nieuw PR (1.12,0). Op basis van die prestatie geldt hij hier als het te kloppen paard, maar let op: uit zijn laatste vijf starts sprong hij liefst vier keer! “Springen of winnen” lijkt hier het devies. One Fine Lady (6) wist vorige week na een zuinig parcours met een gemeen sprintje Dog Gone Lucky nog te achterhalen. Ze kan goed beginnen en zal dus aan het front van het veld belanden. Deze 3-jarige merrie lijkt de meest “zekere” factor in dit veld. Better Call Saul (1) kreeg laatst op de 800-meterbaan van Yonkers twee rondjes in het derde spoor voor zijn kiezen en finishte nóg in het geld. Mooi startnummer en nu met David Miller op de kar. Montalbano Bi (5) liep vorige week in dezelfde koers als One Fine Lady, waar hij het na een zwaar parcours in de slotfase liet afweten. Op basis van prestaties uit het verleden zou hij hier toch in het trio moeten kunnen lopen. Multitaskr Hanover (9) treft het hier niet qua startnummer, terwijl zijn (amateur-)rijdster niet behoort tot de top van het rijdersgilde. Beschikt wel over een goed eindschot en zou kunnen verrassen wanneer alles meezit.

Plaats 1:  Northern Credit (2)
Plaats 2:  One Fine Lady (6)
Plaats 3:  Better Call Saul (1)
Plaats 4:  Montalbano Bi (5) 

 

Race 4

De vierde is een zeer open koers voor goede pacermerries, waarin een vijftal met serieuze winaspiraties aan de start komt. Ok Heavenly (7) won twee weken geleden d.m.v. een waanzinnig eindschot, waarmee ze Brazuca (5) en Perplexed (1) wist te achterhalen. Vorige week liet ze eenzelfde eindspurt zien, maar na een wat vals koersverloop was het onmogelijk om nog veel terrein goed te maken. Hier zal ze wederom vanuit het achterveld koersen, waardoor ze afhankelijk is van het koersverloop. Bij een harde koers is zij de eerste gegadigde voor de winst. Penpal (8) werd bij haar laatste start nog vierde achter multimiljonaire Pure Country. Dat soort paarden treft ze hier niet, maar haar startnummer helpt natuurlijk niet. Rijder Steve Smith zal vermoedelijk “gas geven” van start af, hopelijk breekt haar dat niet op in de slotfase. Shutthefrontdoor (4) is ook al een deelneemster die het van haar eindschot moet hebben, net als Perplexed (1), die nu de steun krijgt van David Miller. Brazuca (5) werd twee weken geleden nog tweede achter Ok Heavenly, maar vorige week werd ze geschrapt. Haar vorm is dus onzeker, maar normaliter doet ze hier voorin mee. Danikova (6) is een pupil van het succesduo Gingras/Burke en zal alleen al om die reden veel aanhang hebben op de wedmarkt. Is deze 3-jarige wel opgewassen tegen deze oudere, geharde merries?

Plaats 1:  Ok Heavenly (7)
Plaats 2:  Penpal (8)
Plaats 3:  Shutthefrontdoor (4)
Plaats 4:  Perplexed (1) 

 

Race 5

If Not Why Not (1) is een 3-jarige zoon van Muscle Mass die in topvorm is geraakt nu het hoogseizoen er al op zit. Hij wist zijn laatste twee starts overtuigend te winnen in resp. 1.11,0 en in 1.11,2 en dat zou hier goed genoeg moeten zijn, ook al treft hij oudere tegenstanders. Zooming (6) is een 10-jarige miljonair die zijn beste tijd weliswaar gehad heeft, maar in een veld als deze hoort hij altijd mee te doen voor de overwinning. Southwind Cobra (4) behoorde vorig jaar onder de hoede van trainer Ron Burke nog tot de subtop van de driejarige lichting, maar een recente trainerswissel pakte tot nu toe nog niet erg goed uit. Nu stapt Andrew McCarthy op de kar en misschien helpt dat. Yannick Gingras verkiest de 3-jarige Delcrest Holiday (5) boven stalgenoot Resita (7). Laatst wist hij na een offensief parcours nog overtuigend te winnen op de baan van Chester, al treft hij hier wel sterkere tegenstand.

Plaats 1:  If Not Why Not (1)
Plaats 2:  Zooming (6)
Plaats 3:  Southwind Cobra (4)
Plaats 4:  Delcrest Holiday (5) 

 

Race 6

Tjonge, wat was er vorige week aan de hand met Trolley (5)? Vanaf startnummer 5 katapulteerde hij naar de kop om vervolgens af te geven. In de slotfase achterhaalde hij de koploper met speels gemak om uiteindelijk te winnen in 1.09,9! Op basis van die verrichting favoriet. De bij ons zeer bekende Tuonoblu Rex (1) stond in dezelfde koers als Trolley, maar vanaf startnummer 8 kreeg hij een veel minder parcours voorgeschoteld. Een laatste bocht door het derde spoor bleek in de slotfase uiteindelijk teveel van het goede. Hier vertrekt hij vanaf startnummer 4 en dat zou wel eens een veel gunstiger koersverloop kunnen betekenen. Zlatan (2) nam het vorige week ook op tegen Trolley en kreeg daarbij een koers op maat (derde paard aan de binnenkant), waarna hij netjes derde werd. Hij vertrekt hier vanaf nummer 1, dus een identiek koersverloop als vorige week is absoluut mogelijk. Cash Me Out (7) verkeert al een tijdje in hysterische vorm: zijn laatste 9 starts liep hij telkens in het trio (2 zeges). Dat was echter wel op de 800-meterbaan van Saratoga, bovendien vertrekt hij vanaf startnummer 8. Dan zie ik eigenlijk meer in “good old” Opulent Yankee (1a), die koerst onder stalverband met Tuonoblu Rex.

Plaats 1:  Trolley (5)
Plaats 2:  Tuonoblu Rex (1)
Plaats 3:  Zlatan (2)
Plaats 4:  Cash me Out (7) 

 

Race 7

Icommandmyspirit (6) startte vorige week vanaf nummer 9 als een raket, waardoor ze direct in de voorste gelederen belandde. Ze maakte het uiteindelijk behoorlijk af en finishte als derde. Andy Miller zal haar wederom naar het front sturen en vanaf daar gaat ze een heel eind komen! Tearful of Happy (7) nam laatst de kop vanaf nummer 8 en gaf daarbij verrassend blijk van startsnelheid. Gingras zal hier voor dezelfde tactiek kiezen. Colorful Jasmine (1) stelde laatst teleur op Pocono, wat te wijten bleek aan ziekte. Treft hier mindere tegenstanders dan ze de laatste tijd gewend is geraakt en met dit startnummer hoort ze voorin mee te doen. Ook Narcian Jewel (2) heeft voor hetere vuren gestaan en zij behoort hier tot de betere paarden. Rijder Bill Mann is echter niet bepaald een veelwinnaar. Zane Hanover (3) vertrok bij haar laatste twee starts vanaf nummer 9 en 10 en heeft nu dus veel gunstiger geloot. Ze wordt nu bovendien gereden door Marcus Miller, die uitstekend in vorm is.

Plaats 1:  Icommandmyspirit (6)
Plaats 2:  Tearful of Happy (7)
Plaats 3:  Colorful Jasmine (1)
Plaats 4:  Zane Hanover (3) 

 

Het mooie en goed gevulde complex van The Meadowlands
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.