Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Meadowlands - 7 december

The Meadowlands, vrijdag 7 december 2018 - Start (NL tijd): zaterdagochtend 8 december 01:15

RACE 1, pacers

Delightful Feather (6) staat er hier normaal gesproken gedeclasseerd in, maar bij haar laatst geplande start werd ze geschrapt vanwege ziekte. Wellicht ontbreekt het haar derhalve aan scherpte. Kitty Kitty Hawk (5) stelde laatst teleur op Yonkers, al kreeg ze toen ook een zwaar parcours voor haar kiezen. Nu voor het eerst met Gingras! Scarlett O Terror (4) belandde vorige week vanaf startnummer 8 in het achterveld en ze liet uiteindelijk nog best een aardig eindschot zien. Ze moest echter van te ver komen. Ze treft nu een kleiner veld en mindere tegenstanders. Gordy Again (2) stelde laatst enorm teleur op Yonkers, waar ze het veld gaandeweg niet meer kon volgen. Dat zal aan ziekte of een lichamelijk ongemak hebben gelegen. Stick That Lip Out (1) is de enige tweejarige in dit veld, waar ze haar koersdebuut maakt. Onbeschreven blad.

Plaats 1: Delightful Feather (6)
Plaats 2: Kitty Kitty Hawk (5)
Plaats 3: Scarlett O Terror (4)
Plaats 4: Gordy Again (2)

 

RACE 2

Miljonair Zooming (1) sprintte vorige week naar een prima tweede plek. Hij treft nu een ideaal startnummer en geldt als het te kloppen paard. Luminosity (3) liep hier vorige week een prima kwalificatieproef na een hele reeks starts op Yonkers. Deze pupil van Gingras/Burke heeft de klasse om te kunnen strijden voor de overwinning. Tuonoblu Rex (6) versprong vorige week in de slotfase een vierde plek, al kwam die galoppade niet voort uit weelde. Treft nu iets mindere concurrentie dan vorige week. Can Do (5) koerste vorige week tegen Tuonoblu Rex en kwam toen na een matige start niet meer weg uit het achterveld. Nu met een beter startnummer en tegen een minder veld. Resita (2) kwam laatst verrassend sterk voor de dag en leek van kop af te gaan winnen. Onderweg liet hij zijn dadendrang echter slecht beteugelen, wat hem in de slotfase zal hebben opgebroken. Hij zal hier vermoedelijk gelden als de tweede keuze van het spelend publiek, maar ik wil hem eerst eens een koers zien lopen waarbij hij beter te regelen valt.

Plaats 1: Miljonair Zooming (1)
Plaats 2: Luminosity (3)
Plaats 3: Tuonoblu Rex (6)
Plaats 4: Can Do (5)

 

RACE 3

De derde is een erg open koers. Een vol veld waar één vierjarige het opneemt tegen driejarige collega’s. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van White Cheetah (4), die vorige week vanaf startnummer 8 nogal wat extra meters maakte onderweg. Rijder Mattias Melander maakt nog fouten die bij een jonge en onervaren rijder horen, maar vanaf startnummer 3 moet hij tot een stunt in staat worden geacht. Quality Kemp (1) en Charlie Ona Harley (1a) lopen onder stalweddenschappen. Quality Kemp heeft het dit jaar regelmatig opgenomen tegen Grand Circuit-niveau en treft hier mindere tegenstanders. Startnummer 7 (!) maakt het er echter niet makkelijker op. Charlie Ona Harley is een recente aankoop van stal Burke vanuit Canada die zijn debuut maakt op the Meadowlands. Hij beschikt ontegenzeggelijk over talent, maar hier treft hij startnummer 10! Take A Wish (5) liep vorige week tegen White Cheetah en kwam toen vóór hem binnen. Na een zuinig parcours kwam ze d.m.v. een sterk eindschot nog dichtbij de winnaar. Lucky Sheila (9) leek vorige week van kop af op weg naar de overwinning, maar in de slotfase werd ze nog nipt achterhaald door Bizet. Ze treft nu iets sterkere tegenstanders en een minder startnummer.

Plaats 1: White Cheetah (4)
Plaats 2: Quality Kemp (1) en Charlie Ona Harley (1a)
Plaats 3: Take A Wish (5)
Plaats 4: Lucky Sheila (9)

 

RACE 4

In een klein, maar aan elkaar gewaagd veld ga ik voor Opulent Yankee (4). Vorige week nam hij de kop, om vervolgens af te geven aan Trolley. In de slotfase kwam hij uiteindelijk nog dichtbij de vermoeid rakende Trolley. Hier valt eenzelfde koersverloop te verwachten en het zou mij niet verbazen wanneer hij de favoriet nu wel op de knieën weet te krijgen. Trolley (6) koerste de afgelopen twee keer voor het eerst met Lasix en leek daarbij wel een nieuw paard. Beide keren won hij, laatst van kop af, in resp. 1.09,9 en 1.09,7. Rijder Marcus Miller zal wederom naar de leiding vlammen, maar laatst leek hij in de slotfase toch vermoeid. Zal dat hem hier op kunnen breken? Misslarose (1) werd vorige week derde achter het eerder genoemde duo en daarbij kreeg zij het minst voordelige koersverloop van de drie. Vanaf dit startnummer valt niet uit te sluiten dat zij een parcours krijgt op de rug van Trolley. In dat geval zou ze kunnen verrassen. Pappy Go Go (5) liep hier vorige maand nog in een Preferred Handicap en werd toen derde. Treft hier tegenstand van een iets minder kaliber.

