Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 4 januari

The Meadowlands - vrijdag 4 januari 2018 - Start (NL tijd): zaterdagochtend 5 januari 01:15

RACE 1

We beginnen de eerste Meadowlands-meeting van 2019 met een koers voor de lagere klasse, dravers die in de laatste 5 starts geen 3.500 dollar hebben verdiend. Tech Titan (2) is in dit matige veld volgens mij het beste paard, maar hij is niet de gemakkelijkste. Rijder Dexter Dunn verkoos nummer 10 boven hem, dus eigenaar Kleinhans stapt zelf weer op de sulky. Laatst lag hij bij het uitkomen van de laatste bocht nog laatste, maar hij liet toen een geweldig eindschot zien en werd vierde, op een halslengte van de winnaar. Nu heeft hij een veel mooier nummer en hij koerst voor het eerst op lasix. Hij is absoluut niet betrouwbaar, maar wanneer zijn pet vandaag goed staat dan hoort hij deze koers te winnen. De kapitaal gefokte Another Chapter (4) werd laatst met een lipdikte voorsprong op Tech Titan derde en liet toen ook een redelijk eindschot zien. Wanneer hij onderweg de juiste rug kan volgen dan is hij in staat om deze koers op speed te winnen, bovendien is hij betrouwbaarder dan mijn favoriet. Knightofvictory (10) werd de afgelopen twee keer telkens netjes derde en rijder Dunn verkiest hem boven nummer 2. Het startnummer is echter een punt van zorg voor deze langzame vertrekker, die vrijwel zeker laatste zal komen te liggen. Qua koersverloop zal alles mee moeten zitten. Two Hip Dip (9) won zijn voorlaatste start nog, waarbij hij ruim vóór de 10 finishte. Hij beschikt dus over de snelheid om hier te kunnen winnen, maar van zijn laatste vijf koersen versprong hij er drie. Hij zal veel spel trekken, maar vanaf dit moeilijke nummer sla ik een rondje over. Ik probeer het liever met outsiders als Zette Starling (6) of Cinnabar Hall (3), die beide in actie komen tegen een lagere klasse dan laatst.

Plaats 1: Tech Titan (2)
Plaats 2: Another Chapter (4)
Plaats 3: Knightofvictory (10)
Plaats 4: Zette Starling (6)

 

RACE 2

Wederom een lage klasse (geen 5.000 dollar in laatste 5 starts), maar nu voor pacermerries. Bij haar afgelopen twee koersen zag ik Ok Heavenly (6) telkens bij de eerste twee, maar beide keren stelde ze teleur. Nu zakt ze wéér een klasse en nu ontmoet ze merries waar ze normaal gesproken mee zou moeten spelen. Als ze dit niet wint dan weet ik het ook niet meer. Shock N Awe (5) kreeg vorige week de spreekwoordelijke “koers op maat” voorgeschoteld en maakte het uitstekend af. Ze komt nu weliswaar in een hogere klasse in actie, maar rijder Napolitano blijft aan boord, terwijl hij ook voor nummer 4 had kunnen opteren. Pirinea’s Princess (4) werd vorige week uitstekend derde in een hogere klasse (en liet nummer 2 daarbij achter zich) en rijder Andy Miller verkiest haar boven nummer 3. Punt van zorg: in 2018 wist ze uit 31 starts niet één keer te winnen. Big Chute (1) komt over van Mohawk (Canada), waar ze de laatste weken blijk van vorm heeft gegeven, terwijl Our Els Dream N (2) nu gereden wordt door George Brennan. Beide zouden op basis van het startnummer in het trio kunnen lopen.

Plaats 1: Ok Heavenly (6)
Plaats 2: Shock N Awe (5)
Plaats 3: Pirinea’s Princess (4)
Plaats 4: Our Els Dream N (2)

 

