Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 14 december

The Meadowlands, vrijdag 14 december 2018 - Start (NL tijd): zaterdagochtend 15 december 01:15

RACE 1

Deze avond is uitsluitend gereserveerd voor pacers, derhalve wordt dat niet per koers vermeld. We beginnen met een koers voor 2-, 3- en 4-jarigen die dit jaar nog geen twee koersen (of minder dan $ 20.000 winsom) gewonnen hebben. Captain America (5) werd vorige week verrassend van kop af geklopt. Echt slecht was zijn tweede plek natuurlijk niet en normaal gesproken zou hij mijn favoriet zijn geweest, ware het niet dat stuurman Dave Miller afstapt en hier de 8 boven hem verkiest. Vervanger McCarthy is natuurlijk goed genoeg, dat is het punt niet, maar blijkbaar weet Dave Miller iets dat wij niet weten. Virgin Gold (8) presteerde de laatste weken uitstekend op Yonkers, maar in dit veld zou ik zijn winkansen normaal gesproken niet groot achten. Maar nogmaals, Dave Miller stapt af bij de vermoedelijke toto-favoriet en kiest voor dit paard. Ik ga met hem mee. Speed To Market (6) wist vorig jaar nog te winnen in Stakes-gezelschap en zou hier op basis van eerdere prestaties een eerste kans moeten hebben, ware het niet dat hij de laatste starts behoorlijk tegenviel. Hij heeft even pauze gehad, wellicht heeft trainer Butenschoen een evt. euvel kunnen verhelpen. Op basis van de vertoonde kilometertijden zouden zowel Declan Seelster (4) en Bet The Dragon (7) een kansje moeten hebben, maar ik betwijfel of ze wel een goed koershoofd hebben. Gezamenlijk hebben ze dit jaar zegge en schrijve één koers gewonnen…

Plaats 1: Virgin Gold (8)
Plaats 2: Captain America (5)
Plaats 3: Speed To Market (6)
Plaats 4: Declan Seelster (4)

 

RACE 2

De Australische import Constntlysidewys A (5) stond er de laatste twee keer duidelijk gedeclasseerd in en treft nu vergelijkbare tegenstanders. Hij zal vermoedelijk 1,10 aan het bord staan, rijk zullen we dus niet worden, maar ik zie geen enkele aanleiding om tegen hem in te gaan. Hij start vanaf nummer 4. Bushwacker (2) probeerde het de afgelopen twee keer, vanaf nummer 10 en nummer 8, van kop af. Hij werd beide keren in de slotfase nipt achterhaald, nu vertrekt hij vanaf nummer 1! Stormont Czar A (6) heeft de laatste maanden uitsluitend gekoerst op 800- en 1.000-meterbanen en dat deed hij uitstekend. De vorm is dus prima, de overgang naar een mijlsbaan is een klein vraagteken. Van de twee paarden die onder stalweddenschappen lopen schat ik New Talent (1A) het hoogste in, hij vertrekt echter vanaf nummer 9. Ach, je krijgt Incredible Shark (1) er gratis bij en die heeft met startnummer 5 gunstiger geloot.

Plaats 1: Constntlysidewys A (5)
Plaats 2: Bushwacker (2)
Plaats 3: Stormont Czar A (6)
Plaats 4: Incredible Shark (1)

 

RACE 3

De derde is een koers voor claimers en hier ga ik voor een grote verrassing. Rijder Abbatiello gaf de afgelopen 3 of 4 starts steeds “gas” van start af met Still Friskie (8). Ik speculeer erop dat hij door toedoen van het startnummer eens wat rustiger van start gaat, zodat hij wat meer energie overheeft in de slotfase. Soms moet je eens een gokje wagen. Magnum Mike (1) werd bij vier van zijn laatste zes starts telkens geclaimd, waardoor hij in een maand tijd bij vier verschillende trainers heeft gestaan. Hij weet dit soort koersen wel regelmatig te winnen, dus vanaf dit nummer moet hij weer voor de overwinning mee kunnen doen. Obscene Blue Chip (5) kreeg vorige week een zwaar parcours voor zijn kiezen, maar werd toch nog keurig derde. Mocht het koersverloop nu wel meezitten dan valt eigenlijk niets uit te sluiten. Bay Rum (2) wist hier twee weken geleden nog te winnen na een prima eindschot. Hij treft nu weer een mooi startnummer, bovendien stapt McCarthy nu op de kar. Beachchip Hanover (4) kan razendsnel beginnen en zal tot de favorieten van het spelend publiek behoren. Ik ben benieuwd of hij het tegen dit gezelschap ook af kan maken, maar de vorm is in ieder geval goed!

