Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 12 januari

The Meadowlands - zaterdag 12 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zondagochtend 13 januari 01:15

RACE 1

Zoals meestal is de zaterdagavond uitsluitend gereserveerd voor pacers en we beginnen met een koers voor claimers in het lage segment. Abbeylara (6) is sinds afgelopen najaar actief in dit circuit en doet dat met het nodige succes. Vorige week werd hij na het nodige oponthoud nog uitstekend tweede en een koers als deze hoort hij te winnen. Let echter op: zijn trainer hief deze week een waarschuwende vinger, het vermoeden bestaat dat hij wel eens ziek zou kunnen worden. Het is dus zaak om de totalisator in de gaten te houden, wanneer hij hier niet geldt als de favoriet van het spelend publiek dan zou er wel eens iets loos kunnen zijn. Ideal Romance (9) probeerde het laatst in een hogere claimklasse en dat was te geleerd. In november en december kwam hij vijf keer uit in deze klasse en won daarvan vier keer. Hij is dus één van de kandidaten voor de overwinning, maar het startnummer maakt het er niet eenvoudig op. Ook Modern Yankee (4) zakt nu een klasse, bovendien heeft hij nu een veel mooier nummer dan laatst (toen 10). Medoland Jate (7) vloog vorige week vanaf nummer 9 naar de kop, maar die inspanning brak hem in de slotfase op. Nu met een iets beter nummer. Dancing Rusty (2) is een vaste klant in deze klasse en hij beloopt met enige regelmaat een prijsje. Met dank aan dit mooie nummer zou dat laatste vanavond weer kunnen.

Plaats 1: Abbeylara (6)
Plaats 2: Ideal Romance (9)
Plaats 3: Modern Yankee (4)
Plaats 4: Medoland Jate (7)

 

RACE 2

We vervolgen met een relatief lage klasse voor 5-jarigen en jonger. Het geweld bevindt zich met name aan de buitenkant van de vleugel, waar Declan Seelster (9) het wederom niet treft met zijn nummer. Hij is echter in absolute topvorm en wanneer er ook maar een beetje tempo in de koers zit dan is hij met zijn fenomenale eindschot het te kloppen paard. Zijn, naar mijn smaak, voornaamste uitdager treft het ook al niet qua nummer. JK Musicman (8) kreeg laatst een onmogelijk parcours voorgeschoteld en liep toen gewoon een goede koers, terwijl hij nu een klasse zakt. Volgende week staat hij op de mixed sale, dus hij zal optimaal geprepareerd zijn om te vlammen. Tot mijn verbazing kiest Dexter Dunn hier overigens voor de 5 en de switch naar rijder Abbatiello is naar mijn smaak geen plus. Duckies Dynasty (4) won hier zijn voorlaatste start en bleef daar resp. 9- 5- 6 voor. Dat was wel na een droomparcours vanaf een ideaal nummer, maar dat ideale nummer heeft hij nu wéér. Rebel Rouser (3) won zijn laatste twee koersen van kop af en doet nu een stap omhoog qua koersuitschrijving. Alta Shelby N (5) werd de laatste drie keer telkens als favoriet geklopt, maar tot mijn verbazing opteert Dexter Dunn wederom voor deze import in plaats van voor nummer 8. Heb ik iets gemist? Ik heb namelijk niet het idee dat dit paard aan vorm wint. In tegendeel zelfs.

Plaats 1: Declan Seelster (9)
Plaats 2: JK Musicman (8)
Plaats 3: Duckies Dynasty (4)
Plaats 4: Rebel Rouser (3)

 

RACE 3

Ook in de derde koers komt een wat lagere klasse in actie en het was een ware hersenkraker om tot een voorspelling te komen. Ik ga het hier proberen met Frankie Boy (3), die laatst door Dexter Dunn naar de leiding werd gestuurd, waarna hij niet meer te stuiten was. Dat brak hem natuurlijk op in de slotfase, wanneer zijn dadendrang vanavond beter te beteugelen valt dan zou hij best eens een eind kunnen komen. Nu met Gingras! Master Of Puppets (8) werd laatst derde in een iets sterker veld, maar hij treft nu een lastig nummer. Webmaster Hanover (4) is behoorlijk gezakt in klasse en hij wordt nu gereden door “The Captain” Corey Callahan, een enorme verbetering t.o.v. laatst. Nobles Finesse (7) kwam vorige week na vier opeenvolgende negende plaatsen voor het eerst uit in deze lage klasse en werd toen…negende! Een paard met zijn palmares hoort een koers als deze te winnen, maar zijn vorm is op zijn minst twijfelachtig. Bettor’s Western (9) beschikt wel over bewezen vorm, maar vanaf dit nummer zal onderweg alles mee moeten zitten.