RACE 3

Illinimight (6) staat sinds een paar maanden bij de Millers op stal en hij lijkt zich per start te verbeteren. Hij werd laatst uitstekend tweede op Freehold, maar hij doet nu wel een aanzienlijke stap omhoog qua koersuitschrijving en komt nu dus ook hele andere competitie tegen. Rijder Andy Miller klinkt echter erg optimistisch en ik ga met hem mee. Southwind Cobra (4) behoorde als 2- en 3-jarige tot de (sub)top van zijn jaargang en startte zelfs in de Hambletonian. Na een aantal teleurstellende starts is hij verhuisd naar Trond Smedshammer, waar hij nu voor het eerst uitkomt na een pauze van een maand. Ik ga er vanuit dat hij verbeterd is, al zal het hem wellicht nog aan scherpte ontbreken. Swancredit (3) koerste de laatste keren op Freehold tegen de Preferred-klasse en treft nu mindere tegenstand. Shady McCoy (2) zal vermoedelijk gelden als de favoriet van het spelend publiek, maar zijn laatste twee optredens waren van een bedenkelijk niveau. Hij treft nu wel een veel beter nummer. Blitz Victory (1) kwam vorige week in een hogere klasse in actie en trof toen startnummer 10. Nu tegen een lagere klasse en met een veel mooier nummer.

Plaats 1: Illinimight (6)
Plaats 2: Southwind Cobra (4)
Plaats 3: Swancredit (3)
Plaats 4: Blitz Victory (1)

 

RACE 4, pacers

Een koers voor claimers, met een claimprijs van 7.500 dollar. We hebben dus wederom te maken met een kwalitatief matig veld en dit is een erg lastige aangelegenheid. About The Benjamins (10) werd vorige week daadwerkelijk geclaimd en komt nu dus uit voor een andere trainer. Toen werd hij vanaf nummer 9 middels een prima eindschot derde, maar het startnummer is nu nóg slechter. Rijder Dunn, “Double D”, verkiest hem desondanks toch gewoon boven nummer 7 en dat is wat mij betreft toch een duidelijke vingerwijzing. Het koersverloop zal hoe dan ook mee moeten zitten. Smooth Mocha (7) vertoonde laatst aan kop wat teveel dadendrang en dat brak hem uiteindelijk op. Eerder was hij uitstekend op dreef in dit soort koersen en vanaf dit nummer (koersend vanuit het veld) is hij één van de kanshebbers op de overwinning. Maar nogmaals: Dexter Dunn kiest hier voor de 10! Just N Berlander (4) kwam vorige week voor het eerst sinds lange tijd weer in actie op een mijlbaan en liet vanuit het achterveld een goed eindschot zien. Nu met een beter nummer. In dezelfde koers wist Western Redhot (3) Just N Berlander met een halve lengte voor te blijven en ook hij treft nu een beter startnummer. Freespin N (2) zou op basis van prestaties uit het verleden hier voorin mee moeten doen, maar zijn laatste verrichtingen zijn niet bepaald overtuigend. Laatst vertrok hij echter vanaf nummer 10, zijn uitgangspositie is nu i.i.g. veel beter.

Plaats 1: About The Benjamins (10)
Plaats 2: Smooth Mocha (7)
Plaats 3: Just N Berlander (4)
Plaats 4: Western Redhot (3)

 

RACE 5, pacers

De liefhebbers van topsport komen vanavond nauwelijks aan hun trekken, we treffen hier namelijk een veld van merries die in de laatste 5 starts geen 3.500 dollar hebben verdiend. Speltechnisch is er echter niks mis met deze open koers, waar ik het ga proberen met Hepburn Hanover (1). Ze heeft voor wel hetere vuren gestaan en heeft hier natuurlijk prachtig geloot. Laatst werd ze geschrapt, waardoor ze nu drie weken niet heeft gekoerst en dat is wel een vraagteken. Dangerousprecedent (10) is eigenlijk de enige in dit veld die beschikt over bewezen vorm, maar dit startnummer maakt het er niet makkelijker op. John’s One Desire (4) ging vorige week vanaf nummer 8 als een bezetene van start en dat brak haar op in de slotfase. Ze treft nu een mooier nummer en wanneer Eric Carlson zijn koers nu wat beter doseert dan zou ze kunnen verrassen. Live Odds (7) viel laatst enorm tegen, vervolgens werd ze geschrapt. Haar vorm is dus een enorm vraagteken, maar wanneer ze hier vergelijkbaar presteert als in november dan loopt ze in het trio. Acefourtyfour Alex (3) heeft al een tijdje weinig laten zien. Ze komt nu uit in een veel lagere klasse, wellicht helpt haar dat om haar oude vorm weer terug te vinden.