Plaats 1: Still Friskie (8)
Plaats 2: Magnum Mike (1)
Plaats 3: Obscene Blue Chip (5)
Plaats 4: Bay Rum (2)

 

RACE 4

We vervolgen met een kwalitatief beter veld dan de vorige. Bell I No (1) verkeert al een tijdje in een prima vorm en hij treft hier een ideaal startnummer. In een wijd open veld als deze, waar het koersverloop wel eens van doorslaggevende betekenis zou kunnen zijn, zou een ideaal startnummer de sleutel tot succes kunnen zijn. Ocean Colony (6) was bij zijn laatste starts op the Meadowlands telkens vlijmscherp, maar laatst stelde hij teleur op Chester. Nu weer terug op zijn favoriete baan en met McCarthy op de kar. Dreamfair Mesa (4) heeft gedurende de “Fall Meet” op deze baan nog geen stap verkeerd gezet en ik verwacht hem vanavond ook weer dichtbij. Maroma Beach (7) is één van de meest getalenteerde paarden in dit veld, maar het startnummer maakt het er niet makkelijker op. Castle Flight (2) komt over van Hoosier Park, ik ken hem dus niet zo goed, waar hij een uitstekend seizoen gedraaid heeft. Liep hier vorige week een prima kwalificatieproef, maar ik vind het moeilijk om in te schatten hoe hij zich verhoudt t.o.v. deze paarden

Plaats 1: Bell I No (1)
Plaats 2: Ocean Colony (6)
Plaats 3: Dreamfair Mesa (4)
Plaats 4: Maroma Beach (7)

 

RACE 5

Limelight Beach (2) is een voormalig winnaar van de Little Brown Jug en heeft bijna anderhalf miljoen verdiend. Mooi nummer, team Gingras/Burke en tegenstanders waar hij in zijn gloriedagen mee gespeeld zou hebben. Favoriet. Dubious Claim (6) is overgekomen uit Ontario (Canada). Vorige week viel zijn eerste start niet mee op “The Big M”, nu koerst hij voor het eerst met lasix. Dan horen de alarmbellen af te gaan. Iwillmakeyousaywow (4) leek vorige week na een offensief parcours op de overwinning af te stevenen, maar in de allerlaatste meters werd hij nog achterhaald. Doet normaal gesproken weer voorin mee. Jacksrluckytoo (5) is, na twee keer buiten het geld te zijn gefinisht, een klasse gezakt qua koersuitschrijving. De laatste keer dat hij in deze klasse startte resulteerde in een overwinning. Grand Theft (3) kwam bij zijn laatste start in de staart van het veld te liggen, maar liet uiteindelijk nog een geweldig eindschot zien. Nu wordt hij gereden door Corey Callahan, een veel agressievere rijder, waardoor hij misschien een betere uitgangspositie kan bemachtigen.

Plaats 1: Limelight Beach (2)
Plaats 2: Dubious Claim (6)
Plaats 3: Iwillmakeyousaywow (4)
Plaats 4: Jacksrluckytoo (5)

 

RACE 6

McThriller (5) is drie maanden geleden van trainer veranderd en dat heeft hem duidelijk goed gedaan. Vorige week wist hij na een gevecht op haren en snaren net Larry Karr niet op de knieën te krijgen, een identieke prestatie zou hier tot de overwinning moeten kunnen leiden. Mindtrip (4) stond vorige week nog in een zwaardere klasse en had daar het koersverloop niet mee. Toch liet hij een prima afsluiting zien en bovendien verkiest Dave Miller hem boven de 5. Griffon Hanover (8) gaf vorige week vanuit het achterveld een demonstratie laagvliegen te berde in de slotfase en finishte nog dichtbij McThriller. Als hij zich dit keer wat dichter bij het front bevindt dan is een dergelijk eindschot goed genoeg voor de overwinning. Met dit startnummer is (opnieuw) een positie in het achterveld waarschijnlijker. Awesomeness (3) is vrij constant en treft deze week iets mindere tegenstand dan laatst. K-Lees Shakenbake (2) kwalificeerde zich hier twee weken geleden na een rustpauze en zag er toen uitstekend uit. Vorige week viel hij op Chester echter enorm tegen. Wellicht had hij nog een koers nodig om scherper te worden?

Plaats 1: McThriller (5)
Plaats 2: Mindtrip (4)
Plaats 3: Griffon Hanover (8)
Plaats 4: Awesomeness (3)

 

RACE 7

We sluiten af met het hoofdnummer van vanavond, de Preferred Handicap. Geez Joe (5) was bij zijn laatste twee starts op the Meadowlands waanzinnig goed. Hij wist te winnen in resp. 1.07,2 en 1.07,7. Twee weken geleden faalde hij op de baan van Rosecroft echter door een galoppade achter de auto. Nu is hij weer terug op zijn favoriete baan en wanneer hij hier hetzelfde laat zien als in november dan is hij niet te beschieten. K Ryan Blue Chip (4) wist zijn laatste twee starts overtuigend te winnen, één keer van kop af en één keer vanuit het veld. Nu treft hij wel “Preferred”-paarden (lees: Geez Joe) en dat is een niveautje hoger. Clouseau Hanover (3) finishte laatst na een superzuinig parcours nog redelijk dichtbij K Ryan Blue Chip. Bij een identiek koersverloop lijkt een derde plek het maximaal haalbare, al heeft Andrew McCarthy de afgelopen maanden al vaak genoeg gestunt. Tact Tate N (1) was vorige week in de openingsfase moeilijk te sturen en belandde daardoor aan de staart van het veld. Dat heeft hem vermoedelijk de koers gekost, want hij liet een geweldige eindsprint zien. Stonedust (6) is vorige maand van trainer veranderd. Op basis van wat hij vorige week in de kwalificatieproef liet zien zou hij zomaar verbeterd kunnen zijn.

Plaats 1: Geez Joe (5)
Plaats 2: K Ryan Blue Chip (4)
Plaats 3: Clouseau Hanover (3)
Plaats 4: Tact Tate N (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.