Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Meadowlands - 19 januari

The Meadowlands - zaterdag 19 januari 2019 - Start (Nederlandse tijd): zondagochtend 20 januari 01:15

RACE 1

We beginnen de zaterdagavond bij wijze van uitzondering met een draverij, de rest van de meeting is wel gewoon gereserveerd voor de pacers. Lucky Sheila (6) kreeg vorige week de laatste bocht in het dodenspoor voor haar kiezen, desondanks kwam ze slechts een neusje tekort voor de overwinning. Ze treft nu een iets competitiever veld, maar ze kan goed beginnen en bij het uitkomen van de eerste bocht zou ze zich aan het front moeten kunnen bevinden. Pat Berry behoort niet tot mijn favoriete rijders, maar deze merrie staat voor een overwinning. Credit Fraud (2) zou na haar laatste Meadowlands-start hier mijn favoriet zijn geweest, maar laatst op Yonkers sprong ze en volgens haar trainer kon ze niet uit de voeten op de 800-meterbaan. Dat is merkwaardig, aangezien ze in december twee keer bijna won op die baan. De trainer zou wat veranderingen qua aanspanning doorvoeren en wellicht biedt dat uitkomst, maar het is een punt van zorg. Dewey Hava Winner (5) heeft geen bijzonder rijtje achter zijn naam staan, maar bij zijn laatste starts toonde hij telkens verbetering. Hij zou hier kunnen verrassen. Hammer Creek (1) start nu in een hogere klasse, maar hij is de laatste weken prima op dreef en zou met dank aan dit nummer wederom in het trio kunnen lopen. Ook Cartier Zette (3) gaat een klasse omhoog. Ze won hier vorige week verrassend aan 12-1, o.a. vóór de 1, al zat het koersverloop toen bepaald niet tegen.

Plaats 1: Lucky Sheila (6)
Plaats 2: Credit Fraud (2)
Plaats 3: Dewey Hava Winner (5)
Plaats 4: Hammer Creek (1)

 

RACE 2

Rijder Marcus Miller heeft zowel bij de dravers als bij de pacers de beschikking over één van de vedettes in de Preferred-klasse, dit winterseizoen. Over het algemeen koerst hij met beide paarden vrij offensief, maar vorige week verraste hij door met beide vanuit het veld te koersen. Dat pakte met Trolley erg goed uit, die klopte Muscle Diamond immers, maar met Geez Joe (6) niet. Hij moest van veel te ver komen om nog te kunnen winnen, al “vloog” hij in de slotfase. Nu treft hij een iets kleiner veld en wat mindere tegenstand, ik verwacht dat hij gelijk het heft in handen neemt en dat hij niet meer wordt achterhaald. K Ryan Bluechip (5) is al maanden in topvorm en heeft zich vanuit een lage klasse opgewerkt tot een Preferred-winnaar. Vorige week was zijn minste optreden sinds lange tijd, al moest hij onderweg ook erg veel doen. Normaal gesproken is hij de eerste uitdager van de favoriet, al zou het kunnen dat zijn vorm wat minder aan het worden is. Mindtrip (2) werd de afgelopen twee keer netjes vierde in de Preferred en liet laatst dus de 5 achter zich. Nu met good old Peter Wrenn op de kar en ik verwacht hem in dit kleinere veld in het trio. Rock The Nite (4) was bij zijn voorlaatste start kansloos in de Preferred, waarna hij vorige week op een niveau lager weer wist te winnen. Nu weer terug op het hoogste niveau en dat is volgens mij te hoog gegrepen. Dan zou ik het eerder proberen met Robbie Burns N (3), die laatst tweede werd in een Open Handicap op Dover.