Plaats 1: Frankie Boy (3)
Plaats 2: Master Of Puppets (8)
Plaats 3: Webmaster Hanover (4)
Plaats 4: Nobles Finesse (7)

 

RACE 4

In de vierde koers maken we een forse sprong omhoog en we belanden in de klasse net onder het Preferred-niveau. Odds On Lauderdale (5) wist hier vorige week zeer imponerend te winnen. Hij komt nu (hogere klasse) veel betere paarden tegen, maar bij een vergelijkbare prestatie als laatst gaat hij toch een heel eind komen. Andy Miller blijft aan boord en verkiest hem boven de 7. Tact Tate N (2) was bij zijn vijf Amerikaanse starts steeds favoriet, maar telkens werd hij geklopt. Vaak was dat door toedoen van zijn onstuimigheid/temperament, maar vorige week viel hij voor het eerst ronduit tegen. Vanavond koerst hij voor het eerst op lasix, dus ik geef hem nog één keer het voordeel van de twijfel. Rock The Nite (3) liep vorige week een prima koers in de Preferred en treft nu mildere tegenstand. Incredible Shark (1) won laatst in een lagere klasse en treft nu dus sterkere tegenstanders, maar óók een mooi nummer. Highlandbeachycove (6) koerste laatst ook nog op Preferred-niveau, maar dat is alweer drie weken geleden. Indien scherp doet hij voorin mee, maar dat is dus een vraagteken.

Plaats 1: Odds On Lauderdale (5)
Plaats 2: Tact Tate N (2)
Plaats 3: Rock The Nite (3)
Plaats 4: Incredible Shark (1)

 

RACE 5

In de vijfde koers komen we weer claimers tegen, maar dan wel van een veel hoger niveau dan die in de eerste. CC Big Boy Sam (3) zal hier gelden als de favoriet van het spelend publiek en daar is veel voor te zeggen. In de periode oktober-december won hij een handvol van dit soort koersen en hij heeft hier perfect geloot. Rijder Callahan verkiest dit paard boven de 4 en de 9. Toch ga ik proberen om hem te kloppen en wel met Cheyenne Reider (7). Bij zijn voorlaatste start won hij een lagere claimkoers en klopte daarbij de 9. Vorige week kwam hij uit op dit niveau en kreeg toen een erbarmelijke koers voor zijn kiezen, maar vanaf de laatste positie sprintte hij nog naar de vierde plek. Bij een gunstiger parcours is een dergelijk eindschot goed genoeg voor de overwinning! Long Beach (5) raakte vorige week van kop af erg vermoeid in de modder en viel in de slotfase terug naar de vijfde plek. Toch liep hij niet slecht en hier treft hij mildere tegenstand. Flem N Em N (4) wist vorige week te stunten door de koers voor deze klasse (in dead-heat) te winnen, waarbij hij dus de 7 achter zich hield. Ik kan me een herhaling van die stunt nauwelijks voorstellen, maar hij heeft hoe dan ook wederom gunstig geloot. Four Staces (9) schat ik qua potentie hoger in, maar hij heeft wéér slecht geloot.

Plaats 1: Cheyenne Reider (7)
Plaats 2: CC Big Boy Sam (3)
Plaats 3: Long Beach (5)
Plaats 4: Four Staces (9)

 

RACE 6

In de zesde ga ik het proberen met Electric Western (6), die vorige week na een koers in het dodenspoor nog netjes vierde werd. Hij treft nu een iets mooier nummer en Gingras verkiest hem boven nummer 7. Joe’s Bid (4) had vorige week geen enkele boodschap aan de modder en wist van kop af spelenderwijs te winnen. Komt nu wel twee klassen hoger uit, maar de combinatie vorm/startnummer maken hem toch tot een kanshebber. Hetzelfde verhaal geldt voor Stratocaster (2), die vorige week ook heel eenvoudig van kop af wist te winnen in een lagere klasse. Abbeydorney (5) had vorige week pech qua koersverloop, maar hij maakte stiekem toch een goede indruk. Mogelijke verrassing. Nascar Seelster (7) was van de zomer uitstekend op dreef op Hoosier Park, maar na drie starts op the Big M is hij nog niet meegevallen. Onderschat zijn niveau echter niet, zo ging hij op 22 december in een hogere klasse nog als favoriet van start. Mocht hij zijn beste vorm terugvinden dan is hij levensgevaarlijk!

Plaats 1: Electric Western (6)
Plaats 2: Joe’s Bid (4)
Plaats 3: Stratocaster (2)
Plaats 4: Abbeydorney (5)

 

RACE 7

We sluiten af met het sportieve hoogtepunt van de avond, de Preferred Handicap. Ik verheug me nu al op deze koers, waarin diverse kanonnen de degens met elkaar zullen kruisen. Laat er geen misverstand over bestaan: indien Geez Joe (7) in topvorm is dan gaat hij hier winnen, ondanks het startnummer. Maar die vorm is nu juist een vraagteken, want laatst werd hij zeer verrassend van kop af geklopt. En dat is alweer drie weken geleden. Ik ga het hier proberen met Starznheaven (5), die vorige week van ver moest komen en nog dichtbij de 6 tweede werd. Nu heeft hij iets gunstiger geloot en zijn sterke eindschot gaat hem ver brengen. K Ryan Bluechip (6) is al geruime tijd in een hysterische vorm en hij is de derde serieuze kanshebber op de overwinning. Vanaf dit nummer zal hij laatste komen te liggen en dus heeft hij wat geluk nodig qua koersverloop. De genoemde drie paarden steken er ietsje bovenuit, maar de overige vier deelnemers zijn ook allemaal uitstekend in vorm. Op basis van het startnummer geniet Constntlysidewys A (1) licht de voorkeur.

Plaats 1: Starznheaven (5)
Plaats 2: Geez Joe (7)
Plaats 3: K Ryan Bluechip (6)
Plaats 4: Constntlysidewys A (1)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.