Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 11 januari

The Meadowlands - vrijdag 11 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 12 januari 01:15

RACE 1

We beginnen de vrijdagavond met een koers die is uitgeschreven voor dravers van 5 jaar en jonger, die nog geen twee koersen (of 20.000 dollar) hebben gewonnen. Storming Mist (6) was als tweejarige onder de hoede van Jimmy Takter een uitgesproken jaargangcrack (finalist in de Peter Haughton), die echter in het najaar een blessure opliep. Hierdoor miste hij vorig jaar het vrijwel volledige driejarigenseizoen, waardoor zijn winsom ver is achtergebleven bij zijn potentie. Vorige week sprong hij nog voor de start, waardoor hij met een behoorlijke achterstand begon. Nadat rijder Fonseca hem ook nog een dure laatste verschafte was het beste er wel van af bij hem in de slotfase. Er zijn dus genoeg vraagtekens bij dit probleemgeval te plaatsen, maar in potentie is dit het beste paard. Hammer Creek (7) werd bij zijn voorlaatste start verrassend tweede achter Bizet, waarna hij zijn vorm vorige week bevestigde door (wederom) naar een uitstekende tweede plek te sprinten. Daarbij liet hij resp. 3- 8- 6- 2 achter zich. Zijn startnummer is lastig, maar normaal gesproken is hij de eerste uitdager van mijn favoriet. Fleur de Hill (4) is een redelijk trouwe merrie die in de afgelopen maanden wel sterkere velden heeft getroffen. Met dank aan deze gunstige loting zou ze in het trio kunnen lopen, maar het feit dat Gingras haar nu voor het eerst rijdt zal ook zorgen voor onevenredig veel spel. Ab’s Royal Punkin (3) gaf vorige week blijk van spectaculaire verbetering. Van kop af leek ze zelfs even op de overwinning af te stevenen, maar de finish bleek net iets te ver. Was die verbetering eenmalig, of is het kwartje nu daadwerkelijk gevallen? No Drama de Vie (8) werd vorige week, niet ver achter Ab’s Royal Punkin, na een prima eindschot vierde. Ik schat hem eerlijk gezegd wat hoger in dan de 3 en de 4, maar dit startnummer helpt zijn kansen niet.

Plaats 1: Storming Mist (6)
Plaats 2: Hammer Creek (7)
Plaats 3: Fleur de Hill (4)
Plaats 4: Ab’s Royal Punkin (3)

 

RACE 2

De tweede koers is direct het sportieve hoogtepunt van de avond, de Preferred Trot. Een naar mijn smaak geweldige koers met een aantal doorgewinterde Preferred-dravers die hier diverse vormpaarden treffen die vanuit lagere klassen zijn opgeklommen tot dit niveau. Muscle Diamond (7) zal hier gelden als favoriet en dat is volledig terecht. Bij zijn laatste start had hij vanaf startnummer 8 geen enkele moeite om resp. 4- 6 achter zich te laten. Hier gaat hij normaal gesproken zijn zesde op rij scoren. Trolley (6) was in november en december uitstekend op dreef, maar bij zijn laatste start (als favoriet van het spelend publiek) was hij duidelijk niet opgewassen tegen Muscle Diamond. Hij heeft nu een paar weken pauze gehad en wellicht is hij nu weer net zo scherp als bij zijn eerdere starts. In dat geval gaat hij van kop af een heel eind komen. Fraser Ridge (5) heeft sinds de zomer niet meer op The Big M gekoerst, maar zijn laatste overwinning in een Open Handicap op Dover Downs was ronduit imponerend. Treft hier nu wel een ander kaliber aan paarden. Cash Me Out (4) werd laatst verrassend sterk tweede achter Muscle Diamond, nog vóór Trolley. Normaal gesproken zal hij zich moeten richten op een trio-klassering, maar wanneer de favorieten elkaar onderweg zouden gaan bevechten dan is hij met zijn goede eindschot in staat om te stunten. Two Am (1), Buen Camino (2) en Pappy Go Go (3) waren vorige week alle drie verschrikkelijk goed in een lagere klasse (resp. tweede, derde en eerste). Vanavond mogen ze laten zien dat ze op Preferred-niveau thuishoren.

