Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 5 januari

The Meadowlands - zaterdag 5 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zondagochtend 6 januari 01:15

RACE 1

Zoals meestal is de zaterdagavond uitsluitend gereserveerd voor pacers en we beginnen met een koers voor een lagere klasse (geen 3.500 dollar in laatste 5 starts). Stratocaster (3) heeft de afgelopen maanden gekoerst op de 800-meterbaan van Monticello en dat ging met wisselend succes. Nu is hij terug op the Meadowlands, waar hij in oktober zijn beide starts wist te winnen. Deze snelle vertrekker heeft ideaal geloot en geldt hier als het te kloppen paard. Als hij geklopt wordt dan is het waarschijnlijk door de kapitaal gefokte Dramatic Point (1), die als jaarling verkocht werd voor $ 260.000. Met zijn vier jaar is hij de benjamin van het veld, maar hij is nu ook aanzienlijk gezakt in klasse (koersuitschrijving). En hij heeft ideaal geloot. Major Marcus (7) en Myidealson N (6) troffen elkaar vorige week ook in deze klasse en ze werden toen derde en vijfde. Deze twee ontlopen elkaar niet zoveel en eerstgenoemde kreeg vorige week een gunstiger parcours voorgeschoteld. Nobles Finesse (9) is aanzienlijk gezakt in klasse en zou tegen deze tegenstanders voorin mee moeten doen, maar dit startnummer helpt niet.

Plaats 1: Stratocaster (3)
Plaats 2: Dramatic Point (1)
Plaats 3: Major Marcus (7)
Plaats 4: Myidealson N (6)

 

RACE 2

Surfing Tide (1) koerste vorig jaar als 3-jarige in Stakes-koersen, maar gedurende de zomer raakte hij ernstig geblesseerd. Vorige week maakte hij na vijf maanden zijn rentree en dat resulteerde in een spectaculaire overwinning middels een ongekend eindschot. Nu treft hij ook nog eens een veel mooier nummer (vorige week 8) en met die ene koers in de benen zal hij normaal gesproken nog wat scherper zijn. Het te kloppen paard. Alta Shelby N (3) won hier een maand geleden nog in 1.08,7, maar vervolgens werd hij twee keer als groot favoriet geklopt. Vorige week moest hij weliswaar veel werk verzetten om de kop te krijgen, maar Surfing Tide kwam hem in de slotfase wel heel gemakkelijk voorbij vliegen. Normaal gesproken hoort hij mee te doen voor de overwinning, maar het valt niet uit te sluiten dat de vorm minder begint te worden. Declan Seelster (6) werd bij zijn laatste start (twee weken geleden) aan 18-1 tweede, nadat hij bij het uitkomen van de laatste bocht nog voorlaatste lag. Met een magistraal eindschot klopte hij koploper Alta Shelby N en hij kwam slechts een neusje tekort voor de overwinning. Indien hij nu een iets gunstigere uitgangspositie kan vinden dan doet hij mee voor de winst. Ideal Chill (5) trof vorige week de 1 en de 3 en kwam slechts een neusje tekort voor de tweede plek. Winnen lijkt mij hier wat hoog gegrepen, maar hij zou in het trio kunnen lopen. Always A BB (7) heeft sinds oktober weinig bijzonders laten zien, maar komt hier voor het eerst aan de start op lasix. En dat kan verschil maken, zo zagen we vorige week nog toen No Excuses aan 60-1 in het trio liep.

Plaats 1: Surfing Tide (1)
Plaats 2: Declan Seelster (6)
Plaats 3: Alta Shelby N (3)
Plaats 4: Ideal Chill (5)

 

RACE 3

In de derde koers komen diverse paarden in actie die in de afgelopen weken één of meerdere klassen zijn gezakt, waardoor deze koers op zijn minst als “open” mag worden beschouwd. Lucbobski (8) werd vorige week derde in een (aanzienlijk sterker bezette) claimkoers en is ten opzichte van vijf weken geleden zelfs meerdere klassen gezakt. Werd vorige week geclaimd en komt nu voor het eerst uit voor trainer Di Domenico, die zich erg optimistisch heeft uitgelaten. Het startnummer had natuurlijk beter gekund. Ook Joe’s Bid (6) komt nu in een veel lagere klasse uit dan medio november en zou hier mee moeten strijden voor de overwinning. Over twee weken wordt hij echter te koop aangeboden op de Mixed Sale van the Meadowlands en ik vraag me af of dat nu wel zo’n goed teken is. He Can Fly N (1) ging vorige week als favoriet van start in deze klasse en moest vanaf nummer 6 veel werk verzetten om de kop te krijgen. Hij werd pas in de laatste meters pas geklopt door het paard dat op zijn rug meetrok, dus in feite scoorde hij een ruime voldoende. Nu vanaf een veel mooier nummer, maar óók tegen sterkere tegenstanders. Sporty Mercedes (5) kan razendsnel vertrekken en zou via het concept “kop nemen en afgeven” mee kunnen liften naar een trioklassering. Parklane Eagle (9) is in de afgelopen weken ook meerdere klassen gezakt en treft nu veel mildere tegenstand dan bij zijn afgelopen starts. Dit nummer is hoe dan ook lastig en het feit dat Yannick Gingras nu opstapt zal ook nog eens zorgen dat hij onevenredig veel spel zal trekken. Meh.

