Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Meadowlands - 18 januari

The Meadowlands - vrijdag 18 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zaterdagochtend 19 januari 01:15

RACE 1, pacers

We trappen de avond af met de Martin Luther King Remembrance Race, een claimkoers in het lagere segment, waarin rijders op uitnodiging aan de start komen. De reden hiervoor is voor u als speler niet interessant, feit is hoe dan ook dat ik het gros van deze pikeurs niet ken. Waltzacrossthewire (5) heeft nu niet bepaald een imponerend rijtje achter zijn naam, maar hij komt nu in actie in een aanzienlijk lagere klasse dan gebruikelijk. De vorm plus de rijder zijn voor mij een vraagteken, maar normaal gesproken hoort hij een koers als deze te winnen. Ook David The Saint (10) is een “class-dropper” (lagere klasse) en in tegenstelling tot mijn favoriet beschikt hij over bewezen vorm. Startnummer 10 is echter wat het is: statistisch een enorm nadeel. Tijuana Party (8) en The Catamount Kid (7) troffen elkaar vorige week ook en werden toen resp. tweede en derde. Tijuana Party vertrok toen echter vanaf 2 en, ook al kan hij razendsnel vertrekken, hij zal nu een minder koersverloop treffen. Dancing Rusty (3) wist vorige week verrassend te winnen, ik kan me bijna niet voorstelen dat hij dat gaat herhalen. Hij heeft echter wederom gunstig geloot, dus een trio-klassering is zeker een optie. Zoals het nu lijkt gaat hij favoriet worden en dat lijkt me toch wat overdreven.

Plaats 1: Waltzacrossthewire (5)
Plaats 2: David The Saint (10)
Plaats 3: The Catamount Kid (7)
Plaats 4: Tijuana Party (8)

 

RACE 2

Net als vorige week is het sportieve hoogtepunt van de avond al in koers 2, de Preferred Trot. Muscle Diamond (5) kreeg vorige week een koers in het dodenspoor voor zijn kiezen en liep derhalve na zes opeenvolgende overwinningen weer eens tegen een nederlaag aan. Ik verwacht dat hij zich vanavond zal revancheren. Marcus Miller verraste me vorige week door zijn Trolley (4) nu eens een keer niet af te drukken van start af om maar zo snel mogelijk aan kop te komen. Na een zuinig parcours aan de binnenzijde kreeg hij precies op tijd ruimte om mijn favoriet middels een scherp sprintje nog te achterhalen. Nu treft hij een kleiner veld en een mooier nummer, dus het lijkt mij dat Miller zijn gebruikelijke tactiek weer gaat beproeven (kop). Deze twee heren wisselden de afgelopen twee keer stuivertje en ik ga uit van eenzelfde scenario. Good old Melady’s Monet (6) wist drie keer op rij heel eenvoudig te winnen, maar maakt nu weer het stapje omhoog naar de Preferred-klasse. Ik onderschat deze miljonair absoluut niet, maar op basis van dit startnummer rangschik ik hem toch onder de twee eerder genoemde paarden. Fraser Ridge (3) sprintte vorige week vanaf de laatste plek nog naar een uitstekende derde plek, waarbij hij veel terrein goedmaakte op Muscle Diamond. Vanavond maakt hij wederom kans op een trio-klassering. Thisguyisonfire (2) werd hier begin december nog uitstekend tweede achter Trolley in een Preferred, maar zijn afgelopen twee starts verliepen wat minder. Hij treft nu wel een mooi nummer en wanneer alles meezit dan zou hij wellicht derde of vierde kunnen worden.

Plaats 1: Muscle Diamond (5)
Plaats 2: Trolley (4)
Plaats 3: Melady’s Monet (6)
Plaats 4: Fraser Ridge (3)

 