Plaats 1: Muscle Diamond (7)
Plaats 2: Trolley (6)
Plaats 3: Fraser Ridge (5)
Plaats 4: Cash Me Out (4)

 

RACE 3, pacers

De derde is een claimkoers voor merries in het lagere segment. Ik ga het hier proberen met de grillige Cheap Thrills (7). Vorige week kwam ze vanaf dit startnummer achterin het veld te liggen, waarna ze na een geweldig eindschot slechts een neusje tekort kwam op nummer 2 voor de tweede plek. Wanneer rijder “Double D” Dexter Dunn er nu weer voor kiest om rustig te vertrekken dan heb ik een probleem, maar ik verwacht nu een wat offensievere rit dan vorige week. Rijder Corey “The Captain” Callahan had de keuze uit 3 paarden en opteerde voor Pancakes (2), die hier vorige week tweede werd na een mooi parcours. Ze treft hier wederom een mooi nummer en is derhalve één van de kandidaten voor de overwinning. Gators Ben Winning (4) won laatst een eenvoudige opdracht op Freehold, maar bij haar voorgaande start was ze hier vierde achter 2 en 7. Toen kreeg ze de laatste bocht in het dodenspoor voor haar kiezen, bij een wat gunstiger parcours zou ze in het trio kunnen lopen. Lotus Seelster (9) kan heel hard vertrekken, al deed ze dat laatst niet en toen kwam ze nooit meer weg uit het achterveld. Rijder Napolitano zal nu wel gas moeten geven van start af om hier een prijsje te kunnen belopen. She’s My Rock (6) werd begin december derde in een koers als deze, maar stelde daarna een paar keer teleur. Zal verbetering moeten laten zien.

Plaats 1: Cheap Thrills (7)
Plaats 2: Pancakes (2)
Plaats 3: Gators Ben Winning (4)
Plaats 4: Lotus Seelster (9)

 

RACE 4

Texican (5) is al een aantal weken uitstekend op dreef. Vorige week won hij hier zelfs in een nieuw PR van 1.10,8. Vanavond treft hij vergelijkbare tegenstand. Seven Iron (2) is de enige vierjarige in het veld, maar wel eentje die vorig jaar op Stakes-niveau koerste. Na een paar maanden pauze maakt hij hier zijn rentree na een prima kwalificatieproef. Hij staat volgende week op de mixed sale, dus hij zal geprepareerd zijn om hier optimaal te presteren. Hij start vanaf nummer 1. Karets (3) koerste vorige week nog tegen Pappy Go Go, Two Am en Buen Camino, die vanavond allemaal uitkomen in de Preferred. Karets zakt juist een klasse en komt nu mildere tegenstand tegen. Chromeo (7) liet vorige week een geweldig eindschot zien en kwam slechts een neusje tekort voor de overwinning. Vanaf dit nummer komt hij wederom in het achterveld te liggen, terwijl de tegenstand wat pittiger is dan laatst. Dan zou ik het eigenlijk liever proberen met Fly On (1a), die het met startnummer 8 echter niet getroffen heeft. Je krijgt stalgenoot Opulent Yankee (1) er echter gratis bij en die koerst nu in een lagere klasse. Hij vertrekt vanaf nummer 2.

Plaats 1: Texican (5)
Plaats 2: Seven Iron (2)
Plaats 3: Karets (3)
Plaats 4: Fly On (1a)

 