Plaats 1: Hepburn Hanover (1)
Plaats 2: Dangerousprecedent (10)
Plaats 3: John’s One Desire (4)
Plaats 4: Live Odds (7)

 

RACE 6

In de zesde koers gaat het niveau fors omhoog t.o.v. de eerdere koersen van vanavond. Miss Ruby (2) wist haar afgelopen twee koersen oppermachtig te winnen en heeft hier mooi geloot. Ze komt nu uit in een hogere klasse, maar toch geldt zij als het te kloppen paard. Pandora’s Box (5) beet de laatste twee haar tanden stuk op Derf Hanover en consorten en komt nu weer in actie in een lagere klasse. Chelsees A Winner (4) koerste bij haar laatste starts op The Big M nog tegen paarden als Trolley en Opulent Yankee en komt nu dus hele andere paarden tegen. Ze kan razendsnel beginnen en zou hier dus een mooie koers moeten krijgen. Just For You (1) werd afgelopen najaar gekocht op de veiling van Lexington en sinds die tijd heeft ze eigenlijk geen stap verkeerd gedaan. Nu in een hogere klasse en op een mijlbaan, maar het startnummer helpt i.i.g. en de trainer klinkt erg optimistisch. Exs And Ohs (6) wist hier vorige week aan 30-1 niemand minder dan de “onklopbare” Bizet te verslaan. Dat was wel na een droomparcours vanaf een ideaal startnummer, bovendien verkiest rijder Dunn de 5 boven haar. Ik sla over. Fly Fly Selena (3) is een klasse gezakt en Alaska (7) is al maanden in topvorm, dus die twee zou ik eerder op mijn ticket zetten dan de 6.

Plaats 1: Miss Ruby (2)
Plaats 2: Pandora’s Box (5)
Plaats 3: Chelsees A Winner (4)
Plaats 4: Just For You (1)

 

RACE 7

We sluiten af met de mooiste koers van de avond, net onder de Preferred-klasse. Tevens is dit misschien wel de moeilijkste race om te voorspellen, ik durf in ieder geval niemand uit te sluiten voor de overwinning. Pappy Go Go (3) zal vermoedelijk gelden als de favoriet van het spelend publiek en daar kan ik me op zich wel in vinden. Vorige week werd hij hier na een geweldig eindschot nog prima tweede achter Winning Shadow en nu neemt Gingras voor het eerst plaats op de sulky. Dat laatste is een enorme verbetering, maar tevens een valkuil. Yannick wordt namelijk vrijwel altijd “overspeeld” en hij zou hier zomaar aan 1,50 van start kunnen gaan. Mocht dat zo zijn dan ga ik tegen hem in, want dit is zeker geen “onklopbare” favoriet. Sylvesteramericait (6) kennen we nog uit zijn Zweedse periode (toen nog gewoon onder de naam Sylvester America) bij Jerry Riordan, die nog altijd geldt als eigenaar. Vorige week trok hij mee in het kielzog van Pappy Go Go en het had niet veel gescheeld of hij was tweede geweest. Hij treft nu een iets beter nummer en met zoveel snelle vertrekkers in dit veld is een hoog tempo bijna gegarandeerd. Met zijn sterke eindschot zou hij wel eens heel ver kunnen komen. Buen Camino (8) liep vorige week een geweldige kwalificatieproef na een paar maanden pauze. Ik had hem opgeschreven voor vanavond, maar de loting heeft niet bepaald meegezeten. Heeft wellicht nog een koers nodig om aan scherpte te winnen. Rock Of Cashel (5) vertrok vorige week als een raket vanaf nummer 10, maar van kop af ging hij zo leeg als een gieter en hij finishte ver achter resp. 3- 6- 2. Nu met een veel beter nummer. Two Am (4) beschikt over de snelheid om hier te kunnen winnen, maar hij is hopeloos onzeker (2 galoppades uit laatste 3 starts). Dynamic Edge (9) tenslotte koerst normaal gesproken in de Preferred-klasse tegen paarden als Muscle Diamond en Trolley. Die komt hij hier niet tegen, maar het nummer had natuurlijk niet slechter gekund.

Plaats 1: Sylvesteramericait (6)
Plaats 2: Pappy Go Go (3) 
Plaats 3: Dynamic Edge (9)
Plaats 4: Buen Camino (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.