Plaats 1: Geez Joe (6)
Plaats 2: K Ryan Bluechip (5)
Plaats 3: Mindtrip (2)
Plaats 4: Robbie Burns N (3)

 

RACE 3

Een groot gedeelte van de deelnemers trof elkaar vorige week en toen was de volgorde van aankomst 9- 3- 10- 6- 4- 7- 5. Monty’s Play (9) is al maanden in topvorm. Vorige week vertrok hij ook vanaf 9, maar Gingras reed een aanvallende koers en nog voor de laatste bocht nam hij de leiding over. In de slotfase raakte hij vermoeid, maar hij wist stand te houden. Hij zal hier normaliter weer favoriet worden, maar Gingras (vanavond afwezig) wordt vervangen door Pat Berry en dat is geen pluspunt. Ik ga hem proberen te kloppen met Letjimmytakeover (3), die vorige week van erg ver moest komen. Met een geweldig eindschot wist hij de 9 nog te bedreigen en nu treft hij een veel mooier nummer. En “Double D” verkiest hem boven nummer 8. Surfing Tide (10) was vorige week gedeeld favoriet met de 9, maar hij kreeg een dure laatste bocht voor zijn kiezen. Hij heeft absoluut een winkans, maar dan zal hij het koersverloop wel mee moeten hebben. Olde Broadside (6) liet vorige week na de 3 het snelste eindschot zien, maar moest van veel te ver komen. Zou hier kunnen verrassen met een trio-klassering. Arch Hanover (1) stelde de afgelopen twee keer teleur, maar wellicht weet hij met dank aan het gunstige startnummer zijn vorm weer terug te vinden.

Plaats 1: Letjimmytakeover (3)
Plaats 2: Monty’s Play (9)
Plaats 3: Surfing Tide (10)
Plaats 4: Olde Broadside (6)

 

RACE 4

We vervolgen met een open koers in een lage klasse. Afgelopen zaterdag wist een hele reeks aan outsiders “in te breken”, met Smileandsaycheese aan 84-1 als klapstuk. Ik ga het in deze koers dan ook proberen met een outsider in de vorm van All About Rusty (5), die nu weer mooi geloot heeft na twee keer nummer 10 te hebben getroffen. Deepfave Hanover (3) beschikt ook al niet over een imponerend rijtje, maar de laatste tijd koerste hij ook wat pechvol. Rijder Double D blijft aan boord en vanaf dit startnummer heeft hij tegen deze paarden een winkans. Spirit Of Truth (1) werd laatst netjes tweede op Freehold, maar the Meadowlands is natuurlijk een ander verhaal. Hij heeft echter mooi geloot en zelfs winst valt niet helemaal uit te sluiten. Victorydaze Wilwin (2) doet het op dit niveau niet onaardig en heeft een plaatskans. Vorige week wees ik nog op de vijf achtereenvolgende negende plaatsen van Nobles Finesse (7). En maak er nu maar zes achtereenvolgend van. Onbegrijpelijk, want de grootverdiener in dit veld zou dit eigenlijk fluitend moeten winnen. De trainer blijft hem wekelijks inschrijven, dus blijkbaar doet hij het in de training niet zo slecht. En Pat Berry verkiest hem boven nummer 8. Wordt hij nu eindelijk wakker?

Plaats 1: All About Rusty (5)
Plaats 2: Deepfave Hanover (3)
Plaats 3: Spirit of Truth (1)
Plaats 4: Nobles Finesse (7)

 

RACE 5

De vijfde is een claimkoers in het lagere segment en ook hier hebben we te maken met een open koers. Ohio Larry (7) wist van oktober t/m december een hele reeks van dit soort koersen te winnen op Pocono en Chester. Vorige week werd hij overigens geschrapt vanwege ziekte en dat is natuurlijk wel een vraagteken. Spanish Art (5) liep de afgelopen zes keer in een lagere claimklasse en doorgaans is zo’n stap omhoog net iets teveel van het goede. Toch wist hij in december een aantal keren indruk te maken en de tegenstand is nu niet bepaald van het kaliber “stap omhoog”. Show Me Up (1) was laatst veel te heet aan kop, waardoor hij het niet kon bolwerken. De keer ervoor scoorde hij met een derde plek echter een dikke voldoende, tegen sterkere tegenstanders dan nu. Minimaal een plaatskans. McCito (2) is erg grillig, maar laatst was hij in ieder geval “best of the rest” achter de ontketende Rather Swell. Wanneer hij vanavond een vergelijkbare prestatie neerzet dan zou hij zelfs kunnen winnen. Ideal Candidate (4) won zijn voorlaatste koers en klopte toen de 5. Vorige week maakte hij de stap omhoog naar dit niveau en dat leek helemaal nergens op. Nu met de Double D op de kar en dat is wel een aanzienlijke verbetering.