RACE 3

In de derde treffen we weer claimers, zij het in een wat hoger segment dan we eerder bij de pacers zagen (race 1). In deze open koers treffen de meeste deelnemers elkaar weer na vorige week en toen kwamen ze in deze volgorde binnen: 5- 9- 8- 1- 6- 4- 3- 2. Bell A Chick (8) kreeg toen de laatste bocht in het dodenspoor voor zijn kiezen en vanuit dat perspectief was zijn derde plek uitstekend. Vanavond vertrekt hij vanaf nummer 9 en dat maakt dat hij sowieso geluk nodig heeft qua koersverloop. Bij een constant hoog koerstempo zie ik hem met zijn goede eindschot ver komen. Sergeant Seelster (5) is hier zeker het beste paard. Vorige week nam hij via een tussensprint vlak voor de laatste bocht de leiding over, om vervolgens met zo’n vijf lengtes voorsprong de laatste rechte lijn in te draaien. In de slotfase begon hij echter steeds slechter te draven, waarop hij in feite door het stek sprong (de Amerikaanse regelgeving is op dat vlak anders dan bij ons in Europa, dus hij werd gehandhaafd als winnaar). En bij zijn voorgaande start versprong hij in de slotfase een vrijwel zekere overwinning. Kortom: een voorname kandidaat voor de overwinning, maar zeer onbetrouwbaar! Hij start overigens vanaf 4. Photo King (9) was vorige week “the best of the rest” achter de 5, maar hij treft hier startnummer 10. Rijder Callahan kennende zal hij “gas” geven van start af en dat scenario zou op verschillende manieren kunnen uitpakken. Justcallmeronald (6) is vrij constant en start vanaf nummer 5. Plaatskans. Montalbano Bi (1) beschikt waarschijnlijk over meer potentie dan de 6, maar hij is tevens wat grilliger. Vertrekt vanaf startnummer 6.

Plaats 1: Bell A Chick (8)
Plaats 2: Sergeant Seelster (5)
Plaats 3: Photo King (9)
Plaats 4: Montalbano Bi (1)

 

RACE 4, pacers

You Should Be Here (2) werd laatst tweede op Freehold en die prestatie zegt me niet zoveel. De keer ervoor werd ze op deze baan echter vierde in een veel sterker bezet veld dan nu. Mooi nummer en de tweede keer op lasix. Favoriet. Partyon Partygirl (5) wordt maandag geveild op de mixed sale en haar omgeving zal gebrand zijn op één sterke laatste verrichting, waardoor ze maandag wat meer geld op zal brengen. De afgelopen twee keer op Yonkers heeft ze in ieder geval blijk van vorm gegeven en nu met The Orange Crush. Silk Reed (8) staat er qua koersuitschrijving als gegoten in, maar ze is gehandicapt door haar startnummer. Keystone Crystal (7) ging laatst op Yonkers van kop af helemaal leeg, maar de keer ervoor was ze hier prima tweede, nog nipt voor de 6. Als haar laatste koers niet meer in haar benen zit dan zou ze hier in het trio moeten kunnen lopen, maar Gingras op de kar betekent ook onevenredig veel spel. Derhalve gaat mijn voorkeur iets uit naar Girl Almighty (6), die laatst op Freehold simpel wist te winnen. Tenslotte wil ik u nog wijzen op Parkin In Heaven (9), die veel beter is dan haar laatste verrichtingen doen vermoeden. Door toedoen van haar startnummer is het waarschijnlijk verstandiger om haar bij haar volgende start te spelen, maar ik wil haar toch betrekken bij mijn trio-spel. Lulu de Vie (3) koerst hier voor het eerst op lasix!

Plaats 1: You Should Be Here (2)
Plaats 2: Partyon Partygirl (5)
Plaats 3: Silk Reed (8)
Plaats 4: Girl Almighty (6)

 

RACE 5

Rubber Duck (2) kwam vorige week voor het eerst sinds tijden aan de start in deze (voor zijn doen) lage klasse. Deze meervoudig Open- en Preferred-winnaar kreeg echter de laatste bocht in het dodenspoor voor zijn kiezen, waardoor hij op speed nipt geklopt werd door het paard dat vanaf zijn rug kwam. Hij zal wederom van start gaan als mega-favoriet en ik verwacht dat hij dat nu wel waarmaakt. Opulent Yankee (7) lijkt op papier misschien niet in topvorm, en wellicht klopt dat ook, maar ten opzichte van een maand geleden is hij nu meerdere klassen gezakt en hij treft nu paarden waar hij in de meeste gevallen nog nooit van gehoord heeft. Hij is aan zijn stand verplicht om mee te strijden voor de overwinning. Hot Summer Knight (5) was vorige week na een offensief parcours kansloos tegen de 2, terwijl de 4 hem in de slotfase ook simpel voorbij liep. Ik ga nu uit van een iets behoudendere trip en in dat geval heeft hij op zijn minst een goede plaatskans. Arch Credit (4) werd laatst aan 53-1 uitstekend vierde achter de 2, waarbij hij in de slotfase nog versnelde. Dat was weliswaar na een droomparcours, maar dat zou vanaf dit nummer weer kunnen. Tony Soprano (1) tenslotte is een voormalige Stakes- en Open-winnaar die hier ook ver onder zijn niveau koerst. Voor deze langzame vertrekker zou dit startnummer juist een valkuil kunnen zijn, maar ook hij heeft voor veel hetere vuren gestaan.