RACE 5

Hammer Time (2) werd vlak voor kerst nog uitstekend tweede achter Godspell Hall, terwijl hij laatst in een hogere klasse een prima vierde plek beliep. Nu treft hij weer een milder veld en hij start vanaf nummer 1. Max Volo (1) vloog laatst achter de auto vandaan vanaf nummer 9, waarna hij in de slotfase vermoeid raakte. Toch werd hij uitstekend derde achter Bizet en dat soort paarden komt hij hier niet tegen. Vertrekt vanaf nummer 3. Lucky Sheila (5) sprong laatst achter de auto, maar normaal gesproken is ze erg constant. Start vanaf nummer 6. Winbak Noelle (4) startte vorig jaar nog in de Hambletonian Oaks en normaal gesproken is zij hier het beste paard. Vorige week liep ze na een paar maanden pauze echter niet bepaald een overtuigende kwalificatie, dus haar vorm is een enorm vraagteken. Ook zij wordt volgende week aangeboden op de mixed sale, dus eigenaar Lucas Wallin zal gebrand zijn op een optimale prestatie. Baby I’m Worth It (7) sprintte vorige week vanuit het achterveld naar een vierde plek, net achter Max Volo. Ze vertrekt hier vanaf nummer 8, wanneer rijder Dobson nu weer rustig aan doet van start dan zal haar eindschot haar wederom niet verder brengen dan plek drie of vier. Maar dat weet Dobson ook.

Plaats 1: Hammer Time (2)
Plaats 2: Max Volo (1)
Plaats 3: Lucky Sheila (5)
Plaats 4: Winbak Noelle (4)

 

RACE 6

Rubber Duck (6) heeft een heel matig rijtje achter zijn naam staan, maar vergis u niet, deze ruin heeft een hele reeks aan Open Handicaps gewonnen. Door zijn mindere verrichtingen van de laatste tijd is hij nu diverse klassen gezakt, waardoor hij veel mindere tegenstanders treft dan gebruikelijk. En nu ook nog eens met Gingras op de kar. T Barrr (9) werd laatst uitstekend vierde achter Derf Hanover, na een erg nadelig parcours. Hij treft nu iets mildere tegenstand en Dexter Dunn verkiest hem boven nummers 2 en 5, maar zijn startnummer maakt het er niet makkelijker op. Nows The Moment (4) gaf vorige week een demonstratie laagvliegen ten beste in de slotfase, resulterend in een uitstekende derde plek. Hij is nu nog een klasse gezakt en zou hier voorin mee moeten doen, maar rijder Taggart is wat mij betreft een onzekere factor. Ook Mosconi Hanover (2) start nu in een lagere klasse, maar Dexter Dunn geeft de voorkeur aan de 9. Hot Summer Knight (3) won laatst erg overtuigend van kop af in 1.10,6, maar dat was in een lagere klasse. Bovendien kiest Gingras voor nummer 6.

Plaats 1: Rubber Duck (6)
Plaats 2: T Barrr (9)
Plaats 3: Nows The Moment (4)
Plaats 4: Mosconi Hanover (2)

 

RACE 7, pacers

We sluiten af met een erg open koers voor pacermerries uit het wat hogere segment. Penpal (5) is al maanden in vorm en ze weet telkens vanuit een onmogelijke positie nog naar een tweede of derde plek te sprinten. Wanneer ze van huis uit niet teveel terrein verliest, en vanaf dit nummer moet dat kunnen, dan zou ze hier eindelijk weer eens naar de overwinning moeten kunnen sprinten. Delightfulmemphisn (9) won vorige week in deze klasse vanaf nummer 9, maar ze had wel het geluk dat er onderweg een mooi treintje ontstond in het tweede spoor dat ze kon volgen. Ze maakte het wel geweldig af en finishte anderhalve lengte vóór Penpal. Nu vertrekt ze vanaf 10 en heeft dus weer wat geluk nodig qua koersverloop. Stormtracker (3) wist haar laatste twee koersen zeer overtuigend te winnen, maar nu doet ze een forse stap omhoog in klasse (koersuitschrijving). Vorm verslaat klasse? Stylish Beachwhere (6) vertrok bij haar voorlaatste start nog als één van de favorieten in een Preferred Handicap. Na twee teleurstellende verrichtingen nu weer in een lagere klasse en dat zou haar kunnen helpen. Ze zal wel verbetering moeten tonen. Believe In Me (1a) werd vorige week uitstekende vierde achter 9- 5. Toen vertrok ze echter vanaf nummer 1, nu vanaf nummer 7. Met wat geluk qua koersverloop heeft ze een plaatskans.

Plaats 1: Penpal (5)
Plaats 2: Delightfulmemphisn (9)
Plaats 3: Stormtracker (3)
Plaats 4: Stylish Beachwhere (6)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.