Plaats 1: Lucbobski (8)
Plaats 2: He Can Fly N (1)
Plaats 3: Joe’s Bid (6)
Plaats 4: Sporty Mercedes (5)

 

RACE 4

We vervolgen met een claimkoers in het iets hogere segment. Magnum Mike (3) is een vaste klant in dit soort koersen, waarvan hij er de afgelopen maanden diverse wist te winnen. Kwam laatst ongeplaatst door de finish, maar toen zat hij volledig ingesloten. Volgens zijn trainer is hij in topvorm en in dat geval zou hij hier moeten winnen. Bay Rum (7) kwam bij zijn afgelopen twee starts uit in deze klasse en werd beide keren derde. Hij kan verschrikkelijk snel beginnen en zal hier vermoedelijk de kop nemen. Ik verwacht dat hij, in tegenstelling tot laatst, de kop zal afgeven indien één van de kanspaarden zich meldt. Wanneer hij hier kan meeliften op de rug van de koploper dan strijdt hij mee voor de overwinning. Drunken Terror (1) nam vorige week vanaf nummer 6 de kop, gaf vervolgens af om mee te liften naar een derde plek. Ik verwacht vanavond een vergelijkbare prestatie. Pop Icon (8) werd vorige week in een claimkoers als deze uitstekend tweede. Toen had hij echter nummer 1, zijn uitgangspositie is nu een stuk lastiger. Mysharona Bluechip (10) werd laatst tweede, vóór de 7. Toen had hij echter startnummer 1, vanaf 10 wordt het een lastig verhaal. Dan zou ik het eerder proberen met Cheyenne Reider (9), die laatst een claimkoers in een lagere klasse wist te winnen. Ook hij zal echter geluk nodig hebben qua koersverloop.

Plaats 1: Magnum Mike (3)
Plaats 2: Bay Rum (7)
Plaats 3: Drunken Terror (1)
Plaats 4: Pop Icon (8)

 

RACE 5

Quality Bud (5) moest bij zijn laatste start vanaf nummer 7 veel doen om de kop te krijgen en werd uiteindelijk tweede. Dat was een prima prestatie en met dank aan zijn startsnelheid moet hij hier een fraai parcours kunnen krijgen. Hij komt nu weliswaar uit in een hogere klasse, maar krijgt hier desondanks licht mijn voorkeur. In tegenstelling tot mijn favoriet komt Siskel (3) nu in actie in een lagere klasse. Vanaf dit mooie startnummer de eerste uitdager. McClinchie N (9) is net als Siskel een klasse gezakt en treft nu mildere tegenstand. Er is echter weinig milds aan zijn startnummer. Abbeydorney (7) is normaliter een vaste klant op Pocono, waar hij voor wel hetere vuren heeft gestaan. Hij kan redelijk beginnen en zou dus voorin positie moeten kunnen vinden. Mogelijke verrassing. Uf Rockin Dragon (8) raakte vorige week vermoeid in de slotfase na een offensief parcours. Hij start nu in een hogere klasse, dus ik verwacht een wat defensievere rit van the Orange Crush. In dat geval heeft hij een plaatskans.

Plaats 1: Quality Bud (5)
Plaats 2: Siskel (3)
Plaats 3: McClinchie N (9)
Plaats 4: Abbeydorney (7)

 

RACE 6

Bushwacker (5) is al weken uitstekend op dreef, maar wint eigenlijk maar zelden. Hij zakt nu 1 klasse t.o.v. vorige week en misschien is dat net het zetje dat hij nodig heeft om voor het eerst sinds 10 november weer eens te winnen. De vaste volgers van deze rubriek weten inmiddels dat ik erg gecharmeerd ben van Ocean Colony (1a), die een klasse gezakt is en er hier eigenlijk als gegoten instaat. Hij vertrekt echter vanaf nummer 9 en dat maakt deze opdracht toch pittig. Je krijgt stalgenoot Winning Linc (1) er echter gratis bij en die heeft met startnummer 3 aanzienlijk gunstiger geloot. Dreamfair Mesa (4) koerste de afgelopen twee keer in een hogere klasse en dat was net te hoog gegrepen. Nu is hij weer terug in zijn “eigen” klasse en is normaal gesproken één van de kandidaten voor de overwinning. Messi N (2) kreeg vorige week de welbekende koers op maat voorgeschoteld en maakte het uitstekend af. Door die overwinning start hij nu in een hogere klasse en dit is een pittige opdracht. Met dank aan startnummer 1 een plaatskans. Aslan (9) is zeker een beter paard dan de 2 en hij zakt nu een klasse. Hij treft hier wel startnummer 10.

Plaats 1: Bushwacker (5)
Plaats 2: Ocean Colony (1a)
Plaats 3: Dreamfair Mesa (4)
Plaats 4: Messi N (2)

 

RACE 7

We sluiten af met een fraaie koers, net onder Preferred-niveau. Tact Tate N (3) werd hier vorige maand nog tweede in een Preferred achter de geweldige Geez Joe. Op basis van klasse hoort hij deze koers te winnen, maar hij is niet altijd de makkelijkste om te sturen. Ideal Jimmy (5) koerst normaal gesproken op Open Handicap-niveau op Yonkers, derhalve viel zijn derde plek van twee weken geleden (in een lagere klasse) me niet helemaal mee. Andy Miller verkiest hem echter boven de 6 en de 7, dus ik blijf aan boord. Vegas Rocks (8) wordt door Gingras verkozen boven de 9. Bij zijn voorgaande start won hij nog vanaf nummer 7, maar dat was in een lagere klasse. Tuxedo Bay (1) werd vorige week keurig vierde vanaf nummer 9. Nu heeft hij veel gunstiger geloot en hij zou hier kunnen verrassen. Castle Flight (9) behoort hier tot de betere paarden, maar dit startnummer maakt deze opdracht ingewikkeld. En het feit dat Gingras voor nummer 8 kiest schept geen extra vertrouwen.

Plaats 1: Tact Tate N (3)
Plaats 2: Ideal Jimmy (5)
Plaats 3: Vegas Rocks (8)
Plaats 4: Tuxedo Bay (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.