Plaats 1: Ohio Larry (7)
Plaats 2: Spanish Art (5)
Plaats 3: Show Me Up (1)
Plaats 4: McCito (2)

 

RACE 6

Siskel (2) is ten opzichte van een maand geleden meerdere klassen gezakt. De afgelopen twee keer trok hij veel spel, maar beide keren raakte hij vermoeid na offensieve trips. Nu neemt de zeer ervaren Billy Dobson plaats op de sulky en vanaf dit mooie nummer kan hij voor een wat defensiever parcours kiezen. Ik verwacht een cote van minimaal 5-1, in dat geval ga ik all-in! Jack’s A Rockin (5) komt over uit Ohio, waar het niveau in de afgelopen jaren enorm omhoog is gegaan, en maakt vanavond zijn debuut voor team Andy en Julie Miller. Ik verwacht hem direct bij de voorste. Quality Bud (1) is normaal gesproken zeer competitief op dit niveau, maar bij zijn afgelopen twee starts viel hij niet mee. Nu weer een mooi nummer (laatst 9) tegen een matig veld, dus ik neem hem toch maar mee. Spicebomb (9) maakte laatst zijn rentree na een langdurige pauze en op basis van zijn prestaties in de zomer trok hij gelijk veel spel. Hij liet het van kop af afweten in de slotfase, maar met die koers in de benen is hij nu ongetwijfeld scherper. Nummer 9 is echter niet om vrolijk van te worden, terwijl hij vermoedelijk zal gelden als favoriet van het spelend publiek. Zowel Duel In The Sun (4) als So Take That (6) zouden een plaatsgeld kunnen belopen.

Plaats 1: Siskel (2)
Plaats 2: Jack’s A Rockin (5) 
Plaats 3: Quality Bud (1)
Plaats 4: Spicebomb (9)

 

RACE 7

We sluiten de broadcast af met een fraaie koers, twee treden onder Preferred-niveau. Ook deze koers is weer erg open, maar in tegenstelling tot de vorige drie koersen komt dat juist door een overdaad aan vormpaarden. Soho Wallstreet A (7) trof hier op 29 december een vergelijkbaar veld en vertrok toen vanaf nummer 8. David Miller zocht direct de aanval en kreeg bij het uitkomen van de eerste bocht de kop, waarna hij het overtuigend afmaakte voor de 2 en de 5. Rijder Anthony “Nap” Napolitano is natuurlijk geen Dave Miller, maar wellicht komt dat zijn cote ten goede. Ideal Jimmy (1) werd vorige week als favoriet geklopt, maar hij liep absoluut een goede koers en maakte in de slotfase nog veel terrein goed op de winnaar. Hij kan behoorlijk vertrekken en heeft dus ideaal geloot. Stonedust (6) koerste in december nog op Preferred-niveau. Laatst liep hij op één niveau lager een prima koers en nu zakt hij wederom een klasse. Misschien is dit wel het beste paard van de koers, maar ik ben geen fan van rijder Cushing. Zijn laatste overwinning dateert alweer negen starts geleden, maar toch is Bushwacker (5) superconstant in zijn prestaties. Hij is één van de kandidaten voor de overwinning, maar hij zal vermoedelijk gelden als favoriet. Aangezien hij de afgelopen maanden steeds tweede of derde werd achter o.m. 1- 2- 7- 8 zou je in dat geval kunnen spreken van een kwetsbare favoriet. Winning Linc (8) won zijn voorlaatste start, maar vorige week bleek een niveau hoger net iets te hoog gegrepen. Nu weer terug in zijn eigen klasse en rijder The Orange Crush verkiest hem boven enkele andere deelnemers. Met diverse snelle vertrekkers aan zijn binnenkant is dit startnummer wel verrekte lastig.

Plaats 1: Soho Wallstreet A (7)
Plaats 2: Ideal Jimmy (1)
Plaats 3: Stonedust (6)
Plaats 4: Bushwacker (5)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.