Plaats 1: Rubber Duck (2)
Plaats 2: Opulent Yankee (7)
Plaats 3: Hot Summer Knight (5)
Plaats 4: Arch Credit (4)

 

RACE 6, pacers

Stylish Beachwhere (8) startte vlak na kerst nog in een Preferred en is inmiddels een handvol klassen gezakt. Het startnummer is natuurlijk erg matig, maar dit veld hoort ze op te vreten. Ok Heavenly (5) is een merrie waar ik wekenlang op aan het azen ben geweest. Voor haar koers op 4 januari schreef ik “als ze dit niet wint, dan weet ik het ook niet meer”. Tot mijn ergernis en onbegrip koos Dexter Dunn voor een overdreven defensieve tactiek, waarna ze van veel te ver moest komen om nog te kunnen winnen. Vorige week kwam ze aan de start nadat onze broadcast al was beëindigd en uiteraard won ze toen met een “halve baan”. Vanavond zal ze waarschijnlijk weer gelden als favoriet, maar ze doet nu weer een stap omhoog qua koersklasse en ik moet nog zien of ze is opgewassen tegen de 8. The Spinster N (7) kwam hier vlak na kerst nog in actie in deze klasse en werd toen na een erbarmelijk parcours uitstekend tweede. Na een mislukt uitstapje naar de 800-meterbaan van Yonkers nu weer terug op The Big M. Chillin It De Vie (2) maakte vorige week haar rentree na een paar maanden pauze. Ze liep toen niet onverdienstelijk en komt nu uit in een lagere klasse. Followthewind N (3) kwam laatst na een geweldig eindschot slechts een neusje tekort voor de overwinning in een sterk bezette koers op Yonkers en eigenlijk zou ik haar willen rangschikken als het derde paard. “Laatst” was echter afgelopen dinsdag, de vraag is dus of de batterijen alweer volledig zijn opgeladen.

Plaats 1: Stylish Beachwhere (8)
Plaats 2: Ok Heavenly (5)
Plaats 3: The Spinster N (7)
Plaats 4: Chillin It De Vie (2)

 

RACE 7

We sluiten onze broadcast met een fraaie koers, net onder het Preferred-niveau. Seven Iron (3) is met zijn vier jaar de benjamin van dit veld, maar dit is een meervoudig Stakes-winnaar die komende maandag op de mixed sale een bedrag met vijf nullen zal gaan opbrengen. Vorige week maakte hij na een aantal maanden pauze zijn rentree en werd toen na een dramatisch parcours vijfde achter resp. 7- 6- 8. Met die koers in de benen verwacht ik dat hij vanavond nog wat scherper is. Hij is niet supersnel van start en zal dus wat geluk moeten hebben qua koersverloop. Dit is verre van een “vaste” winnaar, maar ik verwacht dat hij minimaal 5-1 komt te staan. In dat geval de beste “value-bet” van de avond. Two Am (9) kwam vorige week nog in actie tegen Trolley en Muscle Diamond in de Preferred en is hier waarschijnlijk het beste paard. Hij springt echter gemakkelijk en is dus verre van betrouwbaar, terwijl het startnummer natuurlijk niet slechter had gekund. Fly On (6) moest vorige week van ver komen, maar het had niet veel gescheeld of hij had de 7 nog geklopt. Chromeo (7) won vorige week na een droomparcours. Koersend vanaf de rug van de koploper kwam het gaatje in de slotfase precies op tijd om de laagvliegende 6 voor te kunnen blijven. Vanaf dit nummer ligt een dergelijk gunstig koersverloop niet voor de hand, al neemt Gingras nu plaats op de sulky. Just For You (4) werd laatst van kop af verrassend tweede achter de ongenaakbare Derf Hanover. Ze komt nu wel in actie in een hogere klasse, terwijl de kans dat ze hier wederom aan kop komt vrij gering is. Texican (1) was vorige week in een lagere klasse mijn winnaar, maar richting laatste bocht was de tank zonder enige aanleiding volledig leeg. Het ligt voor de hand dat er toen iets loos was met hem en wellicht toont hij vanavond weer verbetering. Hoe dan ook, vanavond start hij in een hogere klasse en hij raakt Gingras kwijt. Hij zal best veel spel trekken, maar ik sla een rondje over en wil eerst verbetering zien.

Plaats 1: Seven Iron (3)
Plaats 2: Two Am (9)
Plaats 3: Fly On (6)
Plaats 4: Chromeo (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.