Plaats 1: Opulent Yankee (4)
Plaats 2: Trolley (6)
Plaats 3: Misslarose (1)
Plaats 4: Pappy Go Go (5)

 

RACE 5, pacers

Gold Orchid N (5) maakt vanavond haar debuut op the Meadowlands. Deze import uit Nieuw-Zeeland wist tot nog toe 6 van haar 7 starts op Amerikaanse bodem te winnen, zij het op 800- en 1.000-meterbanen. Normaliter hoort zij in een veld als deze niet in de problemen te komen. Ella Christina (4) werd vorige week op de baan van Chester nog derde in een sterk veld. Nu voor het eerst sinds lange tijd weer op een mijlsbaan en dat is een klein vraagteken. Wist eerder al sterkere paarden te kloppen.  Vorige week troffen Penpal (7), Brazuca (2) en Ok Heavenly (3) elkaar ook al en toen kwamen ze gedrieën nek aan nek door de finish. Penpal won toen d.m.v. een waanzinnig eindschot, maar haar startnummer is nu wederom erg slecht. Op basis van de startnummers gaat mijn voorkeur uit naar de overige twee.

Plaats 1: Gold Orchid N (5)
Plaats 2: Ella Christina (4)
Plaats 3: Brazuca (2)
Plaats 4: Ok Heavenly (3)

 

RACE 6

Waiting On A Woman (2) was vorige week nog mijn favoriet, maar na een koers vanuit het achterveld was zijn eindschot niet toereikend om nog in het geld te finishen. Toch was het eindschot dat hij liet zien gewoon goed en nu vertrekt hij vanaf startnummer 1. Ik geef hem nog een kans. Can’tcutthatchip (7) heeft een hele reeks starts op Yonkers achter de rug, waar hij steeds tegen (te) zware tegenstand aanliep. Normaal gesproken treft hij hier meer zijn eigen niveau. Fiji (1) kreeg vorige week een onmogelijke koers voorgeschoteld op Yonkers in de Billings-finale. Treft nu mindere tegenstanders, maar startnummer 7 maakt het er niet makkelijker op. Ik schat hem hoger in dan stalgenoot Landonfitz (1a), die bovendien vertrekt vanaf nummer 9. Ithinkthatsmine (9) liet vorige week een prima eindschot zien en zou hier normaal kunnen strijden om de overwinning, maar startnummer 10 reduceert haar winkansen aanzienlijk. Quick Deal (6) heeft met startnummer 5 aanzienlijk beter geloot, maar ik heb zo mijn twijfels over de vorm van deze oude strijder.

Plaats 1: Waiting On A Woman (2)
Plaats 2: Can’tcutthatchip (7)
Plaats 3: Fiji (1)
Plaats 4: Ithinkthatsmine (9)

 

RACE 7

Delcrest Holiday (8) won vorige week na een parcours op de rug van de koploper overtuigend in een nieuw PR van 1.09,9. Het startnummer is nu nadeliger, maar de tegenstand is niet per se sterker dan laatst. Hashtagmadeyalook (2) is de enige driejarige in dit veld. Gedurende dit seizoen was hij behoorlijk succesvol in het Sire Stake-circuit en met dank aan dit gunstige startnummer zou hij best eens verrassend voor de dag kunnen komen. Two Am (5) leek vorige week op Yonkers van kop af op de overwinning af te gaan, maar een galoppade in de slotfase gooide roet in het eten. Nu stapt Andrew McCarthy op de “bike” en deze ruin heeft een kilometertijd van hoog in de 1.09 in de benen. Marion Gondolier (1) heeft een indrukwekkend rijtje achter zijn naam staan, maar hij treft nu veel sterkere tegenstanders. Hij is wel zeer trouw, dus wellicht kan hij zich vanaf dit nummer in het trio lopen. Texican (7) was de laatste keren erg goed op Hoosier Park, maar zijn laatste start is alweer langer dan een maand geleden. Het zou hem aan scherpte kunnen ontbreken, maar pas op: hij is erg snel van start en derhalve hoeft zijn startnummer niet onoverkomelijk te zijn.

Plaats 1: Delcrest Holiday (8)
Plaats 2: Hashtagmadeyalook (2)
Plaats 3: Two Am (5)
Plaats 4: Marion Gondolier (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.